FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

JVVVST
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JVVVST » 13 dec 2022, 16:06

ajdohordas je napisao/la:
13 dec 2022, 16:04
Ima čarapa po pijaci, sve po marku sve po markuuuu
Nesto kontam, onaj s obzirom da je drolja navijac anamonih, ne bih me cudilo da je registrovana na ovaj forum pod nickom @Hulahopka
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 dec 2022, 16:09

U klubu i trebaju biti ljudi koji znaju šta je Sarajevo i koji će se boriti srcem za klub. Nema ništa od stranih trenera i polovnjaka igrača, koji dođu samo uzeti lovu u boli ih briga za klub. Mislim da smo najbolje rezultate postizali sa trenerima koji su znali šta je Sarajevo. Jedini ispravan pravac je da igraju djeca Sarajeva uz nekoliko dobrih stranaca.. Klub mora živjeti od proizvodnje svojih igrača. Nisam za Mirzu ali ga treba pustiti da u miru radi.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 13 dec 2022, 16:10

mosarajvosa83 je napisao/la:
13 dec 2022, 16:03
Znaci nemamo SD-a ko nam dovodi onda igrace,koja je vizija? Imatel ublehe da posaljete neku kontrolu da stopira ovo nakaradno postavljanje terena? 2.5 mil i dodju iz saveza i kazu nije vrhunski al nije ni ispod normi Uefe hahah,postavljas nov teren i treba da je nekakv prosijek ili sta vec,nema osnove da de brane vise smrdljivci hebeni,oglasite se o ovom nalardnom postavljanju terena nek vrate pare i dovidjenja,neka ga u Laktase prebace
Mirza de biti menadzer, nesto slicno kao Sir Alex Ferguson u svoje vrijeme. Pregovara i dovodi igrace, plus koordinira s klupe.

Trebamo napraviti anketu ko ce biti prvo pojacanje? Moj pik je na Radovcu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 dec 2022, 16:14

Tatamata1946 je napisao/la:
13 dec 2022, 06:50
vedinjo98 je napisao/la:
13 dec 2022, 03:13
Ako je Ismiru brat htio ulagati u kone, jeste li se ikad zapitali da mozda i Ismir nije njihov navijac? U ovome sigurno ima istine.
Poceli smo bas pretjerivati, ispade sad da je njihov navijac i da je dosao da nas ugasi. Ko je imao bilo kakvog kontakta s njim ili ko zna nekog ko je u kontaktu s njim (kao sto ja npr. znam) zna da je covjek zagrizao opasno za FKS. Ima gresaka i ispada ali ima i dobrih stvari i ne mozemo ga sad proglasiti neprijateljem
Čovjek daje svoje pare i hoće da nas ugasi. :rol:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 13 dec 2022, 16:15

Ona 4 igraca koji neki dan pisao ss.ba oni nece sigurno doci. sada je Mirza tu nasa legenda kluba.

- Tarik Isic
- Jasmin Scuk
- Haris Dilaver
- Filip Arezina
- Mak Varesanovic

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 13 dec 2022, 16:27

Ova podloga tanja od sirat cuprije sta ce iz ovog izrasti
Nek nam je Bog na pomoci
Do smrti odani!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 dec 2022, 16:37

Rekoše da je bilo puno novinara danas, jel se negdje može pročitati šta su ti novinari konkretno Mirzu pitali ?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 dec 2022, 16:41

Hajde sad sve na stranu al ko bi trebao da vodi klub ??
Mućo, Baljak, Merdanovic, Fazlagic,Selimović, Kusturica, Kencoo, Sabrina Jahic, Ayla, Hadzic, Ihtijarevic, Ibrakovic, Tan, Mirvic. Znaci svega bilo bivsi igraca, biznismena, lopova, legendi, stranaca, mahale i niko ne valja. Ponavljam ovi sad ne vode dobro klub al ko treba preuzeti da to funkcioniše kako treba ?? Dobro se sjecam isto sam pisao kad su dinu Selimovića smijenili svi u slavlju a pitao sam i tada šta se mjenja ako umjesto Dine dodje Mujo isto tako sta se promjenilo Sabrina otišla Ayla došla. Sta cemo dobiti ako Mirvic ode?? Ko je taj ko ce ovo ustrojiti

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 dec 2022, 16:42

slika

Carapa tvog djetinjstva vs Carapa mog djetinjstva
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 13 dec 2022, 16:48

napoleon72 je napisao/la:
13 dec 2022, 16:42
slika

:mrgreen:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 dec 2022, 16:48

slika

:kralj: :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

sanco2200
Kontakt:

Post Postao/la sanco2200 » 13 dec 2022, 16:54

Trava sa Tušnja postavlja se na Koševu.
Hvala Tuzlaci nećemo vam ovo zaboravitj

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 13 dec 2022, 16:54

slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
90!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 dec 2022, 16:57

Kakvi odgovori "naših stručnih ljudi iz uprave"
Ako se nekada neki navijač FK Sarajevo zapitao, a zasigurno da jeste i to više puta, zašto klub sa finansijski moćnim vlasnikom, kao što malezijski biznisnen Vincent Tan to i jeste, preciznije sa finansijski najmoćnijim vlasnikom nekog nogometnog kluba u BiH, nema totalnu dominaciju barem u bosanskohercegovačkom klupskom nogometu, konkretno u najjačem rangu nogometnog takmičenja u BiH – u Premijer ligi BiH, odgovor na to pitanje nudimo mi sa portala sportskevijesti.com, a nudimo ga kroz direktni razgovor na tu temu sa direktiricom FK Sarajevo, Ajlom Alimanović, te sa novoizabranim šefom stručnog štaba prvog tima, Mirzom Varešanovićem.

Kroz razgovor sa direktoricom Alimanović, naš je novinar dobio objašnjenje da većinski vlasnici FK Sarajevo, za razliku od također finansijski moćnih vlasnika drugih evropskih klubova tradicije i renomea tipa FK Sarajevo, ipak ne žele utrošiti, deset miliona KM/Eura na igračka pojačanja kako bi se odmah osvojio naslov prvaka, jer vlasnici tih drugih klubova kada to učine zapravo upadnu u finansijski minus ekvivalentan tom iznosu, a što u FK Sarajevo ne žele da im bude slučaj, sve i po cijenu da i ne bude “instant” vrhunskog rezultata i “instant” osvojenih trofeja.

Objasnila je Alimanović dodatne razloge zbog kojih, također, rukovodstvo FK Sarajevo ne želi imati takvu praksu, a jedan od ključnih razloga jeste taj što u klubu žele da promovišu vlastiti juniorski pogon kroz nastupe za seniorski, odnosno prvi tim, i da tako u budućnosti klub počne ostvarivati značajnije izlazne transfere igrača vlastite proizvodnje, te na taj način u konačnici počne ostvarivati značajniju zaradu.

S druge strane, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mirza Varešanović, također je zagovornik ovakve klupske politike, odnosno, Varešanović je, konstatujemo kroz razgovor, složan sa direktoricom Alimanović da šansu u prvom timu prevashodno treba da dobijaju izlazni juniori Alademije FK Sarajevo, gdje se prema njegovim riječima izuzetno kvalitetno radi.

Podvukao je Varešanović i svoj lični primjer kao ispravnu praksu takve klupske politike, tačnije, pojasnio je da je i on sam postao nogometaš isključivo iz razloga što je svojevremeno kao junior FK Sarajevo dobio šansu u prvom timu ovog kluba, te da postoje i mnogi drugi slični primjeri.

Naš novinar je, nakon objašnjenja direktorice Alimanović i šefa stručnog štaba Varešanovića, konstatovao da dok FK Sarajevo razvija igrače, klubovi konkurenti, sa manje finansijski potentnim vlasnikom, često osvajaju naslove prvaka BiH, konkretno u posljednjih desetak godina to je HŠK Zrinjski Mostar, i tako Mostarci ispisuju zlatne stranice vlastite historije, navijači sarajevskog kluba su s pravom nezadovoljni takvim razvojem situacije i izostankom očekivanih rezultata, a s čim se trener Varešanović složio, te objasnio, citiramo, “da je on taj koji će napraviti balans između igrača iz vlastitog juniorskog pogona kao budućih prvotimaca i pojačanja stranaca” – kako bi FK Sarajevo ubuduće osvajalo naslove prvaka BiH od čega se, kako ističe, nikada ne bježi.

Sve u svemu, naš zaključak nakon ova dva razgovora bi bio da iz FK Sarajevo šalju jasnu poruku da se navijači prevashodno trebaju “naoružati” strpljenjem, kao i nadom da u omladinskim pogonima kluba postoje vanserijski talenti koji će kroz nekoliko godina postati okosnica prvog tima spremnog za najveće domete, odnosno, da će aktuelni omladinci u što skorijem vremenskom periodu biti spremni za osvajanje naslova prvaka BiH.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 dec 2022, 17:00

Sta su pricali? :D
Doslovno ono sa presice pretvorili u tekst.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 dec 2022, 17:11

Pa najveca tuga i jeste sto se prodaje navijačima magla kroz floskule. Evo konkretno o ovom dijelu oko zoga da nece da trose novac na skups pojacanja i da hoce akademce. Shodno tome budzet akademije bi trebao da bude bar 30-40% budzeta kluba i da tamo rade ljudi da sve frca od posla.
Pa eto...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 13 dec 2022, 17:12

Svaki odlazak na tekmu je direktno podrzavanje ovih zlocinaca koji su klub srozali na nikad manje grane.
Samo bojkot dok i zadnji klosar ne ode iz kluba.Ovo je sramotno sta se desava,ne mogu da vjerujem kako ima likova koji podrzavaju ovog Cicka.
Influenser je posebna prica a vjerovatno ce se uskoro saznati zasto sve ovo radi,HZ puna podrska da izguraju ovo do kraja.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 dec 2022, 17:16

izdzezveubrazil je napisao/la:
13 dec 2022, 17:00
Sta su pricali? :D
Doslovno ono sa presice pretvorili u tekst.
Ma ovaj ba ublehaski portal :mrgreen:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 dec 2022, 17:34

Povraća mi se od te floskule kako će se truditi promovisati omladinski pogon i kako će fokus biti na Akademcima. Ebem vam mater više, smislite nešto novo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 dec 2022, 17:41

GalileoGalilei je napisao/la:
13 dec 2022, 17:34
Povraća mi se od te floskule kako će se truditi promovisati omladinski pogon i kako će fokus biti na Akademcima. Ebem vam mater više, smislite nešto novo.
Dacemo sve od sebe hehe
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Fudo, mosarajvosa83, pierce, SHZ82, USB, Varijantas8 i 57 gostiju.