FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Daleko najbolja osoba za preuzimanje funkcije trenera trenutno je Mirza Varešanović.
Zašto? Zbog primarnih ciljeva kluba
1) Razvoj akademije i mladih igrača
2) Samoodrživost
Kako do samoodrživosti - prodajom igrača! Pare od evrope i osvajanja trofeja su mizerne u odnosu na transfere.
Zašto Mirza? Zato što je trenutno najrelevantnija osoba koja može ostvariti najveći poslijeratni projekat kluba zvani "Dal Varešanović", ko bolje poznaje Dala od njegovog babe.
Dat Mirizi odriješene ruke da čitavu ekipu sklopi oko Dala i da svi napadi idu preko njega.
Dal će tako postati glavna figura tima i glat će se prodati za 5 miliona.
Sljedeći podez? - Dovođenje Maka Varešanovića (trenutno bez kluba) i po istom principu da Mirza napravi tim oko njega i da se i on proda za 5 miliona.
Za dvije sezone inkasirat ćemo 10 miliona a Mirza će biti prvi koji će izliti temelje samoodrživosti za sve buduće trenerske magove, a onda nam ne trebaji ni Mirvići ni Tanovi ni Ajlovi.
ON VOLI SARAJVO, PRAVI JE HORDAŠ, ČIČKOVO ULJE, JEDAN JE OD NAS!
2) Samoodrživost
Kako do samoodrživosti - prodajom igrača! Pare od evrope i osvajanja trofeja su mizerne u odnosu na transfere.
Zašto Mirza? Zato što je trenutno najrelevantnija osoba koja može ostvariti najveći poslijeratni projekat kluba zvani "Dal Varešanović", ko bolje poznaje Dala od njegovog babe.
Dat Mirizi odriješene ruke da čitavu ekipu sklopi oko Dala i da svi napadi idu preko njega.
Sljedeći podez? - Dovođenje Maka Varešanovića (trenutno bez kluba) i po istom principu da Mirza napravi tim oko njega i da se i on proda za 5 miliona.
Za dvije sezone inkasirat ćemo 10 miliona a Mirza će biti prvi koji će izliti temelje samoodrživosti za sve buduće trenerske magove, a onda nam ne trebaji ni Mirvići ni Tanovi ni Ajlovi.
90!
Uh kako si me prepao na pocetku...Cora1946 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 00:17Daleko najbolja osoba za preuzimanje funkcije trenera trenutno je Mirza Varešanović.
2) Samoodrživost

Kad’ jednom prodje sve...
Jucer gledam Mulalića na pressu nakon Posušja, pitaju ga novinari razna pitanja, jedan od njih ga direktno u lice pitao za taktike, formacije, situaciju oko pojedinih igrača.......Čovjek se iznervirao, ali opet je svakom sve odgovorio, još dva puta ponovio da "ne voli izmišljati toplu vodu oko pozicija"
Dudića nikad niko nije nešto slicno pitao na našim presovima, a ovo smeče od Obuce nije progovorilo ni jednu jedinu rijec nakon tektonskih katastrofa u Banovićima i Trebinju, još se danas smije nakon utakmice. To njegovo smijanje i ravnodušnost mi je teže palo od naših rezultata.
Dudića nikad niko nije nešto slicno pitao na našim presovima, a ovo smeče od Obuce nije progovorilo ni jednu jedinu rijec nakon tektonskih katastrofa u Banovićima i Trebinju, još se danas smije nakon utakmice. To njegovo smijanje i ravnodušnost mi je teže palo od naših rezultata.
Nazalost.. meni se samo jedno ime vrti u glavi.. sto put smo ga vracali, sto put ga tjerali, al samo njega trenutno vidim , najbolje rjesenje da bi mu mogli ponudit mjesto ššš i da bi prihvatio tu poziciju.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- napoleon72
- Kontakt:
Odrijesit kesu i dovest ozbiljno ime na klupu, dosta vise polovnih trenera, mahalaca i "modernih" ubleha.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Normalno, sa ovakvom ekipom igrati evropu je besmisleno. Samo momcima kvarimo godišnji odmor, jer bi pripreme krenule 20 dana ranije u slučaju plasiranja u pretkolo ove sirotinjske konferencijske lige, koja je i osmislena da se plasiraju levati poput nas, a mi sanjamo o nekom pretkolu... Nek se momci fino odmore sad tri mjeseca, pa lagano u nove pobjede.boki86 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 00:16Ma i ne treba da idemo u evropu, ovakvi kakvi jesmo. Do para nije, ove smo godine solidno zaradili na prodajama igraca. Ako se proda kovacevic, a hoce, eto nam i tu najmanje milion eur. Rastjerat pola ovih amatera, dovest 8 krkana i 3 majstora, to je recept za uspjeh u ovoj vukojebini

🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
ako sad fuli sa trenerom,igracima komotno Mirvic na ljeto moze da ide.Samo da dovede trenera koji ne izmislja pozicije .GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 nov 2022, 22:10Raja se može smiriti imenima kao Nenad Bjelica, Vladimir Petković, pa eto i Meho Kodro, lično bi bio zadovoljan i sa Damirom Burićem, Zekićem.. a od svih nabrojanih ko je realan? NIKO![]()
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Trebali smo znati da je ublehas kad je poco snimat one klipove "moram priznati da mi je danas malo tesko"PapirnaMarka je napisao/la: ↑21 nov 2022, 00:06Ime novog trenera će se saznati u skorijem periodu. Dok se slegne toz fino pa da Sejo prstic polize i prevagne.
Ma kod nas je mindset syeban u drustvu generalno, igraci su samo slika i prilika toga. Kod nas su igraci preplaceni za ono sto pruzaju. Kod nas dodje krhne mu platu 7000 eura, gdje bi u Sirokom ili Velezu imo 2500 eur, i jos se zale na pritisak sa tribina i tesko mu igrati u takvom okruzenju.
Sve je to okruzenja u kakvom zive oni i mi. Sarajevo jednostavno nedostaje uspjeha u evropi, ne samo titule, da bi igrac koji dodje da zna gdje je doso, i ono najbitnije, nestalo je JEDINSTVO navijaca. Ali jok, dovode se igraci koji nemaju pobjednicki mentalitet, nekakve luzere, provincijskog mentaliteta, zadovolje se s platom, koju je isposlovo, zadovoljan trlja rukice, odigra dvije, tri tekme i pocne se vuci po terenu, strah neki, i jos ga stisnu sa tribina, medije i mahala, pogubi se naravno, jer mentalitet koji ima nije pobjednicki, i ceka naravno kraj sezone i polusezone da dobije raskid ugovora da ide igrat negdje drugo, i sto je jako cudno, dosta igraca koji idu, odu u neke slabije klubove, gdje imaju manje plate i onda se pretvore u Ronalda. Sve rade naopako. I onda imas one druge, to su menadzerski igraci, oni su dosli da idu kasnije uz raskid ugovora. Talovi. Oni normalni sto kao hoce da igraju i napreduju, ne mogu jer se utope u sivilo, ili ga uniste talovi menadzera, trenera i ljudi u i oko kluba.
Ljudi koji rade u klubu su sve samo ne profesionalni, dovodi se na jaranskoj liniji, 80% ih nema pojma o tom poslu ili se tek pocnu uciti, i imaju nesto malo znanja, i isti je scenario ko sa igracima, daj da ja sta cvaknem na foru i da se ispalim, jer i sami skontaju da nisu dorasli. Vide i sami da su debili nesposobni. U 20 godina od rata, ja ne znam jel bilo 3,4 adekvatna, sposobna i postena insana u klubu koji znaju sta i kako da rade. Pogotovo zadnjih 10 godina smo imali takve stakore, debile, lopove i nesposobnjakovice da su sa najboljim i najvecim budzetima, da spojis sve klubove skupa nemaju toliko, uspjeli su da naprave, NISTA!!!! NULA!!!
I onda immao te ulagace, finansijere. Ulazes pare svoje, al postavljas nekakve imbecile u klub koji veze blage nemaju sa zivitom. Kradu, zavrcu, lazu, petljaju, pogresne poteze povlace, nekakve ublehe od trenera i igraca dovode. Pa promjenili smo 44 trenera i 632 igraca u zadnjih 5 godina! Nismo nikog odbili ko se nudio bukvalno! I naravno da ces tjerat takve kad vidis da ne zna, da se gubi u utakmici, gubi svlacionicu, ne zna da sastavi dvije normalne recenice, i takav treba da bude trener!? Ista prica ko sa igracima, namirisali strane investitore, odo se uvalit i cvaknut koju marku od njih, ko ih yebe kad su levati!!! Godinama ista prica....
Sa ovakvim poslovanjem i mindsetom, necemo mi ni prvo pretkolo Konf. Lige proci za koju se btw. moras plasirati iz svoje lige, sto je za nas postalo Mission Impossible!!!
Sve je to okruzenja u kakvom zive oni i mi. Sarajevo jednostavno nedostaje uspjeha u evropi, ne samo titule, da bi igrac koji dodje da zna gdje je doso, i ono najbitnije, nestalo je JEDINSTVO navijaca. Ali jok, dovode se igraci koji nemaju pobjednicki mentalitet, nekakve luzere, provincijskog mentaliteta, zadovolje se s platom, koju je isposlovo, zadovoljan trlja rukice, odigra dvije, tri tekme i pocne se vuci po terenu, strah neki, i jos ga stisnu sa tribina, medije i mahala, pogubi se naravno, jer mentalitet koji ima nije pobjednicki, i ceka naravno kraj sezone i polusezone da dobije raskid ugovora da ide igrat negdje drugo, i sto je jako cudno, dosta igraca koji idu, odu u neke slabije klubove, gdje imaju manje plate i onda se pretvore u Ronalda. Sve rade naopako. I onda imas one druge, to su menadzerski igraci, oni su dosli da idu kasnije uz raskid ugovora. Talovi. Oni normalni sto kao hoce da igraju i napreduju, ne mogu jer se utope u sivilo, ili ga uniste talovi menadzera, trenera i ljudi u i oko kluba.
Ljudi koji rade u klubu su sve samo ne profesionalni, dovodi se na jaranskoj liniji, 80% ih nema pojma o tom poslu ili se tek pocnu uciti, i imaju nesto malo znanja, i isti je scenario ko sa igracima, daj da ja sta cvaknem na foru i da se ispalim, jer i sami skontaju da nisu dorasli. Vide i sami da su debili nesposobni. U 20 godina od rata, ja ne znam jel bilo 3,4 adekvatna, sposobna i postena insana u klubu koji znaju sta i kako da rade. Pogotovo zadnjih 10 godina smo imali takve stakore, debile, lopove i nesposobnjakovice da su sa najboljim i najvecim budzetima, da spojis sve klubove skupa nemaju toliko, uspjeli su da naprave, NISTA!!!! NULA!!!
I onda immao te ulagace, finansijere. Ulazes pare svoje, al postavljas nekakve imbecile u klub koji veze blage nemaju sa zivitom. Kradu, zavrcu, lazu, petljaju, pogresne poteze povlace, nekakve ublehe od trenera i igraca dovode. Pa promjenili smo 44 trenera i 632 igraca u zadnjih 5 godina! Nismo nikog odbili ko se nudio bukvalno! I naravno da ces tjerat takve kad vidis da ne zna, da se gubi u utakmici, gubi svlacionicu, ne zna da sastavi dvije normalne recenice, i takav treba da bude trener!? Ista prica ko sa igracima, namirisali strane investitore, odo se uvalit i cvaknut koju marku od njih, ko ih yebe kad su levati!!! Godinama ista prica....
Sa ovakvim poslovanjem i mindsetom, necemo mi ni prvo pretkolo Konf. Lige proci za koju se btw. moras plasirati iz svoje lige, sto je za nas postalo Mission Impossible!!!
samo da hodajuceg kostura otjeraju u januaru
Ikic je na pocetku sezone igrao i lijevo krilo i bio je odlican. Nek i Dal igra ali vala Suljica otjerati sto prije
da sam umjesto Obuce jos danas bih isao u Nejmacku ambasadu i predao ugovor za amazon ili dhl ,jer svoje licence moze slobodno koristiti kao taolet papir.
a Hadzija je vec danas trebao biti u Americi kod ismira pod drugim imenom i sa kosom da tu bruku vise niko ne mora gledat i neka dovodi igrace tamo po Americi mozda njima moze zamazat oci
a Hadzija je vec danas trebao biti u Americi kod ismira pod drugim imenom i sa kosom da tu bruku vise niko ne mora gledat i neka dovodi igrace tamo po Americi mozda njima moze zamazat oci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Što je najgore, ovi iz kluba će Obuću vratiti u Akademiju i takav neambiciozni odron i ublehaš će nam djecu učitidonDondon je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:08da sam umjesto Obuce jos danas bih isao u Nejmacku ambasadu i predao ugovor za amazon ili dhl ,jer svoje licence moze slobodno koristiti kao taolet papir.

- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?
-
- Kontakt:
Braco zivot je kratak da stalno furamo tu negativu. Mi i kad smo prvi nismo zadovoljni jer ispadnemo iz evrope. Rijetki su periodi kad smo zadovoljni. Nema nista od toga, samo sebi naskodimo s ovakvim stavovima. Jednostavno pomirit se da smo prosjek i okrenuti se vise sjeveru, posjeti i lijepoj atmosferi jer od uzivanja u fudbalu i dobrim potezima nema nista. Malo sniziti ocekivanja i bice nam lakse
ko jos vjeruje propaloj ajliOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:31Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?

Ti imbecilni novinari nisu u stanju Obuču ili Vučinu pitati, zašto je u jučerašnjoj za nas bitnoj utakmicu Ališah igrao umjesto Drobarova, a da čovjek očekuje da to pitaju Mirvića.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:31Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ovu pauzu treba iskoristiti maksimalno. Prvo da se istjera nesposobna uprava s noge na nogu, svi jedan po jedan ili jedna po jedna.
Dovede se kvalitetan trener po meni jedine 2 opcije; Husref ili Meho. Ako izbore evropu ostanu na klupi još jednu sezonu uz mogućnost produženja na još jednu.
Zatim prodati ili se riješiti:
Dizdarevića
Aničića
Vršajevića
Rashida
KAPITENA!!!
Dala
Onda treba fino dovest 2 štopera, zadnjeg veznog, prednjeg veznog, lijevo krilo i špica eventualno.
Po meni smo se fino zajebali što smo se riješili jednog Fanima koji bi nam donio minimum još 9 bodova na svoj individualni kvalitet što u prošloj to u ovoj polusezoni. A da se ne lažemo i Tatara smo trebali vratiti ili dovesti Santosa koji je gurbete nosio čitavu polusezonu. Na hajr i da nas krene sljedeće godine ali ako Mirvić ne upali glavu nema nama napretka...
Dovede se kvalitetan trener po meni jedine 2 opcije; Husref ili Meho. Ako izbore evropu ostanu na klupi još jednu sezonu uz mogućnost produženja na još jednu.
Zatim prodati ili se riješiti:
Dizdarevića
Aničića
Vršajevića
Rashida
KAPITENA!!!
Dala
Onda treba fino dovest 2 štopera, zadnjeg veznog, prednjeg veznog, lijevo krilo i špica eventualno.
Po meni smo se fino zajebali što smo se riješili jednog Fanima koji bi nam donio minimum još 9 bodova na svoj individualni kvalitet što u prošloj to u ovoj polusezoni. A da se ne lažemo i Tatara smo trebali vratiti ili dovesti Santosa koji je gurbete nosio čitavu polusezonu. Na hajr i da nas krene sljedeće godine ali ako Mirvić ne upali glavu nema nama napretka...
Ma znam ali ovo je ispod svih očekivanja.Tatamata1946 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:37Braco zivot je kratak da stalno furamo tu negativu. Mi i kad smo prvi nismo zadovoljni jer ispadnemo iz evrope. Rijetki su periodi kad smo zadovoljni. Nema nista od toga, samo sebi naskodimo s ovakvim stavovima. Jednostavno pomirit se da smo prosjek i okrenuti se vise sjeveru, posjeti i lijepoj atmosferi jer od uzivanja u fudbalu i dobrim potezima nema nista. Malo sniziti ocekivanja i bice nam lakse
ISTINA ZA VEDRANA!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 14 gostiju.