FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

donDondon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la donDondon » 09 nov 2022, 11:07

Stroj1946 je napisao/la:
09 nov 2022, 11:03
Pare ne mogu rijesiti sve. Ta floskula samo u Bosni prolazi, gdje je sve korumpirano, pa se za petobu moze sve kupiti. To u razvijenim zemljama nije tako, u ovom slucaju ozbiljnijim klubovima. Nije isto dati milion eura glupom covjeku i milion eura trezvenijem covjeku. Onaj glupi ce spickat sve na khurve, gudru i cugu, a onaj trezveniji ce uloziti u neki biznis i razvijati.
E mi smo ovaj glupi covjek. Potrosi budzet na ovu sezonu, uzmi titulu, hajmo slavit..... sta cemo kako cemo narednu, ma yebo ba narednu sezonu, nije ni bitno, snaci cemo se, skontat cemo nesto.... Nasa posla... Bez plana, organizacije i vizije... Svaki put ista prica.... I ond opet pljuj, tjeraj, dovedi nove itd.... Nije sve politika, nego u strucnosti, profesionalizmu i motivaciji ljudi u klubu. Zato je Dinamo miljama, pa Zvezda, Osijek i Partizan.
Vi niste svjesni da smo mi kroz 7,8 ovih godina spickali budzete kao svi klubovi skupa u 20 godina ove lige, i opet smo tu gdje jesmo. Nikakav napredak nismo ostvarili.... Nece niko ozbiljan da dodje da radi u klub, od velikih imena, iako bi sigurno htjeli, bez razlike kakva je liga, jer imamo najveci potencijal od svih klubova u ligi, a vazda neka pizzdarija, nije sredjeno stanje u klubu, ne zna se ko pije a zna se ko placa.... Amaterizam par ekselans...
:clap:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 nov 2022, 11:20

Shategabri je napisao/la:
09 nov 2022, 08:02
Antikloc je napisao/la:
08 nov 2022, 18:04
08 nov 2022, 14:08

Eto Zrinjski nema 30 miliona, pa ima dominaciju.
Znači to nije presudno bar kad je u pitanju PLBiH.
Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!
U ovoj situaciji ne znam baš kako bi nam probleme riješio budžet od 20 ili 30 miliona. Zaposlili bi dobrog trenera, platili dobro i riješili probleme?
Pa i u Zrinjskom je stranac. Ok, njih pomaže politički sistem, nas ne, ali ne možemo reći da nam manjka love u okvirima bh fudbala.
Sve i da ti stane politika iza kluba, prije bi došli u situaciju Čelika nego što bi profitirali od toga. Takve su okolnosti i znaš i sam kako to ide.

Trebamo prave ljude koji će uspješno voditi klub. Ovako kako su dovedeni i kako se dovode ljudi, teško.
Naš jedan od problem je sto se mi ponašamo kao da nam je budzet 30 miliona. I ocekivanja su iskorak, iznad lige smo, drugi nemaju nista itd. Sve nesto marketing, uslovi, velika obecanja, plate ovo ono a na terenu prosjek premijer lige. Mislim da to razmišljanje nas cesto dovede u negativnu atmosferu, napravi se slika da smo Real M za ostale klubove a u stvari nista nismo bolje organizovani a ni ljudske resurse nemamo bolje od Zrinjskog, Tz City, Borca.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 nov 2022, 11:28

bordobijeli je napisao/la:
09 nov 2022, 11:20
09 nov 2022, 08:02
Antikloc je napisao/la:
08 nov 2022, 18:04

Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!
U ovoj situaciji ne znam baš kako bi nam probleme riješio budžet od 20 ili 30 miliona. Zaposlili bi dobrog trenera, platili dobro i riješili probleme?
Pa i u Zrinjskom je stranac. Ok, njih pomaže politički sistem, nas ne, ali ne možemo reći da nam manjka love u okvirima bh fudbala.
Sve i da ti stane politika iza kluba, prije bi došli u situaciju Čelika nego što bi profitirali od toga. Takve su okolnosti i znaš i sam kako to ide.

Trebamo prave ljude koji će uspješno voditi klub. Ovako kako su dovedeni i kako se dovode ljudi, teško.
Naš jedan od problem je sto se mi ponašamo kao da nam je budzet 30 miliona. I ocekivanja su iskorak, iznad lige smo, drugi nemaju nista itd. Sve nesto marketing, uslovi, velika obecanja, plate ovo ono a na terenu prosjek premijer lige. Mislim da to razmišljanje nas cesto dovede u negativnu atmosferu, napravi se slika da smo Real M za ostale klubove a u stvari nista nismo bolje organizovani a ni ljudske resurse nemamo bolje od Zrinjskog, Tz City, Borca.
Pa dobro i to je nešto. Kad bi tako ljudi u klubu detektovali probleme i postavili stvari onako kakve i jesu, onda bi znao na čemu si.
I šta treba popravljati, na čemu raditi. Jok, oni šute, rade kao da je sve ok. Bitno je pisati navijačima hajte u klub na šake ako smijete.
Pijuckati pivo na tribinama i smijati se kao da je sve ok.
Pogledaš tabelu, klub kojeg si predsjednica 5. na tabeli. Jel to ok? Jesu nam to ciljevi?
Pogledaj samo koliko imamo poraza? Jel ovo FKS koje bi mi trebali željeti?
Kao nekog ko je baš veliki navijač, debelo su me ohladili. 25 godina pratim FKS, nikad nisam bio ovako ohlađen i razočaran.
Koševo Zapad

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 nov 2022, 13:25

Tišina na temi.. :zzz:
Nikakvih info oko trenera, nadam se da je bar neki razgovor obavljen s glavnim kandidatima :)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 nov 2022, 13:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
09 nov 2022, 13:25
Nikakvih info oko trenera, nadam se da je bar neki razgovor obavljen s glavnim kandidatima :)
tisina i oko mogucih pojacanja . Ni novinarima nismo zanimljivi vise
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 09 nov 2022, 13:31

sjebace se nacija uglavnom :opaopa:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 nov 2022, 13:32

Bolje tisina nego da citam neku glupost. kad je tisina onda klub radi najbolji posao.

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 09 nov 2022, 13:36

A ko bi to po tebi trebao obavljati te razgovore? celava prevarantska spodoba!? Pogubljeni Mirvić!? Rospija Ayla!? Tko!?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 nov 2022, 13:43

brojjedan je napisao/la:
09 nov 2022, 13:36
A ko bi to po tebi trebao obavljati te razgovore? celava prevarantska spodoba!? Pogubljeni Mirvić!? Rospija Ayla!? Tko!?
Emir obavlja razgovore. Da li sam mislio da će neko drugi biti sd i to raditi - da, ali ybg, gotovo sad, bit ce SD i dalje, a naše je da se nadamo da ce to obaviti sto je bolje moguće.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 nov 2022, 13:58

Zrinjski tc zeljo borac su sa budzetom (od 1m km manje nego mi)

E sad milion maraka jeste puno kao cifra, al ako tebi Vico zeljkovic mile dodik kaze napravi ekipu solidnu koliko mozes a ja cu sa sudijama odradit i pogurat gdje treba prijavi igrace na minimalac placaj ispostola i porez ti je oprosten (za povrat netrazimo nista sem da lesinari glasaju za nas da se mi reklamiramo i da je nas covjek dva na najvecim pozicijama u klubu. dzaba tebi tad milion km prednosti, tako isto je sa zrinjskijem i sa tc ..sisoje se uvalio u politiku tc ce se za 1 godinu ugasit..

Skupoca u SARAJEVU je skoro za 30-40% visa nego u bl mostaru itd, igrat u FK SARAJEVU jeste najbolja reklama al isto je najtezi dres jer recimo zeljo taj klub od postanjka se ponasa ko sloboda daj da smo u prvij ligi imo nemo titula igro ne igro u evropi zadovoljni su da budu srednji stakez dok mi smo mercedes bmw al mjenjac nam steka i to zeinjski iz ciska preza koristi..

E sad da mi imamo potencijal da budemo bosanski bajern imamo, samo vlasnik kluba mora znat, da SVE SKUPINE U BH SE BOJE FK SARAJEVA I ZNAJU AKO SARAJEVO POCNE DOMINIRAT DA CE SE DESIT ISTO KO I U HRVASKOJ UZ TO DA CE OSTALI KLUBOVI VECINA NJIH NESTAT A I ONO STO OSTANE ZELJO VELEZ BORAC ZRINJSKI SB MOZDA SLOBODA CE PRAVIT PROBLEM GRADU UPRAVI,

Zamislite samo da mi zelju pobjedimo 20 x zaredom manijaci bi zapalili stadion i klub itd.. jer ponovo kazem njima je ok da budu srednji stalez al da nas sa vremena na vrijeme pobjede, dok za nas derbi nikad nije bio nesto ama zaman malo jaca atmosvera i kad pobjedis lakse posjebajes pricis nejac kad oni pobjede odnosese kao djete iz 7 razreda kad pretuce baba i kaze vidis mogu ija tebe istuc

Zato mislim da medju hz pitarima ima ljudi koji su ubaceni od strane drugi skupina klubova i da dosta unose taj negativitet, i zato mislim da je Dinamo uspuio jer jje MAMIC presjekao i rekao ja cu se suprostavit bbb upravo radi ovog gore navedenog a vamo cu radit sta treba kad klub ojaca i kad se ja povucem klub ce bit dovoljno jak da mu ostatak bjede u hrvaskoj ligi nece moci nista..

Zato isto mislim da mirvic mora podvuc crtu i prekratit hz pitarima i uskratit im bilo kako curenje iz kluba i javno reci ovo sto sam rekao a vamo radit kako treba dovodit najbolje ljude na pozicije..

Zrinjski to radi bolje od nas jer velez i oni su jos u 1993 niko nesmije prec preko mosta i niko se nikom toliko nemjesan a zrinjski je politicki klub samim tim hdz i vlada mostarom i samim tim oni i karaju velez maksimalno dok vekez nema cin da uzvratim
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 09 nov 2022, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 09 nov 2022, 14:01

Zukanovic je napisao/la:
09 nov 2022, 13:32
Bolje tisina nego da citam neku glupost. kad je tisina onda klub radi najbolji posao.
nema qurcenja kako direktorica sroci par rijeci

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 nov 2022, 14:53

Bile su horde u klubu, ako koga zanima. Razgovor sa direktoricom obavljen i zahtjev za odlaskom Hadzica upucen i formalno.

Ja mislim da nema pojma jos niko sta i kako dalje sto se tice sportskog dijela, koga dovesti da uopste prodrma ekipu.
Ja bi za rahmana dao sve igrace iz veznog reda zajedno, ne sto je toliko bolji od njih nego nam fali te njegove kurcevitosti na terenu, njega kad vide drugi igraci kako grize i oni se trznu.. I kapitensku mu dati odma. Lidera na terenu nemamo s glave..
Za trenera nekakve moje zelje da je neko motivator a da dovoljno zna taktiku postaviti, tipa mladjeg cire. Nije toliko los kvalitet koliko su oni potonuli pshihicki..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 nov 2022, 15:14

BegovicRamiz je napisao/la:
09 nov 2022, 13:31
jedino da se vrati Rahmanovic , ovaj klub bi se trznuo. Pljuni Mirvicu pare za platu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 09 nov 2022, 15:26

Ima li slika sa stadiona AFH, dokle su radovi dosli???

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 nov 2022, 15:29

Ma tebra iskreno raju vise zaboli kur.ac jer, da dodje sad Guardiola raja ne bi verovala vise u nikakav uspjeh.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 nov 2022, 15:48

ElCartel11 je napisao/la:
09 nov 2022, 15:29
Ma tebra iskreno raju vise zaboli kur.ac jer, da dodje sad Guardiola raja ne bi verovala vise u nikakav uspjeh.
Ima i te brate, raja je razočarana i to pravo. Ne mogu nas vise “iznenaditi” s lošim uspjesima, možemo se samo iznenaditi ako nas kojim slučajem dobro krene..

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 09 nov 2022, 16:06

Ode Rahmanović u Tursku
ISTINA ZA VEDRANA!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 nov 2022, 16:36

nokee je napisao/la:
09 nov 2022, 14:53
Bile su horde u klubu, ako koga zanima. Razgovor sa direktoricom obavljen i zahtjev za odlaskom Hadzica upucen i formalno.

Ja mislim da nema pojma jos niko sta i kako dalje sto se tice sportskog dijela, koga dovesti da uopste prodrma ekipu.
Ja bi za rahmana dao sve igrace iz veznog reda zajedno, ne sto je toliko bolji od njih nego nam fali te njegove kurcevitosti na terenu, njega kad vide drugi igraci kako grize i oni se trznu.. I kapitensku mu dati odma. Lidera na terenu nemamo s glave..
Za trenera nekakve moje zelje da je neko motivator a da dovoljno zna taktiku postaviti, tipa mladjeg cire. Nije toliko los kvalitet koliko su oni potonuli pshihicki..
Ako oratis fudbal lako je uociti sta nam fali. Kapiten ti je Suljic,tu dodas Dzafica,Nurudina,Tomasevica,Traku,Varesanovica, prosjecnog Ikica,Salcina i skontas da u ekipi imas grupu bezmudih manekena kojima je frizurica preca od igre, 2 puta ne ulete klizeci,ne trce,isprate igraca dva metra poslije ga pogledom isprate,ja odgovorno tvrdim dok su oni na terenu nema napredka,ko ce da trci i gine na terenu za njih? Stanojevic i Rahman kad su bili imao si 90 min agresivnost,imao si mangupe na terenu,ovo je gomila nakaza.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 09 nov 2022, 16:45

nokee je napisao/la:
09 nov 2022, 06:12
Sanchez1987 je napisao/la:
09 nov 2022, 05:17
nokee je napisao/la:
08 nov 2022, 23:16

Evo padobranca sam se otkri.
Jedan od nasih uvazenih mahalaca koji sve zna a pojma o zivotu nema.
O cemu ti druze pricas? Kao mozart nam sponzor pa namjestamo rezultate ili si u fazonu oni nam sponzori pa nemamo nafake? O cemu god razmisljas od to dvoje pokrij se po glavi, nemoj ni viriti ispod, pametnije ti je!
Razmisljam u nekom realnom fazonu kako smo potpisali s njima sve je krenulo nizbrdo i da je to veoma sumnjivo,znaci sumnja druze,a ne u fazonu tebe tvrdoglavog kojem je to sprdnja kao ono nema sanse da tu ima nesto,gdje bi mi ba sta smuljali,moze Juve,Milan itd al mi jok.
Tvdoglav si druze do bola,popusti malo,imas nikad gore Sarajevo a zapeo u odbrani Mirve i Ayle kao da su sveci,i setamo se ligom.
Daj ba dosta mi je idiotarija ! Lutrija ti sponzor od kad postoji, al to nije kladionica jel? Ma hajde ba mucni glavom, kakva tvrdoglavost. Ili se ne upustaj u nesto sto ne znas. Necu tebi ponavljati koga branim i zasto, dovoljno mi je da razmisljas da nam je Mozart problem, pa kako onda pricati s tobom o ulozi zadacima i odgovornostima Ajle ili Mirvica.
Ako vec pises samo da napises nesto, ukucaj na google kome je sve sponzor kladionica, pola nase lige ce ti iskociti, pola liga 5. Informisi se malo prije pisanja..
Pricam o namjestanju utakmica,kakve veze ima kome su sve sponzor,ne vrijedi objasnjavati vidim ne kontas,ok sve si u pravu :bih:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 09 nov 2022, 16:46

FCUM je napisao/la:
09 nov 2022, 15:14
BegovicRamiz je napisao/la:
09 nov 2022, 13:31
jedino da se vrati Rahmanovic , ovaj klub bi se trznuo. Pljuni Mirvicu pare za platu
I ja mislim, nešto slično je Hajduk uradio sa Livajom.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, miguelramos, mnon46 i 52 gosta.