Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Franklin
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Franklin » 21 nov 2022, 08:48

bombaysaphire je napisao/la:
21 nov 2022, 08:44
Franklin je napisao/la:
21 nov 2022, 08:41
Kad pročitam šta se sve pisalo poželim atomsku bombu na entitetskoj granici.
Registrovan si na ovome forumu prije 5 dana , ti si također sumnjiv .
Registrovan sam s ciljem da pročitam šta na ovom forumu u vezi mundijala i reprezentacije BiH. Ali eto, ti izvršavaj inspektorsku ulogu ovdje ako želiš. :thumbup:

Franklin
Kontakt:

Post Postao/la Franklin » 21 nov 2022, 08:57

Tragedija u Mostaru: Nogometaš Zrinjskog Karim Gazzetta (27) počinio samoubistvo.

Auh.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 21 nov 2022, 09:01

https://sportsport.ba/borilacki-sport/mma-borba/438745
"Ovo je samo jedan u nizu show programa koji se organizuju od ljudi koji i ne cijene MMA kao sport i ovo su potpuno nepotrebne scene."

Zato vi cijenite, pa na ovakvim glupostima berete klikove. Kao I na Wandinim i Dilettinim guzovima
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 nov 2022, 09:02

Admin je haman u Kataru, ne smarajte :mrgreen: :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 21 nov 2022, 09:09

Realno premalo se priča o mentalnom zdravlju, pogotovo na ovom području kao da je to sramota i bruka priznati da se ne osjećaš psihički stabilno....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 21 nov 2022, 09:43

Kako u Sarajevu nigdje u marketima nema da se kupi Rodeo enerdži , u manjim mjestima sam nalazio
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 21 nov 2022, 10:37

phily je napisao/la:
21 nov 2022, 09:09
Realno premalo se priča o mentalnom zdravlju, pogotovo na ovom području kao da je to sramota i bruka priznati da se ne osjećaš psihički stabilno....
Dosta ozbiljnih sportskih kolektiva ima svog psihologa, sve vise firmi zaposljava iste.. samo kod nas se za odlazak kod psihologa smatra da si vec zglajzao nepovratno
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 21 nov 2022, 11:51

Ja baš mislim da se digla dosta svijest oko mentalnog zdravlja, uostalom evo i mi sad pišemo o tome na forumu. VIše mislim da kod nas narod ne voli ići doktoru nikako, pa tako ni psihijatru ili psihologu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 nov 2022, 12:17

ArtemisFowl je napisao/la:
21 nov 2022, 11:51
Ja baš mislim da se digla dosta svijest oko mentalnog zdravlja, uostalom evo i mi sad pišemo o tome na forumu. VIše mislim da kod nas narod ne voli ići doktoru nikako, pa tako ni psihijatru ili psihologu.
Nije problem u doktorima nego u redovima..Da daš krv moraš doći u 6 ujutro ispred doma zdravlja čekat, bilo ljeto ili zima, sunce ili kiša,to nikog ne zanima..dobiješ uputnicu za CT kazi dodji za 6 mjeseci, pa sta cu dolaziti..i tako se stvorila averzija prema medicini uopsteno. E sad, vjerujem da nije toliki red za psihologa/psihijatra ali svejedno, ima tu zavrzlama.Pa klinički centri nemaju stolica za sjedenje, nemaš WC-a za pacijente, ko ce ici tamo, nije niko lud, bolje se odma roknut nego da te oni polako mezete. Potkupljujemo borce sa 100 KM za socijalni mir, umjesto da ih sve pošaljemo psihijatrima/psiholozima da vidimo kakvi su s glavom da ne roknu nekoga itd itd doktori nam se politikom bave, lažu svijet svaki dan pa im onda isti svijet više ne vjeruje i nece da im ide
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 nov 2022, 12:27

Moj stari morao uradit magnet glave i haj da mu zakažem, kaže za 8 mjeseci. Primoran si opet ići platiti 200 maraka privatno iako ti svaki mjesec odbije 200 maraka za zdravstvo. Zanima me kako je u drugim državama ovo regulisano jer nisam siguran da mi se sviđa i američki sistem.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 21 nov 2022, 12:35

Slatinash_7 je napisao/la:
21 nov 2022, 12:17
Nije problem u doktorima nego u redovima..Da daš krv moraš doći u 6 ujutro ispred doma zdravlja čekat, bilo ljeto ili zima, sunce ili kiša,to nikog ne zanima..dobiješ uputnicu za CT kazi dodji za 6 mjeseci, pa sta cu dolaziti..i tako se stvorila averzija prema medicini uopsteno. E sad, vjerujem da nije toliki red za psihologa/psihijatra ali svejedno, ima tu zavrzlama.Pa klinički centri nemaju stolica za sjedenje, nemaš WC-a za pacijente, ko ce ici tamo, nije niko lud, bolje se odma roknut nego da te oni polako mezete. Potkupljujemo borce sa 100 KM za socijalni mir, umjesto da ih sve pošaljemo psihijatrima/psiholozima da vidimo kakvi su s glavom da ne roknu nekoga itd itd doktori nam se politikom bave, lažu svijet svaki dan pa im onda isti svijet više ne vjeruje i nece da im ide
Kakvi glupo razmišljanje. Kao bolje se odmah roknuti nego čekati po bolnicama. Kao u svijetu nigdje ne čekaš, pa u Americi ako nemaš para jednostavno si mrtav, pa otiđi u Njemačku kod zubara nećeš ni pomišljati više na popravljanje zuba. Pustite čovjek nek počiva u miru, sam on zna što je nosio na duši.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 nov 2022, 12:47

To sam karikirao druže, al npr kad imaš rak koji te pomalo jede pa ti ode na kičmu pa preživljavaš u bolovima mjesecima, pa bolje se odma ubiji nego čekat magnet leđa 6 mjeseci ili mislis drugačije? Mentalno zdravlje je jako bitno i tu stigmu oko odlaska stručnjaku treba promijeniti ali treba promjeniti i pristup tih ljudi i sam dolazak njima da bude lakši a ne dok dobiješ uputnicu možeš se ubit tri puta. O Americi neću da pričam, kao ni nekim drugim državama gdje mi familija živi, pri odlasku u bolnicu dobiješ knjigu da ispuniš želje ko da je čarobna lampa a ne bolnica. Šta voliš da jedeš sta ne voliš da počnem od toga, kod nas ti pljune u tanjir kaze čorba. Pa normalno da 90% ljudi ne zeli operisati žuč recimo kad im se to preporuči, samo poslje dobiju rak a onda se vrati na prvu rečenicu.. Uzrok ne odlaska doktoru su sami doktori i sistem nerada a posljedica je naša smrt. Dakle treba "liječiti" uzrok a ne mijenjati posljedicu. Pa UKC Tuzla ne poštuje zakon o radu FBiH koji kaže da pauza ne ulazi u radno vrijeme, dakle svaki dan, rade od 8 do 4 a u to ulazi pauza za razliku od recimo Centralnog Grijanja koje radi od 7 do pola 4, dakle 8 i po sati, e sad da ti saberem, na 5000 uposlenih to je 2500 RADNIH SATI DNEVNO koje oni UKRADU OD MENE I OD TEBE, pa dodjes na magnet za godinu, na pregled za 3 mjeseca. Jel sad ja treba da čekam u redu pa da dođem opet sutra ili doktor da me obiđe u pola 8 ujutro? To ti je na 7 radnih dana 17500 radnih sati*10 KM nek je prosjek a veći je, Znači mogao je UKC Tuzla sebi bolnicu novu napraviti samo da su poštovali ugovor a ne meni ne dat da odem u WC kad sam u posjeti neni,djedu,ocu materi, pa ljudi i sto bi se izvukli umru..
Slatina Bog i batina

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 21 nov 2022, 12:51

Marsal je napisao/la:
21 nov 2022, 12:27
Moj stari morao uradit magnet glave i haj da mu zakažem, kaže za 8 mjeseci. Primoran si opet ići platiti 200 maraka privatno iako ti svaki mjesec odbije 200 maraka za zdravstvo. Zanima me kako je u drugim državama ovo regulisano jer nisam siguran da mi se sviđa i američki sistem.
Ne znam jel moguce da jedna onako razvijena drzava ima onako los zdravstveni sistem? Mislim ako je istina ono da porodjaj izadje onoliko para, npr? Mogu mislit operacije i sl.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 21 nov 2022, 14:00

Sage je napisao/la:
21 nov 2022, 12:51
Marsal je napisao/la:
Ne znam jel moguce da jedna onako razvijena drzava ima onako los zdravstveni sistem? Mislim ako je istina ono da porodjaj izadje onoliko para, npr? Mogu mislit operacije i sl.
Sistem je katastrofa.
Pogotovo cijene, neki dan kolegi sa posla sin dobio neki osip.Citav dan radili neke testove. Malom je 7 mjeseci.
Dobili racun 17 hiljada dolara a nije ni prenocio u bolnici. Imaju osiguranje preko posla pa moraju samo nesto manje od 500 da plate.
Mislim sve je dobro dok radis pa imas osiguranje kroz firmu, jako je skupo privatno osiguranje ako nemas posla. Meni se cini da je nekih 400 dolara da ista valja.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2022, 14:26

RollMan je napisao/la:
21 nov 2022, 09:43
Kako u Sarajevu nigdje u marketima nema da se kupi Rodeo enerdži , u manjim mjestima sam nalazio
Mislim da je uvoznik za BiH firma iz Vel. Kladuše, haman dok dodje do Sarajeva nestane :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 nov 2022, 14:59

soko je napisao/la:
21 nov 2022, 14:00
Sage je napisao/la:
21 nov 2022, 12:51
Marsal je napisao/la:
Sistem je katastrofa.
Pogotovo cijene, neki dan kolegi sa posla sin dobio neki osip.Citav dan radili neke testove. Malom je 7 mjeseci.
Dobili racun 17 hiljada dolara a nije ni prenocio u bolnici. Imaju osiguranje preko posla pa moraju samo nesto manje od 500 da plate.
Mislim sve je dobro dok radis pa imas osiguranje kroz firmu, jako je skupo privatno osiguranje ako nemas posla. Meni se cini da je nekih 400 dolara da ista valja.
Moj stari je u Americi, plaća 2500 dolara mjesečno za njega,ženu i dijete, pa ti vidi..E sad, u to, svake dvije godine dobijaš more nekih džabnih kontrola koje moraš ispuniti inače nema obnove osiguranja (on je recimo morao pregledati prostatu jer je u rizičnoj skupini zbog godina - znači da te i prate ljekarski) i tome slične stvari. Nisam siguran koliko bi platio nešto da je mali bolestan ali porod nije ništa platio a bio je baš težak i dugotrajan - ako je to neko mjerilo. U USA je onaj njihov sistem kao za sve,plati pa se klati. Nećeš da platiš i nemaš. Bolje i to nego ko kod nas,plati a dobiješ veliku K!
Slatina Bog i batina

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 21 nov 2022, 15:11

phily je napisao/la:
21 nov 2022, 09:09
Nije to bas jednostavno, i cak se i u EU ne prica bas toliko o Tim Temama ali je dosta bolje nego BiH ili regionu.

Ja vec 9 mj ne radim ili radim skraceno radno vrijeme, jer imam Burnout. I znas ima komentara eno ga nece da radi i tako to, a svi zaboravljaju da sam godinama radio u prosjeku po 60 sati sedmicno i tako.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 nov 2022, 15:12

Na osnovu ličnog iskustva, mogu ovo potvrditi. Čak sam i iznenađen bio.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 nov 2022, 17:03

U Bosni je to manje izrazeno jer se ljudi stide otic psihijatru ili na bilo kakvu terapiju te vrste, jer ce okolina pomisliti da su budale.

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 21 nov 2022, 17:16

alemsa je napisao/la:
21 nov 2022, 17:03
U Bosni je to manje izrazeno jer se ljudi stide otic psihijatru ili na bilo kakvu terapiju te vrste, jer ce okolina pomisliti da su budale.
"Sta ce ljudi reci" - recenica po kojoj 99% stanovnistva preko 40 godina zivi u BiH i koja je usađena u veliki dio i mlađih generacija. Ne radi nista sto nije standardno, ne pokazuj se, nemoj probavati nista novo, suti, poklopi se, slijezi ramenima i zivi zivot po kalupu kao sto se zivjelo prije 50-100 godina. Zato nam i jest drzava tu gdje jeste, zato i jesmo jedan od najnepismenijih naroda Evrope, zato i jesmo na dnu svega i svacega.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.