NBA 2022-23 regular season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Amirutah1988
Kontakt:

Re: NBA 2022-23 regular season

Post Postao/la Amirutah1988 » 16 dec 2022, 17:39

:thumbup:
BigBodyRoddy je napisao/la:
16 dec 2022, 16:46
Memphis ima najkompletniju, najdublju i najmlađu ekipu (ne računajući one iz donjeg dijela tabele), imaju i potrebno iskustvo sad i sve ispod finala. zapada bi se smatralo neuspješnom sezonom.
Na zapadu se nikad nista do kraja ne zna.
Ne mora znaciti ako su trenutno prvi da ih se uzdize do neba,ima mnogo ekipa 5-6koje su vrlo slicne kvalitete.
Sta bi Memphis i kako bi izgledali npr mjesec,dva i vise bez Moranta?.
Meni su dosad bolji dojam ostavili Pelikansi,Denver.
Phoenix,Portland Golden sigurno mogu njih pobjediti
Memphis je dosad mnogo mazio raspored,posebno mislim na serije lakih domacih utakmica

BigBodyRoddy
Kontakt:

Post Postao/la BigBodyRoddy » 16 dec 2022, 18:19

Amirutah1988 je napisao/la:
16 dec 2022, 17:39
Memphis ima najkompletniju, najdublju i najmlađu ekipu (ne računajući one iz donjeg dijela tabele), imaju i potrebno iskustvo sad i sve ispod finala. zapada bi se smatralo neuspješnom sezonom.
Ne mora znaciti ako su trenutno prvi da ih se uzdize do neba,ima mnogo ekipa 5-6koje su vrlo slicne kvalitete.
Memphis je dosad mnogo mazio raspored,posebno mislim na serije lakih domacih utakmica
Da nisu imali najteži raspored to stoji.
Gledao sam više od 10 utakmica Memphisa ove sezone. Većinu utakmica bi počeli dobro, već u prvoj četvrtini napravili prednost od 10tak poena i onda bi slijedio pad, gubitak fokusa, prednosti i rezultatska klackalica 40/45 minuta koju bi obično rješavali u svoju korist. Nisam bio načisto s njima, kontao sam "OK, početak sezone, igra se sa 80%, daleko je još to od njihovog maksimuma". Nakon sinoćne utakmice sam prilično siguran u svoju tezu, 3/4 su bukvalno gazili Buckse, ni u jednom trenutku nije došlo do opuštanja.
Imaju grupu od 11/12 momaka u dobi od 21-26 godina, Adams je stariji malo. Morant je jedini koji je prošle godine igrao 30+ minuta u prosjeku i kada imaš takvu jednu širinu i mladost u sezoni od 82 utakmice definitivno su u prednosti u odnosu na ekipe koje rotiraju 9/10 igraca a zvijezde koje su u 30tim im igraju 30+ minuta.
U Memphisu možeš da izbaciš bilo koja 2 startera iz igre, ubaciš 2 sa klupe a razliku u igri gotovo da ne primjetiš.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 16 dec 2022, 18:36

16 dec 2022, 18:19
Amirutah1988 je napisao/la:
16 dec 2022, 17:39
Da nisu imali najteži raspored to stoji.
Gledao sam više od 10 utakmica Memphisa ove sezone. Većinu utakmica bi počeli dobro, već u prvoj četvrtini napravili prednost od 10tak poena i onda bi slijedio pad, gubitak fokusa, prednosti i rezultatska klackalica 40/45 minuta koju bi obično rješavali u svoju korist. Nisam bio načisto s njima, kontao sam "OK, početak sezone, igra se sa 80%, daleko je još to od njihovog maksimuma". Nakon sinoćne utakmice sam prilično siguran u svoju tezu, 3/4 su bukvalno gazili Buckse, ni u jednom trenutku nije došlo do opuštanja.
Imaju grupu od 11/12 momaka u dobi od 21-26 godina, Adams je stariji malo. Morant je jedini koji je prošle godine igrao 30+ minuta u prosjeku i kada imaš takvu jednu širinu i mladost u sezoni od 82 utakmice definitivno su u prednosti u odnosu na ekipe koje rotiraju 9/10 igraca a zvijezde koje su u 30tim im igraju 30+ minuta.
U Memphisu možeš da izbaciš bilo koja 2 startera iz igre, ubaciš 2 sa klupe a razliku u igri gotovo da ne primjetiš.
Ne bih se ja slozio bas da imaju igrace koji mogu da zamjene igrače poput Moranta,Brooksa,Jacksona.
Mogu zamjeniti te igrače kada na poluvremenu imaju 20+ protiv slabih ekipa,a igrali su vec dosad 10-12 takvih utakmica protiv bas slabih ekipa ,tipa Detroit2x,Charlote,Oklahoma2x,Houston,New York,San Antonio.
Od ove trojice sto sam pobrojao izbaci im jednog igraca na 10-15 utakmica protiv dobrih ekipa sa zapada i istoka,pali bi prilicno.
Pelikansi,Denver su meni bolji

BigBodyRoddy
Kontakt:

Post Postao/la BigBodyRoddy » 16 dec 2022, 19:10

Ne bih se ja slozio bas da imaju igrace koji mogu da zamjene igrače poput Moranta,Brooksa,Jacksona.
Mogu zamjeniti te igrače kada na poluvremenu imaju 20+ protiv slabih ekipa,a igrali su vec dosad 10-12 takvih utakmica protiv bas slabih ekipa ,tipa Detroit2x,Charlote,Oklahoma2x,Houston,New York,San Antonio.
Od ove trojice sto sam pobrojao izbaci im jednog igraca na 10-15 utakmica protiv dobrih ekipa sa zapada i istoka,pali bi prilicno.
Pelikansi,Denver su meni bolji
[/quote]

Tyus je top 20 PG u ligi, momak bi sigurno bio starter u 10tak ekipa i nikom nije jasno zašto je produzio ugovor s Memphisom i pristao da bude zamjena Morantu kada je u drugoj ekipi mogao da igra 30min i daje 17/18 p i 8/9ass per game. Meni napad i odbrana Memphisa puno bolje izgledaju kada je on u igri nego Morant, lopta se u napadu puno bolje kreće i svi igrači su više uključeni u igru. Nisu džaba bez Moranta prošlu sezonu imali 20:5 record. U finišu sezone su malo pokvarili taj record jer pored Moranta nije igralo još par startera.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 16 dec 2022, 19:23

Sve vam je pojašnjeno: https://telesport.telegram.hr/kolumne/c ... hejterima/

viewtopic.php?f=18&t=2147

Memphis je tijekom prvih skoro pa 30 utakmica sezone pokazao dva lica i oba su bila impresivna. U prvoj polovici otvaranja sezone igrali je razigranu košarku koja je gazila suparike tempom — kako u tranziciji, tako i u half-courtu — kontrolom količine posjeda lopte kroz ofenzivni skok i napadačkom briljantnošću Moranta i Desmonda Banea. U drugoj polovici, kad se Bane ozlijedio, a Jaren Jackson Jr. se vratio na parket, Grizzlies su se totalno prešaltali i, premda i dalje njeguju brzu igru, suparnike prvenstveno slamaju čvrstom obranom reketa i korner trice koja im omogućuje pokretanje tranzicije.

. Grizzlies su lani dokazali da mogu igrati bez svog prvog igrača, upisavši omjer 20-5 dok je on bio izvan stroja, ali ove je sezone priča nešto drugačija.Trenutno su na 2-3 bez Moranta, s tim da je jedna od te dvije pobjede ostvarena protiv Atlante bez Traea Younga. Bez Meltona i, pogotovo, Andersona, Memphisov je half-court napad u banani čak i kad igra Morant (23. u ligi po učinkovitosti), ali kad je on na klupi, izgleda apsolutno katastrofalno.

S njim na parketu Grizzlies ima +10.7 na 100 napadačkih posjeda, što je i logično: on je čovjek koji će započeti tranziciju otpuštanjem po strani, on je primarni kreator, on stvara višak driblingom i omogućuje drive and kick igru te, premda ne završava tako uspješno na obruču kao lani, i dalje volumenom ulazaka i navlačenjem obrana stvara hrpetinu šansi za suigrače. No, on je ujedno i jedini igrač za kojeg ne morate crtati pojmno dizajnirane napade te sam može izvući ekipu u half-courtu kad je suparnici pročitaju.

Tyus Jones pokazao je tijekom svoje karijere kako je iznimno koristan čisti razigravač (s tim da je u zadnje dvije sezone počeo zabijati i solidan broj catch-and-shoot trica), ali da su Medonje bile osuđene samo na njega u minutama kad nema Moranta, sumnjam da bi stvari izgledale ovako dobro. Bane je zablistao, preuzimajući na trenutke i ulogu prvog playa, pokazujući iznimno finu kontrolu nad tempom napada i pregled igre za koji se u prvim dvjema njegovim sezonama u ligi nije činilo da ga posjeduje.

Njegov poboljšani dribling omogućio mu je da (p)ostane ubitačan šuter: čovjek je i lani ubijao iza linije, ali ove je egzekuciju dodatno povećao na apsurdnih 45 posto uz volumen od 8,5 trica po utakmici, a posebno je impresivno to što pogađa 47 posto trica koje uzima iz driblinga. Zatvaranje takvih šutova obično je košmar za obrane; kad predstavljate takvu prijetnju, puno je lakše razigravati suigrače koji ulaze u prostor koji suparnici ostavljaju nebranjenim kako bi vas zatvorili.

Bane je bio jedan od glavnih kandidata za nagradu Most Improved Player — uz Laurija Markkanena, Tyresea Haliburtona i Shaija Gilgeousa-Alexandera prije nego što se ozlijedio — a jednom kada se vrati na parket, trebao bi se opet uključiti u utrku, iako će do data proći previše utakmica kako bi ga ozbiljno uzeli u obzir.

Bane i Moran stupovi su Memphisova napada, dok je Jaren Jackson Jr temelj obrane. Otkako se JJJ sredinom studenog vratio u sastav, Grizzlies su od jedne od najlošijih obrana lige skočili na sam vrh.

On je praktički od svoje rookie sezone bio fantastičan obrambeni igrač, ali ono što radi ove godine je van svake pameti. Čovjek je apsolutna elita u help defenseu, jedan od šačice igrača koji se mogu izrotirati iz reketa do linije trice te se vratiti natrag u istoj sekvenci i koji su jednako efikasni i u show i u drop i u switch obrani pick ’n’ rolla. Jacksonov problem nekoć su bile olako skupljene osobne pogreške, ali ove je godine znatno pročistio svoju igru, bolje tempira ulaske u zračne duele i u samo dvije utakmice je bio u nekakvim ozbiljnijim problemima s faulovima. To mu je omogućilo da ostaje na parketu u ključnim trenucima, ali i da postane bolji zatvarač reketa. Jackson je trenutno na 3,6 blokada po utakmici te bi bio debelo prvi igrač lige da ih je odigrao dovoljno kako bi se kvalificirao za lidera u toj kategoriji.

Steven Adams predvodi ligu u ofenzivnim skokovima, a njegovo pospremanje otpadaka savršeno se uklapa uz Morantovu igru i jedan je od razloga zašto nešto lošija realizacija šuteva na obruču nije stvarala probleme za Memphis. Adams je usto i odličan u postavljanju blokova, nepomični zid sa magnetskim sposobnostima koji umjesto metala u sebe usisava bekove i krila i tjera suparnike da se switchaju kad to najradije ne bi napravili.

Dillon Brooks je i dalje elita u obrani jedan-na-jedan obrani, sposoban usporiti najbolje strijelce lige kao rijetko tko u današnjem NBA-u, što je više nego dovoljno da usporite njegovu, blago rečeno, upitnu selekciju šuta. John ‘Rade’ Konchar izrastao je u zadnje dvije sezone u sjajnu catch and shoot prijetnju — kako iz kornera tako i s krila — te je naučio graditi se u defenzivnom skoku i tako pomagati Adamsu, Jacksonu i Brandonu Clarku, koji je sve bolji u ulozi niskog centra i koji svojim atleticizmom osigurava Memphisu opcije u tranzicijskom napadu.

Santi Aldama napravio je ogroman iskorak na oba kraja terena te može igrati sve tri visoke pozicije — nešto poput Markkanena za siromašne — a tu je i rookie David Roddy, koji stilom igre malo baca na onaj grit ’n’ grind Memphis otprije 10-15 godina i od kojeg Medonje u budućnosti puno očekuju. U momčad se nedavno vratio i Ziaire Williams, koji izgleda bar šest cenata viši nego prošle sezone, a ne treba zaboraviti ni na Jonesa kojeg sam već spominjao, Xaviera Tillmana koji je malo ispao iz rotacije iako je koristan NBA igrač i Dannyja Greena koji nudi veteransko prisustvo itekako potrebno ovako mladoj momčadi.

Grizzliesi imaju sve potrebno za velik rezultat. Imaju superstara. Imaju identitet. Imaju jasnu hijerarhiju u momčadi. Imaju iskustvo igranja velikih utakmica od lani. Imaju dubinu. Imaju resurse da naprave trade za čovjeka koji im fali — ne samo u mladim igračima, nego i u pickovima. Na ovakvom Zapadu, gdje je hrpetina ekipa tu negdje, gdje su svi podjednaki, ne bi me začudilo da doguraju do finala konferencije ili da je čak osvoje. Spremni su za takav iskorak.

S obzirom na to kako dobro igraju, broj Memphisovih hejtera mogao bi brzo narasti. Samo se nadam da će broj zaljubljenika u njihov stil košarke rasti još brže. Oni to zaslužuju.

Danas objavljen o Pelicansima tekst koji sam linkao na njihovoj temi

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 dec 2022, 21:30

16 dec 2022, 19:10
Tyus je top 20 PG u ligi, momak bi sigurno bio starter u 10tak ekipa i nikom nije jasno zašto je produzio ugovor s Memphisom i pristao da bude zamjena Morantu kada je u drugoj ekipi mogao da igra 30min i daje 17/18 p i 8/9ass per game. Meni napad i odbrana Memphisa puno bolje izgledaju kada je on u igri nego Morant, lopta se u napadu puno bolje kreće i svi igrači su više uključeni u igru. Nisu džaba bez Moranta prošlu sezonu imali 20:5 record. U finišu sezone su malo pokvarili taj record jer pored Moranta nije igralo još par startera.
Tyus nije top20PG, nije ni top30
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 dec 2022, 21:33

Mislio sam da je u penziji :tokralju:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 dec 2022, 21:38

baboedindzeko09 je napisao/la:
16 dec 2022, 21:30
Ne volim da svrstavam igrace u top 10-20-30, ali Tyus je ubjedljivo najbolji rezervni PG u ligi.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 dec 2022, 21:40

Napapijri je napisao/la:
16 dec 2022, 21:38
Ne volim da svrstavam igrace u top 10-20-30, ali Tyus je ubjedljivo najbolji rezervni PG u ligi.
Broj 2, Westbrook je najbolji trenutno rezervni pg, bar ove sezone otkad predvodi drugi unit

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 16 dec 2022, 23:28

16 dec 2022, 21:30
Miami, Chicago, Washington, Orlando, Detroit, Charlotte, Clippersi, Utah, Minnesota, Lakers, Oklahoma, San Antonio, Houston.

U ovim svim ekipama bi vjerovatno bio najbolji pg. Mozda je za neke diskutabilno. Ali jeste tu oko top20.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 17 dec 2022, 01:03

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 dec 2022, 02:58

Pogledas Doncica, faul. Ma goni se u pm. S druge strane dopustaju mu stalno da dobacuje sudijama a ne daju tehnicku. :evil:

Nikad ovaj bijeli Harden prstena nece osvojiti.
@igrajlopte 🐦

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 17 dec 2022, 04:14

Orlando napredao LAC, 2 Toronto btb, Atlantu i sad Boston svaka čast, jako talentirana ekipa.
Čekaju još Isaaca da zaigra.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 17 dec 2022, 06:30

ReX je napisao/la:
17 dec 2022, 02:58
Pogledas Doncica, faul. Ma goni se u pm. S druge strane dopustaju mu stalno da dobacuje sudijama a ne daju tehnicku. :evil:

To sam ja jos pisao negdje na početku sezone,kada su sudije otele čistu pobjedu Jute protiv Dallasa u gostima.
Njegov pogled ka sudijama,čavrljanje s njima jednostavno utiču na samu igru pa i rezultat.
Davno je NBA postala :guz: sra....u bojama

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 dec 2022, 07:49

Nevjerovatno, frajer je ili od papira ili od stakla, trećeg nema, sigurno

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 dec 2022, 08:32

Jel historijsku sezonu Bostona ostavljamo za neku drugu godinu?

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 dec 2022, 09:32

Jbt i ovaj Denver je šupa od ekipe. Petorka koja bazen ne moze pogodit uzme 15-20 suteva za 3, a njihov ubjedljivo najbolji suter uzme 1. A o odbrani da ne pricamo...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 17 dec 2022, 10:50

Kakav debil , 100 kamera i on sam gleda , vidi da je protivnika namjerno udario laktom i čudi se što je isključen ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 dec 2022, 14:10

17 dec 2022, 07:49

Nevjerovatno, frajer je ili od papira ili od stakla, trećeg nema, sigurno
Ne postoji doskok da kod njega nije problematican,samo gledas hoce li napolje nakon sto krene poskakivati.Srecom Lakersi su sinoc jako dobro kliknuli bez njega.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Airwayes
Kontakt:

Post Postao/la Airwayes » 17 dec 2022, 14:14

ReX je napisao/la:
17 dec 2022, 02:58

Cini se da je on nasljednik Brade. Osim sto je svaki kontakt nad njim faul cini se kao veliki luzer. Pa taj je od Bosne izgubio jbt. :salut:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.