English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

harden
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la harden » 14 dec 2022, 01:19

Felixians4 je napisao/la:
14 dec 2022, 01:09
harden je napisao/la:
14 dec 2022, 01:03
Alvarez jedini igrac Citya koji se pojavio na SP, ostali teske tarabe. Pep genije s kim osvaja titule, od prosjecnog forumasa bi napravio dobrog igraca.
Foden? Rodri,Stones,Ake stoperi fino prvenstvo. Daleko od taraba i Walker,Cancelo ono što je igrao,a ukoliko B.Silva i de Bruyne koji jesu podbacili nisu igračine,onda svaka ti čast.
Foden odigrao dobro u blowoutu protiv Senegala, ostale bio faktor ko ti i ja. Rodri, Stones, Ake teski prosjek ako i to, Walker zaustavio Mbappea top al ostale meceve nije ni igrao, Silva i De Bruyne uzasni, KDB dobro odigrao zadnji mec al ukupno nista, jos ispao pic.ka zbog svojih izjava da nemaju nikakve sanse. Cancelo toliko bio dobar da je klupiran, igrao ko Hebibovic.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2022, 01:24

harden je napisao/la:
14 dec 2022, 01:19
Felixians4 je napisao/la:
14 dec 2022, 01:09
harden je napisao/la:
14 dec 2022, 01:03
Alvarez jedini igrac Citya koji se pojavio na SP, ostali teske tarabe. Pep genije s kim osvaja titule, od prosjecnog forumasa bi napravio dobrog igraca.
Foden? Rodri,Stones,Ake stoperi fino prvenstvo. Daleko od taraba i Walker,Cancelo ono što je igrao,a ukoliko B.Silva i de Bruyne koji jesu podbacili nisu igračine,onda svaka ti čast.
Foden odigrao dobro u blowoutu protiv Senegala, ostale bio faktor ko ti i ja. Rodri, Stones, Ake teski prosjek ako i to, Walker zaustavio Mbappea top al ostale meceve nije ni igrao, Silva i De Bruyne uzasni, KDB dobro odigrao zadnji mec al ukupno nista, jos ispao pic.ka zbog svojih izjava da nemaju nikakve sanse. Cancelo toliko bio dobar da je klupiran, igrao ko Hebibovic.
Protiv Walesa dobar,protiv Senegala odličan. Protiv Francuza tako-tako. Nije nikakav prosjek,Rodri odličan turnir,najmanje do njeg što su ispali. Pa u Cityu navedeni često ispadnu prosjek i gore pa šta onda? Igrao Walker protiv Walesa i Senegala.

I jesu Bernardo Silva i Kevin de Bruyne igračine? JESU. Uhhhh,a što raspravljati s likom koji samo gledati nekog poniziti,pa onda ide poniziti tako da u usporedbu stavi nekog stotog pa da obojicu izvrijeđa. Svaka ti čast

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 dec 2022, 01:28

I ti si taraba ako ti je lakse, cini mi se imas 60 godina. U cemu je problem reci da je neko odigrao los turnir, nevezano kakav igrac bio?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2022, 01:37

harden je napisao/la:
14 dec 2022, 01:28
U cemu je problem reci da je neko odigrao los turnir, nevezano kakav igrac bio?
Na taj način se ne može raspravljati. Pa eto,de Bruyne i Bernardo Silva da upitamo Portugalce,Čehe,Engleze,Hrvate,Ruse,Brazilce,navijače Citya,Uniteda,Liverpoola,Barce upali bi u top50 veznjaka zasigurno zadnjih 5-6 godina. Da Kyle Walker,Cancelo,Ederson,Rodri,Sterling,Gundogan,Foden,Dias nisu ni blizu prosječnih igrača,99 % bi se složilo. Plaćeni su masne cifre,igraju godinama odlično za klubove/reprezentacije i prije Guardiole tako da nije nimalo realno tako se izražavati.

Dakle,po tvojim riječima Guardiola pravi od njih vrhunske,a zapravo su prosječni. Dovodi PROSJEČNE za 30-50-80 milijuna,a da su ti igrači prosječni i da su tarabe,zaključi se na temelju par stotina minuta u kojima gotovo nitko od njih nije nešto pretjerano zajebao,neki nisu ni igrali previše, u jako specifičnim uvjetima.

Po toj logici također,možemo li odati priznanje i HVALITI izbornike kojima najmanje 7-8 igrača igra ne ko taraba nego ko vanserijske klase na prvenstvu,zašto toliko malo takvih postova iščitam ili pak niti jedan o Dechampsu,Walidu,Daliću,Scaloniju?

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 14 dec 2022, 06:21

Pep s tarabama i ulozenih milijardu je genij

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 14 dec 2022, 07:28

To da je Walker zaustavio Mbappea je samo mit.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 dec 2022, 07:42

denimen99 je napisao/la:
14 dec 2022, 07:28
To da je Walker zaustavio Mbappea je samo mit.
Jednom ga probio oko 60te minute kad ga je pretrcao i ostavio u prasini, ostatak bio nevidljiv

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 dec 2022, 10:15

Imao je Ake fin turnir.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 14 dec 2022, 11:38

I dalje je harden u pravu. Izlazak igrača Citya iz komfornog sistema za njih očigledno predstavlja teške okolnosti. U reprezentacijama je normalno da imaš vise slobode i samim tim mogućnosti da rasteretiš svoj talenat, ali kod njih to nije bio slučaj. Niko ne kaže da to nisu igračine. Zar može iko osporiti kvalitet Bruynea ili Silve? Međutim uloge na terenima su nešto drugo. Meni je najveći dokaz tome Cancelo. Momak je klupiran dvije knock-out utakmice jer više nije mogao odigrati ulogu klasičnog beka. U Cityu većina piše kako je to jedan od najboljih bekova lige, a suština je da momak uopšte ne igra beka kod Pepa, nego sve ostalo. :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 dec 2022, 11:56

Ne odnosi se to samo na Cityeve igrace, nego na sve timove/trenere koji igraju specifican fudbal i imaju izgradnjen ekosistem. Tako je bilo i sa Mourinhovim nabrijanim Interovcima i prvom generacijom Chelsea, tako je bilo sa Wengerovim Invinciblesima i prvom generacijom nakon(niko nije bio ni sjena igraca nakon odlaska), tako je i sa Kloppovim zvijezdama. Jednostavno kad imas 7-8 core igraca, koji vec imaju usadjenu filozofiju koja se prakticira u nekoj ekipi, lako je dodat kvalitetnog igraca i ucinit ga boljim nego sto jeste.

Henry je od nedvojbeno top3 ofanzivca Svijeta, kod Guardiole bio role igrac, jer se apsolutno nije eksploatiralo njegovo pozicioniranje, 1vs1 i igra preko krila. Sve ono na cemu je Wenger jahao za sve godine Titija u Arsenalu. Isto tako je i sa Ibrahimovicem.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 dec 2022, 12:21

Ruku na srce ja kad god sam upalio utakmicu Sitija, Cancelo je pravio neke kardinalne greške. Možda to nije toliki problem u Sitiju koji ima 75% posjeda lopta i Cancelo provede 90% vremena na protivničkoj polovini, al reprezentacije su nešto drugo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 14 dec 2022, 12:30

Brokula je napisao/la:
14 dec 2022, 12:21
Ruku na srce ja kad god sam upalio utakmicu Sitija, Cancelo je pravio neke kardinalne greške. Možda to nije toliki problem u Sitiju koji ima 75% posjeda lopta i Cancelo provede 90% vremena na protivničkoj polovini, al reprezentacije su nešto drugo
Pa zato što je loš bek. Njega je Dalot izbacio iz ekipe jer bolje šparta od kornera do kornera i bolje igra defanzivu od njega. Cancelo u Cityu ima stalno loptu u nogama, igra visoko od svog gola i često uputi više udaraca od svojih saigrača. Guardiola ga koristi na svoj, savršen način i 90% sakriva njegove mane kao defanzivca. Tako je bilo i sa Arnoldom dok ove sezone neke stvari nisu isplivale na površinu. :mrgreen:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 14 dec 2022, 12:38

Igrači prepuni mana, prosječni van sistema, i što kaže poligon, sa više slobode se ne znaju snaći. Ovo vrijedi i za Pepa, i za Kloppa.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2022, 12:57

Foden i Walker su bili dobri, toliko koliko su igrali. Alvarez očito nije još postao igrač sistema :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 dec 2022, 13:01

Foden ce bez Pepa biti nivo Zahe a ne Bdor.

emir_

Post Postao/la emir_ » 14 dec 2022, 13:07

Tacno sam se zabrino kako su igraci ekipe sa najvise igraca na SP odigrali. Rodri igrao stopera :crazy:

U polufinalu samo jedan ostao.Jedan ali vrijedan eto i do finala. Dadose Messiju MOTM a Alvarez 2 gola i iznudjen penal.

Kao pojedinci malo jaci prosjek izuzev Fodena, Haalanda, Bernarda i KDB. Kao tim u sistemu goata najjaci na svijetu.
4-IN-A-ROW

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 14 dec 2022, 13:33

Najjaci na svijetu :rol:

Siri, define "neosnovana tvrdnja"
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2022, 16:14

Poligon10 je napisao/la:
14 dec 2022, 11:38
I dalje je harden u pravu. Izlazak igrača Citya iz komfornog sistema za njih očigledno predstavlja teške okolnosti. U reprezentacijama je normalno da imaš vise slobode i samim tim mogućnosti da rasteretiš svoj talenat, ali kod njih to nije bio slučaj. Niko ne kaže da to nisu igračine. Zar može iko osporiti kvalitet Bruynea ili Silve? Međutim uloge na terenima su nešto drugo. Meni je najveći dokaz tome Cancelo. Momak je klupiran dvije knock-out utakmice jer više nije mogao odigrati ulogu klasičnog beka. U Cityu većina piše kako je to jedan od najboljih bekova lige, a suština je da momak uopšte ne igra beka kod Pepa, nego sve ostalo. :D
Šta je u pravu? Taj Guardiola od dolaska u Bayern SVAKE GODINE je u 3-4 favorita za osvajanje Lige prvaka. JEDNO finale. Svakakva ispadanja doživljavao,naprimao se golova i golova. I ja prvi ne osporavam Pepa i držim ga za veličanstvenog stratega. Ali s puno mušica,mrlja i mana/neuspjeha u CV.

Kako se ista raja sprda s Unitedovcima,a oni su eto kvalitetniji Mundijal od Cityevih imali-Maguire,Varane,Fernandes,Rashford,Casemiro,Dalot,Shaw---- Eriksen je na glasu jačem od njih nekolicina,a ništa on i Danska,lani Danska bez njega nadomak finala eura. Interesantno je kako raja samo gleda okrenuti neku teoriju sebi u koristi,a neprestano upada u kontradiktornost

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 dec 2022, 16:37

Finn je napisao/la:
14 dec 2022, 12:38
Igrači prepuni mana, prosječni van sistema, i što kaže poligon, sa više slobode se ne znaju snaći. Ovo vrijedi i za Pepa, i za Kloppa.
Vrhunski strucnjaci koji uspjesno sakrivaju mane svojih igraca. Ne znaci da su to tarabe od igraca, ali jednostavno u tim sistemima gdje igraju ne primjete se neke stvari kao u reprezentaciji gdje individualni kvalitet vise dolazi do izrazaja.

Ovaj Felixians nije kriticki razmisljao u zivotu jednom, ja napisao da su odigrali lose turnir od 4-5 utakmica on se upalio ko sijalica.

Sigurno 5 utakmica nece odrediti kakav je ko igrac, samo sam istakao da su igraci ponajboljeg kluba odigrali skoro svi ispod prosjecan turnir, a kad ih gledas u Cityu svi razvaljuju. Mozes imati xy igraca koji je recimo fantastican 1 na 1, ali ako mu neces konstantno sistemski praviti izolacije neces izvuci najbolje iz njega. Cancelo je u Cityu doslovno krilo, zato kad u Portugalu treba igrati klasicnog beka sa 4 pozadi ne postoji na terenu.

Odigrali su oni OK, solidno prvenstvo, ali to nije ni blizu nivoa kakav ocekujes od njih. Ja mislim da ce Foden dozivjeti najveci pad kad Pep ode iz Citya, u vise navrata mi je pokazao da nema mooda i poprilicno je propuh u glavi tj van terena.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 14 dec 2022, 16:46

Priznajem ti da je Alphonso Davies ponajbolji bek na svijetu. :salut:

Pokazao je da igra odlično i van sistema.

Cancela sam dosad smatrao možda i najboljim, ali ipak nije.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: COYGBiH, sarajevskiMarlboro, UnitedWA i 8 gostiju.