Postao/la Slatinash_7 » 21 nov 2022, 12:47
To sam karikirao druže, al npr kad imaš rak koji te pomalo jede pa ti ode na kičmu pa preživljavaš u bolovima mjesecima, pa bolje se odma ubiji nego čekat magnet leđa 6 mjeseci ili mislis drugačije? Mentalno zdravlje je jako bitno i tu stigmu oko odlaska stručnjaku treba promijeniti ali treba promjeniti i pristup tih ljudi i sam dolazak njima da bude lakši a ne dok dobiješ uputnicu možeš se ubit tri puta. O Americi neću da pričam, kao ni nekim drugim državama gdje mi familija živi, pri odlasku u bolnicu dobiješ knjigu da ispuniš želje ko da je čarobna lampa a ne bolnica. Šta voliš da jedeš sta ne voliš da počnem od toga, kod nas ti pljune u tanjir kaze čorba. Pa normalno da 90% ljudi ne zeli operisati žuč recimo kad im se to preporuči, samo poslje dobiju rak a onda se vrati na prvu rečenicu.. Uzrok ne odlaska doktoru su sami doktori i sistem nerada a posljedica je naša smrt. Dakle treba "liječiti" uzrok a ne mijenjati posljedicu. Pa UKC Tuzla ne poštuje zakon o radu FBiH koji kaže da pauza ne ulazi u radno vrijeme, dakle svaki dan, rade od 8 do 4 a u to ulazi pauza za razliku od recimo Centralnog Grijanja koje radi od 7 do pola 4, dakle 8 i po sati, e sad da ti saberem, na 5000 uposlenih to je 2500 RADNIH SATI DNEVNO koje oni UKRADU OD MENE I OD TEBE, pa dodjes na magnet za godinu, na pregled za 3 mjeseca. Jel sad ja treba da čekam u redu pa da dođem opet sutra ili doktor da me obiđe u pola 8 ujutro? To ti je na 7 radnih dana 17500 radnih sati*10 KM nek je prosjek a veći je, Znači mogao je UKC Tuzla sebi bolnicu novu napraviti samo da su poštovali ugovor a ne meni ne dat da odem u WC kad sam u posjeti neni,djedu,ocu materi, pa ljudi i sto bi se izvukli umru..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina