moguće i na grbavici se radilo isto, samo što je ovdje veći dio skinut, po mojoj procjeni nekih 40% terena, ili se trava nije primila ili je nešto oko instalacija, ali prije da će ovo prvo, budući da je trava dugo stajala i da se i msrznuta postavljala pa zaljevala itdJavierBosnia je napisao/la: ↑20 dec 2022, 12:31Vjerivatni zamjena ostecenih dijelova kao sto sam navodio?
Rekonstrukcija stadiona u BiH
- Mrcina1921
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
- svrakino1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Koliko se sjecam,kada se postavi trava,potrebno je da prodje 10-15 dana da se trava primi i onda ide prosivanje. Ako se na kosevu trava primi kako treba onda nije problem da se prosije i sledece godine nista mu nece biti (ali posto sarajevo nije vidjelo ozbiljnijeg snijega u zadnjih xy godina nema razloga da se ceka). U BL je prosivanje trajalo nekih 7-8 dana s tim da se na pocetku jedna masina nesto sj.e.bala pa je dan dva mirovala ali kada su obe podesene kako treba,nisu stajale,radile su do kasno u noc.
Ti likovi koji rade sa tim masinama su za razliku od grka 100% profi,strikaju li strikaju
Ti likovi koji rade sa tim masinama su za razliku od grka 100% profi,strikaju li strikaju

ja ne znam kako ovi grci uspjevaju da opstaju sve ove godine i kako su radili sve one stadione sa ovakvim radnim mentalitetomworchester je napisao/la: ↑22 dec 2022, 17:24Koliko se sjecam,kada se postavi trava,potrebno je da prodje 10-15 dana da se trava primi i onda ide prosivanje. Ako se na kosevu trava primi kako treba onda nije problem da se prosije i sledece godine nista mu nece biti (ali posto sarajevo nije vidjelo ozbiljnijeg snijega u zadnjih xy godina nema razloga da se ceka). U BL je prosivanje trajalo nekih 7-8 dana s tim da se na pocetku jedna masina nesto sj.e.bala pa je dan dva mirovala ali kada su obe podesene kako treba,nisu stajale,radile su do kasno u noc.
Ti likovi koji rade sa tim masinama su za razliku od grka 100% profi,strikaju li strikaju![]()

al ovaj sistem hibridnog travnjaka mi se najvise dopada i nama bi najvise odgovarao polozi se umjetna trava i onda umjetna trava se puni i zasadi prirodna trava u nju i to nema sanse majcin sine poderati

znas li jesu li u bl nabavili nove kosilice i masine za održavanje travnjaka
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jeste, prakticki bi se to moglo raditi nekad u januaru - februaru kada ne bude snijega to traje par dana. Medjutim vjerovatno ce holandjani spakovati masine nakon Mostara i vozi nazad (mozda imaju neke druge ugovorene poslove), a opet je lakse kad su tu preci na Tusanj/Kosevo, ali ni tamo nisu zavrsili koliko znam, a trava se mozda do sada i primilaworchester je napisao/la: ↑22 dec 2022, 17:24Koliko se sjecam,kada se postavi trava,potrebno je da prodje 10-15 dana da se trava primi i onda ide prosivanje. Ako se na kosevu trava primi kako treba onda nije problem da se prosije i sledece godine nista mu nece biti (ali posto sarajevo nije vidjelo ozbiljnijeg snijega u zadnjih xy godina nema razloga da se ceka). U BL je prosivanje trajalo nekih 7-8 dana s tim da se na pocetku jedna masina nesto sj.e.bala pa je dan dva mirovala ali kada su obe podesene kako treba,nisu stajale,radile su do kasno u noc.
Ti likovi koji rade sa tim masinama su za razliku od grka 100% profi,strikaju li strikaju![]()
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
- Kontakt:
Naravno da nisuRobust je napisao/la: ↑22 dec 2022, 18:10ja ne znam kako ovi grci uspjevaju da opstaju sve ove godine i kako su radili sve one stadione sa ovakvim radnim mentalitetomworchester je napisao/la: ↑22 dec 2022, 17:24Koliko se sjecam,kada se postavi trava,potrebno je da prodje 10-15 dana da se trava primi i onda ide prosivanje. Ako se na kosevu trava primi kako treba onda nije problem da se prosije i sledece godine nista mu nece biti (ali posto sarajevo nije vidjelo ozbiljnijeg snijega u zadnjih xy godina nema razloga da se ceka). U BL je prosivanje trajalo nekih 7-8 dana s tim da se na pocetku jedna masina nesto sj.e.bala pa je dan dva mirovala ali kada su obe podesene kako treba,nisu stajale,radile su do kasno u noc.
![]()
, dok su holandjani klasa u svom poslu ljudi radili skoro najvece stadione u evropi sa hibridom
al ovaj sistem hibridnog travnjaka mi se najvise dopada i nama bi najvise odgovarao polozi se umjetna trava i onda umjetna trava se puni i zasadi prirodna trava u nju i to nema sanse majcin sine poderati![]()
znas li jesu li u bl nabavili nove kosilice i masine za održavanje travnjaka

- svrakino1921
- Kontakt:
Ja sam 20 godina pričao kako je Grbavica raspad stadion i kako ga je nemoguće uopšte smatrati ozbiljnim u kontekstu stadiona i vazda mi je svrakino1921 bio smiješan sa ovim isticanjem Grbavice. Ali, sad kad pogledam Koševo, skontam da je Grbavica Boga mi i dobra
Zapravo, Grbavicu najviše sad handri zapad i okolo stadiona
Koševo je stalo u vremenu, davno. Mada i dalje mislim da ga uopšte nije teško srediti i da ne trebaju neka enormna sredstva. Skidanje ograda kao da je logor, farbanje stepenica, ograda, ušminkavanje ulaza i prostora među tribinama i eventualno neka zamjena stolica (da ne budu jednobojne nego malo prošarane (ono, makar kao Varšava)), bilo bi sasvim pristojno.
Inače, u Mostaru uklonili travu sa terena u Rodoču i spremili ga za premještanje trave s Bijelog Brijega. Dobili su garanciju da će radovi biti gotovi do marta i u tom periodu bi trebali uraditi krov na zapadnoj tribini. Pokušaj atletske odlazi u historiju, teren se približava zapadu baš za širinu atletske.

Inače, u Mostaru uklonili travu sa terena u Rodoču i spremili ga za premještanje trave s Bijelog Brijega. Dobili su garanciju da će radovi biti gotovi do marta i u tom periodu bi trebali uraditi krov na zapadnoj tribini. Pokušaj atletske odlazi u historiju, teren se približava zapadu baš za širinu atletske.
Da se ja kojim slučajem pitam nešto u vezi koševa. Ja bi se orijentisao samo na istočnu tribinu. Jednostavno bi sve na njoj izmijenio tj sve što zahtijeva UEFA i FIFA. Uradio bi krov samo na istoku, prebacio ložu, komentatote, novinare, vip, studio 1 i 2 u onim ćoškovima. Jednostavno sve sto ti se zahtijeva može se tu odraditi. Hvala bogu pa na koševu ima mjesta koliko hoćeš i možes ukidat i dodatavit mjesta koliko ti volja. Sa tim bi dobio cca 7,500 mjesta natkrivenih što je sasvim ok da zadovolji potrebe navijača koji dolaze po kiši i lošijem vremenu. Ostatak stadiona bi samo zamijenio stolice u neke prošarane kao što si naveo i malo uredio stepeništa wc-e i te neke osnovne stvari i to bi bio top stadion sa najvišom kategorijom uz neka onsovna minimalna ulaganja cca 5-10 miliona.zaostrog je napisao/la: ↑23 dec 2022, 16:42Ja sam 20 godina pričao kako je Grbavica raspad stadion i kako ga je nemoguće uopšte smatrati ozbiljnim u kontekstu stadiona i vazda mi je svrakino1921 bio smiješan sa ovim isticanjem Grbavice. Ali, sad kad pogledam Koševo, skontam da je Grbavica Boga mi i dobraZapravo, Grbavicu najviše sad handri zapad i okolo stadiona
Koševo je stalo u vremenu, davno. Mada i dalje mislim da ga uopšte nije teško srediti i da ne trebaju neka enormna sredstva. Skidanje ograda kao da je logor, farbanje stepenica, ograda, ušminkavanje ulaza i prostora među tribinama i eventualno neka zamjena stolica (da ne budu jednobojne nego malo prošarane (ono, makar kao Varšava)), bilo bi sasvim pristojno.
A od onih mega projekata kao natkrivanje cijelog stadiona i tih gluposti nema ništa nit je to normalno u ovoj situaciji.
za Koševo ovo treba uraditi i sasvim bi okay bio stadion za početak
-zute stepenice ofarbati u sivu boju i postaviti zute reflektivne trake na ivicama
- ukloniti onaj kokosinjac na istoku od armatura mreža i postaviti pleksi ogradu iznad tunela i tjt
- ofarbati sve zeljezne ograde i kapije u antracit crnu
- postaviti novi studio umjesto one skalamerije i to postaviti nesto smisleno
- nove svlacionice
- novi tunel i te izlazne prostorije
- nove klupe
- nova atletska staza
- sminkanje novinarskih kabina i pravljenje studija od kabina
- natpis sarajevo da se uradi sa bijelim stolicama i crnim outlineom
- srediti prostor oko semafora
sve ovo ne bi kostalo vise od tri miliona i sramota je da kanton ,grad i sve opstine imaju budzet skoro dvije milijarde maraka i ne moze se naci dvadesetak miliona da se napucaju oba stadiona i dvije najvece dvorane
-zute stepenice ofarbati u sivu boju i postaviti zute reflektivne trake na ivicama
- ukloniti onaj kokosinjac na istoku od armatura mreža i postaviti pleksi ogradu iznad tunela i tjt
- nove svlacionice
- nove klupe
- nova atletska staza
sve ovo ne bi kostalo vise od tri miliona i sramota je da kanton ,grad i sve opstine imaju budzet skoro dvije milijarde maraka i ne moze se naci dvadesetak miliona da se napucaju oba stadiona i dvije najvece dvorane
- JavierBosnia
- Kontakt:
3 miliona mozda, ali eura, kako god to su za te nabeojane institucije smijesne pare s obzirom gdje sve odlaze drugo. Ja vjerujem da klub ima rezultate da bi i vlasnik sam kao sto je najavljivao vec bi krenuo raditi nesto po tom pitanju..Robust je napisao/la: ↑23 dec 2022, 21:39za Koševo ovo treba uraditi i sasvim bi okay bio stadion za početak
- nove svlacionice
- nove klupe
- nova atletska staza
Problem je sto grad predvidi svake 3-4 god u budzetu 300.000 KM i to je sve. Sad su sudjelovali pola miliona za teren i mislim da od njih u narednom periodu tesko da ce marke uloziti vise.
Ako bude ta atletska to je investicija od milion i jace
- svrakino1921
- Kontakt:
Borac je za sanaciju atletske staze izdvojio 350 000 KM.JavierBosnia je napisao/la: ↑24 dec 2022, 10:113 miliona mozda, ali eura, kako god to su za te nabeojane institucije smijesne pare s obzirom gdje sve odlaze drugo. Ja vjerujem da klub ima rezultate da bi i vlasnik sam kao sto je najavljivao vec bi krenuo raditi nesto po tom pitanju..Robust je napisao/la: ↑23 dec 2022, 21:39za Koševo ovo treba uraditi i sasvim bi okay bio stadion za početak
- nove svlacionice
- nove klupe
- nova atletska staza
Problem je sto grad predvidi svake 3-4 god u budzetu 300.000 KM i to je sve. Sad su sudjelovali pola miliona za teren i mislim da od njih u narednom periodu tesko da ce marke uloziti vise.
Ako bude ta atletska to je investicija od milion i jace
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne mora to nista da znaci. 6 traka, naspram 8 u Sarajevu. Takodjer vjerovatno komplet podloga ispod se treba odraditi
650.000 KM u novom sadu 4 trake,
1.200.000 KM čačak 8 traka
A i sam kvalitet staze se razlikuje, tako da ako se kvalitetno bude radilo, ispod milion nece biti
Slažem se, nema šta, iskreno nisam ni upratio da Koševo ima više traka. I mene je iznenadila tako mala cifra, međutim, poznavajući Borac, vjerovatno se "štipalo" gdje god se moglo. I da, mislim da se kod nas nije radila podloga za novu atletsku (nije bilo potrebe?), samo je dignuta stara i stavljena nova.JavierBosnia je napisao/la: ↑24 dec 2022, 11:00Ne mora to nista da znaci. 6 traka, naspram 8 u Sarajevu. Takodjer vjerovatno komplet podloga ispod se treba odraditi
650.000 KM u novom sadu 4 trake,
1.200.000 KM čačak 8 traka
A i sam kvalitet staze se razlikuje, tako da ako se kvalitetno bude radilo, ispod milion nece biti
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Pa dobro, to je neka blaža varijanta. Slažem se da bi za početak barem to trebalo uraditi al ja bi kompletan fokus stavio na istočnu tribinu jer je ona centralna. I ona bi nosila kategorizaciju.Robust je napisao/la: ↑23 dec 2022, 21:39za Koševo ovo treba uraditi i sasvim bi okay bio stadion za početak
- nove svlacionice
- nove klupe
- nova atletska staza

Evo ovo je taj neki plan za Koševo koji nije realan. Ali ovo bi se moglo iskoristiti samo za istok kao centralnu tribinu tj onu koju svako vidi kad dolazi na stadion da to izgleda svjetski. Ostatak stadiona ne mora ni biti natrkriven. Kad nije CampNou ne mora ni Koševo biti.
Ja bi i reprezentaciju prebacio na Koševo i baš kao neki vid Nacionalnog stadiona.

Evo primjer Kosovo i stadion u Prištini.
Ovo je stadion sa svim normama. Nije naka ljepota uopšte ali je prelijep kakav je bio prije. Uglavnom sve je pod ovom natkrivenom tribinom a ostatak stadiona je samo ušminkan.
Da se ovako nešto uradi na koševo bilo bi extra. Da ne napominjem da bi bio milion puta ljepši od ovog jer Koševo samo po sebi ima neku finu liniju i po meni je baš lijep stadion u odnosu na one slične sa atletskom stazom.
Zadnja izmjena: JaskoBiH, dana/u 24 dec 2022, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
- sagitarius
- Kontakt:
Moze li druga strana tog „europskog nogometnog“, tamo gdje budu navijaci Zeljeznicara?svrakino1921 je napisao/la: ↑24 dec 2022, 10:28
Jedan OLIMPIJSKI stadion
Drugi Europsko nogometno-fudbalski stadion
To nema nitko u regionu pa i sire
Sve do Munichena
GOLEMA SI METROPOLO
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- svrakino1921
- Kontakt:
Hvala Bogu pa zivim u Metropolisvrakino1921 je napisao/la: ↑24 dec 2022, 10:28
Jedan OLIMPIJSKI stadion
Drugi Europsko nogometno-fudbalski stadion
To nema nitko u regionu pa i sire
Sve do Munichena
GOLEMA SI METROPOLO
-
- Kontakt:
Pod Bijelim Brijegom pocelo skidanje starog travnjaka.
- badblueboylivno
- Kontakt:
I ide se s planom da se približi tribini, a da se ista natkrije?GradKamena2 je napisao/la: ↑27 dec 2022, 12:03Pod Bijelim Brijegom pocelo skidanje starog travnjaka.
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.