NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2022, 23:33

Ni ova prva federalna nije kao nekad, dosta klubova odradi sezonu sa rekordno niskim budzetima, pravo se to resetovalo sa kovid godinom. Gosk ulazi u PL i ako jedinstvo ispadne, najdalje gostovanje ce biti 2 sata voznje. Toliko i o temi putovanja, skupim hotelima i ostalim sranjima kao da gostujes u sudanu :rol:

Vrijeme je za pohod na rang vise i to je to :bih:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 17 nov 2022, 08:44

Truhlo je napisao/la:
16 nov 2022, 23:33
Ni ova prva federalna nije kao nekad, dosta klubova odradi sezonu sa rekordno niskim budzetima, pravo se to resetovalo sa kovid godinom. Gosk ulazi u PL i ako jedinstvo ispadne, najdalje gostovanje ce biti 2 sata voznje. Toliko i o temi putovanja, skupim hotelima i ostalim sranjima kao da gostujes u sudanu :rol:

Vrijeme je za pohod na rang vise i to je to :bih:
Kratko jasno😀 bravo majstore, na kraju krajeva ovaj cilj je postavila uprava, ta ista uprava je do sada sve zacrtano i ostvarila tako da nemam ni trunka sumnje.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 17 nov 2022, 08:45

Mislim da je zalosno pricati o tome da ne mozemo isfinansirati sezonu 1.federalnoj ligi. Poredimo se sa mjestima od 20.000 stanovnika, koji eto ocigledno imaju dovoljno jaku privredu i podrsku lokalne zajednice da to godinama bez problema podrzavaju.
Zenica kao grad je u jednom slobodnom padu. Odlazak stanovnistva, privreda u stagnaciji... neka mi neko nabroji 5 kvalitetnih i potentnih firmi iz Zenice, castim ga. Dakle, dosta stvari nam ne ide na ruku i mi kao navijaci ne mozemo u nekom vecem procentu podrzati rad kluba (jednostavno baza nije toliko velika). Ja sam iskreno razocaran dijasporom, od koje sam ocekivao da ce najvise povuci kad smo zavrsili tu gdje jesmo. Naravno, ima i pozitivnih primjera, recimo ovi momci iz Svedske.
Postoje i ti dugovi koji se moraju vracati i zaista ce biti tesko iscupati se iz ovog zivog blata. Bez zaista jakog generalnog sponzora, koji ce riskirati i uloziti sestocifren iznos i podrske grada, bit ce jako tesko ali ne i neizvodivo.

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 17 nov 2022, 09:04

Ne znam samo kako ste dosli na ovu temu uopste, nije mi jasno polemisanje o prvoj federalnoj, kao da je liga prvaka. Uci u federalnu mora biti prioritet, ako se ostane opet, odose igraci, sponzori, vracanje na 450 navijaca u prosjeku. Uci i borit se sa raspolozivim sredstvima kako znamo i umijemo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2022, 09:14

Ko je napravio ove igrace? Odose? Pa nek idu, ako zele. Klub mora biti iznad svih i ugroziti klub da bi zadrzao 20 igraca nema smisla.

Planovi se mogu promjeniti u dva mjeseca, a da ne pricamo o jednoj sezoni. Mozda je najava borbe za visi rang bio marketinski trik. Bitno je da smo pokazali da mozemo, a na nama treba biti da odvagamo kada je to idealno da udjemo u visi rang. Odigrati ozbiljno do kraja sezone i onda donijeti odluku. Niko nista nece dobiti ako nesto uradimo na silu.
Celik!3,2,2.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 nov 2022, 11:00

Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 nov 2022, 11:17

samoposteno je napisao/la:
17 nov 2022, 11:00
Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo
Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.

Klub je donio odluku za napad na visi rang, vjerujem ovim momcima da su odradili dobru analizu i imaju prave informacije o troskovima i sta nas ceka tamo. Da klub to ne moze isfinansirati, mislim da se ne bi upustali u taj rizik.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 nov 2022, 11:53

Truhlo je napisao/la:
17 nov 2022, 11:17
Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.

Klub je donio odluku za napad na visi rang, vjerujem ovim momcima da su odradili dobru analizu i imaju prave informacije o troskovima i sta nas ceka tamo. Da klub to ne moze isfinansirati, mislim da se ne bi upustali u taj rizik.
Nadam se da ce moc sve troskove podnjet jer boravak u federalnoj po sredini tabele je veliko sranje i vara se svako ko misli da ce dolaziti vise publike u istoj jedino ako budes medju boljim ekipama to mozes ocekivat a nedaj boze ako budemo gubili utakmice i budemo kanta za nabijanje nece ni 500 ljudi dolazit a da se to nebi desilo morat ce se slozit ekipa koja ce dosta vise kostat nego trenutno ova i samim tim dugovi ce se ostavit po strani i praviti novi

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 17 nov 2022, 12:43

17 nov 2022, 11:53
Truhlo je napisao/la:

Nadam se da ce moc sve troskove podnjet jer boravak u federalnoj po sredini tabele je veliko sranje i vara se svako ko misli da ce dolaziti vise publike u istoj jedino ako budes medju boljim ekipama to mozes ocekivat a nedaj boze ako budemo gubili utakmice i budemo kanta za nabijanje nece ni 500 ljudi dolazit a da se to nebi desilo morat ce se slozit ekipa koja ce dosta vise kostat nego trenutno ova i samim tim dugovi ce se ostavit po strani i praviti novi
Moramo uci u 1.ligu FBiH ova pozitivna prica se mora nastaviti.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 17 nov 2022, 12:48

Ma mora se iskorak napravit kakav vise Centar i na kraju ispit i za upravu da li je sposobna za visi rang,realnost sa ovim budjetom od raznih sponzora i ostalih prihoda uz minimalne troskove nije problem vodit klub a sad kad treba naci malo veci novac e tu ce mo vidit sposobnost uprave.
Mnogi bi da igras Centar i ocekivat publiku vece ,sponzore itd i to je nerealno i na kraju ostat ces bez igraca koji ce otic za 10 000 maraka i onda ce ti opet trebat da slozis ekipu nekoliko sezona i jednostavno opast ce i interes od sviju.
Nema publike nigdje a vi ocekujete neke posjete ,imas Grbavicu ,imat ces Kosevo ,dva derbija sarajevski i mostarski i mozda Siroki i Zrinjski ,ovo ostalo nista nece imat vecu posjetu od Celika.
Za kup sam reko zelja mi je u Zenici Zeljeznicar ,nijedan klub nece privuc vise publike i naravno zavrsit sa kupom i posvetit se ligi i uci u FLi to je to.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 17 nov 2022, 13:03

nickiZe88 je napisao/la:
17 nov 2022, 09:04
Ne znam samo kako ste dosli na ovu temu uopste, nije mi jasno polemisanje o prvoj federalnoj, kao da je liga prvaka. Uci u federalnu mora biti prioritet, ako se ostane opet, odose igraci, sponzori, vracanje na 450 navijaca u prosjeku. Uci i borit se sa raspolozivim sredstvima kako znamo i umijemo.
Ima i to drugu stranu medalje. Znam da ima dosta ljudi koji ucestvuju u programima kluba upravo iz glavnog razloga sanacije dugova, jer zele oporavak i u buducnosti da klub bude uspjesan, te da se raduju kao i svi, ali ako se taj balans izgubi da se sredstva uglavnom ulazu u tekuce obaveze, a da se smanji vracanje dugova onda klub rizikuje da izgubi takve. Osjeti se konacno lijepa pricu i zato ide konkretna podrska, a sad dosta takvih da vide da klub i dalje stagnira i tapka u mjestu zbog sportskog segmenta putem kojeg je uostalom i devastiran onda sami zakljucite koliko to moze unazaditi pricu. To je samo realno glediste. Mnogi od sebe odvajaju da vide oporavak, a zatim i napredak, ali bez oporavka sumnjam da bi isto cinili samo da se kotrlja lopta u visem rangu, a za klub bez ambicija. Kad se gleda visi rang kao imperativ, pa se onda i gleda to kao nadogradnja u svakom segmentu, a to nije bas tako, jer u nasem slucaju nema nadogradnje bez vracanja dugova.

Klub moze podnijeti visi rang za tekuce obaveze, ali balans mora biti i ako se vracanje dugova moze uskladiti sa ucescem u visem rangu onda je to jako dobro i treba ici tim putem, ali ako se ne moze uskladiti onda treba uciniti sta je neophodno pa makar i ostali u ovoj trenutnoj ligi bez obzira koliko to bilo tesko. Linijom tezeg otpora za prave odluke, jer interes kluba mora biti iznad svega. Kome se to ne svidja, nije klub adresa za zalbu nego Gradska uprava koja opstruise rad kluba. Ovo je ista prica kao i za odlazak u kantonalnu ligu kad su se ljudi u pocetku bunili, a ispostavilo se da je takva odluka odrzala klub na zivotu. S druge strane imamo i pokazatelje lose odluke kad se bez obzira na pritisak od Gradske uprave pristalo na Turcina, pa zamalo kljuc u bravu. Sad je bitno ne ubrzavati i ne srljati nego pratiti finansijske pokazatelje. U upravi ne sumnjam da su svjesni toga, ali kad dodje vrijeme nek im vodilja bude ta finansijska slika, a ne zelje ljudi i da popustaju tome. Svi ovdje imaju najbolje namjere, ali nekad i sa najboljim namjerama se desi zajeb, pa valjda mi to najbolje znamo iz svoje ruzne proslosti, tako da je glavna vodilja finansijska slika kluba. Korak po korak, postepeno se dizati bez obzira koliko su teske okolnosti i to je pravilan put, jer jedna greska iz najbolje namjere moze napraviti veliku stetu. Treba istrpiti proces onoliko godina koliko je potrebno, ali kad jednom klub stane na noge onda mora biti onaj pravi zenicki reprezent koji ce se uvijek boriti da bude bh. predstavnik u evropskim takmicenjima. Vizija kluba ne smije biti rang vise nego mnogo vise, najvise i zato treba mudro i pametno.

Skontajte kakva bi greska bila da klub nije otisao u kantonalnu ligu, ne da vjerujem nego znam da bi to bila fatalna greska i da bi klub bio ugasen, jer ne bi mogao podnijeti opterecenje. Samo primjer koliko jedna odluka moze znaciti. Sad ako se ucini greska mozda ne bi bio ugasen, ali se moze desiti da se unazade svi napori i da ostane duzi period bez ambicija, a onda krece kontraefekat za kontraefektom po domino efektu. Imamo ovu sansu da klub dizemo pravilnim putem i to moramo iskoristiti. Klub nema luksuz da udje u visi rang, pa da opet ispada nego kad se digne onda se tu trazi nova nadogradnja, jer stagnacija nosi razocarenje. I zato se sve ovo pise, jer klub mora biti na oprezu, a njegovi navijaci i simpatizeri moraju biti mudri vise nego ikad, promisljati o svakom potezu kako ne bi eventualno pogresno vrsili pritisak i usmjeravali klub tamo gdje ga mozda ceka novi problem. Sve sto treba je pustiti da klub na kraju sezone odluci na osnovu svojih finansijskih kalkulacija, a ne na osnovu pritiska, sta je najbolje u njegovom interesu i onda svi zajedno da to podrzimo.

Da ne duzim vise, ide zadnja tekma u ovoj polusezoni, pa nek je rokenrol! SVI U VOGOŠĆU!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 nov 2022, 13:28

17 nov 2022, 11:53
Truhlo je napisao/la:

Ova trenutna ekipa je vec za vrh federalne i grehota bi bilo ne uci u prvu federalnu. Uz dva, tri nova igraca, to je to. Ovim mladim momcima pro ugovori da se mogu 100% fudbalu posvetiti, a ovi iskusniji koji su pri kraju karijere amaterski i kraj price. Onako po nekoj mojoj procjeni, trebat ce dodatni 100 do 120k, kako bi ove igrace mogli ispostovati i dovesti ono sto nam treba. S druge strane ako ne odblokiramo racun do tada, postavlja se pitanje zasto to raditi. Uprava radi na deblokiranju i kazu da su jako blizu da se to desi. Iznjeli su informaciju da ce biti potrebno oko 550k da se odblokira racun i da dosta povjerioca je spremno na placanje na rate, otpis kamata i otpis jednog dijela glavnice.

Imajte na umu da smo imali finale kupa, plus 6 domaci utakmica sarajeva, znaci 7 utakmica smo rentali stadion. Ok nije ni tu cista dobit, bilo je i troskova, a ako jos dodamo zaradu od kup utakmice protiv pitara, cifra sigurno nije ispod 150k od ovih vandredni priliva. Dodaj na to i naplatu naknade za treniranje za Vrhovca i Mahmica, jos ako se sjecam nekih 25k (ispravite me ako grijesim, mozda je i iznos veci) koji idu direktno na ciscenje blokade koju je stavila UIO, mozda vec ovu zimu dolaze pozitvne vijesti nakon 17, 18 godina :bih:

Jos da nas zrijeb kupa pomazi, pa da bude Zeljeznicar kuci :mrgreen: , hladno racunaj 30k KM krajem februara. Recimo da sav ovaj novac ode na otplatu blokada, mozda bi ostalo jos 300 do 350k, koje ako budu povjerioci spremni, mozemo vracati naredne 3 godine. Moze li Celik vracati 100k godisnje za otplatu blokada i igrati prvu federalnu? Mislim da definitivno moze. Ovo je jos pod predpostavkom da niti jedan novi sponzor ne dodje, a znamo da samo Mital trazi odblokiran racun. Online clanstvo, online fan shop, prodaja jela i pica na zapadu, sve bi nam ovo donjelo sa cistim racunom.

EDIT: Zaboravi napisati isto tako ovi javni pozivi na federalnom i kantonalnom nivou, gdje bi mogli pokupiti rutinski 40 do 50k sa odblokiranim racunom. I naravno Fudo Turcine :bih:

Opet treba ovo sve sa rezervom uzeti, jer kao sto neko napisa, sve se moze u 2 mjeseca okrenuti. Bitno je da momci u klubu rade u interesu kluba i po prioritetima koji su trenutno bitni. Iskreno optimistican sam i ocekujem da cemo rijesiti blokade u narednim mjessecima. Samo Celik :bih:

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 17 nov 2022, 14:33

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz
💥[SPEAKER ALERT]💥
Izgovori i neuspjeh za najvjernije navijače ne postoje.⚽️

Naš drugi govornik, rođeni zeničanin i diplomirani ekonomista, Robert Jonjić, podijelit će sa nama jednu takvu priču.

Član je Upravnog odbora NK Celik Zenica, te jedan od lidera finansijskih i organizacijskih reformi na klupama ovog fudbalskog kluba. Kao član NGG "Za Čelik" implementirao je novi statut kluba po socios modelu, koji je za cilj imao spriječavanje gašenja kluba i povratku na stare staze slave.

Pretpostavljate, nije bilo lahko!

📌 Priču o izazovima vraćanja starog sjaja #NKČelik slušamo 12.12.2022. godine na prvom izdanju #FUNZenica.
-
#samočelik #veliksistarČe #sharethefailure #findFUN

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2022, 15:12

Ne uzdajte se dzaba u Mittal.

Mi se mozemo samo u sebe uzdati i nikog vise. I nije pitanje samo plate, na svaku platu imas doprinos koji moras platiti jer je tu reprogram.
Celik!3,2,2.

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 17 nov 2022, 16:27

Ako uspiju sa ovim svime sljedecu godinu ,plasman u prvu ligu uz dobre igre nasih igraca i trenerarskog sjajnog posla i odblokiran racun uprava ce postici stvarno izuzetan posao koji se granici sa cudom sto se mene tice. Stvarno izvarendan trud , nemoguce bi ostvarili i za mene bi to fakticki bio kraj strepnje za buducnost kluba.
Naravno ako ne uspiju ove godine nemam sumnje da ce nastaviti borbu i kad tad ostvariti velku pobjedu za klub odblokiran racun.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 17 nov 2022, 17:32

FK Unis Vogošća - NK Čelik Zenica

Glavni sudija: Trakić Edvin (Sarajevo)
1. Asistent: Hamzić Elvir (Sarajevo)
2. Asistent: Begić Damir (Zenica)
Delegat: Mršo Almedin (Goražde)
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 17 nov 2022, 19:01

Truhlo je napisao/la:
17 nov 2022, 13:28
Ova trenutna ekipa je vec za vrh federalne i grehota bi bilo ne uci u prvu federalnu. Uz dva, tri nova igraca, to je to. Ovim mladim momcima pro ugovori da se mogu 100% fudbalu posvetiti, a ovi iskusniji koji su pri kraju karijere amaterski i kraj price. Onako po nekoj mojoj procjeni, trebat ce dodatni 100 do 120k, kako bi ove igrace mogli ispostovati i dovesti ono sto nam treba. S druge strane ako ne odblokiramo racun do tada, postavlja se pitanje zasto to raditi. Uprava radi na deblokiranju i kazu da su jako blizu da se to desi. Iznjeli su informaciju da ce biti potrebno oko 550k da se odblokira racun i da dosta povjerioca je spremno na placanje na rate, otpis kamata i otpis jednog dijela glavnice.

Imajte na umu da smo imali finale kupa, plus 6 domaci utakmica sarajeva, znaci 7 utakmica smo rentali stadion. Ok nije ni tu cista dobit, bilo je i troskova, a ako jos dodamo zaradu od kup utakmice protiv pitara, cifra sigurno nije ispod 150k od ovih vandredni priliva. Dodaj na to i naplatu naknade za treniranje za Vrhovca i Mahmica, jos ako se sjecam nekih 25k (ispravite me ako grijesim, mozda je i iznos veci) koji idu direktno na ciscenje blokade koju je stavila UIO, mozda vec ovu zimu dolaze pozitvne vijesti nakon 17, 18 godina :bih:

Jos da nas zrijeb kupa pomazi, pa da bude Zeljeznicar kuci :mrgreen: , hladno racunaj 30k KM krajem februara. Recimo da sav ovaj novac ode na otplatu blokada, mozda bi ostalo jos 300 do 350k, koje ako budu povjerioci spremni, mozemo vracati naredne 3 godine. Moze li Celik vracati 100k godisnje za otplatu blokada i igrati prvu federalnu? Mislim da definitivno moze. Ovo je jos pod predpostavkom da niti jedan novi sponzor ne dodje, a znamo da samo Mital trazi odblokiran racun. Online clanstvo, online fan shop, prodaja jela i pica na zapadu, sve bi nam ovo donjelo sa cistim racunom.

EDIT: Zaboravi napisati isto tako ovi javni pozivi na federalnom i kantonalnom nivou, gdje bi mogli pokupiti rutinski 40 do 50k sa odblokiranim racunom. I naravno Fudo Turcine :bih:

Opet treba ovo sve sa rezervom uzeti, jer kao sto neko napisa, sve se moze u 2 mjeseca okrenuti. Bitno je da momci u klubu rade u interesu kluba i po prioritetima koji su trenutno bitni. Iskreno optimistican sam i ocekujem da cemo rijesiti blokade u narednim mjessecima. Samo Celik :bih:
Po tom principu smo mi mogli ostati i u federalnoj ligi i vracati svake godine po 50k maraka duga i tako slijedecih 30 godina. A svake godine bi strepili da li ce biti para za dug, svake godine bi se pitali kada cemo u premier ligu (jer naprijed ne mozes bez ozbiljnijeg budjeta) i tako dalje i tako dalje.

Meni je insistiranje na ligi vise, sa dugovima koje mi imamo potpuno blesava i promasena rabota. Nikakvu korist u ovim uslovima ne vidim osim toga da kazemo da nismo u drugoj vec u prvoj ligi. Konsolidacija poslovanja i crpljenje svih atoma (tj svakog feninga) na vracanje dugova mora biti glavni cilj, pa se shodno tome nadam da ce i upravni time da se vodi.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 nov 2022, 19:18

habuba je napisao/la:
17 nov 2022, 19:01
Truhlo je napisao/la:
17 nov 2022, 13:28

Po tom principu smo mi mogli ostati i u federalnoj ligi i vracati svake godine po 50k maraka duga i tako slijedecih 30 godina. A svake godine bi strepili da li ce biti para za dug, svake godine bi se pitali kada cemo u premier ligu (jer naprijed ne mozes bez ozbiljnijeg budjeta) i tako dalje i tako dalje.

Meni je insistiranje na ligi vise, sa dugovima koje mi imamo potpuno blesava i promasena rabota. Nikakvu korist u ovim uslovima ne vidim osim toga da kazemo da nismo u drugoj vec u prvoj ligi. Konsolidacija poslovanja i crpljenje svih atoma (tj svakog feninga) na vracanje dugova mora biti glavni cilj, pa se shodno tome nadam da ce i upravni time da se vodi.
Poredjenje ti nema smisla. Moze se igrati prva federalna i vracati dugovi na istom nivou. Poenta je odblokirati racun pa makar to znacilo 3 godine otplacivanja ugovorenih rata, jer ti potencijalno moze donjeti puno vise priliva, nego cekanje u 2oj ligi centar, sa 300 ili 250 ulaznica umjesto 1000, gdje imas rizik da ti se prihodi od sponzora, navijaca i donatora prepolove. Ne treba gurati na silu, treba naci balans u svemu.

Ova godina se pokazala sta znaci napredak na terenu i borba za visi rang. Vidjet cemo na skupstini i izvjestaju godisnjem razliku u prosloj i ovoj sezoni. Bice nebo i zemlja u prihodima. Da se razumijem i ja bi najvise volio da nas je 5000 na stadionu bez obzira na sve, ali necemo se lagati. Rezultat na terenu diktira desetine hiljada maraka godisnje i treba raditi u skladu sa tim, bez da se ugrozi dugorocna buducnost kluba. Prva federalna je druga liga centar sa malo pismenijim amaterima i nista vecim aman zaman budzetima.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 nov 2022, 19:34

Jos jednom bi da napomenem da su u toku prijave za obnovu akcije "12ti igrac - forumaši". Ove godine je ocigledno puno manja zainteresovanost, pa bi predlozio ukoliko se ostali slazu da ako nas ne bude dovoljno za 12ti igraca, zauzmemo akciju "vjerni navijac". Naravno ukoliko se ostali slazu, zao bi mi bilo da izostane nasa podrska.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 13 gostiju.