Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 17:09

Padovan je napisao/la:
18 nov 2022, 16:57
Dnevna doza opravdavanja Alegrija. Toliko ga je volio i bodrio, da je dobio sansu, kad vise nije imao izbora, kakve nebuloze pisu.
Fagiolijev brat ima interes da štiti Allegrija ili laže o ovom što je rekao?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 18 nov 2022, 17:39

Iskustvo mi kaze da kod rijeci i djela uvijek gledam ovo drugo.
Fagioli ne bi zaigrao nikad da su svi bili fit, nikad. Kada trener uzima u obzir nekoga onda taj bar nekad zaigra, a ne sjedi mjesecima na klupi. Jedna tekma kupa do januara i to bi bilo to. A onda pozajmica i odlazak u anonimnost.
Naravno, ovo je sad rekla-kazala i predvidjanja, ali ne bi bilo prvi put. A Allegriu nije prvi put da jedno govori, a drugo radi.

Na nasu sreću Fagioli je odigrao dobro i ostalo ce biti historija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 17:51

Pogba je napisao/la:
18 nov 2022, 17:39
Iskustvo mi kaze da kod rijeci i djela uvijek gledam ovo drugo.
Fagioli ne bi zaigrao nikad da su svi bili fit, nikad. Kada trener uzima u obzir nekoga onda taj bar nekad zaigra, a ne sjedi mjesecima na klupi. Jedna tekma kupa do januara i to bi bilo to. A onda pozajmica i odlazak u anonimnost.
Naravno, ovo je sad rekla-kazala i predvidjanja, ali ne bi bilo prvi put. A Allegriu nije prvi put da jedno govori, a drugo radi.

Na nasu sreću Fagioli je odigrao dobro i ostalo ce biti historija.
Naravno da bi zaigrao :urnebes:

Koji je ovo put i koji su to primjeri od ranije?

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 nov 2022, 17:58

Moze pricati ko sta hoce, sve se vidjelo. Mozda je to Alegri i pricao Fagioliu, sto i ima smisla, jer moras motivisati i one koji ne igraju, ali cinjenica je da je momak bio zakucan za kraj klupe i dobio sansu kada nije vise bilo druge opcije, i vec bi bio debilno da nije dobio sansu.

Bezveze je potencirati neku pricu kako je Alegri gotivio Fagiolija, i eto ciljano cekao kraj ovog dijela da mu da sansu, to nije istina pa pricao to sam Fagioli.

Momcina je iskoristila priliku, vidjet cemo kako ce se Alegri ponasati u nastavku.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 18:01

Padovan je napisao/la:
18 nov 2022, 17:58
Moze pricati ko sta hoce, sve se vidjelo. Mozda je to Alegri i pricao Fagioliu, sto i ima smisla, jer moras motivisati i one koji ne igraju, ali cinjenica je da je momak bio zakucan za kraj klupe i dobio sansu kada nije vise bilo druge opcije, i vec bi bio debilno da nije dobio sansu.

Bezveze je potencirati neku pricu kako je Alegri gotivio Fagiolija, i eto ciljano cekao kraj ovog dijela da mu da sansu, to nije istina pa pricao to sam Fagioli.

Momcina je iskoristila priliku, vidjet cemo kako ce se Alegri ponasati u nastavku.
To je činjenica za 99% mladih igrača u velikim klubovima. Svi dobiju priliku iz potrebe, jako malo njih dobije prostor jer se ciljano napravio za njih.

Allegri daje najviše prilika mladima od bilo kojeg trenera Juventusa kojeg ja pamtim, uhvatili ste se jednog jedinog. Za 10 godina ide priča kako Fagioli nikad ne bi postao igrač da se McK nije povrijedio. :crazy:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 nov 2022, 18:08

Sve sto sam napisao u vezi Fagiolija su nepobitne cinjenice!

Alegri je trener koji ce mladom igracu dati priliku samo u nuzdi, nije to covjek koji bas voli eksperimente, to sam prizna, i za mene je to ok, samo je problem sto neko od njega pravi ono sto ni sam Alegri ne tvrdi da jeste.

Da nije bilo povrede u veznom redu i napadu Iling, Fagioli i Miretti zajedno ne bi imali 90 minuta, da se Pogba nije povrijedio i vezni red sklon povredama ne bi ni ostali u rosteru Miretti i Fagioli. Mozda bi Miretti ostao u Primaveri, pa ponekad bio pozvan za prvi tim. Fagioli bi igrao negdje na posudbi, cak sta vise bila je prica i da je odbio posudbu i odlucio ostati pa sta bude.

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 18:13

Padovan je napisao/la:
18 nov 2022, 18:08
Sve sto sam napisao u vezi Fagiolija su nepobitne cinjenice!

Alegri je trener koji ce mladom igracu dati priliku samo u nuzdi, nije to covjek koji bas voli eksperimente, to sam prizna, i za mene je to ok, samo je problem sto neko od njega pravi ono sto ni sam Alegri ne tvrdi da jeste.

Da nije bilo povrede u veznom redu i napadu Iling, Fagioli i Miretti zajedno ne bi imali 90 minuta, da se Pogba nije povrijedio i vezni red sklon povredama ne bi ni ostali u rosteru.
Činjenica je da je dobio kasno pravu priliku, sve ostalo je naklapanje.

Jeste stvarno su Kean, El Shaarawy, MDS, Bentancur, Morata, Pjaca, Miretti itd dobili šansu samo u nuždi. Nikad igrali nisu osim kad je povrijeđeno 10 igrača bilo.

Da se najbolji igrač u ekipi nije povrijedio ostali na njegovoj poziciji bi imali manje minuta? :o

Jedini koji od njega prave nešto što nije ste vi koji ga pravite nekim mrziteljem i tiraninom nad omladinom. Od povratka nazad je prvo prošle godine vodio najmlađu ekipu Juventusa u par decenija, pa se ta ista ekipa dodatno pomladila ovo ljeto. Više momaka iz primavere je dobilo minute nego vjerovatno kod bilo kojeg trenera u historiji kluba. To se zovu činjenice.

A to što ne možete podnijeti da svako novorođenče u Torino nema datum debija za Juventus je vaš problem.
Mozda bi Miretti ostao u Primaveri, pa ponekad bio pozvan za prvi tim. Fagioli bi igrao negdje na posudbi, cak sta vise bila je prica i da je odbio posudbu i odlucio ostati pa sta bude.
Čekaj, mislio sam da se baviš činjenicama, a ne pričama? :urnebes:

Miretti je čim se vratio sa odmora ljeto uskočio u ekipu, odmah dobio minute i od samog početka bio planiran kao igrač u rotaciji. Fagioli nije otišao na posudbu jer ga je Allegri htio u ekipi. Još jedna činjenica.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2022, 20:36

Bitno je da igraju, i da dobro igraju. Sve ostalo je irelevantno.

Jedino sto me strah jeste ova javnost i pritisci. Da se mi ne lazemo, nijedan od ovih nije ni 25% onog sto je bio Pogba sa 18 godina, tako da je predug put njihov do uspjeha, a javnost ih vec uzela na redovne dnevne vijesti.

Realno, Mirettija nema nigdje vec mjesec dana poslije onog velikog hypea.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 nov 2022, 22:07

Činjenica je da je dobio kasno pravu priliku, sve ostalo je naklapanje.
Pa upravo ti ova recenica sve govori, kako da nije dobio sansu pored mrtvog Locatelia, Paredesa, Amera koji su se blamirali u tom periodu. I nastavili bi da se nisu povrijedili, to je cinjenica zbog koje je dobio sansu, inace bi vec pakovao stvari za neku pozajmicu.
Jeste stvarno su Kean, El Shaarawy, MDS, Bentancur, Morata, Pjaca, Miretti itd dobili šansu samo u nuždi. Nikad igrali nisu osim kad je povrijeđeno 10 igrača bilo.
Cuj Morata sa 22 godine i vec solidnom sezonom iza sebe u RM pripisuje se kao igrac kojem je Alegri dao sansu, budi ozbiljan. Keana, Pjaca i Bentancur i Miretti su oni koji su dobili sanse. Ali sve je to premalo da bi pricali o treneru koji daje sansu mladim igracima. S tim da su Pjaca i Bentancur dosli kao igraci sa iskustvom igranja seniorskog fudbala.
Jedini koji od njega prave nešto što nije ste vi koji ga pravite nekim mrziteljem i tiraninom nad omladinom. Od povratka nazad je prvo prošle godine vodio najmlađu ekipu Juventusa u par decenija, pa se ta ista ekipa dodatno pomladila ovo ljeto. Više momaka iz primavere je dobilo minute nego vjerovatno kod bilo kojeg trenera u historiji kluba. To se zovu činjenice.
Soule, Iling pa ovi primaverci svi ulazili, kada nije bilo izbora. Slazem se silom prilika Alegri je u zadnje dvije sezone, pogotovo ovu zadnju dao sansu mladim igracima
A to što ne možete podnijeti da svako novorođenče u Torino nema datum debija za Juventus je vaš problem
Da se nasmijem da ti ne propadne fazon :rol:
Miretti je čim se vratio sa odmora ljeto uskočio u ekipu, odmah dobio minute i od samog početka bio planiran kao igrač u rotaciji. Fagioli nije otišao na posudbu jer ga je Allegri htio u ekipi. Još jedna činjenica.
Za Mirettia se donekle i mozemo sloziti, samo nije to bas bilo toliko izvjesno do zadnji dana PR, dok je Fagioliji bio spreman za posudbu, te price kako ga je Alegri htio u ekipi su smijurija.

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 22:35

Voliš pričati o činjenicama, a kad ti se stvarne činjenice iznesu onda bi disektirao, kopao, objašnjavao. Ovaj imao ovoliko godina, ovaj onoliko, ovaj ovo ovaj ono.

Od samog početka ljeta i Fagioli i njegov agent su rekli da će potpisati novi ugovor samo ako će ostati dio ekipe i dobiti priliku. Potpisao je novi ugovor i ostao i dobio priliku. Pričaš o činjenicama, a onda riječi brata igrača u pitanju odbijaš kao 'napise', ali zato neki random insideri koji su pričali o nekoj posudbi su top izvori.

Kad nađeš trenera top kluba koji je bez ikakvog pritiska/potrebe/povrede igrače sa više seniorskih sezona istjerao od starta iz sastava da bi dao priliku djeci sa maksimalnim iskustvom igranja druge i treće lige onda možeš nastaviti sa ovom retorikom. Dotad moje činjenice nije briga za tvoje mišljenje. Ovo je bukvalno kako 99% mladih igrača koji nisu generacijski talenti dobiju priliku u velikom klubu.

Allegri jeste morao ranije dati priliku Fagioliju od starta, ali da je to neki smrtni grijeh koji se mora ponavljati svaki dan vala nije. Fagioli igra super, isto kao što je Miretti igrao na početku super. Za 3 mjeseca ako padne u formi bit će da ga Allegri uništava, a ako nastavi ovako znamo... 'da McK nije bio povrijeđen'. Zdrav razum sugeriše da bi on bez obzira na povredu McKennieja nastavio dobijati prilike jer je odmah protiv Leccea iskoristio golom.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 nov 2022, 22:47

Naravno treba dodati na sve, Max je dao priliku omladincima da ima alibi za lose rezultate :rol: :urnebes: i da, vrijeme da Agneli spremi novi ugovor Maxu :ljepota:
Max Allegri

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 nov 2022, 23:27

Pa to su vecinom cinjenice sto sam naveo, smijesan si ispao sa Moratom dzaba se vadis to je cinjenica. Napisao sam ti i za brata, ne znam sta nije jasno.

Poenta je da je Alegri trener koji voli provjerene igrace, covjek je takav tip trenera koji nece dati sansu mladom igracu tako lako, i to je sve ok, samo je problem sto ti od njega pravis ono sto nije, svaka dalja diskusija je gubljenje vremena.

Napravio je gresku sa Fagiolijem, na kraju je dobro ispalo i idemo dalje.

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2022, 23:37

Padovan je napisao/la:
18 nov 2022, 23:27
Pa to su vecinom cinjenice sto sam naveo, smijesan si ispao sa Moratom dzaba se vadis to je cinjenica. Napisao sam ti i za brata, ne znam sta nije jasno.

Poenta je da je Alegri trener koji voli provjerene igrace, covjek je takav tip trenera koji nece dati sansu mladom igracu tako lako, i to je sve ok, samo je problem sto ti od njega pravis ono sto nije, svaka dalja diskusija je gubljenje vremena.

Napravio je gresku sa Fagiolijem, na kraju je dobro ispalo i idemo dalje.
Činjenica jeste da je Morata bio 'dokazan'. Dokazan koliko je i Kean bio dokazan prije prodaje u Everton, ali ok, zabio je neke golove u sezoni sa Realom. Stvar je u tome da niko ne definiše šta je to mlad igrač. Je li to samo igrač iz akademije ili bilo ko ko nema veće minute na seniorskom nivou. Kad se spomene Morata i ostali onda ne valja jer su kupljeni ili su imali neko iskustvo prije. Ali kad treba kritikovati onda nije bitna ta razlika.

Poenta je da svaki trener voli provjerene igrače. Opet ti kažem, navedi koji to ne voli. Osim ako nije generacijski talenat, velika većina dobije priliku iz potrebe. I nigdje ja ne pravim od Allegrija što nije. Nigdje nisam rekao da je najveći ljubitelj mladih igrača itd., samo se od njega pravi neko ko ih ne podnosi, nikog ispod 28 ne voli, da može imao bi prosjek godina 35 u ekipi itd. što je daleko dalje od istine od moje tvrdnje.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2022, 23:55

Jel ima ijedan primjer u Italiji u zadnji 20ak godina da je neki klub razvio generaciju nekih mladih igraca, npr. da je 4-5-6 njih sa 20ak godina bili prvotimci ili okosnica, a da je to rezultiralo nekakvim uspjehom. Nesto na primjer Pescare u Serie B kada su "napravili" onaj trio Immobile - Insigne - Verratti?

U EPL ces cesto vidjeti ekipu da ima pola prvog tima koji su mladi, i to je normalno, dok u Kalcu (bilo kojem klubu) to je pojam. Zato ti u napadu zadnjih deset godina igraju kojekakvi prosjecni igraci tipa Cire, Belotija, Insinjea. A onda skontas kako su rano priliku dobili Del Piero i Totti npr. :rol:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 nov 2022, 00:06

Ma nije ni u EPL tako, ovi veliki klubovi iako imaju mlade ekipe to je 95% kupljeno izvana. Ništa loše u tome, ali to jednostavno tako ide.

Ja što se sjećam Foden i TAA da su se baš probili i postali zvijezde. Ovo ostalo ili je prosjek ili je kupljeno za veliki novac

JosephNongeBoende

Post Postao/la JosephNongeBoende » 20 nov 2022, 13:51

skudeto iz koming houm :kafa:

slika

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 nov 2022, 20:51

Moze li neka anketa tipa koliko ce nam se igraca vratiti povrijedjeno sa SP?

Unaprijed hvala.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 nov 2022, 21:08

BuffonGigi je napisao/la:
20 nov 2022, 20:51
Moze li neka anketa tipa koliko ce nam se igraca vratiti povrijedjeno sa SP?

Unaprijed hvala.
3-4

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 nov 2022, 08:43

Tek kad se vrate na prvi trening poslije SP.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 21 nov 2022, 16:18

Brat Pogba pod hitno da intervenise na temi SP 2022....raja prica da je Harry Potter Kane kompletniji igrac od svih napadaca danasnjice...jedan od najkompletnijih IKADA.. :shock: :rol:
Treba neko da im objasni ko je Morata.. :kafa: :mrgreen:

Samo budi pazljiv, mlada su to djecica sa vecom dozom puberteta, sto svrsavaju na engleske njuske... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 3 gosta.