Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

el-fighter
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 11:50

RiNo je napisao/la:Ako Nurnberg dodje u Bundesligu zajedno sa Mainzom i Freburgom eto nove isporuke igrace iz ex YU:

Mainz:
Nikolce Noveski (Makedonija)
Srdjan Baljak (Srbija)
Dragan Bogavac (Crna Gora)
Mario Vrančić (Hrvatska-Njemacka)

Freiburg:
Ivica Banović (Hrvatska)

Nurnberg:
Aleksandar Mitreski (Makedonija)
Dario Vidosic (Australija-Hrvatska)
Matthew Spiranovic (Australija-Hrvatska)

i jos ako bi dosli Spahic, Zec, Ibricic, Stilic + ako se vrati Husejinovic...

Tu su jos:

Iz Bosne i Hercegovine:
Edin Dzeko
Zvjezdan Misimovic
Vedad Ibisevic
Sejad Salihovic
Zlatan Bajramovic

Iz Hrvatske:
Mladen Petric
Ivica Olic
Ivan Rakitic
Josip Simunic
Marko Babic
Kreso Ljubicic
Miro Varvodic

Iz Srbije:
Dusko Tosic
Mladen Krstajic
Gojko Kacar
Marko Pantelic
Neven Subotic
Nikola Petkovic
Nemanja Vucicevic

Iz Slovenije
Milivoje Novakovic

Nisam racunao ove sto ce (mozda) ispasti iz lige...

YU LIGA :mrgreen:
Dosta stranih igrača igra u Bundesligi, pa tako i Balkanaca. Ono što sam primjetio je da malo Njemaca igra u Bundesligi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2009, 14:05

mone je napisao/la:ma Bundesliga najjača liga :D aBda dogodine još barem 5-6 bosanaca tamo
Sjajna odskocna daska za veznjake i napadace. Ono sto je nekad bila Holandija. Znaju njemci sta rade, atraktivnost na prvom mjestu, samim tim povecavaju gledanost i eto €€€€€€€€€ :)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 25 maj 2009, 15:03

RiNo je napisao/la:Ako Nurnberg dodje u Bundesligu zajedno sa Mainzom i Freburgom eto nove isporuke igrace iz ex YU:

Mainz:
Nikolce Noveski (Makedonija)
Srdjan Baljak (Srbija)
Dragan Bogavac (Crna Gora)
Mario Vrančić (Hrvatska-Njemacka)

Freiburg:
Ivica Banović (Hrvatska)

Nurnberg:
Aleksandar Mitreski (Makedonija)
Dario Vidosic (Australija-Hrvatska)
Matthew Spiranovic (Australija-Hrvatska)

i jos ako bi dosli Spahic, Zec, Ibricic, Stilic + ako se vrati Husejinovic...

Tu su jos:

Iz Bosne i Hercegovine:
Edin Dzeko
Zvjezdan Misimovic
Vedad Ibisevic
Sejad Salihovic
Zlatan Bajramovic

Iz Hrvatske:
Mladen Petric
Ivica Olic
Ivan Rakitic
Josip Simunic
Marko Babic
Kreso Ljubicic
Miro Varvodic

Iz Srbije:
Dusko Tosic
Mladen Krstajic
Gojko Kacar
Marko Pantelic
Neven Subotic
Nikola Petkovic
Nemanja Vucicevic

Iz Slovenije
Milivoje Novakovic

Nisam racunao ove sto ce (mozda) ispasti iz lige...

YU LIGA :mrgreen:
Mario Vrancic nije Hrvatska.. rodio se u Hrvatskoj al je davno odlucio da ce igrati za nas.. Ima nas pasos uopste nema hrvatski..Njegov stariji brat je Damir Vrancic koji je bio pozvan jednom sada je clan Borussie Dortmund...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Nerim
Kontakt:

Post Postao/la Nerim » 25 maj 2009, 16:57

najbolje od najboljeg:

Svađaju se Ronaldo i Ronaldinho ko je bolji fudbaler. Kaže Ronaldinho Ronaldu: „Ma ja sam za tebe kralj fudbala“. Ronaldo mu odgovara:“ Ma ja sam za tebe Edin Džeko''

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 25 maj 2009, 17:06

pa ovo se nalazi cak na ovome portalu. ispada da je popularniji forum nego cikeli sajt

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 25 maj 2009, 17:33

nikako da naletim na postove ovih nasih jugosvaba sto prate njemacku ligu tko je usao u prvu švabsku ligu

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 maj 2009, 18:16

bh hrvat je napisao/la:nikako da naletim na postove ovih nasih jugosvaba sto prate njemacku ligu tko je usao u prvu švabsku ligu
Frajburg i Majnc direktno, Nirnberg igra sa Kotbusom dvije utakmice koje ce odluciti o tome koje je novi/stari prvoligas.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 maj 2009, 18:34

steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 25 maj 2009, 18:53

KAKO MENE ZIVCIRA OVAJ BH HRVAT MAJKO MILA,,,NADJI SI KLUB PA TAMO FORUM KORISTI,SORRY MOJE MISLJENJE
VOLIM BAYERN

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 maj 2009, 18:59

calcio je napisao/la:steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub
Manchester mu ne gine
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 20:15

bistrikboy je napisao/la:
calcio je napisao/la:steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub
Manchester mu ne gine
Pa kada je rekao neki jači klub nije misli na Mančester,Barcelonu, Čelzi... već na neki klub koji igra prvu ligu. Npr. Koln,

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 25 maj 2009, 21:31

ev sad sam procitao da u Bayern ovog ljeta dolazi Gomez i Snijder i mislim da je to vrlo moguce...Bayern upravo treba igraca kakav je Gomez zbog njegovih golgeterskih sposobnosti,a i transfer Snijdera bi mogao bit vrlo blizu s obzirom da se u Realu sprema velika cistka,a on je jedan od mnogih u Realu koji ove sezone apsolutno nije zadovoljio ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 26 maj 2009, 10:21

el-fighter je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Manchester mu ne gine
Pa kada je rekao neki jači klub nije misli na Mančester,Barcelonu, Čelzi... već na neki klub koji igra prvu ligu. Npr. Koln,
eto on mislio na Manchester, nek' si mu objasnio.... :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 maj 2009, 12:14

Martin Jol novi trener Ajaxa...
Taman kada HSV nađe neki mir na poziciji trenera,covjek ih napusti :roll:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2009, 13:55

bistrikboy je napisao/la:Martin Jol novi trener Ajaxa...
Evo linka bas sam htio o tome pisati.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erdam.html

Malo sam sokiran, no mogu razumjeti upravu HSV-a u neku ruku. Nema sumnje Martin Jol je izvrstan trener koji ima fudbal u malome prstu, ali covijek je od uprave HSV-a trazi ne moguce. Trazio je da se za pojacanja izdovji vise miliona maraka, pa cak i po cjenu da klub ode u dugove, jer bi po njegovom misljenju ti se dugovi vratili kad bi sljedece sezone izborio LP. Medjutim HSV je pored BVB-a, Stuttgarta, Bayern-a i Bremen-a klub kojeg vode navijaci a ne velike firme ili ljudi koji su neke klubove pretvorili u hobi. Bayern moze davati novce jer je svetinja u Njemackom fudbalu i sponzori se bukvalno za njih lijepe, a kod ova ostala cetri kluba uprava ocekuje da korz skolu fudbala postepeno izbace igrace koji ce igrati za prvi tim. HSV je nravno mogao izdvojiti novac koji Jol trazi (pordaja De Jonga-a, Nevesa itd) ali ko im garantuje da ce se plasirati u LP naredne sezone i da ce ti igraci biti pun pogodak. Znaci ako gledamo prespektivu kluba onda je logicno da dolazi do razlaza. Isto tako Martin Jol kad je dolazio u Njemacku trebao je znati da nije ovo Engleska i da rijetko koji klub moze izdvojiti velike sume novca za pojacanja, jer je u Njemackoj tesko dobiti licencu ako imas dugove, nije kao u ostalim drzavama lige petice. Kao mogu kandidati za zamjenu Martin-a Jol-a se spominju Sammer, Schuster, Rijkaard, Slomka i Laudrup.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 maj 2009, 14:05

Ma čovjek ne shvata da vlada ekonomska kriza. Nisu vlasnici kluba neki šeici pa da dobije velike pare za pojačanja. Ako imaš dobrog i jakog sponzora, bit će para.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 maj 2009, 14:08

amerosm je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Martin Jol novi trener Ajaxa...
Evo linka bas sam htio o tome pisati.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erdam.html

Malo sam sokiran, no mogu razumjeti upravu HSV-a u neku ruku. Nema sumnje Martin Jol je izvrstan trener koji ima fudbal u malome prstu, ali covijek je od uprave HSV-a trazi ne moguce. Trazio je da se za pojacanja izdovji vise miliona maraka, pa cak i po cjenu da klub ode u dugove, jer bi po njegovom misljenju ti se dugovi vratili kad bi sljedece sezone izborio LP. Medjutim HSV je pored BVB-a, Stuttgarta, Bayern-a i Bremen-a klub kojeg vode navijaci a ne velike firme ili ljudi koji su neke klubove pretvorili u hobi. Bayern moze davati novce jer je svetinja u Njemackom fudbalu i sponzori se bukvalno za njih lijepe, a kod ova ostala cetri kluba uprava ocekuje da korz skolu fudbala postepeno izbace igrace koji ce igrati za prvi tim. HSV je nravno mogao izdvojiti novac koji Jol trazi (pordaja De Jonga-a, Nevesa itd) ali ko im garantuje da ce se plasirati u LP naredne sezone i da ce ti igraci biti pun pogodak. Znaci ako gledamo prespektivu kluba onda je logicno da dolazi do razlaza. Isto tako Martin Jol kad je dolazio u Njemacku trebao je znati da nije ovo Engleska i da rijetko koji klub moze izdvojiti velike sume novca za pojacanja, jer je u Njemackoj tesko dobiti licencu ako imas dugove, nije kao u ostalim drzavama lige petice. Kao mogu kandidati za zamjenu Martin-a Jol-a se spominju Sammer, Schuster, Rijkaard, Slomka i Laudrup.
Mislim da bi Slomka odgovarao stilu kakav je HSV imao u protekle 2 sezone 8-) ,a i najmanje ce novca traziti od ovih spomenutih :!:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 maj 2009, 14:34

Mario Gomez potvrdio prelazak u FCB,ovo ce biti najveci ikada ostvareni transfer u Bundesligi i iznosit ce 30 miliona eura(do sada 25 miliona za Ribery-a),ugovor ce potpisati kada se vrati sa Azijske turneje Njemacke repke(igraju sa Kinom i UAE),ugovor ce biti na 4 ili 5 godina a Mario ce zarađivati oko 4 miliona eura godisnje :!:

broj golova po sezonama Bundeslige:

08/09 24
07/08 9
06/07 14

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... gehen.html

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 26 maj 2009, 16:36

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, vezni nogometaš Werdera Frank Baumann je objavio kako će nakon finala DFB pokala protiv Bayer Leverkusena, koje se igra predstojećeg vikenda, okončati svoju nogometnu karijeru.

"Bilo mi je jako teško donijeti odluku o okončanju nogometne karijere. Postajalo je sve teže u kako se primiče posljednja utakmica. Međutim, siguran sam da je to prava odluka." rekao je Baumann na konferenciji za novinare.

Baumann će po završetku igračke karijere preuzeti ulogu pomoćnika sportskog direktora Werdera Klausa Allofsa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2009, 17:37

Ajax i HSV su zvanicno potvrdili da ce Jol od sljedece sezone biti trener Ajax-a.

http://www.hsv.de/index.php?id=16047&tx ... 28c411cfb2

http://www.ajax.nl/Nieuws/Nieuwsarchief ... r-Ajax.htm

Na formu jedan insider koji je blizak HSV-u je napisao da su navodno tri kandidata u uzem izboru i da ce s njima se voditi pregovori, a to su Sammer, Bilic i Laudrup. On isto kaze da je Slomka i ostali novinarska patka. Ja cu ovo jos provjeriti preko administratora foruma HSV-a pa cu vidjeti je li on laze ili govori istinu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.