Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Federer17

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Federer17 » 20 nov 2022, 15:38

Osjetno bolje, brze igraju kako nema Dzabuselea. Zna cesto da forsira, solira, ne dodaje igracima u boljoj poziciji, ali isto tako i nerijetko usporava igru.

Ja ne pamtim jacu ekipu u Evropi od ove, ali vidjet cemo akoBogda hoce li to biti dovoljno za neke trofeje. Skeptican sam. :D

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 nov 2022, 15:45

Federer17 je napisao/la:
20 nov 2022, 15:38
Osjetno bolje, brze igraju kako nema Dzabuselea. Zna cesto da forsira, solira, ne dodaje igracima u boljoj poziciji, ali isto tako i nerijetko usporava igru.

Ja ne pamtim jacu ekipu u Evropi od ove, ali vidjet cemo akoBogda hoce li to biti dovoljno za neke trofeje. Skeptican sam. :D
Hmmm mislim da nije bio problem Yabuselea koliko u tome da im je nedostajalo par igraca.Njihova druga petorka pravi ogromnu razliku,nije ni cudo kad im druga petorka izgleda jednako snazno kao i prva za razliku od vecine protivnika,djeluje da polako i neki igraci koji nisu igrali dobro na pocerku sezone ulaze u formu kao sto su Poirier,Rodriguez ili Hezonja...budu li zdravi za mene su prvi favoriti u ligi,a vjerovatno i u EL kad pogledam kako Efes igra,doduse nedostaje im Larkin.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 nov 2022, 15:49

Ovo je po imenima dubinski najjača ekipa ikad. No upitno je da li je Real Madrid favorit ove sezone u Španjolskoj,kamoli EL(F4 sistem je posebno tricky),a sigurno nije ovo najkvalitetniji sastav samog Real Madrida u zadnjih 10-ak godina.

6-7 njih je ipak na samom zalasku karijere,nekolicina novih predvođenih Musom i Hezijem,a i promjena head coacha(što nikada ne znaš,u pravilu novopečeni "no name" strateg lakše uspije odmah nego da krene slabije pa kasnije se naosvaja) je donijela kontroverze.

Ove sezone Endesa je još jača nego zadnjih par godina jer Unicaja se digla malo,2 sastava s Kanara su legitimni euroligaši u biti- Gran Canaria i Tenerife, Bilbao je opet tu, jedino što Valencia i Baskonia su upitni s izborom trenera,osciliraju

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 nov 2022, 16:12

L-Train je napisao/la:
20 nov 2022, 15:45
Hmmm mislim da nije bio problem Yabuselea koliko u tome da im je nedostajalo par igraca.Njihova druga petorka pravi ogromnu razliku,nije ni cudo kad im druga petorka izgleda jednako snazno kao i prva za razliku od vecine protivnika,djeluje da polako i neki igraci koji nisu igrali dobro na pocerku sezone ulaze u formu kao sto su Poirier,Rodriguez ili Hezonja...budu li zdravi za mene su prvi favoriti u ligi,a vjerovatno i u EL kad pogledam kako Efes igra,doduse nedostaje im Larkin.
Ma ne mislim da je jedino on problem, ima tu i do trenera u odredjenoj mjeri, uigranosti igraca itd, ali mi nekako bolje igraju kako njega nema.

Osim Gossa (ako se ne varam), ova ekipa je gotovo sve utakmice na okupu, posebno ove koje su izgubili. Mozda jedino Hanga nije bio tu svaku tekmu.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 20 nov 2022, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 nov 2022, 16:25

Hanga se vratio protiv Armanija,NWG prije 2 dana,Abalde je jedno vrijeme bio povrijedjen.Njima su te bekovske pozicije i bile problematicne,posebno defanzivno.Sa Hangom i Abaldeom na tim pozcijima su dosta snazniji defanzivno.Causer je isto imao problema s povredama vidim danas je bio na parketu,jos cekaju povratak Rudya i Alocena.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 nov 2022, 16:30

L-Train je napisao/la:
20 nov 2022, 16:25
Hanga se vratio protiv Armanija,NWG prije 2 dana,Abalde je jedno vrijeme bio povrijedjen.Njima su te bekovske pozicije i bile problematicne,posebno defanzivno.Sa Hangom i Abaldeom na tim pozcijima su dosta snazniji defanzivno.Causer je isto imao problema s povredama vidim danas je bio na parketu,jos cekaju povratak Rudya i Alocena.
Albalde i Nigel Williams-Goss su pojačanja realno sa povratkom ,
Causer nema šta da traži u ovom Realu .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 nov 2022, 16:37

bombaysaphire je napisao/la:
20 nov 2022, 16:30
L-Train je napisao/la:
pusti tu priču,lik im je donio niz bitnih pobjeda i trofeja svojim eskapadama. on,llull,chacho nisu tu da nose u kontinuitetu već kad bude stani-pani,nekog od njih će krenuti,a onda iskustvo i namazanost dodatno su potencirani. tako da svih 15-16 igrača zbog neke uloge su tu,a bit će i pada forme opet blažeg vjerojatno

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 nov 2022, 16:50

Felixians4 je napisao/la:
20 nov 2022, 16:37
L-Train je napisao/la:
pusti tu priču,lik im je donio niz bitnih pobjeda i trofeja svojim eskapadama. on,llull,chacho nisu tu da nose u kontinuitetu već kad bude stani-pani,nekog od njih će krenuti,a onda iskustvo i namazanost dodatno su potencirani. tako da svih 15-16 igrača zbog neke uloge su tu,a bit će i pada forme opet blažeg vjerojatno
Joj brate dragi , stvarno imaš običaj ponekad pisati ljudima kao da samo ti pratiš košarku . Naravno da znam ko je i šta Causer , ali po meni nema šta da traži za ozbiljnu minutažu . Također Laso ga je gotivio pravo , Chus baš i ne . Ljulj više šteti nego doprinosi , ali to je Ljulj i on na osnovu svoje karijere i imena u Realu ima pravo na "lošu" igru . Ćaćo i i dalje može igrati na ozbiljnom nivou , sa Teodosićem broj 1 u Evropi za asistenciju. Vraća se i Rudy , još jedan veteran koji treba ulogu u ekipi . Šta je zajedničko njima još ? Pa španci su .

Causer je francuz , on nema tu prednost . Kad se vrati Rudy , on isapada iz prvih 12 .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 nov 2022, 17:11

20 nov 2022, 16:50
Felixians4 je napisao/la:
20 nov 2022, 16:37

Joj brate dragi , stvarno imaš običaj ponekad pisati ljudima kao da samo ti pratiš košarku . Naravno da znam ko je i šta Causer , ali po meni nema šta da traži za ozbiljnu minutažu . Također Laso ga je gotivio pravo , Chus baš i ne . Ljulj više šteti nego doprinosi , ali to je Ljulj i on na osnovu svoje karijere i imena u Realu ima pravo na "lošu" igru . Ćaćo i i dalje može igrati na ozbiljnom nivou , sa Teodosićem broj 1 u Evropi za asistenciju. Vraća se i Rudy , još jedan veteran koji treba ulogu u ekipi . Šta je zajedničko njima još ? Pa španci su .

Causer je francuz , on nema tu prednost . Kad se vrati Rudy , on isapada iz prvih 12 .
joj,imam običaj pisati onako kako jest isključivo. eto,llull donio superkup takav kao "štetočina". to je isključivo luksuz da ti musa,yabusele,tavares,deck i ekipa dirigiraju,a onda kad zagusti,uvijek ti mogu uskočiti(kao što su radili ne tako davno)navedeni veterani,sva poanta u tome.

zajedničko im je i što su zajedno dominirali s real madridom i španjolskomm,znaju se u dušu. jedino što im nije zajedničko je odluka llulla da se ne oproba u NBA,jedna od većih grešaka,no ako mu se nije išlo,OK.

džanan da se blago digne u EL,upada u drugu petorku regularnog dijela.

upravo i naglašavam 15,16,a ne 12 jer događat će se da van rotacije ostanu često hanga,causeur,goss pa i cornelie,hezonja,abalde vjerojatno. to što llull je na 25 % field goal,koga boli k ako ti u nekoj četvrtfinalnoj sriji u game4 spasi stvar ili u na F4 zareda s 3 trojke i preokrene na tvoju stranu

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 nov 2022, 20:43

Fantastičan početak utakmice, 7 poena (trica s 8 metara, zakucavanje, kontra), skok, zakucavanje, asistencija, blokada...sve u prve 3,4 minute.

Sabe3344
Kontakt:

Post Postao/la Sabe3344 » 22 nov 2022, 20:49

hurem je napisao/la:
22 nov 2022, 20:43
Fantastičan početak utakmice, 7 poena (trica s 8 metara, zakucavanje, kontra), skok, zakucavanje, asistencija, blokada...sve u prve 3,4 minute.
hurem je napisao/la:
22 nov 2022, 20:43
Gdje pratiš utakmicu brate?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 nov 2022, 20:50

brat se igra kosarke, nakon ovih par mjeseci slobodno se moze reci da je najbolji igrac reala:-)

trebao bi samo malo manje forsirati ove 'mirzine' trojke sa parkinga. Ponese ga, yebga.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 nov 2022, 21:00

Ko prenosi?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 nov 2022, 21:02

babino je napisao/la:
22 nov 2022, 20:50
brat se igra kosarke, nakon ovih par mjeseci slobodno se moze reci da je najbolji igrac reala:-)

trebao bi samo malo manje forsirati ove 'mirzine' trojke sa parkinga. Ponese ga, yebga.
Ma najbolji vanjski igrac Evrope, ubija kako igra. :) Lakse mu je i u ovakvom Realu, da budemo posteni. Kakve kretnje u napadu, akcije, blokovi, da ti se zavrti :crazy:

Za trice se definitivno slazem.

Da ubaci ga Chusse, ne nerviraj me :evil:
emir79 je napisao/la:
22 nov 2022, 21:00
Ko prenosi?
Kao da sam gledao sk7, a dazn 1 es sigurno.

Edit: kad prije procita Chuss sta sam napisao?! Da neko od ljudi iz Reala ne prati forum?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 nov 2022, 21:11

Razletio se Musa na sve strane,promasio je neke zicere ali 14 poena je vec tu :D

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 22 nov 2022, 21:16

L-Train je napisao/la:
22 nov 2022, 21:11
Razletio se Musa na sve strane,promasio je neke zicere ali 14 poena je vec tu :D
Real bez njega u 2/4 ubacio 6 poena u nekih sedam minuta :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 nov 2022, 21:17

L-Train je napisao/la:
22 nov 2022, 21:11
mora vjezbati zicere, nerijetko mu se desi da uhvati ofanzivni skok i promasi zicer

mislim da za njega, za razliku od nurkica, ima nade

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 nov 2022, 21:21

Federer17 je napisao/la:
22 nov 2022, 21:02
babino je napisao/la:
22 nov 2022, 20:50

Ma najbolji vanjski igrac Evrope, ubija kako igra. :) Lakse mu je i u ovakvom Realu, da budemo posteni. Kakve kretnje u napadu, akcije, blokovi, da ti se zavrti :crazy:

Za trice se definitivno slazem.

Da ubaci ga Chusse, ne nerviraj me :evil:
emir79 je napisao/la:
22 nov 2022, 21:00
Ko prenosi?
Kao da sam gledao sk7, a dazn 1 es sigurno.

Edit: kad prije procita Chuss sta sam napisao?! Da neko od ljudi iz Reala ne prati forum?
guzobran sve prati i sapce klupi reala:-)

dobar, steta sto ne ubaci barem jedan od 2 zicera. Razocaracu se bas ako nocas ne ode na 22+ poena:-)

udje ona luda trojka na pocetku uz sirenu, a poslije 3 nista, bas cudno jer inace igrace krene poslije onakvog kosa.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 nov 2022, 21:22

sut za tri nije slusao, ne treba forsirati u drugom pol, ali, ako bude otvoren, neka sutira

dobro napada obruc, trci kontre i krece se bez lopte, neka nastavi s takvom igrom u drugom pol

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2022, 21:43

ima tko jaci u Realu :wave: :wave: :wave:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.