Opa, nisam upratio da je izašao. Toprio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 dec 2022, 14:18Vani je i ovo čudo, pogledah neku noć i moram reći da iako je i gluma odlična, i kamera i fotografija, dijalozi, ima tog crnog humora, ali mi opet kao da nešto fali da me u potpunosti uvuče i privuče, ali u svakom slučaju zanimljiv i za više gledanja, jer ima dosta detalja koji onako na prvu znaju promaketi čovjeku, odlična scena mi je ona u ispovjedaonici, baš sam se nasmijao. Mada je više film prožet tom nekom melanholijom i depresivnošću, atmosfera je takva, možeš ih rezati bukvalno, baš neko crnilo koje obavija to mjesto i sve u njemu, spoj tragedije i komedije. Metaforičan odnos između njih dvojice je u neku ruku kao i taj rat koji se dešava u pozadini, za nezavisnost Irske od Britanije, a i to pitanje života i prolaznosti nas običnih smrtnika, da li nam je bitnije da ostanemo upamćeni po nečemu ili da živimo od danas do sutra i životarimo što bi rekli, zadovoljni time gdje smo i šta smo, tako da je film prožet tim simbolima i pitanjima koje režiser postavlja kroz njihov odnos i priču, mali Keoghan mi je bio možda i najbolji, vrhunska uloga, pored Farella naravno![]()