FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 nov 2022, 21:47

Onda je i Real kontadiktoran bio sa bwinom :lol: , da ne nabrajam primjere iz regiona gdje svaki klub na balkanu skoro ima sponzorstvo sa Mozzartom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 nov 2022, 21:53

H8Z7 je napisao/la:
08 nov 2022, 21:44
MortemHz je napisao/la:
08 nov 2022, 19:52
egocentrik je napisao/la:
08 nov 2022, 19:35
Ja licno mislim da nismo u talu s kladionicarskom mafijom, možda sam sumnjao kad je onaj rumeni sto je pobjegao u Srbiju igrao ne mogu se sjetiti prezimena a l da se sjetim povratio bih koliko mi je lik odvratan bio. Povalio nas je direktno sezonu kad smo prosuli prednost nad borcem.
Meni smeta sama reklama kladionice na našem dresu, smeta mi sto nasa oficijalna stranica kompletnu objavu posveti Mozzart kladionici, smeta mi promovisanje kocke. Mislim da su neki Englezi, možda Bolton jasno i glasno stali protiv kladionica. Ako smo spali na to da nas vadi nekih 50k (i to dabogda) od kladionicarskog smeca i ako smo mi njihova marioneta da ih moramo reklamirati onda daj da igramo s juniorima nece nam nista taj novac znaciti.
Prvi put kad je došlo do toga da kladara bude nas sponzor razmisljao sam koliko klub sam od sebe moze uraditi da se izuzme i svih ponuda svijeta.
Mislim da boljeg marketinskog poteza nikad ne bi napravili.
Lutrija Bosne i Hercegovine je jedan od naših najdugovječnijih sponzora, ne sjećam se da je iko ikad to spomenuo u negativnom kontekstu. Teško da raja nije upućena u to jer su tu jako dugo prisutni, bile su reklame i sve ostale prateće stvari. Zašto je Mozzart problem ako lutrija nije svih ovih godina?
Druže to dvoje nikako ne možeš porediti. U osnovi cilj lutrije i kladionice je isti da ostvare što veći profit a način na koji oni rade tj. daju usluge je veoma različit. Lutrija pogađaš neke random brojeve a ovdje se kladiš tj. između ponuđeni utakmica biraš ko će pobijediti, koliko golova itd. Dakle ti kao sportski klub potpišeš ugovor sa jednom od najvećih kladionica na Balkanu što je veoma kontradiktorno.
Kladionica je isto tako dio lutrije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 08 nov 2022, 22:02

H8Z7 je napisao/la:
08 nov 2022, 21:44
MortemHz je napisao/la:
08 nov 2022, 19:52
egocentrik je napisao/la:
08 nov 2022, 19:35
Ja licno mislim da nismo u talu s kladionicarskom mafijom, možda sam sumnjao kad je onaj rumeni sto je pobjegao u Srbiju igrao ne mogu se sjetiti prezimena a l da se sjetim povratio bih koliko mi je lik odvratan bio. Povalio nas je direktno sezonu kad smo prosuli prednost nad borcem.
Meni smeta sama reklama kladionice na našem dresu, smeta mi sto nasa oficijalna stranica kompletnu objavu posveti Mozzart kladionici, smeta mi promovisanje kocke. Mislim da su neki Englezi, možda Bolton jasno i glasno stali protiv kladionica. Ako smo spali na to da nas vadi nekih 50k (i to dabogda) od kladionicarskog smeca i ako smo mi njihova marioneta da ih moramo reklamirati onda daj da igramo s juniorima nece nam nista taj novac znaciti.
Prvi put kad je došlo do toga da kladara bude nas sponzor razmisljao sam koliko klub sam od sebe moze uraditi da se izuzme i svih ponuda svijeta.
Mislim da boljeg marketinskog poteza nikad ne bi napravili.
Lutrija Bosne i Hercegovine je jedan od naših najdugovječnijih sponzora, ne sjećam se da je iko ikad to spomenuo u negativnom kontekstu. Teško da raja nije upućena u to jer su tu jako dugo prisutni, bile su reklame i sve ostale prateće stvari. Zašto je Mozzart problem ako lutrija nije svih ovih godina?
Druže to dvoje nikako ne možeš porediti. U osnovi cilj lutrije i kladionice je isti da ostvare što veći profit a način na koji oni rade tj. daju usluge je veoma različit. Lutrija pogađaš neke random brojeve a ovdje se kladiš tj. između ponuđeni utakmica biraš ko će pobijediti, koliko golova itd. Dakle ti kao sportski klub potpišeš ugovor sa jednom od najvećih kladionica na Balkanu što je veoma kontradiktorno.
Pa i Lutrija BH ima u ponudi sportsko kladjenje ! A inace Lutrija BH je austrijska firma. Firma kojoj je osnovna djelatnost kasina i automat klubovi.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 08 nov 2022, 22:09

Ovu Feđinu patetiku u svakom razgovoru je stvarno cringe slušati.

Sreća pa neću Svjetsko gledati na BHT-u.. nešto osjećam da će biti komentator, lafo stručni :D
The saddest thing in life is wasted talent.

SvjetskoPrventsvo
Kontakt:

Post Postao/la SvjetskoPrventsvo » 08 nov 2022, 22:13

scholsey je napisao/la:
08 nov 2022, 22:09
Sreća pa neću Svjetsko gledati na BHT-u.. nešto osjećam da će biti komentator, lafo stručni :D
Neće :)
Osim, Musa, Dželo, Janković i Dogan.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 nov 2022, 22:37

Chony533 je napisao/la:
08 nov 2022, 18:16
Kad ce pocet ovi akademci sto igraju ofanzivinje konacno poceti gurati u prvi tim konkretno
10x lakse je napraviti defanzivca nego ofanzivca...
Jednostavno.
Ofanzivca moras dosta istrpiti i opet nije garant da ce postati ono sto mu je projekcija.
Mislim da je puno bolje ofanzivne igrace koji su potencijal slati vec sa 18 godina da igraju seniorski fudbal ali u klub s kojim imas ugovor da garantuje minute. Dosta cesto ljudi prave pogresne projekcije za igrace jer ne gledaju cjelokupnu sliku, pa dijete koje je jace fizicki sa 13-15-16 godina i zaabija "40 komada" po sezoni ne odigra nikad minute za seniore. A znaju cesto biti razlog sto neki drugi napadac ili ofanzivac ne dobije priliku jer donosi rezultate u mladjim kategorrijama i onda izgubis i jednog i drugog.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 08 nov 2022, 23:01

Pantelija je napisao/la:
08 nov 2022, 22:37
Chony533 je napisao/la:
Kad ce pocet ovi akademci sto igraju ofanzivinje konacno poceti gurati u prvi tim konkretno
Jednostavno.
Ofanzivca moras dosta istrpiti i opet nije garant da ce postati ono sto mu je projekcija.
Mislim da je puno bolje ofanzivne igrace koji su potencijal slati vec sa 18 godina da igraju seniorski fudbal ali u klub s kojim imas ugovor da garantuje minute. Dosta cesto ljudi prave pogresne projekcije za igrace jer ne gledaju cjelokupnu sliku, pa dijete koje je jace fizicki sa 13-15-16 godina i zaabija "40 komada" po sezoni ne odigra nikad minute za seniore. A znaju cesto biti razlog sto neki drugi napadac ili ofanzivac ne dobije priliku jer donosi rezultate u mladjim kategorrijama i onda izgubis i jednog i drugog.
To je istina 100%, al treba pocet onda praviti igrace od ovih malaca gdje vidis da ima talenta. Sto se ne bi recimo Pramenkovic, Bijelonja, Ramić I, itd poslali negdje u federaciji da igraju i sklopiti ugovor gdje se moraju ispostovat minute, nastupi i sl.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 08 nov 2022, 23:16

Sanchez1987 je napisao/la:
08 nov 2022, 17:20
nokee je napisao/la:
08 nov 2022, 16:28
JavierBosnia je napisao/la:
08 nov 2022, 14:03
O cemu pricamo kad imas dobar broj raje koja vjeruje da je glavni problem ugovor sa Mozzartom i pozivaju da se isti raskine :rol: :rol:
:thumbup: tuzno ali je tako!
Tuzno je i to sto vi ne vjerujete ni u sta,mislite da pratite Svedsku prvu ligu,sve fer i posteno :rol:
Vama sigurno i oni turci iz zenice bili fer i posteni,dok se nije saznalo,pa eto gdje je Celik sad,Jedan Juventus izbacen u tamo neku cetvrtu ligu zbog namjestanja tekmi,umjesani bili,Milan,Fiorentina,Lacio itd,,,al jok bosnjo kad vjeruje to nema granica,gdje ce ba nas Mirvic il neko treci upustat se u to,hajte molim vas,ma dajte....ne kazem da jeste,al brate kako tako vjerujete kao da smo mi neki serijatski klub il sta vec,odsjeku jezik ako slazes :rol:
Evo padobranca sam se otkri.
Jedan od nasih uvazenih mahalaca koji sve zna a pojma o zivotu nema.
O cemu ti druze pricas? Kao mozart nam sponzor pa namjestamo rezultate ili si u fazonu oni nam sponzori pa nemamo nafake? O cemu god razmisljas od to dvoje pokrij se po glavi, nemoj ni viriti ispod, pametnije ti je!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 nov 2022, 01:17

Chony533 je napisao/la:
Naravno, kad napuni 22 pa dalje :) ipak je ovo engleski premiership, nemaju kad djeca igrati
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

andol
Kontakt:

Post Postao/la andol » 09 nov 2022, 02:05

slika
slika
slika

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 09 nov 2022, 05:17

nokee je napisao/la:
08 nov 2022, 23:16
nokee je napisao/la:
08 nov 2022, 16:28

:thumbup: tuzno ali je tako!
Tuzno je i to sto vi ne vjerujete ni u sta,mislite da pratite Svedsku prvu ligu,sve fer i posteno :rol:
Vama sigurno i oni turci iz zenice bili fer i posteni,dok se nije saznalo,pa eto gdje je Celik sad,Jedan Juventus izbacen u tamo neku cetvrtu ligu zbog namjestanja tekmi,umjesani bili,Milan,Fiorentina,Lacio itd,,,al jok bosnjo kad vjeruje to nema granica,gdje ce ba nas Mirvic il neko treci upustat se u to,hajte molim vas,ma dajte....ne kazem da jeste,al brate kako tako vjerujete kao da smo mi neki serijatski klub il sta vec,odsjeku jezik ako slazes :rol:
O cemu ti druze pricas? Kao mozart nam sponzor pa namjestamo rezultate ili si u fazonu oni nam sponzori pa nemamo nafake? O cemu god razmisljas od to dvoje pokrij se po glavi, nemoj ni viriti ispod, pametnije ti je!
Razmisljam u nekom realnom fazonu kako smo potpisali s njima sve je krenulo nizbrdo i da je to veoma sumnjivo,znaci sumnja druze,a ne u fazonu tebe tvrdoglavog kojem je to sprdnja kao ono nema sanse da tu ima nesto,gdje bi mi ba sta smuljali,moze Juve,Milan itd al mi jok.
Tvdoglav si druze do bola,popusti malo,imas nikad gore Sarajevo a zapeo u odbrani Mirve i Ayle kao da su sveci,i setamo se ligom.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 09 nov 2022, 05:45

Mq imali smo i lani 12 bodova prednosti kad nije bilo Mozzarta.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 nov 2022, 06:12

09 nov 2022, 05:17
nokee je napisao/la:
08 nov 2022, 23:16

Razmisljam u nekom realnom fazonu kako smo potpisali s njima sve je krenulo nizbrdo i da je to veoma sumnjivo,znaci sumnja druze,a ne u fazonu tebe tvrdoglavog kojem je to sprdnja kao ono nema sanse da tu ima nesto,gdje bi mi ba sta smuljali,moze Juve,Milan itd al mi jok.
Tvdoglav si druze do bola,popusti malo,imas nikad gore Sarajevo a zapeo u odbrani Mirve i Ayle kao da su sveci,i setamo se ligom.
Daj ba dosta mi je idiotarija ! Lutrija ti sponzor od kad postoji, al to nije kladionica jel? Ma hajde ba mucni glavom, kakva tvrdoglavost. Ili se ne upustaj u nesto sto ne znas. Necu tebi ponavljati koga branim i zasto, dovoljno mi je da razmisljas da nam je Mozart problem, pa kako onda pricati s tobom o ulozi zadacima i odgovornostima Ajle ili Mirvica.
Ako vec pises samo da napises nesto, ukucaj na google kome je sve sponzor kladionica, pola nase lige ce ti iskociti, pola liga 5. Informisi se malo prije pisanja..

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 09 nov 2022, 07:16

Chony533 je napisao/la:
08 nov 2022, 23:01
Pantelija je napisao/la:
08 nov 2022, 22:37
Chony533 je napisao/la:
Jednostavno.
To je istina 100%, al treba pocet onda praviti igrace od ovih malaca gdje vidis da ima talenta. Sto se ne bi recimo Pramenkovic, Bijelonja, Ramić I, itd poslali negdje u federaciji da igraju i sklopiti ugovor gdje se moraju ispostovat minute, nastupi i sl.
Ne slazem se, puno je teze napraviti i istrenirati i nab kraju igrati stopera nego napadaca. Stoper vecinom igra bez lopte, uvijek je u losijoj poziciji jer ga napadaju, konstantno mora da pazi oko sebe sta se desava (ofsajd linija, gdje golman, kako je postavljen). Na kraju napadac moze da profuli sansu, stoper ako kiksa gotov je. Puno odgovornija pozicija od bilo kojeg ofanzivca.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 nov 2022, 07:58

Antikloc je napisao/la:
08 nov 2022, 22:02

Pa i Lutrija BH ima u ponudi sportsko kladjenje ! A inace Lutrija BH je austrijska firma. Firma kojoj je osnovna djelatnost kasina i automat klubovi.
Admiral elektronic Austrija je vlasnik aparata unutar poslovnica Lutrije, a FBiH je vlasnik Lutrije, svega ostalog..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 nov 2022, 08:02

Antikloc je napisao/la:
08 nov 2022, 18:04
Shategabri je napisao/la:
08 nov 2022, 14:08
SejoSexon je napisao/la:
08 nov 2022, 14:02
Nemoj da se ljutite ali sve dok ne budete imali budzet 30 miliona I više eura nemojte očekivati totalnu dominaciju, takav je odnos snaga realno. Pa Hajduk ima 30 tak miliona eura pa ne može Dinamu nista, jer oni imaju duplo više. Ali opet sa tih 30 tak miliona imaju jako finih igrača. Ovo sve 5 ili 6 miliona na današnji vakat je varakanje. Ozbiljna priča počinje sa 20 i više miliona, ali tek počinje.
Eto Zrinjski nema 30 miliona, pa ima dominaciju.
Znači to nije presudno bar kad je u pitanju PLBiH.
Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!
U ovoj situaciji ne znam baš kako bi nam probleme riješio budžet od 20 ili 30 miliona. Zaposlili bi dobrog trenera, platili dobro i riješili probleme?
Pa i u Zrinjskom je stranac. Ok, njih pomaže politički sistem, nas ne, ali ne možemo reći da nam manjka love u okvirima bh fudbala.
Sve i da ti stane politika iza kluba, prije bi došli u situaciju Čelika nego što bi profitirali od toga. Takve su okolnosti i znaš i sam kako to ide.

Trebamo prave ljude koji će uspješno voditi klub. Ovako kako su dovedeni i kako se dovode ljudi, teško.
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 nov 2022, 08:27

09 nov 2022, 08:02
Antikloc je napisao/la:

Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!
U ovoj situaciji ne znam baš kako bi nam probleme riješio budžet od 20 ili 30 miliona. Zaposlili bi dobrog trenera, platili dobro i riješili probleme?
Pa i u Zrinjskom je stranac. Ok, njih pomaže politički sistem, nas ne, ali ne možemo reći da nam manjka love u okvirima bh fudbala.
Sve i da ti stane politika iza kluba, prije bi došli u situaciju Čelika nego što bi profitirali od toga. Takve su okolnosti i znaš i sam kako to ide.

Trebamo prave ljude koji će uspješno voditi klub. Ovako kako su dovedeni i kako se dovode ljudi, teško.
covjek je u pravu,bez 50 miliona godisnje neces nikad uzeti posusje u dvomecu ili slogu doboj ili mozda slobodu pred gasenje a sa 150 miliona mozda i sirokog dobijes jednu tekmu ili treceligasa celika koji nema profesionalca u klubu

ma protjerati sve iz kluba
nema vise izgovora sve su ispucali
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 nov 2022, 09:31

Antikloc je napisao/la:

Ne postoji nista sto pare ne mogu rijesiti :mrgreen:
A naravno da nam manjka love ,itekako nam manjka. Ova kriza u kojoj smo sada je posljedica nedostatka novca. Nam je zavrnuo pipu,na vise od godinu dana. Bili smo prisiljeni prodati za sicu dva najbolja i najvaznija igraca ( Rahman i Tatar ) zbog cega smo izgubili vec dobijeno prvenstvo,odlicnu poziciju u zdrijebu euro kupova i upali u proslosezonsku rezultatsku krizu,opet nagomilali dugova. Sada se to pokusava na brzinu sanirati ali ne ide. Pogresan trener prvenstveno,sa par pogresnih igraca i tu smo gdje smo. Ako Gazda bude nastavio ulagati,izdobrice ako prestane,tek cemo onda uci u ozbiljne probleme. Vrlo lako da Tan izlevati Mirvica,kao sto je izlevatio Nama,onda ce i ovaj morati otici.
Ljudi koje vode klub,moraju biti svjesni da se u Tana ,ne mozemo pouzdati ,da je mogucnost zavrtanja pipe izvjesnost. I da moramo biti spremni na amortizaciju ovakvih situacija. Prvenstveno sa jeftinijim timom,kojeg mozemo odrzavati ,dosta akademaca i mladjih igraca,koji su u startu jeftiniji a igracki i finansijski perspektivniji. Isto se mora insistirati na smanjenju aministracije i generalno svih nefudbalskih troskova. Ne smijemo se ponasati kao pijani Rusi !!
Zato bi bilo bitno da Hadzibegic bude u klubu. Iskusan,pametan,sposoban a cija ljubav prema klubu je neupitna.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 nov 2022, 09:44

Antikloc je napisao/la:
09 nov 2022, 09:31
Antikloc je napisao/la:

Ne postoji nista sto pare ne mogu rijesiti :mrgreen:
A naravno da nam manjka love ,itekako nam manjka. Ova kriza u kojoj smo sada je posljedica nedostatka novca. Nam je zavrnuo pipu,na vise od godinu dana. Bili smo prisiljeni prodati za sicu dva najbolja i najvaznija igraca ( Rahman i Tatar ) zbog cega smo izgubili vec dobijeno prvenstvo,odlicnu poziciju u zdrijebu euro kupova i upali u proslosezonsku rezultatsku krizu,opet nagomilali dugova. Sada se to pokusava na brzinu sanirati ali ne ide. Pogresan trener prvenstveno,sa par pogresnih igraca i tu smo gdje smo. Ako Gazda bude nastavio ulagati,izdobrice ako prestane,tek cemo onda uci u ozbiljne probleme. Vrlo lako da Tan izlevati Mirvica,kao sto je izlevatio Nama,onda ce i ovaj morati otici.
Ljudi koje vode klub,moraju biti svjesni da se u Tana ,ne mozemo pouzdati ,da je mogucnost zavrtanja pipe izvjesnost. I da moramo biti spremni na amortizaciju ovakvih situacija. Prvenstveno sa jeftinijim timom,kojeg mozemo odrzavati ,dosta akademaca i mladjih igraca,koji su u startu jeftiniji a igracki i finansijski perspektivniji. Isto se mora insistirati na smanjenju aministracije i generalno svih nefudbalskih troskova. Ne smijemo se ponasati kao pijani Rusi !!
Zato bi bilo bitno da Hadzibegic bude u klubu. Iskusan,pametan,sposoban a cija ljubav prema klubu je neupitna.
Otišli bi ti obojica i ovako i onako.
Slažem se da je to razlog raspada te sezone.
Al evo mi se raspadamo već treću sezonu.
Stabilizovano sve, poplaćani dugovi.
Daj trenera, daj 10 novih igrača.
Pred početak prvenstva, sve igračina do igračine.
Većina sa platama 10k+. Za naše uslove, nije malo.
Pa zavrne li Tan pipu, mi baš i nemamo puno opcija, odnosno to je igraj sa omladincima. Bez velikih plata.
Izvori prihoda su loši i nikakvi, realno. Osim prodaje tu i tamo nekog igrača, nemaš se čim pohvaliti.

Pitanje je hoće li Hadžibegić da bude u klubu, pogotovo u takvoj kokuz situaciji. Meni se čini da su njemu prije svega drage pare.
Jasno da bi mi prodisali sa ljudima kojima je stalo do kluba, koji nisu samo uposlenici kluba, no da li je to Hadžibegić? Da li je Sušić? I da ne nabrajam, kontaš šta hoću reći. Meni se čini da su legende kluba prilično operisane od te ljubavi.
Koševo Zapad

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 nov 2022, 11:03

Pare ne mogu rijesiti sve. Ta floskula samo u Bosni prolazi, gdje je sve korumpirano, pa se za petobu moze sve kupiti. To u razvijenim zemljama nije tako, u ovom slucaju ozbiljnijim klubovima. Nije isto dati milion eura glupom covjeku i milion eura trezvenijem covjeku. Onaj glupi ce spickat sve na khurve, gudru i cugu, a onaj trezveniji ce uloziti u neki biznis i razvijati.
E mi smo ovaj glupi covjek. Potrosi budzet na ovu sezonu, uzmi titulu, hajmo slavit..... sta cemo kako cemo narednu, ma yebo ba narednu sezonu, nije ni bitno, snaci cemo se, skontat cemo nesto.... Nasa posla... Bez plana, organizacije i vizije... Svaki put ista prica.... I ond opet pljuj, tjeraj, dovedi nove itd.... Nije sve politika, nego je u strucnosti, profesionalizmu i motivaciji ljudi u klubu. Zato je Dinamo miljama, pa Zvezda, Osijek i Partizan.
Vi niste svjesni da smo mi kroz 7,8 ovih godina spickali budzete kao svi klubovi skupa u 20 godina ove lige, i opet smo tu gdje jesmo. Nikakav napredak nismo ostvarili.... Nece niko ozbiljan da dodje da radi u klub, od velikih imena, iako bi sigurno htjeli, bez razlike kakva je liga, jer imamo najveci potencijal od svih klubova u ligi, a vazda neka pizzdarija, nije sredjeno stanje u klubu, ne zna se ko pije a zna se ko placa.... Nece niko da dolazi da radi sa nekim Sabrinama, Ajlama, Hadzicima ili Selimovicima.... Amaterizam par ekselans...
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 09 nov 2022, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Chony533, Dobrinja12345 i 38 gostiju.