FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
„U vrlo kratkom roku po dolasku u Sarajevo mi smo napravili euforiju. Otvorili smo stadion Koševo, imali prijateljske utakmice. Možda su te neke utakmice dale nam krila i prevelika očekivanja. Jednostavno – ne kajem se nizašta! Sve što sam radio, radio sam srcem. Sarajevo je igralo napadački fudbal. Na svakoj utakmici se šutiralo 20 puta prema golu protivnika. Zašto nismo imali sreće, to su neke druge stvari. Od odlaska Mujakića koji nismo smjeli priuštiti ako želimo rezultat, povrede Aničića, odlaska sa Koševa, odlaska Kapića koji je psihološki loše utjecao na ostatak ekipe – dosta nekih stvari koje su utjecale na rezultat. Ovo što se desilo meni i mom stručnom štabu u Sarajevu, neće se nikome ponoviti u narednih 30-tak godina“, ispričao je Dudić za Sportske priče.
„Pritisak je veliki okolo kluba. Ne mogu da shvatim da ljudi se etiketiraju kao veliki navijači FK Sarajevo, a imam osjećaj da Boga mole da imaš loše rezultate. Pritisak od predsjednika i ostalih članova nisam imao. Do zadnjeg dana sam imao podršku od predsjednika. Davao je ohrabrujuće poruke i kada bi bilo loše. Odluku sam donio sam, bez ikakvog pritiska, nisam mogao sebi više odgovoriti zašto se to dešava“, priča Feđa.
„Sam sa sobom sam imao dvojbe zašto se to dešava. Jedini bod koji smo uzeli na sreću je protiv Veleža u Gabeli. Da li sam trebao ostati? Možda jesam. Da li su me trebali možda podržati iz kluba? Možda jesu, kao što je napravio Velež, pa sam im poslije donio titulu Kupa. Ali ne kajem se nizašta“, iskren je bivši trener Sarajeva.
„Treba pogledati gdje su otišli ti igrači koji su napustili Sarajevo. Da li su otišli u bolje klubove? Mi stalno nešto kukamo za nečim. Dok su ti igrači bili tu, cijela javnost je govorila „jao, ne možemo napraviti iskorak“. Ponovo kažemo, ostali smo deficitirani na toj stoperskoj poziciji. Cijele pripreme sam uigravao štoperski par Aničić – Mujakić. Onda se povrijedio i Musa. To više nije bila ta ekipa. I Drobarov je igrao povrijeđen. Ponovo kažem – ne kajem se“, osvrnuo se Dudić na neke ljetošnje poteze za Sportske priče na TV Alfa.
„Pritisak je veliki okolo kluba. Ne mogu da shvatim da ljudi se etiketiraju kao veliki navijači FK Sarajevo, a imam osjećaj da Boga mole da imaš loše rezultate. Pritisak od predsjednika i ostalih članova nisam imao. Do zadnjeg dana sam imao podršku od predsjednika. Davao je ohrabrujuće poruke i kada bi bilo loše. Odluku sam donio sam, bez ikakvog pritiska, nisam mogao sebi više odgovoriti zašto se to dešava“, priča Feđa.
„Sam sa sobom sam imao dvojbe zašto se to dešava. Jedini bod koji smo uzeli na sreću je protiv Veleža u Gabeli. Da li sam trebao ostati? Možda jesam. Da li su me trebali možda podržati iz kluba? Možda jesu, kao što je napravio Velež, pa sam im poslije donio titulu Kupa. Ali ne kajem se nizašta“, iskren je bivši trener Sarajeva.
„Treba pogledati gdje su otišli ti igrači koji su napustili Sarajevo. Da li su otišli u bolje klubove? Mi stalno nešto kukamo za nečim. Dok su ti igrači bili tu, cijela javnost je govorila „jao, ne možemo napraviti iskorak“. Ponovo kažemo, ostali smo deficitirani na toj stoperskoj poziciji. Cijele pripreme sam uigravao štoperski par Aničić – Mujakić. Onda se povrijedio i Musa. To više nije bila ta ekipa. I Drobarov je igrao povrijeđen. Ponovo kažem – ne kajem se“, osvrnuo se Dudić na neke ljetošnje poteze za Sportske priče na TV Alfa.
Znamo li mi odprilike koliko naši "najbolji" igrači zarađuju?
Gledam maloprije odprilike igrači u Osijeku, Hajduku i Rijeci npr. primaju po 300-500k KM, imamo li mi igrača blizu tih primanja slučajno
Gledam maloprije odprilike igrači u Osijeku, Hajduku i Rijeci npr. primaju po 300-500k KM, imamo li mi igrača blizu tih primanja slučajno
Evo sad nas i Index. H.r sprda hvala Aylah da Bog da novu godinu dočekala bez posla
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
H8Z7 je napisao/la: ↑19 dec 2022, 18:54Tvrdi najbolji bh. sudija da postoje igrači na koje se ne može utjecati, a jedan od njih je bivši igrač Sarajeva Amar Rahmanović.
“Svi očekuju imena poput Husref Musemić, Edis Mulalić, Feđa Dudić, trenere koji su temperamentni. Međutim, igrač kojem sam sudio, i držat ću se naše lige, jedan duži period od godinu i po – dvije, stvarno sam imao problema sa Amarom Rahmanovićem. On je strašno dobar igrač, nevjerovatno jak igrač, međutim bio je svjestan sebe. Kad god sam probao da mu priđem, on je mene tako izignorisao, ili me spustio. Ja njemu objasnim da može da ne priča sa mnom, da me ne provocira, a on meni odgovori: ‘Ko si ti?‘”
Amar Rahmanović![]()

-
- Kontakt:
Najveci retard ikad,prije mu je toksicna sredina bila problem,poslije vise sile, onda stoperi,pa sad i navijaci. Klosar je najgore rezultate u historiji imao,i nismo Duduce duduci kao ti,sjecami se sta si pricao narcisu da imao presirok igracki kadar koji si ti selektirao,pa odjednom problem stoperi,nisam ja Ikica na beka stavljao i Dala svaku tekmu,mrs smradu ko te dovede u klub uopsteZukanovic je napisao/la: ↑19 dec 2022, 21:43„U vrlo kratkom roku po dolasku u Sarajevo mi smo napravili euforiju. Otvorili smo stadion Koševo, imali prijateljske utakmice. Možda su te neke utakmice dale nam krila i prevelika očekivanja. Jednostavno – ne kajem se nizašta! Sve što sam radio, radio sam srcem. Sarajevo je igralo napadački fudbal. Na svakoj utakmici se šutiralo 20 puta prema golu protivnika. Zašto nismo imali sreće, to su neke druge stvari. Od odlaska Mujakića koji nismo smjeli priuštiti ako želimo rezultat, povrede Aničića, odlaska sa Koševa, odlaska Kapića koji je psihološki loše utjecao na ostatak ekipe – dosta nekih stvari koje su utjecale na rezultat. Ovo što se desilo meni i mom stručnom štabu u Sarajevu, neće se nikome ponoviti u narednih 30-tak godina“, ispričao je Dudić za Sportske priče.
Neko je spominjao Varešanovića kad je Dudić dobio nogu, kontam tad nisu ludi toliko da njega uzmu, zamjeriće se navijačima. Gruh, bomba, eksplozija koja vraća 12 godina u nazad. Tu okolo dominira ekipa iz 90-tih. Da se razumijemo, nemam ništa protiv tih ljudi, dragi su mi to fudbaleri, pogotovo Repuh, ali brate kao treneri su na jako niskom nivou, nisu napredovali i jedino što bi trebalo da rade je da vode pionire ili mlađe kadete.
Kontam šta smo to dobili sa investitorom? Jedno vrijeme je išlo dobro, osvajale se titule, u jednom momentu bili na korak od bankrota. Uzimale su se i prije titule, i u mnogo jačoj ligi nego danas, uzimaće se opet ali sa ovakvim pristupom teško. Trenutno ono što nam investitor plasira je zaista jedna mahala velika oko kluba, ma bolje reći pijaca. Nije da nije ni ovo što mi radimo ovdje na forumu mahala ali mi smo primorani na to. U biti nije ništa dugačije nego u vrijeme Baljka, samo što se zna ko je glavni babuka, na čije je ime upisano. I dalje familijarno-čaršijske veze, struke nema, cirkus veliki u i oko kluba. Potez sa E.H. je razočaravajući ali i uvrijeđujući jer tim direktno želi reći da su naviječi glupi. Dali mu nogu na mjesto SD ali frajer i dalje dovodi igrače i to ovi javno kažu. Varešanovića neću ni komentarisat, znate svi šta je bilo u vrijeme viršli, čičkovog ulja i 100.000 navijača. Njegovim angažmanom se jasno kaže da se u ekipu neće značajno ulagati jer šta će ti skupi Prosnički ako namjeravaš škrtariti na igračkom kadru.
Ono što me brine je pojava raznoraznih likova, vlasnika kafića, žestokih momaka i fudbalskih agenata iz kućne radinosti koji bi da uhljebe neku svoju šemu.
Prodali smo se i tako nam je, zavisimo od dobre volje gazde. U priče oko pranja novca i kladaru ne vjerujem, hajd sve ali to tvrditi bez nekog dokaza je zlo i opasno. Kad bi istražni organi pokrenuli neke radnje i nešto dokazali to bi bio i kraj za klub. Ne želim to uzeti u obzir kao moguću opciju.
Neko je na temi u više navrata spominjao da klub funkcioniše na principu pozajmica, ne znam je li to tačno ali ako jest to je jako loše. Zapravo se nikad se nisam ni pitao na kojem principu to sa investitorima funkcioniše pa bih zamolio ako neko ima link da se skine statut, volio bih pročitati.
Ovaj bojkot koji se spominje, bio on ili ne bio javan i zvaničan (org. od strane Hz) u neokoj mjeri će i biti, bez obzira što se vraćamo na Koševo, dobar dio raje nema želudac više. Ja ću prvi otići na prvu sljedeću utakmicu na proljeće i pogledati. Ako ima bar imalo smisla gledati to onda u redu, ako ne onda malo treba ohladiti, ne ide više se nervirati i sekirati. Od nastavka sezone nemam ama baš nikakva očekivanja.
Kontam šta smo to dobili sa investitorom? Jedno vrijeme je išlo dobro, osvajale se titule, u jednom momentu bili na korak od bankrota. Uzimale su se i prije titule, i u mnogo jačoj ligi nego danas, uzimaće se opet ali sa ovakvim pristupom teško. Trenutno ono što nam investitor plasira je zaista jedna mahala velika oko kluba, ma bolje reći pijaca. Nije da nije ni ovo što mi radimo ovdje na forumu mahala ali mi smo primorani na to. U biti nije ništa dugačije nego u vrijeme Baljka, samo što se zna ko je glavni babuka, na čije je ime upisano. I dalje familijarno-čaršijske veze, struke nema, cirkus veliki u i oko kluba. Potez sa E.H. je razočaravajući ali i uvrijeđujući jer tim direktno želi reći da su naviječi glupi. Dali mu nogu na mjesto SD ali frajer i dalje dovodi igrače i to ovi javno kažu. Varešanovića neću ni komentarisat, znate svi šta je bilo u vrijeme viršli, čičkovog ulja i 100.000 navijača. Njegovim angažmanom se jasno kaže da se u ekipu neće značajno ulagati jer šta će ti skupi Prosnički ako namjeravaš škrtariti na igračkom kadru.
Ono što me brine je pojava raznoraznih likova, vlasnika kafića, žestokih momaka i fudbalskih agenata iz kućne radinosti koji bi da uhljebe neku svoju šemu.
Prodali smo se i tako nam je, zavisimo od dobre volje gazde. U priče oko pranja novca i kladaru ne vjerujem, hajd sve ali to tvrditi bez nekog dokaza je zlo i opasno. Kad bi istražni organi pokrenuli neke radnje i nešto dokazali to bi bio i kraj za klub. Ne želim to uzeti u obzir kao moguću opciju.
Neko je na temi u više navrata spominjao da klub funkcioniše na principu pozajmica, ne znam je li to tačno ali ako jest to je jako loše. Zapravo se nikad se nisam ni pitao na kojem principu to sa investitorima funkcioniše pa bih zamolio ako neko ima link da se skine statut, volio bih pročitati.
Ovaj bojkot koji se spominje, bio on ili ne bio javan i zvaničan (org. od strane Hz) u neokoj mjeri će i biti, bez obzira što se vraćamo na Koševo, dobar dio raje nema želudac više. Ja ću prvi otići na prvu sljedeću utakmicu na proljeće i pogledati. Ako ima bar imalo smisla gledati to onda u redu, ako ne onda malo treba ohladiti, ne ide više se nervirati i sekirati. Od nastavka sezone nemam ama baš nikakva očekivanja.
Dudic nije los trener, ali nije ni neka kradja. Helem covjek se nije snasao, malo splet okolnosti koje mu nisu isle na ruku i jbg. Ni prvi ni posljednji koji je podbacio u svijetu fudbala. Idemo daljemosarajvosa83 je napisao/la: ↑19 dec 2022, 22:26Najveci retard ikad,prije mu je toksicna sredina bila problem,poslije vise sile, onda stoperi,pa sad i navijaci. Klosar je najgore rezultate u historiji imao,i nismo Duduce duduci kao ti,sjecami se sta si pricao narcisu da imao presirok igracki kadar koji si ti selektirao,pa odjednom problem stoperi,nisam ja Ikica na beka stavljao i Dala svaku tekmu,mrs smradu ko te dovede u klub uopsteZukanovic je napisao/la: ↑19 dec 2022, 21:43„U vrlo kratkom roku po dolasku u Sarajevo mi smo napravili euforiju. Otvorili smo stadion Koševo, imali prijateljske utakmice. Možda su te neke utakmice dale nam krila i prevelika očekivanja. Jednostavno – ne kajem se nizašta! Sve što sam radio, radio sam srcem. Sarajevo je igralo napadački fudbal. Na svakoj utakmici se šutiralo 20 puta prema golu protivnika. Zašto nismo imali sreće, to su neke druge stvari. Od odlaska Mujakića koji nismo smjeli priuštiti ako želimo rezultat, povrede Aničića, odlaska sa Koševa, odlaska Kapića koji je psihološki loše utjecao na ostatak ekipe – dosta nekih stvari koje su utjecale na rezultat. Ovo što se desilo meni i mom stručnom štabu u Sarajevu, neće se nikome ponoviti u narednih 30-tak godina“, ispričao je Dudić za Sportske priče.
Hafize, problem je opis i sprdnja s klubom !!! To sto bacas drkicu na nju pa je opravdavas je drugi par cipela.
Sta je to dogovorila s Mamicima ? Da je qaraju u dupe...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- NisamInSajder
- Kontakt:
U Hajduka mnogo više od tog imaju. Tu je prosjek 15k-20k eura mjesečno. Osijek ima veliki raspon, imaš one što igraju za 3-4-5k eura do onih od 50k eura. Rijeka prosjek otprilike 10-15k eura, s tim što imaš ove tipa Vučkić, Halilović.
Kod nas su najplaćeniji tu oko nekog njihovog prosjeka, malo nešto ispod, samo što je problem što su ti naši igrači dosta slabiji od njihovih, dosta. Recimo Nizozemski klubovi, osim ovih poznatijih 4-5, daju plate niže od tog prosjeka gore navednog, gotovo isto kao Sarajevo, Tuzla City, Zrinja.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ma gledam Mance koji haman nikako ne igra ima 500k € godišnje u Osijeku, kod nas ne vjerujem da ili ima preko 7 8k€ sedmično, i to Avramovski, Aničić i Musa.NisamInSajder je napisao/la: ↑20 dec 2022, 00:18U Hajduka mnogo više od tog imaju. Tu je prosjek 15k-20k eura mjesečno. Osijek ima veliki raspon, imaš one što igraju za 3-4-5k eura do onih od 50k eura. Rijeka prosjek otprilike 10-15k eura, s tim što imaš ove tipa Vučkić, Halilović.
Kod nas su najplaćeniji tu oko nekog njihovog prosjeka, malo nešto ispod, samo što je problem što su ti naši igrači dosta slabiji od njihovih, dosta. Recimo Nizozemski klubovi, osim ovih poznatijih 4-5, daju plate niže od tog prosjeka gore navednog, gotovo isto kao Sarajevo, Tuzla City, Zrinja.
Čini mi se da je Mirvić baš skresao taj budžet za plate, znam da je Sušić imao 13k€ i da je to najviše iz toga perioda i Mešanović 10k€.
A to smo i znali da ti realno moraš dati duplo veću platu igraču da bi ti došao iz eto Holandije ovdje, to i jeste problem najveći
- NisamInSajder
- Kontakt:
Podigao se budžet za plate previsoko kod nas. Mislim da se nikad bolji ugovori igračima nisu davali, možda onih pola godine- godinu oko Ješića.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Mi samo nesta bojkotujemo, suskamo, protiv svog kluba. Pustiti zalizanog 3 tekme max, poslije toga ima lijepi istok i bujrum mu psovati mu majke ,sinove,zene. Otice sam poslije 6 kola.Ali stadion i posjeta ne smije ispastati ni zbog koga.HerZ je napisao/la: ↑19 dec 2022, 22:39Neko je spominjao Varešanovića kad je Dudić dobio nogu, kontam tad nisu ludi toliko da njega uzmu, zamjeriće se navijačima. Gruh, bomba, eksplozija koja vraća 12 godina u nazad. Tu okolo dominira ekipa iz 90-tih. Da se razumijemo, nemam ništa protiv tih ljudi, dragi su mi to fudbaleri, pogotovo Repuh, ali brate kao treneri su na jako niskom nivou, nisu napredovali i jedino što bi trebalo da rade je da vode pionire ili mlađe kadete.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Da njega brine šta navijači misle i govore, ne bi ni dolazio
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
ja mislim da je ovo samo paravan i ove objave i sve,vise niko ne pise o strucnjaku na klupi i njegovim rezultatima,Pa onaj Bosnjakovic je Alex Ferguson za ovog zalizanog
malo cemo kukati kako trava nije ispala najbolja ,malo cemo na direktoricu malo na slike i objave i puf eto sezone sutra igra Sarajvo a zalizani se ustolicio i bit ce ako je vec krenulo nek ostane ovako pa da vidimo kako i sta
malo cemo kukati kako trava nije ispala najbolja ,malo cemo na direktoricu malo na slike i objave i puf eto sezone sutra igra Sarajvo a zalizani se ustolicio i bit ce ako je vec krenulo nek ostane ovako pa da vidimo kako i sta
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Biće štociran pa će se zapitati.
ISTINA ZA VEDRANA!
- napoleon72
- Kontakt:
Noke lafo tri dana pljuvao po upravi radi angazmana Mirze i onda se opet neofirno vratio na staro - brani i pravdaj sve.
Upravo to, nije problem slika s Mamicima, problem je ovaj opis. Svjesna glupaca da je bubnula glupost i da je navijaci prozivaju, pa se jos i sprda s tim, umjesto da se poklopi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
S kim ce se danas neko od uprave slikati? Steta sto je Smrk trenutno zauzet sudjenjem, mozda bi on bio dobar kandidat. Ili ce mozda opet s nekim preko granice, Luka Bojovic se nedavno vratio u Beograd koliko sam vidio, pa mozda da organizuju neku kaficu...
- Shategabri
- Kontakt:
Baš me zanima reakcija Koševa prema njemu i imbecilnom sinu, ako ne pobjedimo Zrinjski i gotovo se oprostimo od borbe za Evropu.
uzimamo zrinjskog i zelju sta vam je 

FC United Of Manchester !
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Evander, iliyaa8, Lecler, OsmanhodzicBuco, TheTruth34 i 51 gost.