FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kvalitet treba platit. Najjeftinija rjesenja uvijek na kraju budu najskuplja. Idealno bi bilo iskopat stranog trenera koji poznaje taktiku i koji zna radit sa mladim igracima. Plati ga kako treba i daj mu ugovor da covjek sebi slaze ekipu i da igra. Bolje platit jednog jakog trenera i dat mu jeftinije igrace i omladince (za pocetak), nego napucat ekipu skupim igracima i dat nekoj ublehi da ih vodi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- Shategabri
- Kontakt:
Da bi složio ekipu, opet treba para.napoleon72 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:27Kvalitet treba platit. Najjeftinija rjesenja uvijek na kraju budu najskuplja. Idealno bi bilo iskopat stranog trenera koji poznaje taktiku i koji zna radit sa mladim igracima. Plati ga kako treba i daj mu ugovor da covjek sebi slaze ekipu i da igra. Bolje platit jednog jakog trenera i dat mu jeftinije igrace i omladince (za pocetak), nego napucat ekipu skupim igracima i dat nekoj ublehi da ih vodi.
Ne može se slagati ekipa od otpadaka koji su slobodni igrači.
Tu imaš jednog Rahmana na bar 25 uhljupa.
Od tog s omladincima nema ništa. To je za bh prilike nula bodova.
Mislim hajde, ja sam prvi za to, jaka Akademija, pa da nam to bude neka filozofija, a ovamo gledati ciljano uloviti bar po jednog jakog iskusnjaru u svakoj liniji, ali budimo realni. Mi smo raspad sistema svako malo, trebaš biti stabilna sredina da bi mogao o nečemu takvom i razmišljati.
Koševo Zapad
Nikad al nikad mi nece ici u glavu mentalni sklop pojedinih "navijaca" ovdje..
Prvo pises o necemu a pojma nemas jel to tacno, procito si na forumu ili ti je komsinica rekla, a ona cula od nekog s posla..
i sto je najgore guras tu pricu ko da ti je Mirvic licno saopstio!
Drugo vrijedjanje i omalovazavanje igraca i trenera koji je donio toliko radosti klubu. Husref kakav god da je, i sam nisam za njega nikako, zasluzuje da ga se pljeskom doceka svaku utakmicu i podrzao bi ga i da se vrati ako ce to biti do ljeta. Ponavljam, nisam za njega nikako, i vise stvari mi se kod nkega ne svidja nego sto gotivim. Zaboga uzeo pare za raskid ugovora. Ako cemo biti posteni kako ga je dobio i zasluzio je da uzme.
Bolesnike koji ga nazivaju pogrdnim imenima necu ni komentarisati, sto prije po terapiju!
Trece, razumijem katastrofa ziva od polusezone, al pljujes po akademiji koja je poderala sve u polusezoni? Ne kontam fakat, evo.. Ko god da ih vodi napravio je rezultat iako to mozda nije krucijalno za akademce. Vise volim da izbaci generacija jednog top igraca nego rezultati, al otom potom. Rezultat je tu.
Dovedes Dogana znaju svi koji iole prate da je strucan lik, ima onaj jedan pljunu i po njemu. Pa ebemu, evo kako?
Prvo pises o necemu a pojma nemas jel to tacno, procito si na forumu ili ti je komsinica rekla, a ona cula od nekog s posla..

Drugo vrijedjanje i omalovazavanje igraca i trenera koji je donio toliko radosti klubu. Husref kakav god da je, i sam nisam za njega nikako, zasluzuje da ga se pljeskom doceka svaku utakmicu i podrzao bi ga i da se vrati ako ce to biti do ljeta. Ponavljam, nisam za njega nikako, i vise stvari mi se kod nkega ne svidja nego sto gotivim. Zaboga uzeo pare za raskid ugovora. Ako cemo biti posteni kako ga je dobio i zasluzio je da uzme.
Bolesnike koji ga nazivaju pogrdnim imenima necu ni komentarisati, sto prije po terapiju!
Trece, razumijem katastrofa ziva od polusezone, al pljujes po akademiji koja je poderala sve u polusezoni? Ne kontam fakat, evo.. Ko god da ih vodi napravio je rezultat iako to mozda nije krucijalno za akademce. Vise volim da izbaci generacija jednog top igraca nego rezultati, al otom potom. Rezultat je tu.
Dovedes Dogana znaju svi koji iole prate da je strucan lik, ima onaj jedan pljunu i po njemu. Pa ebemu, evo kako?
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 23 nov 2022, 08:48, ukupno mijenjano 2 puta.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma ne mislim da gurne sve omladince, nego da iskoristi par talentovanijih, plus igrace koje vec imamo. Uz dobrog trenera nije ovo toliko losa ekipa. Dobre pripreme, dva jaka stopera, mozda jedan kvalitetan spic, i uz dobrog trenera mozes evropu izvuc.Shategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:31Da bi složio ekipu, opet treba para.napoleon72 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:27Kvalitet treba platit. Najjeftinija rjesenja uvijek na kraju budu najskuplja. Idealno bi bilo iskopat stranog trenera koji poznaje taktiku i koji zna radit sa mladim igracima. Plati ga kako treba i daj mu ugovor da covjek sebi slaze ekipu i da igra. Bolje platit jednog jakog trenera i dat mu jeftinije igrace i omladince (za pocetak), nego napucat ekipu skupim igracima i dat nekoj ublehi da ih vodi.
Mislim hajde, ja sam prvi za to, jaka Akademija, pa da nam to bude neka filozofija, a ovamo gledati ciljano uloviti bar po jednog jakog iskusnjaru u svakoj liniji, ali budimo realni. Mi smo raspad sistema svako malo, trebaš biti stabilna sredina da bi mogao o nečemu takvom i razmišljati.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- Shategabri
- Kontakt:
Pa to već radimo jel tako, iskoči po neki tipa Đokanović, Šahinović...uz Traku, Ramića kao epizodiste. Dobro, Trako je dobio malo više prilike.napoleon72 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:46Ma ne mislim da gurne sve omladince, nego da iskoristi par talentovanijih, plus igrace koje vec imamo. Uz dobrog trenera nije ovo toliko losa ekipa. Dobre pripreme, dva jaka stopera, mozda jedan kvalitetan spic, i uz dobrog trenera mozes evropu izvuc.Shategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:31Da bi složio ekipu, opet treba para.napoleon72 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:27Kvalitet treba platit. Najjeftinija rjesenja uvijek na kraju budu najskuplja. Idealno bi bilo iskopat stranog trenera koji poznaje taktiku i koji zna radit sa mladim igracima. Plati ga kako treba i daj mu ugovor da covjek sebi slaze ekipu i da igra. Bolje platit jednog jakog trenera i dat mu jeftinije igrace i omladince (za pocetak), nego napucat ekipu skupim igracima i dat nekoj ublehi da ih vodi.
Ja ne vidim kapitena ove ekipe ko god da je trener. Nemamo takav kalibar igrača.
Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
Ma jest al mislio sam na ove nove. Meni nije mlad igrac neko ko ima i jednu sezonu seniorskog fudbala iza sebe. Takvi igraci u Evropi vec nose svoje ekipe na ledjima, kod nas se i dalje smatraju djecom i gleda im se kroz prste. A pretezno krenu padat u drugoj sezoni umjesto da jos rastu. Evo Trako, kod Sablica je bio fenomenalan nazad, jednu jedinu gresku napravio u BL i odmah sklonjen, sad evo katastrofa. Ramic ista stvar.Shategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:50Pa to već radimo jel tako, iskoči po neki tipa Đokanović, Šahinović...uz Traku, Ramića kao epizodiste. Dobro, Trako je dobio malo više prilike.napoleon72 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:46Ma ne mislim da gurne sve omladince, nego da iskoristi par talentovanijih, plus igrace koje vec imamo. Uz dobrog trenera nije ovo toliko losa ekipa. Dobre pripreme, dva jaka stopera, mozda jedan kvalitetan spic, i uz dobrog trenera mozes evropu izvuc.Shategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 08:31
Da bi složio ekipu, opet treba para.
Ja ne vidim kapitena ove ekipe ko god da je trener. Nemamo takav kalibar igrača.
Pisao sam nedavno i opet cu, volio bih da rezervni desni bek bude Mulalic, lijevi rezervni Jovasevic, drugi ili treci spic Bijelonja, rezervno krilo Pramenkovic ili Lamadzema... Pa da ulaze postepeno u igru, u tekmama gdje imas vodstvo od 3:0 i slomio si protivnika (ako vise ikad vidimo tako nesta hahah). Naravno, i oni treba da se dokazu i nametnu, da nabiju misicnu masu, za prvog tima treba snaga. Sjecam se dobro kad se Dulja nakon jednog ljeta u ekipu vratio ko Terminator, frajer radio na snazi cijelo ljeto, napucao se strasno.
Kod nas gurnu dijete na neprirodnu poziciju u teskoj utakmici, pa kad se lose pokaze, kae ubleha.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
svake godine isto,meni je ovo ohladilo da mi vise i svejedno ko ce sta biti , bio prvi a zadnji vise me ne dira sekunde.
nemamo kuveta za intertotokup a nismo ni toliko slabi da ispadnemo iz lige
nemamo kuveta za intertotokup a nismo ni toliko slabi da ispadnemo iz lige
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Svi ovi koji pljuju Husrefa su svršavali na Feđu, tako da i nisu neko mjerilo. 
Većina njih na njegovom mjestu ne bi uzela stotine hiljada bosanskih maraka za raskid ugovora.
Po nekima ovdje je, vidim, i četnik.
Da mi je taj mozak na par dana, da se odmorim kako je Bog ostavio. 

Većina njih na njegovom mjestu ne bi uzela stotine hiljada bosanskih maraka za raskid ugovora.

Po nekima ovdje je, vidim, i četnik.

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- Shategabri
- Kontakt:
Ide se iz krajnosti u krajnost.
Istina, ogavno je pisati te gluposti kao četnik ili vrijeđati čovjeka zbog ovog ili onog, al i branioci lika i djela, popustite.
Konstatovalo se da je Husref potrošen trener nakon zadnjeg mandata. Da ga je FKS prevazišlo. Hvala mu za sve što je uradio za klub.
Ima svoje mjesto, al mi ako mislimo nešto više, Husref ne bi trebao biti opcija.
Sad je 11. mjesec. Mi igramo tek od februara. Ako nisu u stanju naći trenera kako treba u ovoj pauzi, onda ne znam.
Uostalom, mi smo bez trenera već koliko...jel se ko bavio tim pitanjem dosad?!
Doduše, i ovi koji bi to trebali riješiti, trebali bi letiti iz kluba zbog svog (ne)rada.
Istina, ogavno je pisati te gluposti kao četnik ili vrijeđati čovjeka zbog ovog ili onog, al i branioci lika i djela, popustite.
Konstatovalo se da je Husref potrošen trener nakon zadnjeg mandata. Da ga je FKS prevazišlo. Hvala mu za sve što je uradio za klub.
Ima svoje mjesto, al mi ako mislimo nešto više, Husref ne bi trebao biti opcija.
Sad je 11. mjesec. Mi igramo tek od februara. Ako nisu u stanju naći trenera kako treba u ovoj pauzi, onda ne znam.
Uostalom, mi smo bez trenera već koliko...jel se ko bavio tim pitanjem dosad?!
Doduše, i ovi koji bi to trebali riješiti, trebali bi letiti iz kluba zbog svog (ne)rada.
Koševo Zapad
Evo ja nisam. Fedja mi je uvijek bio primitivac, nedostojan da vodi Sarajevo.Miljacka je napisao/la: ↑23 nov 2022, 09:08Svi ovi koji pljuju Husrefa su svršavali na Feđu, tako da i nisu neko mjerilo.
Većina njih na njegovom mjestu ne bi uzela stotine hiljada bosanskih maraka za raskid ugovora.![]()
Po nekima ovdje je, vidim, i četnik.Da mi je taj mozak na par dana, da se odmorim kako je Bog ostavio.
![]()
Ok, uzeo pare, vjerovatno bih i ja, ali ne bih vise imao obraza vracati se u klub, kad sam ga guziicom vec zatvorio.
Njegovo pravo je bilo da uzme pare, koje nije zaradio, ali sa tim je pokazao da su price "voli klub vise od zivota" najobicnija floskula. Upravo Fedja, kojeg si ti pomenu, objasnio je Husrefu, sta znaci gospodski otici iz kluba. Je li Fedja mogao uzeti ono sto ga slijeduje? Je li to isto i Čala mogao?
Plus, nije otjeran jer se nekom nije svidjela njegova frizura, nego jer je imao katastrofanlne rezutate.
O njegovoj samovolji i karakteru, da ne pisem.
Daleko mu kuca od Koseva bila.
Kako god, hvala mu za sve dobro sto je uradio, ali nikad vise u FK Sarajevo.
To sto su pojedini imali licnu korist od njegovog sjedenja na klupi, nije razlog da neko zeli dodatni nazadak kluba sa Husrefom, a sto je gore, dodatno ponizenje nakon svega. On je o sebi sve sam rekao svojim postupcima.
Plus, gdje je logika njega dovoditi, u situaciji u kojoj se?
Je li on trener na duze staze i koji ce raditi na razvoju ekipe i mladih igraca? Apsulutno nije.
Da se klub za nesto bori, pa kao on ce biti neka instant mjera, ne bori se vise ni za sta.
Kakva crna vizija sa Hadzicom vidis da je doveo na pocetku sezone 10 promasaja, nikad gori nismo biliShategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 07:49Samo pokazuje da ovaj klub nema nikakve vizije i da se vrtimo u krug.

U novi boj ...
- Shategabri
- Kontakt:
Eto doći će Mirvić, pa da vidimo koje poteze će povući.hz033 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 10:02Kakva crna vizija sa Hadzicom vidis da je doveo na pocetku sezone 10 promasaja, nikad gori nismo biliShategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 07:49Samo pokazuje da ovaj klub nema nikakve vizije i da se vrtimo u krug.Sve dok je on tu vizije i ako ima, promasaj je !!!!
Koševo Zapad
Ono što sam pokušao reći je da mišljenje raje uopšte nije relevantno. Sad svi prizivaju nekakva imena, a niko im ne garantuje da će ta imena imati rezultate. Feđa je živi dokaz, jer se ovdje svršavalo na njega kao da je Guardiola glavom i bradom.Evander je napisao/la: ↑23 nov 2022, 09:31Evo ja nisam. Fedja mi je uvijek bio primitivac, nedostojan da vodi Sarajevo.Miljacka je napisao/la: ↑23 nov 2022, 09:08Svi ovi koji pljuju Husrefa su svršavali na Feđu, tako da i nisu neko mjerilo.
Većina njih na njegovom mjestu ne bi uzela stotine hiljada bosanskih maraka za raskid ugovora.![]()
Po nekima ovdje je, vidim, i četnik.Da mi je taj mozak na par dana, da se odmorim kako je Bog ostavio.
![]()
Ok, uzeo pare, vjerovatno bih i ja, ali ne bih vise imao obraza vracati se u klub, kad sam ga guziicom vec zatvorio.
Njegovo pravo je bilo da uzme pare, koje nije zaradio, ali sa tim je pokazao da su price "voli klub vise od zivota" najobicnija floskula. Upravo Fedja, kojeg si ti pomenu, objasnio je Husrefu, sta znaci gospodski otici iz kluba. Je li Fedja mogao uzeti ono sto ga slijeduje? Je li to isto i Čala mogao?
Plus, nije otjeran jer se nekom nije svidjela njegova frizura, nego jer je imao katastrofanlne rezutate.
O njegovoj samovolji i karakteru, da ne pisem.
Daleko mu kuca od Koseva bila.
Kako god, hvala mu za sve dobro sto je uradio, ali nikad vise u FK Sarajevo.
To sto su pojedini imali licnu korist od njegovog sjedenja na klupi, nije razlog da neko zeli dodatni nazadak kluba sa Husrefom, a sto je gore, dodatno ponizenje nakon svega. On je o sebi sve sam rekao svojim postupcima.
Plus, gdje je logika njega dovoditi, u situaciji u kojoj se?
Je li on trener na duze staze i koji ce raditi na razvoju ekipe i mladih igraca? Apsulutno nije.
Da se klub za nesto bori, pa kao on ce biti neka instant mjera, ne bori se vise ni za sta.
Boli me k i za Husrefom, nemoj me pogrešno shvatiti, ne prizivam ga i to nije bila poenta mog posta. Ali pljuvati čovjeka u ovoj mjeri, nazivati ga četnikom čak može samo isfrustrirana osoba. Nakon svega.
Meni neće biti nikakva ložiona ko god bio trener dok isti ne dokaže na terenu da je dostojan voditi ovaj klub.
A svakako je najveći poraz to što je Emir smećar još uvijek u klubu.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Husref Musemic uopste nije opcija za trenera, bar koliko ja znam. Niti se zvao da razgovara niti ima ko s njim pricati dok ne dodje Mirvic. I tu se moze zavrsiti ova prica!
Samo znam ko god da dodje, ima damu!
Samo znam ko god da dodje, ima damu!
Po meni je problem što mi konstantno imamo prvog covjeka kluba koji nije tu mislim generalno kroz sve ove godine od kad imamo "investitore" , treci vlasnik i svi su nekako van ovoga rekao bi nemaju osjecaj sa realnoscu zbog toga ,svi nas vode na daljinski i preko skajpa i cega vec ne,evo Ismir je tu malo cesce nego prethodnici ali opet nije stalno i to se itekako mora osjetiti nema tu ruke da vodi sve ovo,pogotovo što je vodjenje istog kluba dao ovim uhjebima pa to ispada jos i gore
Ko što je Sabrina pisala med i mlijeko prehtodnom vlasniku kroz izvjesteje a ovamo u stvarnosti katastrofa.
Evo i sad cekaj ga da dodje nekad u decembru,nemozemo sad nista dok se on ne pojavi itd itd .Mislim stvarno da nam je to problem generalno kroz sve ove godine,što nemamo covjeka tu na licu mjesta da vidi kako to diše a kako rekoh pri tome klub ostave u ruke pogresnim osobama,pa umjesto jedne otezavajuce okolkosti dobijes dvije .
Ko što je Sabrina pisala med i mlijeko prehtodnom vlasniku kroz izvjesteje a ovamo u stvarnosti katastrofa.
Evo i sad cekaj ga da dodje nekad u decembru,nemozemo sad nista dok se on ne pojavi itd itd .Mislim stvarno da nam je to problem generalno kroz sve ove godine,što nemamo covjeka tu na licu mjesta da vidi kako to diše a kako rekoh pri tome klub ostave u ruke pogresnim osobama,pa umjesto jedne otezavajuce okolkosti dobijes dvije .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
mi nemamo srece sa trenerima. Da dovedes Murinja dobio bi otkaz poslije 10 kola.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Najmanji problem je trener, puno veci problem je pritisak pod kojim igraci igraju. Znamo dobro i ko ga stvara. Onog trenutka kad se navijaci stave pod "kontrolu kluba", ovdje ce sunce ugrijati. Postali smo neozbiljan klub, pa nama trenere i igrace tjeraju forumaši i mahalci. 

Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Hoce,ima da kaze kako ce jos jace i vise da ulozi,100 miliona ima da ulozi i objavi to na inst.Onda ce Aylica da objavi kako cemo biti ne na balkanu nego u evropi najjaci za jedno godinu.Shategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 10:03Eto doći će Mirvić, pa da vidimo koje poteze će povući.hz033 je napisao/la: ↑23 nov 2022, 10:02Kakva crna vizija sa Hadzicom vidis da je doveo na pocetku sezone 10 promasaja, nikad gori nismo biliShategabri je napisao/la: ↑23 nov 2022, 07:49
Samo pokazuje da ovaj klub nema nikakve vizije i da se vrtimo u krug.Sve dok je on tu vizije i ako ima, promasaj je !!!!
Znaci po tebi, trebali smo podrzavati i uzbudjeno skakutati dok nas taslaci tuzla city s pet komada koja nakon toga 15 utakmica nije nikoga pobijedila, igman, sloga, leotar...FRANK RIBERY je napisao/la: ↑23 nov 2022, 11:05Najmanji problem je trener, puno veci problem je pritisak pod kojim igraci igraju. Znamo dobro i ko ga stvara. Onog trenutka kad se navijaci stave pod "kontrolu kluba", ovdje ce sunce ugrijati. Postali smo neozbiljan klub, pa nama trenere i igrace tjeraju forumaši i mahalci.![]()
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, bvsic, Hajdeee, OzmoodPinglewood, Pena, riki46 i 33 gosta.