NBA 2022-23 regular season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA 2022-23 regular season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:01

Brokula je napisao/la:
22 dec 2022, 07:53
NEZALAGANJE je napisao/la:
22 dec 2022, 03:08
Ako se to desi, za mene ce to biti ozbiljne mrlje u karijerama njihovih najboljih igraca.Na stranu sva finala i titule, ali ne mozes u prajmu 3 puta propustiti PO u zadnje 4 sezone.
:urnebes: Kakav si ti pro hejter :rol:
Jarane, to su fakti. Potencijalno fuliti 3 POa u 4 sezone i to u prajmu je katastrofa.Svidjelo se to tebi ili ne.Kobea su godinama prali zbog propustenog POa sredinom 00ih i mrlja mu je u karijeri, a roster oko njega mu je bio za ku.rac. Ovi fulaju PO u prajmu a potencijalno 3 HOF igraca. Samo to skontaj.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 dec 2022, 19:08

Znaci brojimo I one sezone koje nije odigrao. Ovo ni Justin neb pisao, hejter je Goldena ali realan naspram nezalaganja

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:10

Shategabri je napisao/la:
22 dec 2022, 08:24
GSW su upravo primili 91 poena za poluvrijeme od BKNa.Da, 91 poen!! OK, ne igraju Curry, Klay i Wiggins, ali ovamo ne igra ni Irving, a ljudi ih nemilice trpaju.Ne pamtim kad sam nesto ovakvo gledao.

Kakva sramota!! :oops:

P.S.Obzirom kako izgledaju u ovoj prvoj trecini sezone, cak i prije povrede Currya, vrlo lako bi se moglo desiti da opet propuste PO.Ako se to desi, za mene ce to biti ozbiljne mrlje u karijerama njihovih najboljih igraca.Na stranu sva finala i titule, ali ne mozes u prajmu 3 puta propustiti PO u zadnje 4 sezone.
A šta ok? Kako možeš napisati ok?
Ok je da ti fale prva tri igrača?
Ko je uopšte igrao?
Kuminga?
Sramota je ovo što ti pišeš. Razumijem da ne voliš ekipu, al bolje nemoj ništa pisati nego ovakve komentare.
Steph sa 35 je u primeu? Raspali Klay kojeg su uništile povrede? Čitaš li ti sebe?
Majstore, ovamo nije igrao Irving, jedan od najboljih scorera lige i ljudi ti opet utrpaju 91p za poluvrijeme. Rekord im fransize!!! Nije Curry aman neki defanzivac, nije ni Klay sto je bio defanzivno.Fali Wiggins, to postujem defanzivno.

Ako ti fale igraci poput Currya i Thompsona logicno je da ces se patiti ofanzivno, a ne defanzivno, jer ti igraju i Green i Looney, pa ako hoces i Kuminga koji je bolji defanizvac i od Cuurya i od Thompsona trenutno.

To je sramota.Treba citati sa razumijevanjem.Durant ti zabio samo 23, trpali te O'Neale, Sumner, TJ Warren i kompanija.12 dao Mills koji se raspao ovu sezonu.Haloo, 91p za poluvrijeme bilo i ti pravdas nesto!?

Nadalje, Steph ima 34 godine, jos igra na prime nivou.Svaka moguca statistika to potvrdjuje, pitanje je sta ti gledas?Nije Klay igrao veci dio prosle sezone oa nije bio problem, sta je sad? Ocigledno je da postoji neki problem.

Nadalje, ovo je NAJPLACENIJI roster lige vec nekoliko godina zaredom i u opasnosti da fule PO 3 od 4 godine.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:12

nerkolfc je napisao/la:
22 dec 2022, 19:08
Znaci brojimo I one sezone koje nije odigrao. Ovo ni Justin neb pisao, hejter je Goldena ali realan naspram nezalaganja
Jarane, ti izgleda zaboravljas da je Steph slomio saku, kad je Klay bio povrijedjen (do tada igrali isto ko ku.rac), a GS ga sjeo cijelu sezonu ne bi li uhvatili sto veci pik. Lik se mogao vratiti, ali nisu dozvolili.Pa onda ispadose narednu godinu u Play inu.
Al sve se to vec zaboravilo, lakse je napisati hejter i furati te djecije gluposti. ;)

Evo i na stranu sve to, sta je ove godine izgovor za ovako uzasne partije GS do sad? Zivo me zanima da to odgovoris?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:25

Felixians4 je napisao/la:
22 dec 2022, 18:24
Nikakva mrlja Stephu Curryu neće biti dogodi li se da propuste PO. Kao ni Hamesu. S Curryem na terenu su ove godine GSW najbolji u ligi,bez njega uvjerljivo najgori!! Ogromnoća. Petorka šampionska je prva po net ratingu u ovoj sezoni!
Itekako je mrlja, jer ovo nije roster gdje je Curry placen 50mil, a ostali igraju za kikiriki, pa on sam vuce.Masno su placeni i Green i Thompson i Wiggins, pa i Poole od naredne sezone iako vec igra na nivou tog novca.S razlogom su ti ljudi placeni toliko ili cemo reci da nisu??

Uostalom, pricamo o ATG igracu sa najplacenijim rosterom oko sebe i treba da fulis PO, a prica se o njemu kao igracu s najvecim uticajem na parketu.Pa majke mi, ako to nije bruka ja ne znam sta je!?Na to sve si aktuelni prvak i nemas season ending povreda.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 22 dec 2022, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 dec 2022, 19:27

Pa Steph je igrao do povrede na nenormalnom nivou, ali su top heavy, Klay preplacen po onom sto prikazuje, Poole uzasan ove sezone, moody, Wiseman I Kumminga se nisu mogli dozvati I JMG uzasna investicija. Ali UCI ce u PO samo da budu zdravi. Nema ni Wigginsa vec par sedmica, nema Stepha.

Klay 2 godine nije igrao, vratio se I osvojio prsten, njegov legacy je onda vrh vrhova.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:37

nerkolfc je napisao/la:
22 dec 2022, 19:27
Pa Steph je igrao do povrede na nenormalnom nivou, ali su top heavy, Klay preplacen po onom sto prikazuje, Poole uzasan ove sezone, moody, Wiseman I Kumminga se nisu mogli dozvati I JMG uzasna investicija. Ali UCI ce u PO samo da budu zdravi. Nema ni Wigginsa vec par sedmica, nema Stepha.

Klay 2 godine nije igrao, vratio se I osvojio prsten, njegov legacy je onda vrh vrhova.
Pa sta sad znaci to sto su top heavy?? To je njihova poslovna odluka, jer drze ekipu na okupu godinama i plate svakog zivog.To je presedan u NBAu, jer su SVE sampionske ekipe gubile bitne kotacice nakon osvajanja titula zbog SCa odnosno luxurya.GS to nije i ne dozvoljava.Realnost govori da je to najplaceniji roster lige. Klay u momentu potpisivanja ugogora nije bio preplacen, to sto se desila povreda je rizik ovog biznisa.Mogli su ga i trejdovati, ali nisu i to je opet njihova poslovna odluka.

Govorim da po dosadasnjim partijama lose izgledaju, a to je i prije povreda Wigginsa i Currya.

Ja jesam ostar u svojim stavovima, jer ako pricamo o ATG igracu i HOF igracima oko njega, lutrijskim draft pikovima (kakvi god da si Wiseman i Kuminga i Moody ONI su ih birali) i najplacenijem rosteru, onda i standardi trebaju da su visoki.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 22 dec 2022, 19:38

22 dec 2022, 19:01
Brokula je napisao/la:
Ako se to desi, za mene ce to biti ozbiljne mrlje u karijerama njihovih najboljih igraca.Na stranu sva finala i titule, ali ne mozes u prajmu 3 puta propustiti PO u zadnje 4 sezone.
Jarane, to su fakti. Potencijalno fuliti 3 POa u 4 sezone i to u prajmu je katastrofa.Svidjelo se to tebi ili ne.Kobea su godinama prali zbog propustenog POa sredinom 00ih i mrlja mu je u karijeri, a roster oko njega mu je bio za ku.rac. Ovi fulaju PO u prajmu a potencijalno 3 HOF igraca. Samo to skontaj.
A 6 finala u 8 godina ti ne zvuci dovoljno povoljno? Cirkus pravis
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:42

Brokula je napisao/la:
22 dec 2022, 19:38
22 dec 2022, 19:01
Brokula je napisao/la:

A 6 finala u 8 godina ti ne zvuci dovoljno povoljno? Cirkus pravis
Ne kontas poentu.Iznosim svoj stav.Meni nije normalno da si ATG ekipa, a jednu sezonu si u finalu i osvajas titulu, a drugu u lutriji. Pa valjda je minimum ekipe koja ima 6 finala u 8 godina, kako ti kazes, igranje svake godine u POu ili je to previse za traziti??

Mogu shvatiti prvu sezonu fulanja POa nakon poraza od TOR zbog povrede Klaya i odlaska Duranta, ali ne mogu shvatiti sezonu poslije, a pogotovo ako se to desi ove sezone.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 dec 2022, 19:44

22 dec 2022, 19:37
nerkolfc je napisao/la:

Pa sta sad znaci to sto su top heavy?? To je njihova poslovna odluka, jer drze ekipu na okupu godinama i plate svakog zivog.To je presedan u NBAu, jer su SVE sampionske ekipe gubile bitne kotacice nakon osvajanja titula zbog SCa odnosno luxurya.GS to nije i ne dozvoljava.Realnost govori da je to najplaceniji roster lige. Klay u momentu potpisivanja ugogora nije bio preplacen, to sto se desila povreda je rizik ovog biznisa.Mogli su ga i trejdovati, ali nisu i to je opet njihova poslovna odluka.

Govorim da po dosadasnjim partijama lose izgledaju, a to je i prije povreda Wigginsa i Currya.

Ja jesam ostar u svojim stavovima, jer ako pricamo o ATG igracu i HOF igracima oko njega, lutrijskim draft pikovima (kakvi god da si Wiseman i Kuminga i Moody ONI su ih birali) i najplacenijem rosteru, onda i standardi trebaju da su visoki.
Zasto bi Stephu legacy opao ako organizacija ne zna da draftuje ili placa igrace preko njihovih vrijednosti.

Nisu bili zdravi 2 godine, prosle godine bili zdravi I osvojili. Za ovu cemo tek da vidimo.

Kako da ja kazem Klayu opao legacy lik bio tesko povrijeden 2.5 godine, vratio se I osvojio prsten? Nema smisla.

Steph bukvalno imao historijski dobar TS% za nekog playa na pocetku sezone, zasto je on kriv sto nemaju klupe?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 19:50

nerkolfc je napisao/la:
22 dec 2022, 19:44
22 dec 2022, 19:37
nerkolfc je napisao/la:

Zasto bi Stephu legacy opao ako organizacija ne zna da draftuje ili placa igrace preko njihovih vrijednosti.

Nisu bili zdravi 2 godine, prosle godine bili zdravi I osvojili. Za ovu cemo tek da vidimo.

Kako da ja kazem Klayu opao legacy lik bio tesko povrijeden 2.5 godine, vratio se I osvojio prsten? Nema smisla.

Steph bukvalno imao historijski dobar TS% za nekog playa na pocetku sezone, zasto je on kriv sto nemaju klupe?
Zato sto je ovo timski sport i ti si dio te organizacije.Mislis da Steph nema udjela u odlukama oko toga ko ce se platiti a ko nece? Svaki fransizni igrac tu ima uticaj.

Druga stvar, mi ovdje ne pricamo o tome falio neki igrac pa nisu mogli do titule.Ovdje pricamo da fali neki igrac a ekipe ne udje u PO!!! Da li shvatas to??
Da jos vise pojednostavim....Primjera radi, sutra Wiggins ili Green dozive season ending povredu, jel ovaj roster treba fuliti PO zbog te povrede?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 dec 2022, 19:51

Koliko bi ovaj roster imao pobjeda da Currya nema citavu sezonu?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 20:07

nerkolfc je napisao/la:
22 dec 2022, 19:51
Koliko bi ovaj roster imao pobjeda da Currya nema citavu sezonu?
Ne znam, ne igram se gatare.Cinjenica jeste da ako ti fali najbolji igrac da ces se patiti.

Takodje, cinjenica govori da bi i bez njega ekipa sa 2 HOF igraca (Green, Thompson), jednim od najboljih odbrambenih krila u ligi koji moze svaku noc zabiti i 20p, jednim od najboljih (ako ne i najbolji) scorera s klupe, 3 lutrijska pika koji nisu rookiei, te veteranima sa sampionskim iskustvom, minimalno, ali minimalno trebao biti u borbi za PO.

E to je ono sto vam pokusavam objasniti, a vi skacete ko munogosi.Ne moze ovakvom rosteru faliti jedan igrac i da se sve zivo raspada.Znao je SAu faliti Ginobili po cijelu sezonu, ali PO NIKAD nije dolazio u pitanje.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 22 dec 2022, 20:24

Ne znam sta je tvoja poenta ovdje. Ok 2020e su digli ruke nakon povrede Stepha i tankali. 21e su imali katastrofalan pocetak sezone i imali su najgori fit u vidu Oubrea ikad. Nakon sto je on otisao, dozvali su se al su propustili PO za dlaku bukvalno.

Ove sezone ih je omladina totalno iznevjerila, al i dalje je rano za bilo sta
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 dec 2022, 20:26

22 dec 2022, 19:25
Nikakva mrlja Stephu Curryu neće biti dogodi li se da propuste PO. Kao ni Hamesu. S Curryem na terenu su ove godine GSW najbolji u ligi,bez njega uvjerljivo najgori!! Ogromnoća. Petorka šampionska je prva po net ratingu u ovoj sezoni!
Itekako je mrlja, jer ovo nije roster gdje je Curry placen 50mil, a ostali igraju za kikiriki, pa on sam vuce.Masno su placeni i Green i Thompson i Wiggins, pa i Poole od naredne sezone iako vec igra na nivou tog novca.S razlogom su ti ljudi placeni toliko ili cemo reci da nisu??

Uostalom, pricamo o ATG igracu sa najplacenijim rosterom oko sebe i treba da fulis PO, a prica se o njemu kao igracu s najvecim uticajem na parketu.Pa majke mi, ako to nije bruka ja ne znam sta je!?Na to sve si aktuelni prvak i nemas season ending povreda.
Ma nikakva jer su podaci egzaktni. Sa Stephom i najboljom petorkom oni su crem de la creme. PRVA,PRVA petorka lige po net ratingu ove sezone je Steph,Klay,Wiggins,Dray,Looney. Sa njima unutra isto najbolji net rating,a bez njega uvjerljivo najslabiji! Suludi podaci.

Na gostovanjima su očajni,onaj niz kad su gubili završnice u Detroitu,Orlandu,5-6 poraza zaredom ih je bacio nazad,no i trgnuo i recentno su prikazivali i bez Wigginsa koliko su moćni. Zadnjih par sezona u regularnoj,a i playoffs kao nikad ranije izostanci igraju ulogu pa tako Clippersi koji su definitivno top3 u ligi to NE MOGU prikazati pa to nije nikakva mrlja Kawhiju. Odnosno,zaustavlja ga,ali kad je na terenu pravi i njegova ekipa je prava,isto vrijedi za Stepha.

OK mi je da ti gledaš iz perspektive Spursa,vaše kulture,no navijači i same franšize,28 ili 29 od njih 30 bi uvijek izabrali da osvoje poput GSW,a između u 4-5 godina budu slabi nego da su stalno tu poput Jazza,Heata,Bostona,Sixersa,Blazersa,Rocketsa pa ne uspijevaju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 20:32

22 dec 2022, 20:26

Ma nikakva jer su podaci egzaktni. Sa Stephom i najboljom petorkom oni su crem de la creme. PRVA,PRVA petorka lige po net ratingu ove sezone je Steph,Klay,Wiggins,Dray,Looney. Sa njima unutra isto najbolji net rating,a bez njega uvjerljivo najslabiji! Suludi podaci.

Na gostovanjima su očajni,onaj niz kad su gubili završnice u Detroitu,Orlandu,5-6 poraza zaredom ih je bacio nazad,no i trgnuo i recentno su prikazivali i bez Wigginsa koliko su moćni. Zadnjih par sezona u regularnoj,a i playoffs kao nikad ranije izostanci igraju ulogu pa tako Clippersi koji su definitivno top3 u ligi to NE MOGU prikazati pa to nije nikakva mrlja Kawhiju. Odnosno,zaustavlja ga,ali kad je na terenu pravi i njegova ekipa je prava,isto vrijedi za Stepha.

OK mi je da ti gledaš iz perspektive Spursa,vaše kulture,no navijači i same franšize,28 ili 29 od njih 30 bi uvijek izabrali da osvoje poput GSW,a između u 4-5 godina budu slabi nego da su stalno tu poput Jazza,Heata,Bostona,Sixersa,Blazersa,Rocketsa pa ne uspijevaju.
I kako se taj netrtg "crem de la creme" lige odrzava na njihov omjer jer se u konacnici gleda omjer povjeda i poraza, zar ne? To ti i govorim. Ne gledam ja to iz perspektive Spursa, vec kazem da ovakva ekipa ne moze tek tako propustati PO.Pogotovo ne ovako cesto.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 22 dec 2022, 20:35

Uvijek se iznova iznenadim na ovoj temi kako ozbiljni fanovi NBA lige košarku ne smatraju timskim sportom. Tako razmišljaju Ameri pa valjda i vi što više pratite NBA poprimili od njih. Znači jedan igrač sam uzima svu svlavu za trijumfe isto tako jedan igrač je isključivo kriv za neuspjehe. Oprostite mi al ne kontam logiku. Pa nije ovo tenis.

Prošle sezone su Warriorsi bili savršeno poslođen tim, znači osim jake startne petroke su imali veoma duboku klupu. I sad imaju jaku startnu petorku ali klupa im je užas. Uostalom, zar i statistika ne kazuje da starnih 5 Warriorsa kad svi igraju imaju najveći +- u ligi? Momci s klupe nisu sposobni zamijeniti kvalitetne rola igrače što su otišli poput GP2, Otto Portera, Bjelicu... I sad Steph koji je u top 5 MVP kandidata po svojoj igri ove sezone treba biti kriv ako ne izbore PO?

Nego da ne hejtamo previše, bilo je i nešto pozitivno sinoć:

Zadnja izmjena: Biscione, dana/u 22 dec 2022, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2022, 20:39

Brokula je napisao/la:
22 dec 2022, 20:24
Ne znam sta je tvoja poenta ovdje. Ok 2020e su digli ruke nakon povrede Stepha i tankali. 21e su imali katastrofalan pocetak sezone i imali su najgori fit u vidu Oubrea ikad. Nakon sto je on otisao, dozvali su se al su propustili PO za dlaku bukvalno.

Ove sezone ih je omladina totalno iznevjerila, al i dalje je rano za bilo sta
E vidis, tu je moj problem.Ti pominjes nekakvog Oubrea pored HOF igraca Stepha i Greena i to se Steph vec, po mnogima, smatra top 10 igraca ikada.Znaci problem je bio nekakav Oubre sto su lose igrali veci dio sezone i sje.bali rekord koji im je otezao put za PO. Meni to moze biti izgovor da se neko ne bori za titulu, ali mi ne moze biti izgovor da ne udjes u PO sa takvim velicinama u rosteru. Slazem se da je rano za cvrste zakljucke ove sezone, ali blizi se polovina sezone.Oni trenutno nisu ni na play in poziciji.

@Briscione Ja itekako znam sta znaci timska igra i mnogo je cijenim, ali isto tako znam kako Ameri rangiraju individualno igrace.Na taj dio se i referiram u smislu kritika.Da li si ti svjestan da mnogi Jordanu, ranije pomenuh i Kobea, zamjeraju sto je fulao PO sa je.benim Wizardsima, a Steph treba da to ucinio opet i to sa najplacenijim rosterom.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 dec 2022, 20:45

Ako je neko HOF ne znaci da je I dalje jednako dobar igrac kao u prime. Green I Klay su daleko od onih igraca iz 15-19.

James je prosle godine imao Davisa, RWa, Howarda I Anthonya I nije usao u PO, a sve HOF igraci. Legacy unisten

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 dec 2022, 20:48

22 dec 2022, 20:32
22 dec 2022, 20:26

I kako se taj netrtg "crem de la creme" lige odrzava na njihov omjer jer se u konacnici gleda omjer povjeda i poraza, zar ne? To ti i govorim. Ne gledam ja to iz perspektive Spursa, vec kazem da ovakva ekipa ne moze tek tako propustati PO.Pogotovo ne ovako cesto.
Kad gledamo bez konteksta,onda ti stoje objede. Kad uvidimo da su u problemima i kad uvidimo da kad su kompletni i našpanani,uvijek su sam vrh,onda dolazimo do zaključka da su uz vas definitivno najjača dinastija od Bullsa 1990-ih.

Polako,čeka ih laganiji raspored nakon Grizlija 25.12.

Bude li Steph na 70+ odigranih,a oni van play ina što je jako nerealno,onda si u pravu svakako

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.