FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 21 nov 2022, 10:41

Da sumiramo:
- doveli smo 10 igrača
- otjerali 10 igrača
- doveli trenera

Najavili deranje guz.ova svima.

Rezultat:

- trenera nabili nogom
- imamo jedan od najgorih ako ne i najgori rezultat na polusezoni, gol razlika 20-25 :facepalm: i čak 7 poraza.
- imamo skupinu mentalnih pičoka, osim Đokanovića i Šahinovića nema tu pola fudbalera sve kad sabereš zajedno.

Mirvić je najavljivao velike stvari, al ispuha ćuna ko dušica od lopte.
Čemu da se nadamo na proljeće?
Ničemu. Sezona je već popushlić.
Trenera nismo doveli, jer eto može i Obuća. Al u khurcu.
Yebo ti nas...
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 nov 2022, 10:45

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
21 nov 2022, 10:14
Ovu pauzu treba iskoristiti maksimalno. Prvo da se istjera nesposobna uprava s noge na nogu, svi jedan po jedan ili jedna po jedna.

Dovede se kvalitetan trener po meni jedine 2 opcije; Husref ili Meho. Ako izbore evropu ostanu na klupi još jednu sezonu uz mogućnost produženja na još jednu.

Zatim prodati ili se riješiti:
Dizdarevića
Aničića
Vršajevića
Rashida
KAPITENA!!!
Dala

Onda treba fino dovest 2 štopera, zadnjeg veznog, prednjeg veznog, lijevo krilo i špica eventualno.

Po meni smo se fino zajebali što smo se riješili jednog Fanima koji bi nam donio minimum još 9 bodova na svoj individualni kvalitet što u prošloj to u ovoj polusezoni. A da se ne lažemo i Tatara smo trebali vratiti ili dovesti Santosa koji je gurbete nosio čitavu polusezonu. Na hajr i da nas krene sljedeće godine ali ako Mirvić ne upali glavu nema nama napretka...
Uprave se nećeš riješiti. Na to Mirvić i ne pomišlja. Ko onda da ih istjera?

Husref više nikad ne treba biti opcija bez obzira kakvo stanje bilo.
Dosta je i njemu, a bogme i nama. Tu knjigu treba zatvoriti.

Ma ja, opet otjerati bar 5-6 igrača, pa dovesti još toliko. To je onako baš ozbiljno.

Fanimo nas je samo zayebavao. Ne bi ti on sigurno igrao.
Tatar propo i u Borcu.
Koševo Zapad

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 nov 2022, 11:06

Koliko smo dno dotakli, najbolje govori to što sad u 12:00 na ždrijebu 1/8 finala kupa moramo navijati da se favoriti za osvajanje kupa, ne sastanu odmah međusobno. Vidim li recimo par Borac - Zrinjski, infarkt će me strefiti.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 nov 2022, 11:09

Najveci mit u svemu ovome je onaj o nasoj cuvenoj Akademiji. Za ono koliko je razvikana, ne pravi nikakvu razliku u nasem prvom timu, niti nesto posebno prodajemo i izvozimo vani. Hajde necu spominjati ovu generaciju jednu solidnu s Kovacevicem na celu, i Mujakicem koji je kod nas bio potanak ali eto uzeli smo bar nesto para. Trenutno nijednog igraca nemamo koji pravi neku razliku na terenu, osim Djokanovica koji je solidan ali stagnira vec 3 godine i ni u jednom segmentu nije napredovao, pogotovo ne u igri prema naprijed, sto bi apsolutno morao ako zeli biti fudbaler igdje osim u ovom smecu od lige.

Veliki broj igraca trenutno je u prvom timu, ali ne vidim ni u jednom neku veliku zvijezdu, a sto je najgore ne vidim u njima neki pobjednicki duh ni snagu ni zelju. Sve mlitavo i isprepadano nekakvo. Sahinovic, hajde mnogi ga ovdje hvale, ali za mene nista specijalno i ima dosta gresaka elementarnih u igri. Mulalica isto zasad hvale, ali srednja zalost, prema naprijed ne postoji, u odbrani ocigledno nije neka prevaga jer nas zasad buse sloboda i leotar s njim u igri. Trako antitalenat teski, daj boze da se i u federalnoj ligi hljeba od fudbala najede. Tarik Ramic jedan od mlohavijih igraca, nema hljeba u sebi, apsolutno nespreman za ozbiljan fudbal. Irfan Ramic udje u igru u 80.minuti i ne moze pretrcat beka Celika koji poslije tekme ide na baustelu. Buljubasic vise u bolnici nego na terenu. Ovo ostalo nije ni vrijedno spomena.

S obzirom da se qurcimo prodajom Halida Sabanovica za par stotina hiljada gdje nakon 2 tekme bude prebacen u 6.ligu francuske i mujakicem koji tavori na dnu turske lige, prica o fokusiranju na akademiju je mit sve dok se tu ne dovedu ozbiljni ljudi koji ce pravit igrace s pobjednickim mentalitetom, a ne slabasne djecake koji kad udju na teren poprime letargiju od kapitena...

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 21 nov 2022, 11:17

Pošto je sezona a i evropa najvjerovatnija kur.čina zasto ne bi se gurnulo ovih 11 momaka iz juniora. Pogurati ih sa mozda još dvojicom trojicom iz prvog tima i lagano izgurati sezonu do kraja. Ove trenutne zvjezdice obavezno na tribine i natjerati da gledaju svaku utakmicu i da poginu od treninga al nema igranja. Samo tribine...
I onako mislim da gori ne bi bili nego trenutno.
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 nov 2022, 11:25

Hamagara je napisao/la:
21 nov 2022, 11:17
Pošto je sezona a i evropa najvjerovatnija kur.čina zasto ne bi se gurnulo ovih 11 momaka iz juniora. Pogurati ih sa mozda još dvojicom trojicom iz prvog tima i lagano izgurati sezonu do kraja. Ove trenutne zvjezdice obavezno na tribine i natjerati da gledaju svaku utakmicu i da poginu od treninga al nema igranja. Samo tribine...
Jesi siguran da bi bilo lagano?
Mi smo 6 bodova od mjesta za ispadanje iz lige.
Nemojmo se zavaravati, vidjeli smo jučer kako to izgleda kad ti je zadnja linija od akademaca.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2022, 11:30

@spezial ne kaze niko da ce od ove generacije akademaca bit neke megaigracine ili da prave prevagu, nego je problem sto se dovode i placaju igraci sa strane koji u odnosu na te iste akademce ne prave nikakvu prevagu, cak su i gori, a kostaju te 3x vise. Evo npr Sahinovic, cijelo.ljeto smo trazili golmana, i ko god da je dosao, sumnjam da bi nas vadio vise nego sto je Sahinovic, a mali nije imao neki kiks da kazes da smo zbog njega primili neki gol. Mulalic je defanzivno cak i bolji od Muse, ofanzivno nije al za drugog beka sasvim dovoljno, vala Avdija je bio nepotreban. Dalje, sta Rashid moze odigrat sto Alisah ne moze? Sumnjam da je frajer ikako fudbaler. Lijevo Tomasevic, uzas zivi, ne vjerujem da bi Jovasevic bio ista gori, cak su mnogi pisali da je jedan od najvecih talenata iz akademije, da bi mogao bit bolji od Pidre. Za Traku se slazem, jest potanak. Irfan Ramic i kad je igrao, bio je zavaljen, a to sto ne moze pretrcat nekog baustelca iz Celika ne znaci nista, decko mozda nema neku brzinu al ima drugih kvaliteta. Nisam nesto vidio ni da je Dzafic djecu pravio tim zenickim baustelcima.
I prilicno je nezahvalno u ovoj situaciji ocjenjivat igru te djece. Sezona je uzasna, nasi najbolji i najplaceniji igraci na terenu izgledaju neprepoznatljivo. Catakovic fula zicere i kad ima cist sut, Avramovski nije dao upotrebljiv pas zadnje tri utakmice koje je igrao, o kapitenu i Dalu da i ne pricam, Mustafic novi Rustem...
Ja licno da se pitam, FKS bi imalo roster od pet vrhunskih stranaca, 6-7 iskusnijih domacih igraca (iz nase lige ili onako, nebitno), i ostatak popunit igracima iz akademije. Rezervni bekovi Mulalic i Jovasevic, cetvrti stoper Trako (u ovom trenutku tri kvalitetna trebaju, realno), prva alternativa Djokanovicu Alisah, rezervni AMF Tarik Ramic (to je njegova pozicija), pored dva jaka krila za prve postave jednog iskusnijeg imat za klupe a cetvrto krilo da bude Pramenkovic npr, drugi ili treci spic Bijelonja.
I nije bitno za koliko hiljada odu Sabanovic, Mujakic i slicni, poenta je da ipak nesto zaradis. Ljudi imaju u prosjeku manje plate nego ovi igraci koje dovedes, a na kraju ih prodas. Znaci teski plus na kraju. Osim nasih akademaca, koliko smo jos igraca prodali u zadnjih par godina? Tatar, Rahman, Stanojevic..? A na tim akademcima smo, od Mihojevica pa do Pidre, uzeli 3.2 miliona eura.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2022, 11:35

Shategabri je napisao/la:
21 nov 2022, 11:25
Hamagara je napisao/la:
Nemojmo se zavaravati, vidjeli smo jučer kako to izgleda kad ti je zadnja linija od akademaca.
Nije od akademaca bila protiv Tuzle 2x, Igmana, Slobode itd, pa smo fasivali. A juce prvi gol dobili iz prekida, hiljadu onakvih smo primili u zadnje tri godine, drugi gol neodbranjiv sut sa ivice kaznenog. Ne vidim neke greske u odbrani (sem tog prekida), lose postavljanje itd. Tacnije, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na to kad igraju Drobarov i Musa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 21 nov 2022, 11:43

mi igramo najgoru sezonu a samo smo 5 bodova iza zelje koji su cijelu sezonu u nekoj euforiji i 8 bodova iza mjesta koje vodi u Evropu,nama tako malo fali ali imamo taj neki mentalit to necu nikad skontat.
igraci bez ambicija da odu odavde,treneri bez ambicija da vode ikad ista ozbiljnije i dobijes ovo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 nov 2022, 11:50

napoleon72 je napisao/la:
21 nov 2022, 11:35
Hamagara je napisao/la:
Nije od akademaca bila protiv Tuzle 2x, Igmana, Slobode itd, pa smo fasivali. A juce prvi gol dobili iz prekida, hiljadu onakvih smo primili u zadnje tri godine, drugi gol neodbranjiv sut sa ivice kaznenog. Ne vidim neke greske u odbrani (sem tog prekida), lose postavljanje itd. Tacnije, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na to kad igraju Drobarov i Musa.
A kako ti je izgledao Leotar jučer protiv nas?
Meni ko Real Madrid.
Sad skontaj da na proljeće igramo sve sa top 5 ekipama.
Znači u treći krug bi mogli krenuti tamo negdje s crte ispadanja.
Pogotovo ako bi ti gro ekipe činili akademci.
Ono što pojedini žele nije moguće sa ovim što mi radimo.
Da imaš u svakoj liniji iskusnjaru koji je kvalitet i koji će povezati djecu.
Koševo Zapad

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 21 nov 2022, 11:52

Koga priželjkujete u žrijebu?

Oh... :damn:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 nov 2022, 11:57

donDondon je napisao/la:
21 nov 2022, 11:43
mi igramo najgoru sezonu a samo smo 5 bodova iza zelje koji su cijelu sezonu u nekoj euforiji i 8 bodova iza mjesta koje vodi u Evropu,nama tako malo fali ali imamo taj neki mentalit to necu nikad skontat.
igraci bez ambicija da odu odavde,treneri bez ambicija da vode ikad ista ozbiljnije i dobijes ovo
Jest, u sezoni kad smo najavili prekucavanje, kad su se oni raspadali.
Pa ti vidi gdje je tu ko.
Koševo Zapad

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 nov 2022, 12:07

PapirnaMarka je napisao/la:
21 nov 2022, 11:52

Mirva, Aylah i ekipa su znali da se mi previse sekiramo kad su ova izvlacenja, pa su nam obezbijedili da budemo mirni danas. Hvala im!
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2022, 12:11

PapirnaMarka je napisao/la:
21 nov 2022, 11:52

Treba u fildzan pogledat
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 21 nov 2022, 12:11

slika

Umjesto na qurave moj Mirvicu iskreširaj koji milion i napravi ekipu kako Bog zapovijeda.
Vratit ce ti se pare koje ulozis prodajom mladih igraca koji ce moci nesto da nauce od pravih igraca a ne ovih sad balerina.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 nov 2022, 12:12

21 nov 2022, 11:50
napoleon72 je napisao/la:
21 nov 2022, 11:35

A kako ti je izgledao Leotar jučer protiv nas?
Meni ko Real Madrid.
Sad skontaj da na proljeće igramo sve sa top 5 ekipama.
Znači u treći krug bi mogli krenuti tamo negdje s crte ispadanja.
Pogotovo ako bi ti gro ekipe činili akademci.
Ono što pojedini žele nije moguće sa ovim što mi radimo.
Da imaš u svakoj liniji iskusnjaru koji je kvalitet i koji će povezati djecu.
Ma vidi, ne kazem ja da treba cijeli roster bit sacinjen od djece, naravno da treba i iskustva i provjerenog kvaliteta, al kod nas iskustvo i kvalitet rijetko idu skupa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 nov 2022, 12:20

ado-hz je napisao/la:
21 nov 2022, 12:11
slika

Umjesto na qurave moj Mirvicu iskreširaj koji milion i napravi ekipu kako Bog zapovijeda.
Vratit ce ti se pare koje ulozis prodajom mladih igraca koji ce moci nesto da nauce od pravih igraca a ne ovih sad balerina.
Ovo bi moglo da Sarajevo igra Jupiler ligu
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 nov 2022, 12:53

ado-hz je napisao/la:
21 nov 2022, 12:11
slika

Ovo samo par klubova sa Balkana može uraditi, poštujem te i tvoje postove ali ovo je ipak sci-fi za kompletnu BiH.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 nov 2022, 12:57

Svakao da treba akademce gurati u prvi tim ali ne možete očekivati da će tu formu iz juniora prenijeti u seniore. Promoviraš npr. napadač igrao 10 utakmica da 1-2 gola odmah počinje samopouzdanje da pada momku ako nije svjestan da je to ipak ogroman korak u karijeri, znači ako nema čvrstu psihu ništa od njega dalje ne mogu juniori iznijeti tim nema šanse kondicija, iskustvo sve to utječe. Znači promoviraš 4-5 igrača svake sezone od kojih 1-2 u nekim slučajevima 4 mogu igrati odmah u prvih 11 kao što je bio slučaj u sezoni DK kad je skoro kompletna odbrana bila juniorska.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fera, hrn, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, plisek, Proximic, Varijantas8 i 53 gosta.