Dosta stranih igrača igra u Bundesligi, pa tako i Balkanaca. Ono što sam primjetio je da malo Njemaca igra u Bundesligi.RiNo je napisao/la:Ako Nurnberg dodje u Bundesligu zajedno sa Mainzom i Freburgom eto nove isporuke igrace iz ex YU:
Mainz:
Nikolce Noveski (Makedonija)
Srdjan Baljak (Srbija)
Dragan Bogavac (Crna Gora)
Mario Vrančić (Hrvatska-Njemacka)
Freiburg:
Ivica Banović (Hrvatska)
Nurnberg:
Aleksandar Mitreski (Makedonija)
Dario Vidosic (Australija-Hrvatska)
Matthew Spiranovic (Australija-Hrvatska)
i jos ako bi dosli Spahic, Zec, Ibricic, Stilic + ako se vrati Husejinovic...
Tu su jos:
Iz Bosne i Hercegovine:
Edin Dzeko
Zvjezdan Misimovic
Vedad Ibisevic
Sejad Salihovic
Zlatan Bajramovic
Iz Hrvatske:
Mladen Petric
Ivica Olic
Ivan Rakitic
Josip Simunic
Marko Babic
Kreso Ljubicic
Miro Varvodic
Iz Srbije:
Dusko Tosic
Mladen Krstajic
Gojko Kacar
Marko Pantelic
Neven Subotic
Nikola Petkovic
Nemanja Vucicevic
Iz Slovenije
Milivoje Novakovic
Nisam racunao ove sto ce (mozda) ispasti iz lige...
YU LIGA
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- el-fighter
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Sjajna odskocna daska za veznjake i napadace. Ono sto je nekad bila Holandija. Znaju njemci sta rade, atraktivnost na prvom mjestu, samim tim povecavaju gledanost i eto €€€€€€€€€mone je napisao/la:ma Bundesliga najjača ligaaBda dogodine još barem 5-6 bosanaca tamo

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mario Vrancic nije Hrvatska.. rodio se u Hrvatskoj al je davno odlucio da ce igrati za nas.. Ima nas pasos uopste nema hrvatski..Njegov stariji brat je Damir Vrancic koji je bio pozvan jednom sada je clan Borussie Dortmund...RiNo je napisao/la:Ako Nurnberg dodje u Bundesligu zajedno sa Mainzom i Freburgom eto nove isporuke igrace iz ex YU:
Mainz:
Nikolce Noveski (Makedonija)
Srdjan Baljak (Srbija)
Dragan Bogavac (Crna Gora)
Mario Vrančić (Hrvatska-Njemacka)
Freiburg:
Ivica Banović (Hrvatska)
Nurnberg:
Aleksandar Mitreski (Makedonija)
Dario Vidosic (Australija-Hrvatska)
Matthew Spiranovic (Australija-Hrvatska)
i jos ako bi dosli Spahic, Zec, Ibricic, Stilic + ako se vrati Husejinovic...
Tu su jos:
Iz Bosne i Hercegovine:
Edin Dzeko
Zvjezdan Misimovic
Vedad Ibisevic
Sejad Salihovic
Zlatan Bajramovic
Iz Hrvatske:
Mladen Petric
Ivica Olic
Ivan Rakitic
Josip Simunic
Marko Babic
Kreso Ljubicic
Miro Varvodic
Iz Srbije:
Dusko Tosic
Mladen Krstajic
Gojko Kacar
Marko Pantelic
Neven Subotic
Nikola Petkovic
Nemanja Vucicevic
Iz Slovenije
Milivoje Novakovic
Nisam racunao ove sto ce (mozda) ispasti iz lige...
YU LIGA
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC
najbolje od najboljeg:
Svađaju se Ronaldo i Ronaldinho ko je bolji fudbaler. Kaže Ronaldinho Ronaldu: „Ma ja sam za tebe kralj fudbala“. Ronaldo mu odgovara:“ Ma ja sam za tebe Edin Džeko''
Svađaju se Ronaldo i Ronaldinho ko je bolji fudbaler. Kaže Ronaldinho Ronaldu: „Ma ja sam za tebe kralj fudbala“. Ronaldo mu odgovara:“ Ma ja sam za tebe Edin Džeko''
pa ovo se nalazi cak na ovome portalu. ispada da je popularniji forum nego cikeli sajt
nikako da naletim na postove ovih nasih jugosvaba sto prate njemacku ligu tko je usao u prvu švabsku ligu
Frajburg i Majnc direktno, Nirnberg igra sa Kotbusom dvije utakmice koje ce odluciti o tome koje je novi/stari prvoligas.bh hrvat je napisao/la:nikako da naletim na postove ovih nasih jugosvaba sto prate njemacku ligu tko je usao u prvu švabsku ligu
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub
KAKO MENE ZIVCIRA OVAJ BH HRVAT MAJKO MILA,,,NADJI SI KLUB PA TAMO FORUM KORISTI,SORRY MOJE MISLJENJE
VOLIM BAYERN
- bistrikboy
- Kontakt:
Manchester mu ne ginecalcio je napisao/la:steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- el-fighter
- Kontakt:
Pa kada je rekao neki jači klub nije misli na Mančester,Barcelonu, Čelzi... već na neki klub koji igra prvu ligu. Npr. Koln,bistrikboy je napisao/la:Manchester mu ne ginecalcio je napisao/la:steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub
ev sad sam procitao da u Bayern ovog ljeta dolazi Gomez i Snijder i mislim da je to vrlo moguce...Bayern upravo treba igraca kakav je Gomez zbog njegovih golgeterskih sposobnosti,a i transfer Snijdera bi mogao bit vrlo blizu s obzirom da se u Realu sprema velika cistka,a on je jedan od mnogih u Realu koji ove sezone apsolutno nije zadovoljio 

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
eto on mislio na Manchester, nek' si mu objasnio....el-fighter je napisao/la:Pa kada je rekao neki jači klub nije misli na Mančester,Barcelonu, Čelzi... već na neki klub koji igra prvu ligu. Npr. Koln,bistrikboy je napisao/la:Manchester mu ne ginecalcio je napisao/la:steta sto Kaiserslautern nije izborio ulaz u prvu ligu, zbog Damjanovica. ali on je kvalitetan igrac mislim da ce prije ili kasnije preci u neki jaci klub

100% sportski i krajnje opušten potpis
- bistrikboy
- Kontakt:
Martin Jol novi trener Ajaxa...
Taman kada HSV nađe neki mir na poziciji trenera,covjek ih napusti

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Evo linka bas sam htio o tome pisati.bistrikboy je napisao/la:Martin Jol novi trener Ajaxa...
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erdam.html
Malo sam sokiran, no mogu razumjeti upravu HSV-a u neku ruku. Nema sumnje Martin Jol je izvrstan trener koji ima fudbal u malome prstu, ali covijek je od uprave HSV-a trazi ne moguce. Trazio je da se za pojacanja izdovji vise miliona maraka, pa cak i po cjenu da klub ode u dugove, jer bi po njegovom misljenju ti se dugovi vratili kad bi sljedece sezone izborio LP. Medjutim HSV je pored BVB-a, Stuttgarta, Bayern-a i Bremen-a klub kojeg vode navijaci a ne velike firme ili ljudi koji su neke klubove pretvorili u hobi. Bayern moze davati novce jer je svetinja u Njemackom fudbalu i sponzori se bukvalno za njih lijepe, a kod ova ostala cetri kluba uprava ocekuje da korz skolu fudbala postepeno izbace igrace koji ce igrati za prvi tim. HSV je nravno mogao izdvojiti novac koji Jol trazi (pordaja De Jonga-a, Nevesa itd) ali ko im garantuje da ce se plasirati u LP naredne sezone i da ce ti igraci biti pun pogodak. Znaci ako gledamo prespektivu kluba onda je logicno da dolazi do razlaza. Isto tako Martin Jol kad je dolazio u Njemacku trebao je znati da nije ovo Engleska i da rijetko koji klub moze izdvojiti velike sume novca za pojacanja, jer je u Njemackoj tesko dobiti licencu ako imas dugove, nije kao u ostalim drzavama lige petice. Kao mogu kandidati za zamjenu Martin-a Jol-a se spominju Sammer, Schuster, Rijkaard, Slomka i Laudrup.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- el-fighter
- Kontakt:
Ma čovjek ne shvata da vlada ekonomska kriza. Nisu vlasnici kluba neki šeici pa da dobije velike pare za pojačanja. Ako imaš dobrog i jakog sponzora, bit će para.
- bistrikboy
- Kontakt:
Mislim da bi Slomka odgovarao stilu kakav je HSV imao u protekle 2 sezoneamerosm je napisao/la:Evo linka bas sam htio o tome pisati.bistrikboy je napisao/la:Martin Jol novi trener Ajaxa...
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erdam.html
Malo sam sokiran, no mogu razumjeti upravu HSV-a u neku ruku. Nema sumnje Martin Jol je izvrstan trener koji ima fudbal u malome prstu, ali covijek je od uprave HSV-a trazi ne moguce. Trazio je da se za pojacanja izdovji vise miliona maraka, pa cak i po cjenu da klub ode u dugove, jer bi po njegovom misljenju ti se dugovi vratili kad bi sljedece sezone izborio LP. Medjutim HSV je pored BVB-a, Stuttgarta, Bayern-a i Bremen-a klub kojeg vode navijaci a ne velike firme ili ljudi koji su neke klubove pretvorili u hobi. Bayern moze davati novce jer je svetinja u Njemackom fudbalu i sponzori se bukvalno za njih lijepe, a kod ova ostala cetri kluba uprava ocekuje da korz skolu fudbala postepeno izbace igrace koji ce igrati za prvi tim. HSV je nravno mogao izdvojiti novac koji Jol trazi (pordaja De Jonga-a, Nevesa itd) ali ko im garantuje da ce se plasirati u LP naredne sezone i da ce ti igraci biti pun pogodak. Znaci ako gledamo prespektivu kluba onda je logicno da dolazi do razlaza. Isto tako Martin Jol kad je dolazio u Njemacku trebao je znati da nije ovo Engleska i da rijetko koji klub moze izdvojiti velike sume novca za pojacanja, jer je u Njemackoj tesko dobiti licencu ako imas dugove, nije kao u ostalim drzavama lige petice. Kao mogu kandidati za zamjenu Martin-a Jol-a se spominju Sammer, Schuster, Rijkaard, Slomka i Laudrup.

- bistrikboy
- Kontakt:
Mario Gomez potvrdio prelazak u FCB,ovo ce biti najveci ikada ostvareni transfer u Bundesligi i iznosit ce 30 miliona eura(do sada 25 miliona za Ribery-a),ugovor ce potpisati kada se vrati sa Azijske turneje Njemacke repke(igraju sa Kinom i UAE),ugovor ce biti na 4 ili 5 godina a Mario ce zarađivati oko 4 miliona eura godisnje
broj golova po sezonama Bundeslige:
08/09 24
07/08 9
06/07 14
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... gehen.html

broj golova po sezonama Bundeslige:
08/09 24
07/08 9
06/07 14
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... gehen.html
Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, vezni nogometaš Werdera Frank Baumann je objavio kako će nakon finala DFB pokala protiv Bayer Leverkusena, koje se igra predstojećeg vikenda, okončati svoju nogometnu karijeru.
"Bilo mi je jako teško donijeti odluku o okončanju nogometne karijere. Postajalo je sve teže u kako se primiče posljednja utakmica. Međutim, siguran sam da je to prava odluka." rekao je Baumann na konferenciji za novinare.
Baumann će po završetku igračke karijere preuzeti ulogu pomoćnika sportskog direktora Werdera Klausa Allofsa.
"Bilo mi je jako teško donijeti odluku o okončanju nogometne karijere. Postajalo je sve teže u kako se primiče posljednja utakmica. Međutim, siguran sam da je to prava odluka." rekao je Baumann na konferenciji za novinare.
Baumann će po završetku igračke karijere preuzeti ulogu pomoćnika sportskog direktora Werdera Klausa Allofsa.
Ajax i HSV su zvanicno potvrdili da ce Jol od sljedece sezone biti trener Ajax-a.
http://www.hsv.de/index.php?id=16047&tx ... 28c411cfb2
http://www.ajax.nl/Nieuws/Nieuwsarchief ... r-Ajax.htm
Na formu jedan insider koji je blizak HSV-u je napisao da su navodno tri kandidata u uzem izboru i da ce s njima se voditi pregovori, a to su Sammer, Bilic i Laudrup. On isto kaze da je Slomka i ostali novinarska patka. Ja cu ovo jos provjeriti preko administratora foruma HSV-a pa cu vidjeti je li on laze ili govori istinu.
http://www.hsv.de/index.php?id=16047&tx ... 28c411cfb2
http://www.ajax.nl/Nieuws/Nieuwsarchief ... r-Ajax.htm
Na formu jedan insider koji je blizak HSV-u je napisao da su navodno tri kandidata u uzem izboru i da ce s njima se voditi pregovori, a to su Sammer, Bilic i Laudrup. On isto kaze da je Slomka i ostali novinarska patka. Ja cu ovo jos provjeriti preko administratora foruma HSV-a pa cu vidjeti je li on laze ili govori istinu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.