SoloControTutti je napisao/la: ↑20 nov 2022, 11:46
Cvrcak55 je napisao/la: ↑20 nov 2022, 10:29
Hrvati su spasili Bihac koji je ionako nekad bio hrvatski grad, ne vidim nista cudno da Biscani navijaju zdusno za Hrvatsku.
Inace ne pisem po forumima o ovakvim temama ali kada neko izvali ovakvu glupost i nebulozu, odnosno kada grupa ljudi poput tebe zivi u ovakvim lazima onda moram odgovoriti jer je to duznost prema istina, kao stanovnik Bihaca i neko ko se sjeca rata moram da kazem da je prije 5. Korpus oslobodio dio Hrvatske teritorije nego sto je HVo slobodio Bihac, 5 Korpus je djelovao na samim granicama i suzbio cetnicke navale, ocistio to podrucje da bi HVO mogao da suzbije sa svoje strane iste i tako se sastanu sa 5 Korpusom zajedno kao pobjednici, zbog toliko poginulih boraca u Bihacu i Krajini trebas da odas postovanje i zahvalu, a ne da valjas gluposti ili da ucis od tih sto te pogresno informiraju. Ako te zanima onda pogledas par videa na YT od legitimnih ljudi ili uzmes neku ratnu knjigu. Inace Bihac nikad u historiji inije bio i nikad nece biti niciji grad sem Bosanskog, kulturom i tradicijom Bosanski u korijenu. Ne znam sta imas iz historije ilis ta si imao ali ako si prolazio onda ti je profesor ili profesorica takoder neki tip maloumnika.
S druge strane u Bihacu se navija iskljucivo za BiH i ni za koga drugog, iako svko ima pravo da ima simpatije prema nekog, u ovom gradu postoje i oni koji vole i Hrvatsku jer im je od tamo porijeklo, slobodno mogu da slave sa svojim zastavama i ako nema veze s sportom slavimo zajedno sve praznike religijske kao braca, nema netrpeljivosti, isto je tako i sa onima koji vole Srbiju jer im je od tamo porijeklo, kao i zidovi i manjine poput Roma.
U Bihacu ce jos vecinski vidjeti zastave s ljiljanima, jedine prave zastave BiH tako da je to jedina i istinska reprezentacija ovog grada, nemaoj vise da prljas i izvaljujes takve gluposti, sramotis sebe i svoj narod. Iskreno me ne zanima vasa reprezentacija i svejedno mi je sta ce da naprave u bilo cemu i bilo kojem sportu, nekad sam mozda i podrzavas i navijao, ali zbog ljudi kao ti, nema vise ni tok komsijskog simpatiziranja jer ti i takvi kao ti bljuju nacionalisticke i fasisticke folove koje ne prolaze nigdje.
Btw. evo ispred Robota nam pun parking vasih registracija, tako je svaki vikend svake sedmice, mnogo jeftinije prolazite ovdje vi iz EU, tzv gospoda, dobro dosli u herojski grad Bihac, srce Krajine i Bosanski dijamant. Ipak smo mi krajisnici poznati kao veliki domacini, istinska gospoda, nema na cemu i prijatno.