bordobijeli je napisao/la: ↑09 nov 2022, 11:20
Shategabri je napisao/la: ↑09 nov 2022, 08:02
Antikloc je napisao/la: ↑08 nov 2022, 18:04
Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!
U ovoj situaciji ne znam baš kako bi nam probleme riješio budžet od 20 ili 30 miliona. Zaposlili bi dobrog trenera, platili dobro i riješili probleme?
Pa i u Zrinjskom je stranac. Ok, njih pomaže politički sistem, nas ne, ali ne možemo reći da nam manjka love u okvirima bh fudbala.
Sve i da ti stane politika iza kluba, prije bi došli u situaciju Čelika nego što bi profitirali od toga. Takve su okolnosti i znaš i sam kako to ide.
Trebamo prave ljude koji će uspješno voditi klub. Ovako kako su dovedeni i kako se dovode ljudi, teško.
Naš jedan od problem je sto se mi ponašamo kao da nam je budzet 30 miliona. I ocekivanja su iskorak, iznad lige smo, drugi nemaju nista itd. Sve nesto marketing, uslovi, velika obecanja, plate ovo ono a na terenu prosjek premijer lige. Mislim da to razmišljanje nas cesto dovede u negativnu atmosferu, napravi se slika da smo Real M za ostale klubove a u stvari nista nismo bolje organizovani a ni ljudske resurse nemamo bolje od Zrinjskog, Tz City, Borca.
Pa dobro i to je nešto. Kad bi tako ljudi u klubu detektovali probleme i postavili stvari onako kakve i jesu, onda bi znao na čemu si.
I šta treba popravljati, na čemu raditi. Jok, oni šute, rade kao da je sve ok. Bitno je pisati navijačima hajte u klub na šake ako smijete.
Pijuckati pivo na tribinama i smijati se kao da je sve ok.
Pogledaš tabelu, klub kojeg si predsjednica 5. na tabeli. Jel to ok? Jesu nam to ciljevi?
Pogledaj samo koliko imamo poraza? Jel ovo FKS koje bi mi trebali željeti?
Kao nekog ko je baš veliki navijač, debelo su me ohladili. 25 godina pratim FKS, nikad nisam bio ovako ohlađen i razočaran.