slažem se

Moderator/ica: GracanicaAA
Garant neko izlazi, a neko ulazi, trebaju nam pojacanja u svakom segmentu
S cim, kojim parama? Mislim jel vi ljudi citate izvjestaj? Jedini nacin potpisivanja profesionalnih ugovora i takmicenja u visem rangu je znacajno povecanje sponzorskih sredstava (tako znacajno povecanje je nerealno) ili zaustavljanje placanja nastalih dugovanja. Ja ne vidim trecu opciju. Mozda fulam nesto sto je vama logicno, ocekivano ili nesto sto se vec desava a ja ne vidim, ali u svakoj drugoj situaciji ja ne vidim da postoji treca opcija. Prva opcija bi bila najobolja, da mi namaknemo sponzorskim ugovorima dovoljno sredstava da imamo profesionalne ugovore, da se takmicimo u prvoj ligi i da pretendujemo na premijer ligu, ali od toga nema nista bar do odblokiranja racuna kluba. Druga opcija bi pomogla pri takmicenju ali bi bukvalno unazadila klub i ponistila sve dobro sto je uradjeno u poslijednje dvije godine.dinodino2019 je napisao/la: ↑09 dec 2022, 08:17Mi moramo uci u visi rang, nema tu puno polemike. Cim udjemo u visi rang potpisat profesionalne ugovore sa Sivcem, Arnautovicem,Durmisom, Medjuseljcem
Treba jos koja godina dobrog rada i rasta, da bi se mogli upustati u takve stvari. Nemamo mi jos stabilan i predvidiv budzet, da bi mogli sa sigurnosti reci, ok mozemo vracati 10k mjesecno naredni X godina.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:10Kad je savez mogao davati pozajmice zelji i borcu, trebamo i mi pitati
Nek nam daju jednu pozajmicu od 600k da poravnamo racune i odblokiramo racun, a mi cemo svaki mjesec vracati ratu. Time bi brze dosli do raznih fondova i prije bi isplatili. Ovo sam malo ironicno rekao za savez, ali kad bi moglo, nimalo losa ideja. Na 4 godine mjesecna rata 12.500KM bez kamata, na 3 godine mj. rata ca. 16.600KM.
U ovom trenutku po mom misljenju najbolji scenario, ali ko bi nam dao pod tim uslovima "ovoliki" novac.
Vjerujem da vec mozemo sebi priustiti da mozemo vracati svaki mjesec 12.5k mjesecno na 4 godine. Puno vise vrata nam se otvara sa odblokiranim racunom, mogucnost priliva novca u budjet iz raznih fondova. Sutra da neko ponudi ovako nesto, odmah bi pristao i uvjeren sam da bi bio pun pogodak.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:00Treba jos koja godina dobrog rada i rasta, da bi se mogli upustati u takve stvari. Nemamo mi jos stabilan i predvidiv budzet, da bi mogli sa sigurnosti reci, ok mozemo vracati 10k mjesecno naredni X godina.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:10Kad je savez mogao davati pozajmice zelji i borcu, trebamo i mi pitati
Nek nam daju jednu pozajmicu od 600k da poravnamo racune i odblokiramo racun, a mi cemo svaki mjesec vracati ratu. Time bi brze dosli do raznih fondova i prije bi isplatili. Ovo sam malo ironicno rekao za savez, ali kad bi moglo, nimalo losa ideja. Na 4 godine mjesecna rata 12.500KM bez kamata, na 3 godine mj. rata ca. 16.600KM.
U ovom trenutku po mom misljenju najbolji scenario, ali ko bi nam dao pod tim uslovima "ovoliki" novac.
Da nije bilo rentanja stadiona, bila bi vrlo skromna godina.
Sve znam, ali pogledaj izvjestaj, pa zakljuci koliko bi se realno vratilo bez neplanirani prihoda. Daleko je to od 10k.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:19Vjerujem da vec mozemo sebi priustiti da mozemo vracati svaki mjesec 12.5k mjesecno na 4 godine. Puno vise vrata nam se otvara sa odblokiranim racunom, mogucnost priliva novca u budjet iz raznih fondova. Sutra da neko ponudi ovako nesto, odmah bi pristao i uvjeren sam da bi bio pun pogodak.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:00Treba jos koja godina dobrog rada i rasta, da bi se mogli upustati u takve stvari. Nemamo mi jos stabilan i predvidiv budzet, da bi mogli sa sigurnosti reci, ok mozemo vracati 10k mjesecno naredni X godina.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:10Kad je savez mogao davati pozajmice zelji i borcu, trebamo i mi pitati
Vidio i vjerujem opet da mozemo 150k godisnje vrati. Prosle godine vise smo vratili, a i ove cemo mozda oko 200k. Ok, bilo je sarajevo tu, ali racunaj da mozemo aplicirati na sredstva iz kantona/federacije/drzave/eu fondovi... nek samo ta sredstva pokriju razliku dosta, a da ne govorim o boljoj pregovarackoj poziciji i vecim sponzorskim ugovorima u ligi. Plus mogucnost online shopa, clanstva... bez odblokiranog racuna 100 projekata stoji i ceka da se ta blokada skine. Plus dodaj tome da vec sljedece godine nemam igraca kojima moramo vracati novac, svi koji nas mogu blokirati su isplaceni. Valjda se rijesi i ovo sa gradom, ako nista veci je pritisak kada si u vecoj ligi i pravis dobre rezultate. Sama cinjenica da se nakon 17 godina racun odblokirao daje tezinu na svemu.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:22Sve znam, ali pogledaj izvjestaj, pa zakljuci koliko bi se realno vratilo bez neplanirani prihoda. Daleko je to od 10k.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:19Vjerujem da vec mozemo sebi priustiti da mozemo vracati svaki mjesec 12.5k mjesecno na 4 godine. Puno vise vrata nam se otvara sa odblokiranim racunom, mogucnost priliva novca u budjet iz raznih fondova. Sutra da neko ponudi ovako nesto, odmah bi pristao i uvjeren sam da bi bio pun pogodak.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:00
Treba jos koja godina dobrog rada i rasta, da bi se mogli upustati u takve stvari. Nemamo mi jos stabilan i predvidiv budzet, da bi mogli sa sigurnosti reci, ok mozemo vracati 10k mjesecno naredni X godina.
Necemo se lagati, kad imamo sve transparetno i jasno.
Sve sam to pisao, prije 3, 4 sedmice i bio ubjedjen da naredne godine vec mozemo skinuti blokade. Nakon izvjestaja, totalno sam bio u krivu i smanjio sam ocekivanja. Nama ce prva federalna pojesti svu razliku za vracanje dugovanja i jedno je vjerovati a drugo planirati odgovorno budzet. Mozemo mi vjerovati da se tereni nece zavrsiti, pa i naredne godine ubrati koju marku za rentanje, ali to nije odgovorno vodjenje kluba.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:30Vidio i vjerujem opet da mozemo 150k godisnje vrati. Prosle godine vise smo vratili, a i ove cemo mozda oko 200k. Ok, bilo je sarajevo tu, ali racunaj da mozemo aplicirati na sredstva iz kantona/federacije/drzave/eu fondovi... nek samo ta sredstva pokriju razliku dosta, a da ne govorim o boljoj pregovarackoj poziciji i vecim sponzorskim ugovorima u ligi. Plus mogucnost online shopa, clanstva... bez odblokiranog racuna 100 projekata stoji i ceka da se ta blokada skine. Plus dodaj tome da vec sljedece godine nemam igraca kojima moramo vracati novac, svi koji nas mogu blokirati su isplaceni. Valjda se rijesi i ovo sa gradom, ako nista veci je pritisak kada si u vecoj ligi i pravis dobre rezultate. Sama cinjenica da se nakon 17 godina racun odblokirao daje tezinu na svemu.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:22Sve znam, ali pogledaj izvjestaj, pa zakljuci koliko bi se realno vratilo bez neplanirani prihoda. Daleko je to od 10k.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:19
Vjerujem da vec mozemo sebi priustiti da mozemo vracati svaki mjesec 12.5k mjesecno na 4 godine. Puno vise vrata nam se otvara sa odblokiranim racunom, mogucnost priliva novca u budjet iz raznih fondova. Sutra da neko ponudi ovako nesto, odmah bi pristao i uvjeren sam da bi bio pun pogodak.
Necemo se lagati, kad imamo sve transparetno i jasno.
Razumijem sta hoces reci, ali misljenja sam da toliku sumu mjesecno mozemo izgurati. Kao sto kazes najbolje ce pokazati skupstina koja je zakazana, pa cemo da vidimo koji su planovi.Truhlo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:43Sve sam to pisao, prije 3, 4 sedmice i bio ubjedjen da naredne godine vec mozemo skinuti blokade. Nakon izvjestaja, totalno sam bio u krivu i smanjio sam ocekivanja. Nama ce prva federalna pojesti svu razliku za vracanje dugovanja i jedno je vjerovati a drugo planirati odgovorno budzet. Mozemo mi vjerovati da se tereni nece zavrsiti, pa i naredne godine ubrati koju marku za rentanje, ali to nije odgovorno vodjenje kluba.redbull93 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:30Vidio i vjerujem opet da mozemo 150k godisnje vrati. Prosle godine vise smo vratili, a i ove cemo mozda oko 200k. Ok, bilo je sarajevo tu, ali racunaj da mozemo aplicirati na sredstva iz kantona/federacije/drzave/eu fondovi... nek samo ta sredstva pokriju razliku dosta, a da ne govorim o boljoj pregovarackoj poziciji i vecim sponzorskim ugovorima u ligi. Plus mogucnost online shopa, clanstva... bez odblokiranog racuna 100 projekata stoji i ceka da se ta blokada skine. Plus dodaj tome da vec sljedece godine nemam igraca kojima moramo vracati novac, svi koji nas mogu blokirati su isplaceni. Valjda se rijesi i ovo sa gradom, ako nista veci je pritisak kada si u vecoj ligi i pravis dobre rezultate. Sama cinjenica da se nakon 17 godina racun odblokirao daje tezinu na svemu.
Klub nema prostora da se obaveze da vraca 10K mjesecno, jer po izvjestaju ne bi mogao vratiti taj novac da nije bilo neplanirani prihoda. Dosta otvorenih pitanja, nadam se da cemo dobiti odgovore na nadolazecoj skupstini.
CrniTalami je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:46Da li mi moze neko proslijediti na mail izvjestaj za ovu godinu jer ja nisam dobio
Provjeri spam ili nezeljenu postu, ako nema, onda se javi na mail i dobit ces.Molimo naše članove da prilikom provjere svoje elektronske pošte pogledaju foldere “Promocije” i “Spam”, te u slučaju da ni tamo nisu pronašli izvještaj, da nam pošalju mail na [email protected] sa sadržajem “IME” “PREZIME” “ČLANSKI BROJ”. Nakon toga administrator NK Čelik Zenica će provjertii podatke te Vam poslati izvještaj.
Posalji mail klubu i oni ce ti poslat izjestaj,i meni nije bilo doslo i ja se javio i u roku par sati poslali su mi.CrniTalami je napisao/la: ↑10 dec 2022, 16:46Da li mi moze neko proslijediti na mail izvjestaj za ovu godinu jer ja nisam dobio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.