Ko danas pobjedi,osvojio je prvenstvo
Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Ko danas pobjedi,osvojio je prvenstvo
Hrvatska je samim tim da nema puno stanovnika nevjerovatna da konstantno imaju dobre igrace i imat ce ih jos u buducnosti da ponavljaju ovako dobre rezultate, a ne mozes reci da imaju extra uslove za stvaranje kao neke druge jake i velike zemlje, a u isto vrijeme nisu kao ostale manje zemlje, recimo kao mi, da im se potrefi jedna generacija i onda moli Boga hoce li se sta pojaviti u iducih 5-10 godina, prije svega u dijaspori.
Njima, koji ne ovise puno o dijaspori opet iskoce neki Stanisic, Ljubicic, Sucic, Vidovic. Cudo jedno, ja vam ganjam hoce li Telalovic iskocit u Bundesligu ili Hamulic koji i ne zna nas jezik izrasti u Dzeku 
-
Cipiripiblicblic
- Kontakt:
Haman sam ja jedini koji se ne čudi puno plasmanu Hrvatske. Pa ovo je već valjda postala normalna stvar. Ljudi su se postavili u samu kremu nacionalnih selekcija i to će trajati.
Veće bi mi čudo, pa čak i fijasko bilo da Hrvati ne prođu tipa bar do ovog 1/4 finala. Poslije 1/8 finala ti već bruku nekih stvari utiče na rezultat.
Veće bi mi čudo, pa čak i fijasko bilo da Hrvati ne prođu tipa bar do ovog 1/4 finala. Poslije 1/8 finala ti već bruku nekih stvari utiče na rezultat.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Nema Maroko sanse bez Aguerda i Mazraouija. Nenadoknadivi jbg
U kataru kad igra ekipa babuke Garetha Southgate-a niko se ne pita nista
- akisarajevo92
- Kontakt:
i Rona se garant pita kako Modric i Messi mogu igrati onako kljucnu ulogu i u klubu i u reprezentaciji a on ne moze i pored tolikog' vremena provedenog u teretani
Don't believe the hype.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Teški proljev od reprezentacije. Depay, Dumfries, Weghorst, Noppert, Berghuis... Ne znam ko je odvratniji. Prava je šteta što su uopšte grupu prošli.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Messi je 2 godine mladji od ronaldaakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:28i Rona se garant pita kako Modric i Messi mogu igrati onako kljucnu ulogu u poznim godinama a on ne moze i pored tolikog' vremena provedenog u teretani, nacinu zivota itd.
Ma i sa njima dvojicom bi Portugal svejedno bio strogi favorit.ANamelessGhoul je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:27Nema Maroko sanse bez Aguerda i Mazraouija. Nenadoknadivi jbg
Ali Maroko će imati neku šansu, ako ponovi čvrstinu i disiplinu u odbrani kao protiv Španije i Belgije.
- akisarajevo92
- Kontakt:
za Ronalda se prica da smeta u Portugalu jos od proslog SP-a dok nesto slicno nikad nisi mogao cuti za ovu dvojicuAndrew je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:30Messi je 2 godine mladji od ronaldaakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:28i Rona se garant pita kako Modric i Messi mogu igrati onako kljucnu ulogu u poznim godinama a on ne moze i pored tolikog' vremena provedenog u teretani, nacinu zivota itd.
Don't believe the hype.
Prirodni talent+monopol jednog kluba+dobri uslovi+EU (više para i lakša prodaja igrača)+balkanski vic mentalitet kojeg je liznula zapadnoeuropska tradicija.Sheyi je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:21Hrvatska je samim tim da nema puno stanovnika nevjerovatna da konstantno imaju dobre igrace i imat ce ih jos u buducnosti da ponavljaju ovako dobre rezultate, a ne mozes reci da imaju extra uslove za stvaranje kao neke druge jake i velike zemlje, a u isto vrijeme nisu kao ostale manje zemlje, recimo kao mi, da im se potrefi jedna generacija i onda moli Boga hoce li se sta pojaviti u iducih 5-10 godina, prije svega u dijaspori.Njima, koji ne ovise puno o dijaspori opet iskoce neki Stanisic, Ljubicic, Sucic, Vidovic. Cudo jedno, ja vam ganjam hoce li Telalovic iskocit u Bundesligu ili Hamulic koji i ne zna nas jezik izrasti u Dzeku
![]()
Hrvatska je stvorila odličan set preduvjeta da bude jedna konstanta u vrhu svj. nogomete, ali prava istina će se pokazati kad se oprosti Luka Modrić. Mislim da mnogi nisu svjesni koliko je sve ovo zapravo njegova kreacija i koliko njegovo iskustvo, gigantske utakmice u nogama i genijalnost guraju i vode ovu ekipu. Svakim njegovim izlaskom iz ekipe ili izostankom, pad u igri koju gaje bude jako vidljiv. Novih igrača ima, ali ne vidim da će ijedan biti i blizu njemu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Glavni "krivac" za ove neuspjehe brazilaca je Ronaldinjo.Covjek je bio majstor nema sta al nekako je uveo neozbiljnost u mlade nade brazila.Od 2002 nisu nista osvojili,zasto?Zadnji ozbiljan brazilski napadac je bio Ronaldo,spreman za nesto vise.Cim je neko drugi trebao povuci malo vise sve je palo u vodu.Ronaldinjo nejmar kaka adriano i mali milion ostalih su vrhunski majstori ali fali ozbiljnosti i muda ovim ljudima.Arvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:13Čitajući reakcije pundita, stručnjaka i navijača Brazila, može se već sa sigurnošću reći da će trebati još jedno 150. godina da oni osvoje Mundijal. Ljudi su fudbalski zaglavili negdje tamo 50ih, nije ni čudo što i dan danas furaju ovaj mahalaško favelaški fudbal bez taktike. A nije ni čudo što su sve Mundijale izuzev 2002. uzeli dok su još dinosaurusi bili domaće životinje.
Da je Lukakuova kita bila malo tvrdja otisli bi kuci prije KO fazeArvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:26Haman sam ja jedini koji se ne čudi puno plasmanu Hrvatske. Pa ovo je već valjda postala normalna stvar. Ljudi su se postavili u samu kremu nacionalnih selekcija i to će trajati.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ronaldo je mnogim ljudima nabio komplekse,posebno navijacima Barceloneakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:33za Ronalda se prica da smeta u Portugalu jos od proslog SP-a dok nesto slicno nikad nisi mogao cuti za ovu dvojicuAndrew je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:30Messi je 2 godine mladji od ronaldaakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:28i Rona se garant pita kako Modric i Messi mogu igrati onako kljucnu ulogu u poznim godinama a on ne moze i pored tolikog' vremena provedenog u teretani, nacinu zivota itd.
Toliko je "smetao" portugalu na proslom prvenstvu,da im je bio najbolji strijelac ekipe
Samo Kane zabio vise golova od njega u rusiji
Glavni krivci su oni sami.zemuntrg je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:35Glavni "krivac" za ove neuspjehe brazilaca je Ronaldinjo.Covjek je bio majstor nema sta al nekako je uveo neozbiljnost u mlade nade brazila.Od 2002 nisu nista osvojili,zasto?Zadnji ozbiljan brazilski napadac je bio Ronaldo,spreman za nesto vise.Cim je neko drugi trebao povuci malo vise sve je palo u vodu.Ronaldinjo nejmar kaka adriano i mali milion ostalih su vrhunski majstori ali fali ozbiljnosti i muda ovim ljudima.Arvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:13Čitajući reakcije pundita, stručnjaka i navijača Brazila, može se već sa sigurnošću reći da će trebati još jedno 150. godina da oni osvoje Mundijal. Ljudi su fudbalski zaglavili negdje tamo 50ih, nije ni čudo što i dan danas furaju ovaj mahalaško favelaški fudbal bez taktike. A nije ni čudo što su sve Mundijale izuzev 2002. uzeli dok su još dinosaurusi bili domaće životinje.
Dok su velike europske reprezentacije "prešle igricu" po pitanju taktike, kontrole igre i destrukcije protivničke igre, Brazlijaneri misle da će se svi naguzit kad oni krenu u svoje prodore.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Modric ok, Messi je mladjiakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:28i Rona se garant pita kako Modric i Messi mogu igrati onako kljucnu ulogu i u klubu i u reprezentaciji a on ne moze i pored tolikog' vremena provedenog u teretani
Imali su oni i tragičnih utakmica na ovim velikim takmičenjima, Portugal i Španija na Europskom, pa i ona sa Meksikom u Brazilu, mada je ono bila klasična predstava Balkanskih trigloidnih glava na velikoj sceni. I nekako mislim da su tada zadnji put odigrali na taj način. Tu je prelomilo.L-Train je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:36Da je Lukakuova kita bila malo tvrdja otisli bi kuci prije KO fazeArvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:26Haman sam ja jedini koji se ne čudi puno plasmanu Hrvatske. Pa ovo je već valjda postala normalna stvar. Ljudi su se postavili u samu kremu nacionalnih selekcija i to će trajati.
Veće bi mi čudo, pa čak i fijasko bilo da Hrvati ne prođu tipa bar do ovog 1/4 finala. Poslije 1/8 finala ti već bruku nekih stvari utiče na rezultat.takmicenje je logicno tako da moras imati i malo srece,oni je imaju malo vise,negdje su je ocito i izazvali.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ja ne mogu da se ne cudim. Danas mi na ig reelovima izadje Lakaka i njegove 4 ciste sanse za izbacivanje Kroata. I dalje ne razumijem kako su grupu prosli, a kamoli kako prodjose Brazil u qfArvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:26Haman sam ja jedini koji se ne čudi puno plasmanu Hrvatske. Pa ovo je već valjda postala normalna stvar. Ljudi su se postavili u samu kremu nacionalnih selekcija i to će trajati.
Da,da.Portugal je dobar primjer,tu su bas nezasluzeno ispali.Sad im se vraca visestruko kroz ova zadnja dva SP.Arvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:38Imali su oni i tragičnih utakmica na ovim velikim takmičenjima, Portugal i Španija na Europskom, pa i ona sa Meksikom u Brazilu, mada je ono bila klasična predstava Balkanskih trigloidnih glava na velikoj sceni. I nekako mislim da su tada zadnji put odigrali na taj način. Tu je prelomilo.L-Train je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:36Da je Lukakuova kita bila malo tvrdja otisli bi kuci prije KO fazeArvid je napisao/la: ↑10 dec 2022, 15:26Haman sam ja jedini koji se ne čudi puno plasmanu Hrvatske. Pa ovo je već valjda postala normalna stvar. Ljudi su se postavili u samu kremu nacionalnih selekcija i to će trajati.
Veće bi mi čudo, pa čak i fijasko bilo da Hrvati ne prođu tipa bar do ovog 1/4 finala. Poslije 1/8 finala ti već bruku nekih stvari utiče na rezultat.takmicenje je logicno tako da moras imati i malo srece,oni je imaju malo vise,negdje su je ocito i izazvali.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.