FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 250

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 22 nov 2022, 22:40

napoleon72 je napisao/la:
22 nov 2022, 22:14
Ma dzaba postavljas to, kod nas svaki trener ima zacrtanu svoju formaciju i radije ce izmislit 7 pozicija da izgura svoje nego se prilagodit rosteru. Pravi treneri izvlace iz ekipe ono sto mogu pa grade polahko ekipu za svoj sistem. Kod nas svi jednu formaciju znaju, obicno ovu najklasicniju 4231, sto je bila u modi prije 10 godina
Zato što je najlakše postaviti tu formaciju. Najmanje zahtjevna u trenerskom smislu, kažeš jednom veznom da bude destruktivac, drugi da prenosi loptu do 10tke, ova da dalje transportuje na krila pa to ide na centaršut ili da podvali loptu u 16m. Za bekove, ako je jedan visoko neka je drugi ostaje niže ili oba visoko, zavisi od trenera. I to je čitava trenerska muka u tom sistemu i tako svaki trener u BiH radi. Mrtvi šablon.

To što ti kažeš pravi trener, nema tog u BiH. Trenerska škola je nula, šablon. Evo recimo i sada Vinko Marinović u Borcu igra identično kako je igrao sa Sarajevom, to je njegov stil, ok, čak i ima dobar dio igrača koji može obaviti to. Njegov taj stil baca na taj šablon bh trenera, ali ima neke svoje ideje posebne i zna vrlo dobro taktizirati, posebno defanzivno i to ga izvlači. Ili recimo Barbarić koji zaista izvlači maksimum iz ekipe i ne igra nešto striktno nego je neki hybrid, ali čovjek nije prošao našu trenersku školu. I Jakirović koji je od prvog dana nametnuo svoje prinicpe igre i igrao je ko je to mogao ispoštovat, pa makar taj igrač bio lošiji 2x od prvog imena na toj poziciji. Plus Dragan Jović, taktičar, nametne svoj stil uz neke korekcije. Eto 4 imena koji se izvdjaju od ostalih trenera i koji se mogu nadati nekom inostranom angažmanu i da tamo naprave uspjeh. Ovo ostalo je šablon, svi igraju isto, pa ko koga, uz nekog park the bus trenera ala Žižović i slični.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 nov 2022, 22:40

22 nov 2022, 22:07
Ma sto neko kaze, daj Hasancica. Ona djeca igraju ko sat. I to nije samo zbog njihove dominacije, frajer se razumije u fudbal, u taktiku, igra koju oni igraju je 15 puta ljepsa od igre prvog tima
Hasancica je ovaj Mirvicev bogalj sto vodi akademiju totalno degradirao. Radi individualno sa djecom ili tako nesto totalno bezveze. Ovaj klub je Mirvic napravio totalnom prcijom od vrha do dna.
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 nov 2022, 22:45

joker90 je napisao/la:
22 nov 2022, 22:40
Ma sto neko kaze, daj Hasancica. Ona djeca igraju ko sat. I to nije samo zbog njihove dominacije, frajer se razumije u fudbal, u taktiku, igra koju oni igraju je 15 puta ljepsa od igre prvog tima
Hasancica je ovaj Mirvicev bogalj sto vodi akademiju totalno degradirao. Radi individualno sa djecom ili tako nesto totalno bezveze. Ovaj klub je Mirvic napravio totalnom prcijom od vrha do dna.
Tito te yebo lik unistava sve sto imalo valja u ovom klubu... Pa svi juniori su Hasancica do neba hvalili, naucili vise od njega nego od nekih trenera po evropskim ligama sto su igrali... Strasno majke mi.
Bolje nek nas ljudski ugasi, nego da nas izjeda pomalo k'o kancer
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 22 nov 2022, 22:46

ajdohordas je napisao/la:
22 nov 2022, 22:36
Nevjerovatno je i odvratno čitati ovakve nazive za najtrofejnijeg trenera Sarajeva. Bože sačuvaj.

Ja ga možda ne gotivim više nego pola foruma, ponajviše zbog bespotrebnog plakanja po televizijama jer je tad napravio totalnu podjelu među rajom. Smatram da smo njegov level fudbala prevazišli i da nam treba mlađi dugoročniji trener sa planom i sistemom. Ali statistika je jedina mjerodavna, čovjek ima više trofeja sa nama nego svi njegovi prethodnici zajedno i to je činjenica. Pa ako ništa drugo, bar je uskočio kad god je trebalo a drugi nisu htjeli/smjeli.
Pisati ovakve nazive za čovjeka je odvratno, stvarno.
Nevjerovatno kakav sljam ovdje pise. Razumijem da ne gotivis covjeka i da ne zelis da se vrati, ali vala nazivat ga cetnikom je za bana...

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 22 nov 2022, 22:47

Da dolazi Husref sigurno bi igrali završili u TOP 4 na kraju sezone, ali s druge strane, kad bi se on opet istrošio (njegov rok trajanja ne ide preko 2 godine, sad možda i kraće), opet bismo se našli u istim ****.

Zar ne reče neko da je ćelo obećao da će otići?
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 nov 2022, 22:52

22 nov 2022, 22:45
joker90 je napisao/la:
Tito te yebo lik unistava sve sto imalo valja u ovom klubu... Pa svi juniori su Hasancica do neba hvalili, naucili vise od njega nego od nekih trenera po evropskim ligama sto su igrali... Strasno majke mi.
Bolje nek nas ljudski ugasi, nego da nas izjeda pomalo k'o kancer
Ma dobro, ne možemo se žaliti na akademiju, stvarno ovo izgleda rezultatski fenomenalno. Iako mi jeste zao Hasancica, super trener. Neka je još u akademiji, od viska kvaliteta ne boli glava.
Možda Dogan napravi neke promjene sad kad je zvanično novi direktor.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 nov 2022, 23:04

joker90 je napisao/la:
I ovo sa akademijom i Borojevicem je nekako prošlo ispod radara.Dakle on je doveden da vodi akademiju,i sad je smjenjen fakticki i data mu je druga funcija nekog kordinatora ako sam dobro pohvatao,sad je Dogan preuzeo njegovu ulogu prvog covjeka akademije.

Dakle i tu je neko kiksao cim se trazio novi "šef" u ovom slucaju Dogan
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 22 nov 2022, 23:27

Nije problem Husref, problem je sto se repriziramo k'o viza za buducnost, Hadzic ode dodje, Dzeno ode dodje, Husref ode dodje, isto kao klub mjesne zajednice jbt

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 nov 2022, 23:49

Mislim da smo od 2013 do ovog imenovanja Dogana imali najmanje 10 šefova Akademije.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 22 nov 2022, 23:52

Kako uzasan potez ako dovedu Husrefa.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 nov 2022, 00:03

Cekam samo dan kada ce nasi da podrze LGBT na neki nacin, dal kapitenskom dal nesto drugo. Mislim da bi vec i uradili to al se plase reakcije javnosti

Apropo desavanja sa kapitenskim na svjetskom..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 23 nov 2022, 00:09

JavierBosnia je napisao/la:
23 nov 2022, 00:03
Cekam samo dan kada ce nasi da podrze LGBT na neki nacin, dal kapitenskom dal nesto drugo. Mislim da bi vec i uradili to al se plase reakcije javnosti

Apropo desavanja sa kapitenskim na svjetskom..
Semira Hurem na trenersku poziciju, i eto to je to.
I onako su preuzele ove iz SFK sve. Daj i Semiru pa nek sve ide u 3pm
- FKS -

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 nov 2022, 00:24

Dovoljno je klub podrzao lgbt i ostale mentalne vratolomije uhljebljavanjem istih i davanjem redovnih plata za nista.
Bahati, bahati Željkan!
1946

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 23 nov 2022, 01:15

Kakve sve ovdje budale pišu to je nerealno.

Hajde vrijeđanje Husrefa mogu i shvatiti jer smo najbolji navijači u državi kad je u pitanju psovanje, vrijeđanje i to da nam niko ne valja.

Ali ovo da je Dogan Mirvićev uhljeb je suludo govoriti. Mi nižemo pobjede u omladinskim selekcijama odkad se taj čovjek u Julu pojavio u klubu.

I za neznalce on je obavljao ovu funkciju i prethodno samo ne zvanično ali neka bitno je pljunuti i oplesti po nekom...

PS. Mirviću puna podrška! Pusti levate i pljuvače sa istoka koji su razlog što smo najtoksičniji navijači i broj 1 po tome u BiH 🫡
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 nov 2022, 06:59

n0dix je napisao/la:
23 nov 2022, 01:15
Kakve sve ovdje budale pišu to je nerealno.

Hajde vrijeđanje Husrefa mogu i shvatiti jer smo najbolji navijači u državi kad je u pitanju psovanje, vrijeđanje i to da nam niko ne valja.

Ali ovo da je Dogan Mirvićev uhljeb je suludo govoriti. Mi nižemo pobjede u omladinskim selekcijama odkad se taj čovjek u Julu pojavio u klubu.

I za neznalce on je obavljao ovu funkciju i prethodno samo ne zvanično ali neka bitno je pljunuti i oplesti po nekom...

PS. Mirviću puna podrška! Pusti levate i pljuvače sa istoka koji su razlog što smo najtoksičniji navijači i broj 1 po tome u BiH 🫡
Niko, bar ja nisam vidio da je napisao za Dogana da je uhljeb, jer je to realno smijesno.
A nazivati ljude neznalicama a napisati nesto sto nije tacno, a to je da je Dogan obavljao funkciju koju ti si napisao nije ok. On je koliko znam radio iz Afrike, a Borojevic je ovdje bio glavni a sada Dogan preuzima funkciju.
Rezultati sami po sebi ne znače mnogo, moras dolaziti i gledati utakmice godinu, dvije, tri, pa da skontas je li bolje ili nije... Da vidis kako, koliko koji igraci napreduju/stagniraju itd...

Dogan iza sebe ima rezultate, ima znanje strasno, ima ime koje je cijenjeno medju treenerima u cijeloj BIH tako da ocekujem mnogo od njega.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 nov 2022, 07:49

zlo87 je napisao/la:
22 nov 2022, 23:52
Samo pokazuje da ovaj klub nema nikakve vizije i da se vrtimo u krug.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 nov 2022, 08:16

Shategabri je napisao/la:
23 nov 2022, 07:49
zlo87 je napisao/la:
istina,ali koga dovesti u sred sezone ? Ja bi Husrefu ponudio 6 mjeseci ugovor i to je to. Pokusati evropu izboriti iako mislim da nemamo sanse nikakve
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 nov 2022, 08:18

FCUM je napisao/la:
23 nov 2022, 08:16
Shategabri je napisao/la:
23 nov 2022, 07:49
zlo87 je napisao/la:
istina,ali koga dovesti u sred sezone ? Ja bi Husrefu ponudio 6 mjeseci ugovor i to je to. Pokusati evropu izboriti iako mislim da nemamo sanse nikakve
Jest, al ako izbori Evropu, ostaje ti i narednu sezonu 1 000 000 %.
I tu bi sezonu mogli biti i dobri.
Onda one tamo raspad. I sve u krug.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 nov 2022, 08:21

ako ima bolji trener koji je slobodan ,bujrum. Samo se manite ubleha tipa Sablic i vasoski
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 nov 2022, 08:26

Znači, isključivi krivci su igrači. I trener, jel.
Hoćemo sporazumne raskide ugovora i za ovu bagru u upravi kluba.
Edit: nesta post :mrgreen:
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.