RK Bosna
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Re: RK Bosna
Evo ovako.Trebamo pobijediti iducu utakmicu i ocekivat da ce konkurenti izgubit obje iduce utakmice sto je izuzetno realno.Ja sam danas bio na utakmici bas bosanski prvo poluvrjeme odlicni drugo padnemo pa onda infarkt kraj.Prolazak u TOP 16 je veliki uspjeh za nas.E nesto me zanima da li se prave nove cetri grupe ili se ide na KNOCK-OUT fazu.
EDIT: Onaj glupan Karalic me pravo iznerviro
svoj ti pos'o !
- reds_forever
- Kontakt:
Joj ona zadnja minuta... Ono je bila bas drama, 2-3 puta se slavio kraj 

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Ne trebamo dobiti iducu utakmicu i necemo dobiti iducu utakmica tacka.. to jest tri ...Grbavica moj zivot je napisao/la:Evo ovako.Trebamo pobijediti iducu utakmicu i ocekivat da ce konkurenti izgubit obje iduce utakmice sto je izuzetno realno.Ja sam danas bio na utakmici bas bosanski prvo poluvrjeme odlicni drugo padnemo pa onda infarkt kraj.Prolazak u TOP 16 je veliki uspjeh za nas.E nesto me zanima da li se prave nove cetri grupe ili se ide na KNOCK-OUT fazu.
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Znaci da bi imali izgledne šanse za 1/4 finalekralj_je_mrtav je napisao/la:Ne prave se grupe, kao cetvrti igras sa prvim s nekim iz ostalih grupaGrbavica moj zivot je napisao/la:Evo ovako.Trebamo pobijediti iducu utakmicu i ocekivat da ce konkurenti izgubit obje iduce utakmice sto je izuzetno realno.Ja sam danas bio na utakmici bas bosanski prvo poluvrjeme odlicni drugo padnemo pa onda infarkt kraj.Prolazak u TOP 16 je veliki uspjeh za nas.E nesto me zanima da li se prave nove cetri grupe ili se ide na KNOCK-OUT fazu.

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Tu samo bih volio izbjeci cehovske medjede, dosta mi je ovih ruskih, mamu im !
jel iz bih odlican lijevi bek taman za repkebot12 je napisao/la:oklen je ovaj pcelica
Teeeeeeeeeeeeeeeeeesko..bot12 je napisao/la:jel iz bih odlican lijevi bek taman za repkebot12 je napisao/la:oklen je ovaj pcelica
Kroz ovu Bosnu je proslo svega, od srba do hrvata, od crnogoraca do makedonaca, od kapisode do melica, od arnaudovskog do bozoljca...
To su uvozni Ceski medjedi sa boravkom u RusijiEdinTM87 je napisao/la:Tu samo bih volio izbjeci cehovske medjede, dosta mi je ovih ruskih, mamu im !

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Odavle!bot12 je napisao/la:oklen je ovaj pcelica
DUŠKO ČELICA
rođen: 1986. godine - Bosanska Dubica = Bosna i Hercegovina
pozicija: lijevi bek
Igrao u Sloveniji: Cimos - posudba Novoj Gorici, pa Maribor....i Bosna Sarajevo!
Zadovoljan?

Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 20 feb 2011, 03:04, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
ČESTITKE ZA VELIKU, PRVU POBJEDU, U "LP" !
Sretan sam zbog pobjede ali i ljut zbog velikih oscilacija i "padova" u toku igre.
Ovu utakmicu protiv ruskih koljača se moralo dobiti rutinski nakon onako sjajnog prvog poluvremena.....
Protiv Konstance će biti teže, jer je kvalitetnija ekipa od Rusa, a bogami i oni marišu, strava!
Mnogo će zavisiti od suđenja, kao što su sudije i protiv ovih ruskih 'UFC' to mogli 'presječi' na vrijeme samo da su odmah potegli 1-2 crvena kartona - prvi obavezno onom krelcu Poljakovu (ili kako ona dva bg-reportera kažu: Poliakov!) - u tom slučaju vjerovatno ne bi bilo onog masakra naših rukometaša i bruke, žalosne, da Čelica onako strada....a od prve minute su išli na njega (Poljakov...) !
Bosna je pokazala da može, da zna i da je vrijeme za "iskorak", samo da smanje periode "padova" u igri i eto ih u "EU 16" !
Najvažnije je sad da svi budu zdravi do Konstance...inače - biće više nego teško, nadam se, vjerujem...al' me i strah, pravo te utakmice.
Pogotovo što Sarajevo, definitivno i nažalost, nema rukometnu publiku, a ovi 'Kantičari' i 'Pitari' bi mogli puno pomoći (barem za ovu odlučujuću utakmicu) samo kad bi shvatili da je RK Bosna SARAJEVSKI klub i jedini pravi reprezent Bosne i Hercegovine u sportskoj Europi.
Sanjam PUNE TRIBINE dvorane "Mirza Delibašić" i pobjedu protiv Rumuna.....Zadovoljan bi bio i samo pobjedom, jer publika - to će izgleda ostati u snovima - jedino da kakva Seka, Stoja, Kitić... nastupe na poluvremenu i poslije utakmice
!
Sramota za ovaj grad - "metropola"...
Sretan sam zbog pobjede ali i ljut zbog velikih oscilacija i "padova" u toku igre.
Ovu utakmicu protiv ruskih koljača se moralo dobiti rutinski nakon onako sjajnog prvog poluvremena.....
Protiv Konstance će biti teže, jer je kvalitetnija ekipa od Rusa, a bogami i oni marišu, strava!
Mnogo će zavisiti od suđenja, kao što su sudije i protiv ovih ruskih 'UFC' to mogli 'presječi' na vrijeme samo da su odmah potegli 1-2 crvena kartona - prvi obavezno onom krelcu Poljakovu (ili kako ona dva bg-reportera kažu: Poliakov!) - u tom slučaju vjerovatno ne bi bilo onog masakra naših rukometaša i bruke, žalosne, da Čelica onako strada....a od prve minute su išli na njega (Poljakov...) !

Bosna je pokazala da može, da zna i da je vrijeme za "iskorak", samo da smanje periode "padova" u igri i eto ih u "EU 16" !

Najvažnije je sad da svi budu zdravi do Konstance...inače - biće više nego teško, nadam se, vjerujem...al' me i strah, pravo te utakmice.
Pogotovo što Sarajevo, definitivno i nažalost, nema rukometnu publiku, a ovi 'Kantičari' i 'Pitari' bi mogli puno pomoći (barem za ovu odlučujuću utakmicu) samo kad bi shvatili da je RK Bosna SARAJEVSKI klub i jedini pravi reprezent Bosne i Hercegovine u sportskoj Europi.
Sanjam PUNE TRIBINE dvorane "Mirza Delibašić" i pobjedu protiv Rumuna.....Zadovoljan bi bio i samo pobjedom, jer publika - to će izgleda ostati u snovima - jedino da kakva Seka, Stoja, Kitić... nastupe na poluvremenu i poslije utakmice

Sramota za ovaj grad - "metropola"...
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 20 feb 2011, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
A sad spektakl:
HCM Constanta – RK Konstanca Rumunija
Ekipa:
Popesku (g), Toma (kd), Čepregi (bs-bl), A.Stamate (bl), Murešan (bd), Novank(p), Sabou (kl) - reprezentativci Rumunije sa zadnjeg SP-2011.
Stanesku (g), Irimesku (p), Nikolae (bl), Mokanu (p), Sadoveak (bd), Stavrositu (bs), Buričea (kl), Onyejeke (k), Dimače (bs), Stere (g), Šaš (p) - bivši rumunski reprezentativci i ex-potencijalni kandidati za SP-2011.
Reprezentativaci drugih država:
Šuh (p) - Mađarska – učesnik SP-2011., Riganas (bd) -Grčka, B.Angelovski (bl/bs) i A.Adžić (bl) biši reprezentativci Makedonije i Srbije.
Jaka, kvalitetna ekipa sa velikom „širinom“ izbora igrača i to vrlo iskusnih, provjerenih...
Mana im je u mentalitetu i načinu igre, sporo i često bezidejno – slab 'repertoar' taktičkih varijanti sa dosta "ispucavanja".
Bosna uz "110%" zalaganja i koncentracije u igri može pobijediti i to "pametnom" igrom s brzim protokom lopte i odbranom kao u pvom poluvremenu protiv onih ruskih koljača, te izbjegavati da se nerezonskim šutevima ne "razbrani" odličan golmanski par - inače, slijede kontre i laki golovi (najčešće preko krila Toma na desnom i Buričea i Sabau na lijevom).
Utakmica će biti krajnje neizvjesna, prema mom mišljenju, mnogo 'teža' nego u Konstanci i slobodan sam reći da Bosna nije favorit u ovoj utakmici, koliko god ja volio svoj klub.
Najbolji igrači – nosioci igre su im:
izvanredni golman Popesku, te desno krilo Toma, a odični su i bekovi Stamate, Čepregi i Murešan, dok Novank (Novanac) 'komanduje' odbranom.
Najbolji dio ekipe su ipak golmani – Popesku (prvi golman reprezentacije) i Stanesku, doskora standardan reprezentativac i to može biti 'prevaga', mada i ne mora, pogotovo ako se i naši Uvodić i Marijanac pokažu u punom sjaju.
Nadam se da će Bosna pronaći snage i pameti da savlada Rumune, a pokazala je u Konstanci da se može 'nositi' sa njima, kada su baš nesretno primili zadnji, gubitnički, pogodak!
Ova Bosnina ekipa može 'preskočiti' i ovu prepreku, ali garantovano će to biti mnogo 'teža' utakmica nego u Rumuniji.
Sve je sad u „rukama' naših momaka i mora se vjerovati u njih, ali i dati im ogromnu podršku sa tribina.
Bosna, zauvijek!
HCM Constanta – RK Konstanca Rumunija
Ekipa:
Popesku (g), Toma (kd), Čepregi (bs-bl), A.Stamate (bl), Murešan (bd), Novank(p), Sabou (kl) - reprezentativci Rumunije sa zadnjeg SP-2011.
Stanesku (g), Irimesku (p), Nikolae (bl), Mokanu (p), Sadoveak (bd), Stavrositu (bs), Buričea (kl), Onyejeke (k), Dimače (bs), Stere (g), Šaš (p) - bivši rumunski reprezentativci i ex-potencijalni kandidati za SP-2011.
Reprezentativaci drugih država:
Šuh (p) - Mađarska – učesnik SP-2011., Riganas (bd) -Grčka, B.Angelovski (bl/bs) i A.Adžić (bl) biši reprezentativci Makedonije i Srbije.
Jaka, kvalitetna ekipa sa velikom „širinom“ izbora igrača i to vrlo iskusnih, provjerenih...
Mana im je u mentalitetu i načinu igre, sporo i često bezidejno – slab 'repertoar' taktičkih varijanti sa dosta "ispucavanja".
Bosna uz "110%" zalaganja i koncentracije u igri može pobijediti i to "pametnom" igrom s brzim protokom lopte i odbranom kao u pvom poluvremenu protiv onih ruskih koljača, te izbjegavati da se nerezonskim šutevima ne "razbrani" odličan golmanski par - inače, slijede kontre i laki golovi (najčešće preko krila Toma na desnom i Buričea i Sabau na lijevom).
Utakmica će biti krajnje neizvjesna, prema mom mišljenju, mnogo 'teža' nego u Konstanci i slobodan sam reći da Bosna nije favorit u ovoj utakmici, koliko god ja volio svoj klub.
Najbolji igrači – nosioci igre su im:
izvanredni golman Popesku, te desno krilo Toma, a odični su i bekovi Stamate, Čepregi i Murešan, dok Novank (Novanac) 'komanduje' odbranom.
Najbolji dio ekipe su ipak golmani – Popesku (prvi golman reprezentacije) i Stanesku, doskora standardan reprezentativac i to može biti 'prevaga', mada i ne mora, pogotovo ako se i naši Uvodić i Marijanac pokažu u punom sjaju.
Nadam se da će Bosna pronaći snage i pameti da savlada Rumune, a pokazala je u Konstanci da se može 'nositi' sa njima, kada su baš nesretno primili zadnji, gubitnički, pogodak!
Ova Bosnina ekipa može 'preskočiti' i ovu prepreku, ali garantovano će to biti mnogo 'teža' utakmica nego u Rumuniji.
Sve je sad u „rukama' naših momaka i mora se vjerovati u njih, ali i dati im ogromnu podršku sa tribina.
Bosna, zauvijek!
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 26 feb 2011, 19:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....
ja bi iso da gledam bosnu ali sam se zareko da necu samo zato sto nam je naveo nekih polurukometasa iz cro i srb
pcelica nas odmah u reprezentaciju momak je jako dobra bolji je od svih nasih lijevih bekova
pcelica nas odmah u reprezentaciju momak je jako dobra bolji je od svih nasih lijevih bekova
-
- Kontakt:
Nisam mogao citati komentare a da neodgovorim.....
Mislim da ko hoce da dodje Nas RK Bosnu da gleda on
ce da dodje pa bili ti igraci iz Hrvatske, Srbije ili
neke druge drzave..... Ovi igraci su dokazali sinoc
hrabru i borbenu utakmicu sto im se vratilo jer smo
takve utakmice nekada i gubili.... Pustite price i komentare
vec svi zajedno 26.02 u Skenderiju pa da podrzimo Studente a
onda kada dodje Barcelona, Kiel ili neko drugi nece ti biti zao
sto izgubis jer su to institucije......
Mislim da ko hoce da dodje Nas RK Bosnu da gleda on
ce da dodje pa bili ti igraci iz Hrvatske, Srbije ili
neke druge drzave..... Ovi igraci su dokazali sinoc
hrabru i borbenu utakmicu sto im se vratilo jer smo
takve utakmice nekada i gubili.... Pustite price i komentare
vec svi zajedno 26.02 u Skenderiju pa da podrzimo Studente a
onda kada dodje Barcelona, Kiel ili neko drugi nece ti biti zao
sto izgubis jer su to institucije......
Igrac Constante Stamate se povrijedio protiv Zagreba!
Ma, mene više brine kako je Čelica!?BegAx je napisao/la:Igrac Constante Stamate se povrijedio protiv Zagreba!
Za Stamatea imaju Rumuni približno dobrih alternativa, ali mi za Čelicu - teškoto

Bosno moja poharana....
Ova Bosna je puno slabija od one prije nekoliko godina, kada su igrali Toromanovic,Tahirovic,Harmandic,Jaskic... i tada se nismo uspjeli plasirati medju 16, sada imamo veliku sansu, a mnogo smo slabiji nego prije, zamislite sta bi uradili sa onom Bosnom u ovoj grupi... Cak i ona generacija prije ove, mislim da je jaca, Doborac,Melic,Grahovac,Arnaudovski...
- samir_tm87
- Kontakt:
aj neko ko ovo prati, koliko je kola ostalo do kraja grupne faze, kakve su nam sanse da prodjemo, skim igramo
kad igramo, koliko klubova iz grupe ide dalje..

Da, ali nismo imali Irfana Smajlagića.....EdinTM87 je napisao/la:Ova Bosna je puno slabija od one prije nekoliko godina, kada su igrali Toromanovic,Tahirovic,Harmandic,Jaskic... i tada se nismo uspjeli plasirati medju 16, sada imamo veliku sansu, a mnogo smo slabiji nego prije, zamislite sta bi uradili sa onom Bosnom u ovoj grupi... Cak i ona generacija prije ove, mislim da je jaca, Doborac,Melic,Grahovac,Arnaudovski...
A generacija prije (sa Smajlagićem) - jača????
Možda al' neke igrače nisi mogao zadržati (Doborac, Grahovac..) a neki se nisu 'uklopili' u novi sistem rada.
I gdje'iskopa' Ristu ? Pa on je dokazano, totalni promašaj u svakom pogledu....
Bosno moja poharana....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.