Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

L_blancos
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la L_blancos » 17 feb 2011, 12:51

jubitubi je napisao/la:Posto se polako priblizava pocetak prvenstva,odlucih da napisem koju recenicu o mogucim ishodima na kraju sezone.Dakle odmah na pocetku da kazem,da ce prva 4 mjesta zauzimati Borac,Sarajevo,Zeljeznicar i Siroki Brijeg.Ne tacno ovakvim redoslijedom,to sam samo napisao bezveze.Ali moje misljenje je da se niko nece umjesati medju ove ekipe.

Kada malo pogledamo kako su navedeni klubovi poslovali u prelaznom roku,dolazimo do zakljucka da je Siroki jedina ekipa koja nije imala nekih bitnijih odlazaka,a doveli su jako kvaltetna pojacanja.Jos jedan dokaz kako ovaj klub treba biti svima uzor,po organizaciji.Koliko god nekima bilo tesko priznati.Mislim da su oni obavili najbolji posao i da u drugi dio ulaze najjaci.

Sto se tice Zeljeznicara,doveli su dobra pojacanja,ali ima jedan detalj koji je dosta bitan,a to je odlazak stopera Kerle.Tu su izgubili dosta,i pitanje je kako ce im odbrana izgledati nakon ovoga.U napadu im i dalje ostaje Lazar Popovic,koji i nije bas nesto,ali ko zna,necu nista da pricam da ne ureknem,pa da ne proradi.Uglavnom,eto neka bude da su na nuli.Ni oslabljeni,ni pojacani.Nisu imali puno odlazaka,pa im je uigranost stare ekipe prednost.Glavne uloge u timu ce i dalje imati Visca i Zeba,i mislim da ce oni voditi ekipu i na proljece.

Moj Borac,sam naravno najvise pratio od svih,i moram reci da sam prezadovoljan kako stvari izgledaju.Istina jeste,Borac je imao najvise odlazaka u ovom prelaznom roku.I to nekih jako bitnih karika tima.Tu prvenstveno mislim na Vuleta Trivunovica,koji je po meni bio stub odbrane,i jak oslonac ostatku ekipe.Ipak je lakse kada znaju saigraci da im on cuva ledja.On je otisao,jednostavno receno,jer je morao biti prodan.Ugovor mu je isticao na ljeto,neozbiljnost uprave,i prisiljeni smo ga bili pustiti,dobili smo finu cifru,ali ni priblizno koliko vrijedi.Moram priznati to je jedini odlazak koji me je pogodio.Puzigaca je takodje igrac,iz privh 11,i neki ce mozda reci da je i on veliki gubitak,ali iskreno,ja ga nikad nisam volio kao covjeka,i drago mi je da je napustio Borac.Ostali odlasci,Vukelja,Muminovic,Stanceski,ne zalim ni zbog jednog jer nisu za klasu kluba kao sto je Borac,primjer je Vukelja,koji je zavrsio u Leotaru.Stanceski je dobro poceo,ali vidjecemo u kakvoj ce formi biti tokom polusezone.To mu je boljka.Pojacanja koja smo doveli su vise nego kvalitetna,vise manje poznata imena Veljovic,Krunic,Medjedovic,Stakic.Ukoliko se uklope u ekipu,i ukoliko Jagodic uspije napraviti hemiju medju igracima,ulazimo dosta jaci u nastavak prvenstva.U suprotnom,bice tesko...

Sarajevo sam najslabije pratio,ali mi se cini da su uprkos odlascima,doveli par dobrih igraca,i sto je najbitnije,atmosfera u klubu im se malo proljepsala,pa bi mozda mogli iznenaditi dobrim igrama.
Celik ima potencijal da se umjesa, a vidjecemo imal snage i kako ce se neke stvari sloziti..

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 17 feb 2011, 12:54

imamo mi potencijala al nemamo sudije ko neki klubovi :!:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 17 feb 2011, 12:58

Phill Jackson je napisao/la:imamo mi potencijala al nemamo sudije ko neki klubovi :!:
nemoj prozivati željezničara,naljutit će se :lol:
NAŠ KLUB,NAŠ GRAD,SAMO NAMA PRIPADA,SAMO BORAC U EVROPI,NEKA SRPSKOM ODZVANJA

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 17 feb 2011, 13:27

blrs je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:imamo mi potencijala al nemamo sudije ko neki klubovi :!:
Da cujem molim te zasto Zeljeznicar?? Isti ste kao oni pitari, kada vas mi pobijedimo, odmah to mora biti stela!!!
Pa do kuda ce te vise ici sa tim sranjima?? Jeste li uzeli kup i normalnoj atmosferi i sa normalnim sudenjem!!??

Ajde sada objasni zasto seres toliko??
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 17 feb 2011, 13:29

Billy ti si izgleda novi ovdje.. Stipu samo, kuliraj levate. :D

Kao što jubitubi negdje napisa: Željo, Sarajevo, Borac i Siroki Brijeg su pretendenti za prva 4 mjesta, naravno ne nuzno ovim redoslijedom, ali prva pozicija je vrlo vjerovatna. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 17 feb 2011, 13:32

L_blancos je napisao/la:
jubitubi je napisao/la:Posto se polako priblizava pocetak prvenstva,odlucih da napisem koju recenicu o mogucim ishodima na kraju sezone.Dakle odmah na pocetku da kazem,da ce prva 4 mjesta zauzimati Borac,Sarajevo,Zeljeznicar i Siroki Brijeg.Ne tacno ovakvim redoslijedom,to sam samo napisao bezveze.Ali moje misljenje je da se niko nece umjesati medju ove ekipe.

Kada malo pogledamo kako su navedeni klubovi poslovali u prelaznom roku,dolazimo do zakljucka da je Siroki jedina ekipa koja nije imala nekih bitnijih odlazaka,a doveli su jako kvaltetna pojacanja.Jos jedan dokaz kako ovaj klub treba biti svima uzor,po organizaciji.Koliko god nekima bilo tesko priznati.Mislim da su oni obavili najbolji posao i da u drugi dio ulaze najjaci.

Sto se tice Zeljeznicara,doveli su dobra pojacanja,ali ima jedan detalj koji je dosta bitan,a to je odlazak stopera Kerle.Tu su izgubili dosta,i pitanje je kako ce im odbrana izgledati nakon ovoga.U napadu im i dalje ostaje Lazar Popovic,koji i nije bas nesto,ali ko zna,necu nista da pricam da ne ureknem,pa da ne proradi.Uglavnom,eto neka bude da su na nuli.Ni oslabljeni,ni pojacani.Nisu imali puno odlazaka,pa im je uigranost stare ekipe prednost.Glavne uloge u timu ce i dalje imati Visca i Zeba,i mislim da ce oni voditi ekipu i na proljece.

Moj Borac,sam naravno najvise pratio od svih,i moram reci da sam prezadovoljan kako stvari izgledaju.Istina jeste,Borac je imao najvise odlazaka u ovom prelaznom roku.I to nekih jako bitnih karika tima.Tu prvenstveno mislim na Vuleta Trivunovica,koji je po meni bio stub odbrane,i jak oslonac ostatku ekipe.Ipak je lakse kada znaju saigraci da im on cuva ledja.On je otisao,jednostavno receno,jer je morao biti prodan.Ugovor mu je isticao na ljeto,neozbiljnost uprave,i prisiljeni smo ga bili pustiti,dobili smo finu cifru,ali ni priblizno koliko vrijedi.Moram priznati to je jedini odlazak koji me je pogodio.Puzigaca je takodje igrac,iz privh 11,i neki ce mozda reci da je i on veliki gubitak,ali iskreno,ja ga nikad nisam volio kao covjeka,i drago mi je da je napustio Borac.Ostali odlasci,Vukelja,Muminovic,Stanceski,ne zalim ni zbog jednog jer nisu za klasu kluba kao sto je Borac,primjer je Vukelja,koji je zavrsio u Leotaru.Stanceski je dobro poceo,ali vidjecemo u kakvoj ce formi biti tokom polusezone.To mu je boljka.Pojacanja koja smo doveli su vise nego kvalitetna,vise manje poznata imena Veljovic,Krunic,Medjedovic,Stakic.Ukoliko se uklope u ekipu,i ukoliko Jagodic uspije napraviti hemiju medju igracima,ulazimo dosta jaci u nastavak prvenstva.U suprotnom,bice tesko...

Sarajevo sam najslabije pratio,ali mi se cini da su uprkos odlascima,doveli par dobrih igraca,i sto je najbitnije,atmosfera u klubu im se malo proljepsala,pa bi mozda mogli iznenaditi dobrim igrama.
Celik ima potencijal da se umjesa, a vidjecemo imal snage i kako ce se neke stvari sloziti..
Ama samo neka se Celik vise ukljuci da bude vise raje i da gladamo prave derbije!!! Volio bih jos Sarajevo i Borac, a jbg, Siroki mi se iskreno gadi gledati, uvijek im prazan stadion!!! :D :D
Volio bih jos Veleza, uvijek ih je dolazilo puno na Grbavicu, ali jbg, sitvacija u klubu im to ne dozvoljava bar za sada!!! :D :D

FORZA ZELJOO!!!

Aldinn
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn » 17 feb 2011, 13:44

blrs je napisao/la:
Nemojte tako,nekupuju oni sudce,oni ih samo caste :lol:

Ustanik88
Kontakt:

Post Postao/la Ustanik88 » 17 feb 2011, 22:52

na proljeće nas čeka zanimljiva polu-sezona nadam se dobrom nogometu i da široki osigura europu a njaviše bi voli da to bude kroz kup što se tiče ostalih ekipa za titulu će se uz nas boriti još sarajvo željezničar i borac koji je izgubio nekoliko ključni igrača pa vjerujem da će borba biti zanimljiva do zadnjeg kola
Ama et fac, quod vis. - Voli i radi što želiš.
Carpe feminam! - Iskoristi ženu
Epistula non erubescit. - Papir podnosi sve
Mors ultima ratio. - Smrt je posljednja istina
Nunc est bibendum. - Vrijeme je da pijemo

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 feb 2011, 13:53

Tv prijenos proljetnog dijela sezone:

16. kolo: Široki Brijeg - Borac
17. kolo: Borac - Drina
18. kolo: Široki Brijeg - Olimpic
19. kolo: Zrinjski - Sarajevo
20. kolo: Sarajevo - Budućnost
21. kolo: Željezničar - Široki Brijeg, Borac - Sarajevo
22. kolo: Zrinjski - Borac
23. kolo: Borac - Budućnost
24. kolo: Zrinjski - Olimpic
25. kolo: Željezničar - Slavija
26. kolo: Sarajevo - Željezničar
27. kolo: Željezničar - Zrinjski
28. kolo: Sarajevo - Široki Brijeg
29. kolo: Željezničar - Borac, Široki Brijeg - Zrinjski
30. kolo: ?
Dragon Town

SA_U_SRCU
Kontakt:

Post Postao/la SA_U_SRCU » 19 feb 2011, 15:25

Ma javna je tajna, za Velez prosle godine da je Zeljo dao 70 milja KM, za tri boda, i da se pobjedi Borac sljedece kolo.
Mislim znam da ce ovo Zeljovci shvatiti kao provokaciju, ali definitivno, svaku titulu koju ste uzeli u ovom posljeratnom periodu, uzeli ste preko konvertibilnih maraka...to je tako, htjeli vi to prihvatiti ili ne

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 19 feb 2011, 15:33

SA_U_SRCU je napisao/la:Ma javna je tajna, za Velez prosle godine da je Zeljo dao 70 milja KM, za tri boda, i da se pobjedi Borac sljedece kolo.
Mislim znam da ce ovo Zeljovci shvatiti kao provokaciju, ali definitivno, svaku titulu koju ste uzeli u ovom posljeratnom periodu, uzeli ste preko konvertibilnih maraka...to je tako, htjeli vi to prihvatiti ili ne
Ma nema dalje!! Ti SVE ZNAS!! SVAKA TI CAST!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 19 feb 2011, 15:40

imamo mi potencijala al nemamo sudije ko neki klubovi sudije!! Nemoj prozivati željezničara,naljutit će se. Nemojte tako,nekupuju oni sudce,oni ih samo caste
JESTE, MI IMAMO, MI CASTIMO!!! VI NEMATE, VI pUSITE!! TO JE REALNOST!!! :mrgreen: :mrgreen:

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 19 feb 2011, 15:41

joj biliya poklopca,sve si uspio poklopiti :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 feb 2011, 18:09

SA_U_SRCU je napisao/la:Ma javna je tajna, za Velez prosle godine da je Zeljo dao 70 milja KM, za tri boda, i da se pobjedi Borac sljedece kolo.
**** Velež, jesi vidio kako se dogovorismo sa Rudarom. Čitava RS zapela i vršila pritisak na Prijedorčane, a ono hladno 0-2. Ko zna zna. ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 19 feb 2011, 18:10

elSaik je napisao/la:
**** Velež, jesi vidio kako se dogovorismo sa Rudarom. Čitava RS zapela i vršila pritisak na Prijedorčane, a ono hladno 0-2. Ko zna zna. ;)
I sarajevo nam je prodalo bod na kosevu prosle godine njima nije trebalo nizasta :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Aldinn
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn » 19 feb 2011, 18:13

Vi pokupujete u nasoj ligi sve sto vam treba i onda izadjete u evropu,dodje neki litex i 7 komada vam spuca ili hapoel 5 u pola bez luka :lol:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 feb 2011, 18:15

pile87 je napisao/la:
elSaik je napisao/la:
I sarajevo nam je prodalo bod na kosevu prosle godine njima nije trebalo nizasta :lol:
Jedino Sloboda **** nije htjela dati. Izgleda da su Tuzlaci jedini sa obrazom u ovoj ligi. :?

@XY - normala. I ta porcija ćevapa nam vrati sve uloženo i kusur za žvake, ilitiga za narednu titulu. Začarani krug. Na vašu žalost.

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 19 feb 2011, 18:15

jos kad legnu pare od dzeke kako cemo tek onda sve da kupujemo :mrgreen:

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 19 feb 2011, 20:55

elSaik je napisao/la: **** Velež, jesi vidio kako se dogovorismo sa Rudarom. Čitava RS zapela i vršila pritisak na Prijedorčane, a ono hladno 0-2. Ko zna zna. ;)
a NB zna, sto jest, jest ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 feb 2011, 20:57

zmaj_Bosne je napisao/la:Tv prijenos proljetnog dijela sezone:

16. kolo: Široki Brijeg - Borac
17. kolo: Borac - Drina
18. kolo: Široki Brijeg - Olimpic
19. kolo: Zrinjski - Sarajevo
20. kolo: Sarajevo - Budućnost
21. kolo: Željezničar - Široki Brijeg, Borac - Sarajevo
22. kolo: Zrinjski - Borac
23. kolo: Borac - Budućnost
24. kolo: Zrinjski - Olimpic
25. kolo: Željezničar - Slavija
26. kolo: Sarajevo - Željezničar
27. kolo: Željezničar - Zrinjski
28. kolo: Sarajevo - Široki Brijeg
29. kolo: Željezničar - Borac, Široki Brijeg - Zrinjski
30. kolo: ?
A jbt ocekivao sam u drugome kolu Sarajevo-Slavija jer to je jaca tekma a i uvek su bile uzbudljive i dopadljive tekme ovih timova.
Ne znam po kome osnovu Borca prenose i protiv Drine i protiv Buducnosti. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.