FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 17 dec 2022, 08:39

Sjajni napadač Sarajeva je govorio i o svom statusu u klub, tačnije o najavljenom oproštaju u februaru naredne godine.

“Ova odluka je donešena. Ne znam šta se može desiti. Nadam se da ću u narednih nekoliko dana razgovarati sa čelnicima kluba te da će situacija biti jasnija. Od početka sezone nisam propustio ni trening i spreman sam. Ono što mi je donijelo Sarajevo nisam doživio ni u jednom klubu. To je najljepši period u mojoj karijeri. To je dovoljan pokazatelj da ću ostati da živim u Sarajevu. Stigao sam 2016. godine u Sarajevo iz Slobode. Tek kada sam došao u Sarajevo saznao sam kakva je odgovornost igrati za ovaj klub i kakav je pritisak. Devet trenera me treniralo u Sarajevu. Musemić me trenirao najduže. On je bio prvi na tabeli i dobio je otkaz. Dovoljno sam rekao”, govori Ahmetović i osvrće se na situaciju sa prethodnim trenerom Feđom Dudićem:

“Kod Dudića su treninzi bili kratki i intenzivni. Većina igrača nije naučila na taj rad. Smatram da je trebalo više vremena i to je proces. Možda bi mi tek na zimskim pripremama došli do izražaja, tačnije njegov plan bi došao do izražaja.”

Ahmetović je u gotovo svakom meču pružao maksimum i davao sve od sebe.

“Ja sam se trudio još od pionira. Htio sam da budem pošten. Dešavalo se da dođem kući i bude mi krivo jer u nekim utakmicama nisam davao maksimum i pomagao saigračima. Nije mi primarni cilj dati gol, neki pomoći saigračima. Najdraži golovi u karijeri su mi protiv Želje. Znam šta znače te utakmice. Ako izgubite derbi, onda naredne susrete morate pobijediti sve do narednog derbija. Prva moja utakmica je bila na Grbavici protiv Želje i dao sam gol glavom za 1:1. Najdraži momenat u dresu Sarajeva mi je dupla kruna. Tada smo imali karakternu ekipu i igrače koji znaju šta hoće. Bilo je teških situacija, ali kada počinje susret onda se sve zaboravi.”

Ahmetović je prokomentarisao i trenutno stanje u Sarajevu.

“Sa dolaskom gospodina Mirvića situacija je dobra. Plate ne kasne. Naravno, navijači hoće rezultati i klub kao Sarajevo to ne trpi. I meni je bilo teško kada sam stigao u klub. Tada je igrao sjajni Leon Benko. Kritikovan sam bio, ali radom i zalaganjem sam postao ono što sada jesam. Trenutno u Sarajevu je veliki potencijal Dal Varešanović. On može napraviti puno. Da je negdje drugo gdje je manji pritisak, mislim da bi brže došao do izražaja”
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 dec 2022, 08:56

Ma sad sam uvjeren da je Dal neki teski projekat.kluba i da su se svi u klubu dogovorili da ga hvale na sva usta. Ili to, ili smo svi coravi i ne pratimo fudbal. Mislim okej, ima mali talenta, nije drvo obicno, al u ovom trenutku Sarajevo ima barem pet boljih fudbalera istih/pribliznih godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 dec 2022, 09:00

Antikloc je napisao/la:
16 dec 2022, 20:50
Lucas je napisao/la:
16 dec 2022, 19:17
Stroj1946 je napisao/la:
16 dec 2022, 19:13
Nije jednu sezonu. Sad će druga kako sa novim investitorom nećemo igrati Evropu. Ako pratiš klub. Ako....
Samo je još veći poraz da drugi sa manjim budžetima bolje od nas stoje i osvajaju trofeje....
Zadnja dva prelazna roka smo dali ogromne pare za pojačanja, tj. za njihove plate, vjerovatno cemo i u januaru/februaru dati velike pare za plate pojačanjima, i da opet ne izborimo Evropu pa to bi cirkus na kvadrat bio, region bi nam se smijao.
Najveca stavka u nasem budzetu nisu plate igraca,nego plate Mirvica,Ajlah i ostale uhljebije. Vise nama para ide na administarciju nego sto pola BHPL klubova placa igracki kadar. Govorimo o klubovima tipa Slobode,koji su iako jeftini,nama igracki superiorni.
jel imas dokaz za ovo ili je rekla kazala ili neke frustracije.Svi smo mi nezadovoljni prvi ja je*o bih im sve al nemojte iznositi nesto ako niste sigurni.ispade da ljudiza reklame,za drustvene mreze,za mnogo sta imaju po 5,6milja platu.

Nemoj da zbog duduka,ublehe , aylinih nepromisljenih izjava i neodgovornog predsjednika sad blatimo i cistacice u klubu i svu administraciu itd.

ima li gdje podatak koliko uposlenih ima u klubu bez igraca
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 dec 2022, 09:55

napoleon72 je napisao/la:
17 dec 2022, 08:56
Ma sad sam uvjeren da je Dal neki teski projekat.kluba i da su se svi u klubu dogovorili da ga hvale na sva usta. Ili to, ili smo svi coravi i ne pratimo fudbal. Mislim okej, ima mali talenta, nije drvo obicno, al u ovom trenutku Sarajevo ima barem pet boljih fudbalera istih/pribliznih godina.
Ma nije Dal los igrac, ima smisla, talentovan je definitivno, ali vrlo su upitni njegova motivacija, zelja, zalaganje, i koliko njega uopce zanima fudbal i sport, a koliko ganjanje treba i pare. Meni se on ne cini nesto pretjerano zagrijan, djeluje dosta razmazeno i samim tim i nije zasluzio da bude "klupski projekat" vise od Djokanovica koji izgara i zivi sport, samo je ovdje dostigao svoj vrhunac i trebaju mu bolji treneri da ga podignu na visi nivo

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 17 dec 2022, 09:57

ubipara je napisao/la:
17 dec 2022, 08:36
Antikloc je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Zadnja dva prelazna roka smo dali ogromne pare za pojačanja, tj. za njihove plate, vjerovatno cemo i u januaru/februaru dati velike pare za plate pojačanjima, i da opet ne izborimo Evropu pa to bi cirkus na kvadrat bio, region bi nam se smijao.
Najveca stavka u nasem budzetu nisu plate igraca,nego plate Mirvica,Ajlah i ostale uhljebije. Vise nama para ide na administarciju nego sto pola BHPL klubova placa igracki kadar. Govorimo o klubovima tipa Slobode,koji su iako jeftini,nama igracki superiorni.
Sta mirvic daje platu sam sebi jel? Hahaha joj sta se ovdje moze sve procitat 😂😂

Ti si klocina i po a ne antikloc druze
A ti si dijete,koje nikad nigdje nije radilo. A mada nema nikakvog zivotnog iskustva ima dugu i poganu jezicinu a mozak je jako upitan.
Naravno ,normalno i jedino moguce je da Mirvic sam sebi daje platu. Za funkciju koju obavlja ,uzima platu,ne znam koliku ali pretpostavljam 4,5 x koliko je Ajlina.
Dijete drago,svaki privatnik ,daje sam sebi platu. Od vlasnika zalogajnice do Radoncica,pa nije ni nas lijepi Mirva izuzetak. A osim toga kod nas je netransparetno i mutno,pa je pitanje koliko uopste tu ima njegovog i daje li sam sebi platu ili ga placa Utrpani pasojed.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 17 dec 2022, 10:05

donDondon je napisao/la:
17 dec 2022, 09:00
Antikloc je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

jel imas dokaz za ovo ili je rekla kazala ili neke frustracije.Svi smo mi nezadovoljni prvi ja je*o bih im sve al nemojte iznositi nesto ako niste sigurni.ispade da ljudiza reklame,za drustvene mreze,za mnogo sta imaju po 5,6milja platu.

Nemoj da zbog duduka,ublehe , aylinih nepromisljenih izjava i neodgovornog predsjednika sad blatimo i cistacice u klubu i svu administraciu itd.

Kod nas u klubu je stalnica netransparentnost i mutljaze,pa niko nizasta nema dokaza. Sabrinu su zaganjali ,pa odustali jer nema dokaza.
No ,saberi ogromnu i jako preplacenu administraciju,ogromno i preplaceno pomocno osoblje. Ajlah ,Hadzica,Gazdu i njegova primanja i troskove,pa reprezentaciju a sa druge strane imas tanki igracki kadar,puno akademaca koji igraju skoro free.
A poznato je za igrace da nas klub dovodi po principu : Niko ti ne moze dati,koliko ti mi mozemo obecati.
Nasi nefudbalski troskovi su bezobrazno visoki ,posebno za nas standard i nasu ligu. Ruzno vidjeti hadzijanje bez pokrica.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 17 dec 2022, 10:24

Antikloc je napisao/la:
17 dec 2022, 09:57
ubipara je napisao/la:
17 dec 2022, 08:36
Antikloc je napisao/la:

Sta mirvic daje platu sam sebi jel? Hahaha joj sta se ovdje moze sve procitat 😂😂

Ti si klocina i po a ne antikloc druze
A ti si dijete,koje nikad nigdje nije radilo. A mada nema nikakvog zivotnog iskustva ima dugu i poganu jezicinu a mozak je jako upitan.
Naravno ,normalno i jedino moguce je da Mirvic sam sebi daje platu. Za funkciju koju obavlja ,uzima platu,ne znam koliku ali pretpostavljam 4,5 x koliko je Ajlina.
Dijete drago,svaki privatnik ,daje sam sebi platu. Od vlasnika zalogajnice do Radoncica,pa nije ni nas lijepi Mirva izuzetak. A osim toga kod nas je netransparetno i mutno,pa je pitanje koliko uopste tu ima njegovog i daje li sam sebi platu ili ga placa Utrpani pasojed.
Ma ja ba dosao multimilioner iz amerike da uzima platu iz naseg kluba. Sta ce jadan ne bi mogao prezivit u americi da nema kod nas 5k maraka plate. Dobro si ti to skontao 👏👏

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 dec 2022, 11:04

Antikloc je napisao/la:
17 dec 2022, 10:05
donDondon je napisao/la:
17 dec 2022, 09:00
Antikloc je napisao/la:

Kod nas u klubu je stalnica netransparentnost i mutljaze,pa niko nizasta nema dokaza. Sabrinu su zaganjali ,pa odustali jer nema dokaza.
No ,saberi ogromnu i jako preplacenu administraciju,ogromno i preplaceno pomocno osoblje. Ajlah ,Hadzica,Gazdu i njegova primanja i troskove,pa reprezentaciju a sa druge strane imas tanki igracki kadar,puno akademaca koji igraju skoro free.
A poznato je za igrace da nas klub dovodi po principu : Niko ti ne moze dati,koliko ti mi mozemo obecati.
Nasi nefudbalski troskovi su bezobrazno visoki ,posebno za nas standard i nasu ligu. Ruzno vidjeti hadzijanje bez pokrica.
tako ti je u modernom sportu jednostavno troskovi su visoki,mi nismo spremni za jos vece troskove da bi odskocili od lige,doduse losi strucnjaci neadekvatna pojacanja su jedan od razloga zasto smo jos uvijek u sivilu lige,al da se trositi mora,mora.

samo je nezahvalno prosuti pricu kako nama u neke lijeve aktivnosti ide budzeta kao nekim klubovima za igrace i strucni stab a da pri tome ne znamo nista ni o sebi a ni o drugima.

uostalom Mirvic ih placa i neka on i njegov tim vide jel to puno ili nije

ne znam nijednu platu od uposlenih ni igraca ni trenera ,samo me zanima uspjeh Sarajeva a trenutno ga nema,mora se naci odgovoran i skloniti iz kluba a ne iz godine u godinu dovoditi jos veci sljam,ne moze duduk biti jedini krivac za ovo do sad
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 dec 2022, 11:15

miky_hz je napisao/la:
17 dec 2022, 08:39
Tek kada sam došao u Sarajevo saznao sam kakva je odgovornost igrati za ovaj klub i kakav je pritisak. Devet trenera me treniralo u Sarajevu. Musemić me trenirao najduže. On je bio prvi na tabeli i dobio je otkaz. Dovoljno sam rekao”
NEMA NAZAD

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 17 dec 2022, 11:26

Da li znate da su u zadnjem mandatu 2016-2017 Čali ostali duzni 10 plata i da im je Čala sve halalio.
Ustati pa spomenuti Čalu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 dec 2022, 11:57

ado-hz je napisao/la:
17 dec 2022, 11:26
Da li znate da su u zadnjem mandatu 2016-2017 Čali ostali duzni 10 plata i da im je Čala sve halalio.
Njegova slika treba da bude u rjecniku uz pojam "legenda".
Apsolutno jedini covjek za koga bih smio ruku u vatru stavit da iskreno voli klub i da ga nikad nije ni za jednu marku ostetio, ma koliko imao pravo na te pare.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 17 dec 2022, 12:04

napoleon72 je napisao/la:
17 dec 2022, 11:57
ado-hz je napisao/la:
Njegova slika treba da bude u rjecniku uz pojam "legenda".
Apsolutno jedini covjek za koga bih smio ruku u vatru stavit da iskreno voli klub i da ga nikad nije ni za jednu marku ostetio, ma koliko imao pravo na te pare.

Kunem se Bogom juce mu ja govorim nakon sto mi je to rekao Čala dragi ti si zasluzio 101 platu a ne tih 10 plata. Da si ih tuzio niko ti rijec ne bi rekao od navijaca i svi bi stali uz tebe. Kad razne kuravele uredno sve naplate trebao si i ti.
Al dzaba to je nas Čala, posten covjek iskrene ljubavi prema klubu.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 17 dec 2022, 12:24

Cala ❤️

Nek je pokazao raznim qravelama kako se voli klub.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 17 dec 2022, 12:48

A tek tika taka protiv Cluja, tad smo definitivno imali srce i znanje ali ne i srecu.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 17 dec 2022, 13:00

ado-hz je napisao/la:
Gospodin, ustati pa izgovoriti njegovo ime!
1946-1987

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 17 dec 2022, 13:05

kad se sjetim tekme s Clujom srce mi ko planina kako smo samo igrali
ljepota :ljepota:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 dec 2022, 13:24

Adekvatan SD, Mura dovede jako talentovanog mladog igraca rome - Tripija, i to besplatno, jedini uvjet 20% od naredne prodaje, tako se to radi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 dec 2022, 13:36

Cala je prije svega jedan neiskvaren,dobar i posten covjek,ljudina. Za razliku od kvazi legendi Obuce,Varesanovica,Turkovica i raznih ubleha nikad nije pljuvao trenere i kadar koji nije iz BIH a radili su kod nas kao ove kvazi legende,samo djeca Sarajeva mogu voditi klub,nema djece nase u klubu, ustat pa reci Cala ljudina u svakom pogledu,nikad nije isticao sta je uradio i koliko je dao klubu kao sto to rade neki,medjutim sve ispliva na povrsinu kad tad

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 dec 2022, 14:08

brojjedan je napisao/la:
17 dec 2022, 00:06
FCUM je napisao/la:
16 dec 2022, 23:06
Imat ce Mirza bolji učinak od posljednja tri trenera sigurno.
Buraz, dogovori se sam sa sobom, jesi li za hinjavca Mirzu ili protiv?
Lutas majstore.

A ostalima na znanje, zaboravili ste snagu Hordi. Mislim da su i oni vec nadosli nakon 3-4 godine sazrijevanja. Yebena se igranka sprema, nisu tamo vise djeca.
Ja sam protiv Mirze, ko sto se moze primjetiti jel. Al nikad necu podrzati bojkot. Iste te Horde, volim ih bez daljnjeg, al ako se sjetimo onog transparenta ubici i krimosu Edinu Vuku. Sta sad treba da im zamjeram dok sam ziv? Isto tako doci cu na kosevo, necu reci da cu podrzati Mirzu al necu ni bojkotovati sigurno. Inace bojkoti su meni smijurija za adolescente.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 dec 2022, 14:32

Sta su danas skontali Mirva, njegova ljubavnica Ayla te njihov brat Hadzic zvani celava ubleha? Na koji ce nas način danas osramotiti?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Kyle88 i 37 gostiju.