FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Trenbolon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Trenbolon » 20 nov 2022, 12:02

Alisah na stoperu.....bas sam cijelo vrijeme konto sto li njega ne proba kad je skripalo bas....sad cemo vidjeti

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 20 nov 2022, 12:03

Alisah i trako stoperi, jedan je tu viska

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 20 nov 2022, 12:06

6 u-21 igrača + 2 koja su prošla našu školu, vidjet ćemo kasnije ove što bi voljeli da igra sve iz akademije
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 20 nov 2022, 12:07

pitartz je napisao/la:
20 nov 2022, 10:59
Ljudi se nesto dive Sirokom i uzimaju njih kao primjer, a ni oni sami ne znaju kako su na diobi prvog mjesta. Ok, titule se samo broje, ali oni em ce kad tad posustati, em ce sljedece sezone biti opet nebitan faktor.

Draze mi je da ove sezone izborimo Europu preko četvrtog mjesta, ali da se neke stvari posloze, nego da osvojimo duplu krunu pa se opet vratimo na stato.
A mi smo poznati inace po tome sto mi to sve planski poslozimo uz "nikad bolje prelazne rokove", imali smo i te slucajeve titula pa sezona poslije ni Evropu ne izborimo. Niko se ŠB ne divi niti uzima za uzor nego se realno komentarise i uzima za dokaz da nam rezultati nisu losi iz razloga sto nam je doslo mnogo novih igraca, nego je stvar u tome sto isti nisu dobro poslozeni i sto iz njih nije izvucen maksimum kao sto je u slucaju ŠB plus ih i sreca u nekim susretima pogledala i tu su gdje jesu ove sezone, a to se jedino pika.

P.S. hajde jos i danas ta tekma pa neka se najplacenija ekipa lige odmori, umorili se jadni, bilo kako bilo sretno im danas, mozda nas i iznenade nekom pobjedom :D

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 20 nov 2022, 12:09

poslije ove utakmice ide novi youtube video od 20s naseg Raskana

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 nov 2022, 12:11

Poklonite joj pobjedu za rođendan!! Igraj nekadašnje FKS!
Bahati, bahati Željkan!
1946

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 20 nov 2022, 12:12

joker90 je napisao/la:
20 nov 2022, 12:11
Poklonite joj pobjedu za rođendan!! Igraj nekadašnje FKS!
Da da da :opaopa:
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 nov 2022, 12:14

Kad se danas Alisah pop.isa u usta strucnom stabu kao sto je i Mulalic. Gurao se Djokanovic od 170 cm na stopera a imas ovog jablana na klupi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 nov 2022, 12:18

JavierBosnia je napisao/la:
20 nov 2022, 00:50
Zadrzao je i Zeljo kostur ekipe nadogradio se sa par novih i eto gdje su u odnosu na Siroki koji je promjenio citav tim ko i mi?
To je neizbjezno, pa i iz Zrinjskog su otisla 2 ponajbolja igraca. Sirokom je prosla komplet promjena, nama nije. Nema nekog pravila
Sto jel to nismo trebali otjerati Dupovca, Palica, Secerovica, Velkoskog, Hebibovica, Bagarica? Ma hajte molim vas

Stoper, lijevi bek, napadac, krilo na zimu i ima Sarajevo finu ekipu, nek to poslozi neki iole strucniji trener imas ekipu koja kvalitetom moze dobiti svaku utakmicu. jbg da se svaki igrac pogodi koji se dovede, bio bi sportski direktor Sevilje a ne nas.
Realno sve je do trenera. Ako imaš 11 odličnih igrača, bez odličnog trenera će biti 0. Ako imaš 11 prosječnih igrača sa odličnim trenerom bit će na svom maksikumu sigurno, a često se desi i da se odigra preko maksimuma i postigne neki zapaženi rezultat.

Nije problem što smo otjerali te sve igrače, problem je što se Dudić pogubio u dovođenju i sklapanju igračkog kadra (sve igrače koje je on lično tražio su teške fule i skupe fule), ove koje je Hadžić pronašao doveo su pokazali svoj kvalitet, neki više, neki manje, neki konstantno, neki su pak pali jer su fizički iscrpljeni. A iscrpljeni su jer je stručni štab na ljeto pomislio ako budemo jako trenirali, bit ćemo jači i najjači, razmišljanje djeteta iz osnovne škole. Naši su imali jači tempo treniranja nego sve ekipe u regionu, a vjerujem i u Europi dosta visoko. A da su igrači koji to mogu podnijeti ne bi igrali u Sarajevu. Još jedna stvar na pojedinim pozicijama kadrovska rješenja su minimalna, praktično otjerali Jovaševića na posudbu, a bolje i po njega i po nas da se razvija kao drugi lijevi bek, do sad je mogao imati 5-6 nastupa u Premijer ligi, mogao ga je zapazit neki skaut iz Europe i u godinu dana da bude držao kontinuitet dobrih nastupa ode on za minimum 500k € + % u Europu da se dalje razvija. A ko će ga sad vidjeti u Mladosti, niko, pa ni naši ga ne mogu gledati kako se razvija ako ne ode neko uživo da ga gleda ili ako ne srede snimak utakmice nekako. Ili eto pozicija Šećerovića, on otjeran od strane Dudića, a Dudić dovede Mustafića i ostavi Rashida, obojica lošiji od Šećerovića i opet Dudić sjedi sa pojedinim kvazi igračima i dogovara njihov dolazak. Hvala, pa mu je uslijedio otkaz, već nam ne sezona uništena, minimalne šanse za izlazak u Europu.

Što se tiče za Široki Brijeg, eto radili su i prošlih 4-5 sezona kao ove, 10 ode, 10 dođe u svakom prelaznom roku i kako su završavali sredina tablice ili nekad i niže. Uglavnom, nikako dobro, to što se ove sezone desio klik je druga stvar, slučajnost, sreća. Plus što je Barbarić vrhunski trener, pa zna izvući najbolje. A svakako njima je kostur ostao iz prošle sezone Mašić, Vukoja, Ćavar, Lukić plus još par pojedinaca, ovo što su doveli za neke se znalo da su dobri igrači, da imaju potencijal Pejić, Valinčić, Kuprešak (mnogo puta sam ga spominjao da bi ga Sarajevo trebalo dovesti) i kockali se recimo sa Brunom Olivierom i ostalima. Ali dobar dio su uboli.

Sastav je znači top. Nema ko prenijeti loptu. No, ako je teren u očajnom stanju podržavam ovo, gore u napadu od ove 4 može upasti neki gol, frljoka ili nešto, a nazad defanzivci, kojima je duel igra sve, destruktivci. U dobrom smjeru razmišljanja ide Obuća.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 nov 2022, 12:18

Musa opet rovit šta li,serem se u ove naše trenere za spremu i njihove diplome kad vidim da Edis Mulalic spremi ekipu tako da nema nema ni jednog iole povrjedjenog igraca kroz cijelu sezonu.

Sviraj sudija odmah kraj da ih negledam više,da odmorim 4 mjeseca
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 nov 2022, 12:24

Od ove nase djece ocekujem borbu i srce na terenu. Barem to.

Hajmo Saraj'vo.
- FKS -

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 nov 2022, 12:25

Imas pravo na 5 stranaca,ti 3 ostavis na klupi a jedan koji je najslabiji igra.Malo mi nelogicno

Mulalic(19),Trako(19),Alisah(18) i Tomasevic koji je teski kiksac
Mislim da je ovo za nasu ligu gdje ti trebaju krkani od 30 godina nazad pogotovo po ovom terenu bas preblaga odbrana ali vidjet cemo

Nek nam je Bog na pomoci...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 nov 2022, 12:30

Joj sastava lijepi Dudic :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 nov 2022, 12:31

Kakav je ovo sastav i zasto svi od jednom..

Razumijem da smo ocajni i da sezona na neide u pravcu kojim mi zelimo al, posto nam rezultati koliko toliko idu na nogu danasnja 3 boda bi koliko toliko spasila potopljeni brod..

Jedino ako je MIRVIC ODRIJESIO TORBU i rekao isprobaj emire ovu djecu koliko ko moze ko nemoze nabi nogom..

Ili je ja vise para nemam ko nece da igra za 1290 km mjesecno nek trazi sebi klub..

Boim se da je ovo drugo tacnije da je Mirva zavrno pipu i da ce putem Nama

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 nov 2022, 12:39

Prosjek godina ekipe:22,6
8 igraca iz vlastitog pogona ili poceli karijeru kod nas(svi osim Tomasevica,Abubakara i Avrama)
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 20 nov 2022, 12:40

Za ovu bruku citav jedan dio lige ,bar danas ostvarite bilo kakvu pobjedu pred pauzu koju vi licno niste zasluzili !

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE !!!!
04.10.2009 !

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 20 nov 2022, 12:43

Dobar sastav za odigrat 1 na kladionici i uzet pare :D

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 20 nov 2022, 12:45

FK Leotar Trebinje vs FK Sarajevo
https://****/match/football/10409640
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 nov 2022, 12:46

A sto se ne vjeruje Alisahu? Jer ocito je u njemu problem, svi spominju juniore, godine itd. Yebi ti nasu akademiju ako ne smijemo gurnut 4-5 mladih igraca u jednom trenutku, i to protiv mrtvog Leotara. Da nema Rashida, da je tu npr Mustafic, ovo bi bio odlican sastav. Mada za teren kakav nas ceka i bolje je uzet dva mesara na sredini, da Xabi Alonsa dovedes na onu kaljuzu dzaba ti sve.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 nov 2022, 12:50

Leotar je sve osim mrtva ekipa. Itekako znaju biti opasni.
Jos danas kad se Handzic pretvori u Benzemu ima da nas kara ko lud.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, fera, Google Adsense [Bot], Kyle88 i 44 gosta.