OVAJ FELIXIANS itekako voli kritički razmišljati. Jest glup i poremećen,ali kad o nečem laprda,to potkrepljuje argumentima. NE,nisu odigrali loše niti je to neki uzorak. KAKO razvaljuju u Cityu kad uvijek nađu način ispasti od Tottenhama,Monaca,Lyona,Real Madrida prosuti enormnu prednost u zadnjih par minuta? Kad znaju doma popušit od mediokriteta iz EPL? Sam kažeš da nije uzorak,ali eto ipak temeljiš svoju svu premisu na tome i na tome što TVRDIŠ da su odigrali loše.harden je napisao/la: ↑14 dec 2022, 16:37Vrhunski strucnjaci koji uspjesno sakrivaju mane svojih igraca. Ne znaci da su to tarabe od igraca, ali jednostavno u tim sistemima gdje igraju ne primjete se neke stvari kao u reprezentaciji gdje individualni kvalitet vise dolazi do izrazaja.
Ovaj Felixians nije kriticki razmisljao u zivotu jednom, ja napisao da su odigrali lose turnir od 4-5 utakmica on se upalio ko sijalica.
Sigurno 5 utakmica nece odrediti kakav je ko igrac, samo sam istakao da su igraci ponajboljeg kluba odigrali skoro svi ispod prosjecan turnir, a kad ih gledas u Cityu svi razvaljuju. Mozes imati xy igraca koji je recimo fantastican 1 na 1, ali ako mu neces konstantno sistemski praviti izolacije neces izvuci najbolje iz njega. Cancelo je u Cityu doslovno krilo, zato kad u Portugalu treba igrati klasicnog beka sa 4 pozadi ne postoji na terenu.
Odigrali su oni OK, solidno prvenstvo, ali to nije ni blizu nivoa kakav ocekujes od njih. Ja mislim da ce Foden dozivjeti najveci pad kad Pep ode iz Citya, u vise navrata mi je pokazao da nema mooda i poprilicno je propuh u glavi tj van terena.
Cancelo je igrao skroz dobro u grupnoj fazi. Santos je išao s Guerreirom,ispalo super protiv Švice i tako s Marokom probao. A što Cancelo kao briljira ove sezone u Cityu? Ne bi se reklo.
Rodri najbolji igrač Španjolske uz Moratu i Pedrija.
Šta onda ova logika vrijedi i za druge trenere? Leao nema 90 minuta na prvenstvu odigranih,Cancelo sedmi po minutaži Portugalaca.
Ja se SLAŽEM da Guardiola SISTEMOM izvlači ajmo reć enormno puno iz svojih igrača,podiže vrijednost ekipi na velikom uzorku,ALI isto tako iz godine u godinu možemo po tome zaključiti u KO fazi Lige prvaka da on čini te igrače i chokerima i da postižu redoviti underachieving. Ne možemo samo jednoumlje provoditi zanemarujući i mane/vrline,ovisno kako tko gleda.