Premijer liga BiH - aktuelno

User14
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la User14 » 12 dec 2022, 16:34

Truhlo je napisao/la:
12 dec 2022, 15:19
Izabranici Nedima Jusufbegovića ostavili su srce na terenu i ravnopravno se nosili s liderom prvenstva.

Nakon utakmice domaći trener bio je pod dojmom atmosfere i cjelokupnog ambijenta, ali je i pohvalio svoje nogometaše na velikoj borbi.

"Moram krneuti s ambijentom, koji je bio ne znam, ovo je nešto fenomenalno. Igrao sam mnoge derbije, ovo danas je nevjerovatno, kako ljudi bodre svoj tim. Mi smo primili gol u najgorem trenutku, ali oni su bili uz nas. Ovom prilikom sve četitike, oni su bili naš ne 12, nego 14 igrača i bez njihove pomoći ne bih osvojili bod. Bili smo pod ambijentom na početku utakmice, imali smo jednu dobru kontru, ali nije bilo na razini na kakvoj smo očekivali. U drugom poluvremenu, Salčinović je igrao više prema naprijed, spuštao se dole, a posebno po desnoj strani i imao je tu šansu, kada je pogodio prečku. Uz čitav pritisak i ambijent, uspjeli smo da postignemo taj gol. S obzirom na to da su oni najbolja i najkvalitetnija ekipa moram biti zadovoljan. Oni su zajedno skupa 1000 dana, dok smo mi na okupu 25 dana.Imali smo zrelije prilike od Zrinjskog, možda u nekom segmentu možemo i da žalimo, ali s obzirom na to da nam je prva utakmica i da je bio pritisak onda je ovo možda i najrealniji rezultat" ističe trener crno-crvenih.
OnlyLeft22 je napisao/la:
Gledaj sta kaze Nedim za bosansku gazzettu :kafa:
Ma laže :D
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 12 dec 2022, 17:11

Rekonstrukcija terena stadiona "Asim Ferhatović Hase" ni nakon nekoliko mjeseci radova još nije završena. Probijeni su brojni rokovi, baš kao i na drugim stadionima širom BiH, a budući teren na Koševu mogao bi imati i neke druge probleme, saznaje portal Klix.ba.

Naime, predstavnica JU "Centar za sport i rekreaciju" Belma Jugo obratila se sredinom novembra Federalnom zavoda za agropedologiju za hemijsku analizu uzorka zemljišta. Zahtjev se odnosio na hemijsku analizu zemljišta koje se planira rasuti na nogometnom terenu kao hranidbeni sloj ispod busena s prirodnom travom.
Tom prilikom tražili su ispitivanje na prisustvo teških metala, kiselosti, vodopropusnosti, plodnosti, granulaciju i biomasu.

Predstavnici Federalnog zavoda za agropedologiju su nekoliko dana kasnije izašli na stadion i obavili uzorkovanje. Uzet je jedan prosječni uzorak sa šest-sedam gomila deponovanog materijala.
Nakon obavljene analize zaključeno je da se ispitivani materijal ne može smatrati hranidbenim slojem prirodnog travnjaka i to zbog vrlo alkalične reakcije, vrlo niskog sadržaja humusa i fizioloških aktivnih elemenata azota, fosfora i kalija te prekograničnih, fitotoksičnih vrijednosti nekih teških materijala.

Visoka pH vrijednost u mnogome umanjuje pristupačnost ovih teških metala biljkama, ali je ona sama nepovoljna za uzgoj travnjaka. Iz tog razloga su preporučili da se urade i analize biljkama pristupačnih oblika ovih teških metala.

Ljepota :kafa:

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 12 dec 2022, 18:38

MaroonBjelave je napisao/la:
09 dec 2022, 19:05
samirr je napisao/la:
09 dec 2022, 19:04
09 dec 2022, 18:59

Za vas i jesmo Real Madrid.
Vi Real Madrid niste ni za Vrbanjušu !! S obzirom na ulaganje i pare koje kao imate vi ste jedan propali projekat..
Možda nismo za Vrbanjušu, ali za vas jesmo.
:urnebes:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 18:53

Dovoljan je napisao/la:
09 dec 2022, 20:45
09 dec 2022, 20:24
JavierBosnia je napisao/la:
09 dec 2022, 20:17

Alejkumuselam.
Moja ljubav prema domovini nije ništa veća ako mrzim neku drugu. Mi nismo naučeni tako. Volimo svoje i poštujemo tuđe. Znamo se mi i radovati kada komšija kupi auto, kuću ili stan, kada dobije dijete, kada diplomira i sl.

I gledaš ga, kao da vidiš cijeli smisao postojanja.
- Ti baš voliš ovaj grad?
Jako, al ima i onih koji ga ne vole. Al šta ćeš nisu oni krivi što im Bog nije dao dušu.
I yebe nam se kad neki tamo sa šaharama demoliraju kuću u G. Vakufu i istraumiraju ženu i jednogodišnje dijete. Al yebo njih, oni su papci iz G. Vakufa, a mi smo FGR, pa ćemo fino uspjeh šahare obilježiti vatrometom
Od a do ž brate, ljudima bitnije kako će im proći komšijska repka, a to sto nas narod mora se sklanjat s prozora i slušat psovanje balijske majke (jer jbg to je slavlje u manjim sredinama gdje su oni većina) to ih ne zanima.

Sramota za obje navijačke grupe iz Sarajeva koje dižu bilo kakve patriotske parole, ljiljane i slično, a preče im je mišljenje Hrvata nego li stanje Bošnjaka u Kiseljaku, Prozoru, Vitezu, Livnu...
Najjaci su mi oni sto uvjek se pozivaju na navijacke grupe nije samo ti i vezano za ovo nego bilo sta kad je gay parada svi komentare dje su navijaci pa sta ti mislis da su navijacke grupe skup kompleksasa koje tuku slabije od sebe lgbt i nacionalne manjine maltretiraju ? Manijaci barem su ozbiljna grupa i nisu od tog posla moj stav je nek navija ko hoce za koga to je privatno i nemos nikom zabranit i reci koga ce podrzavati al da se slavi u gradu sarajevu pobjeda hrvatske mi je retardirano najblaze receno isto kao i da se slavi pobjeda turske u mom gradu samo brate ne treba bit licemjeran ovo je jedan dan slavilo par ljudi i to je proslo nema ih nestali al zato ostalo nam je u gradu nasem dosta imena ulica nazvanih po ustasama i dan danas a svi patriote lazne ce reci gdje ste navijaci hajmo ubij zakolji hrvata a ti isti svaki dan finansiraju hrvatske lance kladionica :bih:
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 12 dec 2022, 19:10

12 dec 2022, 16:30
Varešanović + Handzic :ljepota:
+Ajla+Mirvic= :ljepota: :ljepota:

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 19:41

Ganola1921 je napisao/la:
12 dec 2022, 19:10
Ti si nasa severina ayla le a le ale :opaopa: ma brate pitari su sexy skroz ma cak i varesanovic je sladak no homo proljepsao se samo morate dzenu uscupulica dotjerat nek mu mirza preporuci kozmetiku za kosu i nek mu klub plati jednu plasticnu operaciju i bice lafcina 😁
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 19:45

Baza1921 je napisao/la:
12 dec 2022, 19:41
Ti si nasa severina ayla le a le ale :opaopa: ma brate pitari su sexy skroz ma cak i varesanovic je sladak no homo proljepsao se samo morate dzenu uscupulica dotjerat nek mu mirza preporuci kozmetiku za kosu i nek mu klub plati jednu plasticnu operaciju i bice lafcina 😁
:ljepota:
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 dec 2022, 19:45

Baza1921 je napisao/la:
Ljepši od buldoga Mulalića a nije ni lošiji trener sigurno. :salut:

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 19:59

fks74 je napisao/la:
12 dec 2022, 19:45
Baza1921 je napisao/la:

Nije sve u estetici pasuka moj ja msm da edis bolje barata u krevetu moras priznat da je nas edis vise macho od vasih sexy sminkera 😁Ma boli nas racku komsho udri brigu na veselje samo shega sala a sarajevaki klubovi raspad sistema ⚽🇧🇦💔
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 20:08

Da se ne uvrijedi dzeno ako cita ljepota je prolazna reputacija je vjecna al u pitara nema reputaciju niko eto kad ste husrefa otjerali na najgori moguci nacin ma realno kume ajde željo je posebna prica al vi pitari imate para a niste makli dalje od uscupulica i varesanovica shatro dinamo 😛
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 dec 2022, 20:10

Baza1921 je napisao/la:
12 dec 2022, 19:59
fks74 je napisao/la:
Baza1921 je napisao/la:

Nije sve u estetici pasuka moj ja msm da edis bolje barata u krevetu moras priznat da je nas edis vise macho od vasih sexy sminkera 😁Ma boli nas racku komsho udri brigu na veselje samo shega sala a sarajevaki klubovi raspad sistema ⚽🇧🇦💔
Ne bi ja provjeravao ko je bolji u krevetu. 😁

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 20:20

fks74 je napisao/la:
12 dec 2022, 20:10
Baza1921 je napisao/la:
12 dec 2022, 19:59
fks74 je napisao/la:

Ne bi ja provjeravao ko je bolji u krevetu. 😁
Ne bi ni ja provjeravao vala ni da imam vaginu 😁ostaje nam provjeriti ko je veci fudbalski strucnjak edis ili miki vrijeme ce pokazati al ja msm da je provjereno edis jaci na sake 👊edis je nas gattuso 💪
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 12 dec 2022, 20:56

Imamo zeljovca na mjestu direktora gradskog rivala, sad imamo i svog kondicionog na njihovoj klupi. Bravo Mirvicu, vjerujem da se ni mi ne bi sjetili takve zayebancije

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 12 dec 2022, 21:44

U ligi gdje nema dovoljno novca, ne mozes ocekivati ni neka velika trenerska imena, kao ni dobre fudbalere...Da smo samo realni, koliko nismo, priznali bi sebi da nas svi obilaze u sirokom luku, jer nemamo uslove za ozbiljan fudbal. Zato i ne cudi sto se BH treneri vrte u krug kao balerine, a plasman u grupnu fazu bilo kakvog evropskog natjecanja misaona imenica....Jos dosta vode ce proteci, a mi cemo ostati na margini europskog fudbala....putuj europo.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 21:54

MrkiMedo je napisao/la:
12 dec 2022, 20:56
Imamo zeljovca na mjestu direktora gradskog rivala, sad imamo i svog kondicionog na njihovoj klupi. Bravo Mirvicu, vjerujem da se ni mi ne bi sjetili takve zayebancije
Nek nam vrate elvisa haseta bruce lee-a a evo im mirvic ayla i malezija 😂Hvala vam pitari uhljebite jos kojeg naseg kad vec željo nema para 😁
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 dec 2022, 22:10

elvirbaljic je napisao/la:
12 dec 2022, 21:44
U ligi gdje nema dovoljno novca, ne mozes ocekivati ni neka velika trenerska imena, kao ni dobre fudbalere...Da smo samo realni, koliko nismo, priznali bi sebi da nas svi obilaze u sirokom luku, jer nemamo uslove za ozbiljan fudbal. Zato i ne cudi sto se BH treneri vrte u krug kao balerine, a plasman u grupnu fazu bilo kakvog evropskog natjecanja misaona imenica....Jos dosta vode ce proteci, a mi cemo ostati na margini europskog fudbala....putuj europo.
Previše gledaju evropski nogomet i misle da će to biti u ovoj lopovskoj žabokrečini. Ovdje politika sve odrađuje.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 12 dec 2022, 22:12

Mostarwolf1981 je napisao/la:
12 dec 2022, 17:11
Rekonstrukcija terena stadiona "Asim Ferhatović Hase" ni nakon nekoliko mjeseci radova još nije završena. Probijeni su brojni rokovi, baš kao i na drugim stadionima širom BiH, a budući teren na Koševu mogao bi imati i neke druge probleme, saznaje portal Klix.ba.

Naime, predstavnica JU "Centar za sport i rekreaciju" Belma Jugo obratila se sredinom novembra Federalnom zavoda za agropedologiju za hemijsku analizu uzorka zemljišta. Zahtjev se odnosio na hemijsku analizu zemljišta koje se planira rasuti na nogometnom terenu kao hranidbeni sloj ispod busena s prirodnom travom.
Tom prilikom tražili su ispitivanje na prisustvo teških metala, kiselosti, vodopropusnosti, plodnosti, granulaciju i biomasu.

Predstavnici Federalnog zavoda za agropedologiju su nekoliko dana kasnije izašli na stadion i obavili uzorkovanje. Uzet je jedan prosječni uzorak sa šest-sedam gomila deponovanog materijala.
Nakon obavljene analize zaključeno je da se ispitivani materijal ne može smatrati hranidbenim slojem prirodnog travnjaka i to zbog vrlo alkalične reakcije, vrlo niskog sadržaja humusa i fizioloških aktivnih elemenata azota, fosfora i kalija te prekograničnih, fitotoksičnih vrijednosti nekih teških materijala.

Visoka pH vrijednost u mnogome umanjuje pristupačnost ovih teških metala biljkama, ali je ona sama nepovoljna za uzgoj travnjaka. Iz tog razloga su preporučili da se urade i analize biljkama pristupačnih oblika ovih teških metala.

Ljepota :kafa:
Kao da gledam da ce se na kraju ipostaviti da su Borac i Zrinjski tj. stadioni u Banja Luci i Mostaru dobili vrhunske terene rekonstrukcijama, sasvim slucajno. A da ce tereni na Kosevu, u Mostaru, u Tuzli i gdje se jos radi biti sasvim slucajno katastrofa.

Vjerovatno sveukupno jos jedna pljacka obzirom koliko je kostalo a kakav je kvalitet.
Mjau !

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 12 dec 2022, 22:42

[SAOPŠTENJE ZA JAVNOST]

Poštovani gospodine Mirvić,

Krenimo redom:
Vaš prvi potez po dolasku je bio angažiranje Une Bejtović za oficira za odnose sa javnošću. Podsjetićemo Vas sada, kao što smo i indirektnim putem tada, da je pomenuta osoba bila član skupštine našeg najvećeg rivala, te da kao takva nema šta raditi u našem klubu. Prvobitno ste ignorisali tu informaciju, da biste kasnije i sami shvatili da joj nije mjesto u Fudbalskom klubu Sarajevo. Podsjetićemo također da ste jedne prilike objavili sliku grupe osoba među kojima se nalazio i vođa navijačke grupe koja navija za našeg najvećeg rivala oslovivši ga kao "našeg" navijača.

Vrijedi spomenuti i situaciju u kojoj još uvijek aktuelna direktorica zloupotrebljava funkciju na način da nadležnim službama i osobama u Općini Centar prijeti "slanjem navijača" ukoliko projekat obnove travnjaka ne bude realizovan na način kako je ona to zamislila.

O činjenici da je dotična deklarisani navijač našeg najvećeg rivala nećemo trošiti dodatne riječi, obzirom da je ona i sama to priznala. Pored dotične, u administraciji kluba i menadžmentu se nalazi plejada nekompetentnih osoba koje nemaju nikakvog dodira sa Fudbalskim klubom Sarajevo, a što je najbolje vidljivo iz činjenice da u periodu kada niste prisutni u Sarajevu, oni u rijetkim trenucima prisustvuju utakmicama kluba od kojeg bukvalno žive, a naročito onim gostujućim gdje je neophodan adekvatan predstavnik kluba. Iz ovog ćemo izostaviti gospodina Hajrudina Kapetanovića, člana Upravnog odbora, koji je nazočio svakoj utakmici, a što bi činio i da nije na pomenutoj poziciji.

Kao uvertiru u finalnu utakmice Kupa BiH za sezonu 2021/22 posjetili ste restoran u vlasinštvu deklarisanog navijača našeg najvećeg rivala prilikom čega ste za javnost snimili video u kojem sa dotičnim propagirate "babine gatke" i u kontekst istih dovodite naš voljeni klub, kao da se radi o nekom amaterskom ili mahalskom, a ne najvećem klubu u državi. Uzgred, ishod "babinih gatki" koji ste predvidjeli se nije ostvario, a sve su prilike neće ni ove sezone.
Dobro ste ikako zivi :urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 dec 2022, 23:20

Al cuj ti pitara oni sebe nazivaju najvecim klubom u državi😂Po kojim to parametrima ste najveci jel po kurvalucima ? 🤔 Joj mitomana zenicko-dobojskih majke mi 98% fcs kluba je privatno vlasnistvo azije i dijaspore a pored toga nemaju bas nista u svom vlasnistvu jedino mozda onu kancelariju u titovoj a mozda i to rentaju od opcine centar za 1km nisam siguran 🤫
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 dec 2022, 23:39

Baza1921 je napisao/la:
12 dec 2022, 23:20
Al cuj ti pitara oni sebe nazivaju najvecim klubom u državi😂Po kojim to parametrima ste najveci jel po kurvalucima ? 🤔 Joj mitomana zenicko-dobojskih majke mi 98% fcs kluba je privatno vlasnistvo azije i dijaspore a pored toga nemaju bas nista u svom vlasnistvu jedino mozda onu kancelariju u titovoj a mozda i to rentaju od opcine centar za 1km nisam siguran 🤫
Hahahahahahahaahahhahaahaaa eo pisamo od smijeha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Haksss i 20 gostiju.