Shategabri je napisao/la: ↑08 nov 2022, 14:08
SejoSexon je napisao/la: ↑08 nov 2022, 14:02
Nemoj da se ljutite ali sve dok ne budete imali budzet 30 miliona I više eura nemojte očekivati totalnu dominaciju, takav je odnos snaga realno. Pa Hajduk ima 30 tak miliona eura pa ne može Dinamu nista, jer oni imaju duplo više. Ali opet sa tih 30 tak miliona imaju jako finih igrača. Ovo sve 5 ili 6 miliona na današnji vakat je varakanje. Ozbiljna priča počinje sa 20 i više miliona, ali tek počinje.
Eto Zrinjski nema 30 miliona, pa ima dominaciju.
Znači to nije presudno bar kad je u pitanju PLBiH.
Covjek je skroz u pravu samo pare odlucuju. Ne moras imati 30 ili 20 miliona,moras imati vise od ostalih. Zrinjski je bas primjer za to .
Pisao sam vec klubovi su uglavnom drustveni ili privatni. Dinamo i Zvezda su drustveni. Nas nase drustvo nece,ne zeli,kao sto nije zeljelo ni KK Bosnu. Pljunuli su nas i sutnuli u stranu. Pa smo se morali privatizirati i upali smo u ruke opakog i zlog kineskog mafijasa,dok se njega ne rijesimo,nama nekog velikog napretka nema. Nama ostaje samo pedeset nijansi patnje.
Dok zrinjski je vec cedo svoje zajednice. Oni su pravi komunisticki klub,podsjecaju me po organizaciji na Sarajevo 80-ih. Iza njih je hercegbosna sa svim firmama,aluminij,sume,elektroprivreda,ppd. Sve sto ima,sve stoji iza njih. Ne daju im previse para ali daju dovoljno,da su finansijski najstabilniji,sto donosi i rezultat. One godine,kad je Aluminij pao,odmah nisu izborili Evropu. Ali su to sanirali i idu dalje. A mi sa nasim nacinom poslovanja,malo vracamo dugove,malo dernecimo,malo kokuzamo im finansijski nismo dorasli. A osim toga takav nacin poslovanja dovodi i do medjuljudskih trvenja i sukoba. Evo i sad se ujedamo oko gluposti k'o pascad.
Sto je nepotrebno,moramo se primiriti,ujediniti i zajedno pokusati ostvariti kakav takav sportski rezultat pa ce i ostalo doci po sebi,popraviti se !!