NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Convicts
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Convicts » 07 nov 2022, 19:08

NK Čelik - NK Azot Vitkovići u subotu od 13:30h
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 07 nov 2022, 19:17

Je li uopste sutra zrijeb?

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 nov 2022, 19:53

Ždrijeb će biti nakon završetke polusezone, ne sutra kako su prvobitno najavili interno...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 07 nov 2022, 19:53

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 07 nov 2022, 20:15

Zar se mi nismo patili prosle godine protiv ovog Azota? Jesu oni gore kod Gorazda negdje?
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 07 nov 2022, 20:38

HarisZe je napisao/la:
07 nov 2022, 20:15
Zar se mi nismo patili prosle godine protiv ovog Azota? Jesu oni gore kod Gorazda negdje?
Na Bilinom 3:0 bilo za nas, u Gorazdu 0:0

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 07 nov 2022, 21:12

limvolikce1945 je napisao/la:
05 nov 2022, 12:21
@Steelman, malo previše romantizuješ ulogu baklji i to povezuješ sa historijatom i tradiciom Čelika i fudbala u prošlosti, a znamo da je to isključivo poslijeratna furka. Možda si previše subjektivan u tome, i to je ok. Ali Čelik je najveće svoje uspjehe ostvario bez bakljada. U prošlosti ih nije bilo, pa su se pojavile, i sasvim je prirodno da će prestatiti biti u modi, jer vremena se mijenjaju i ne vidim kako bi to moglo loše utjecati na fudbal. Ne vidim npr. šta fali engleskim navijačima kod kojih baklje nisu u modi? Još jednom da naglasim, nisam protiv bakljada ako će navijači poslije skupiti lovu i platiti kazne. I sam bih to novčano podržao, već sam rekao. Ali ova priča je licemjerna: "mi dajemo pare, mi smo spasili klub, pa smijemo i kazne praviti jer imamo pravo na to". Eh, to je ljudi moji licemjerje. Šta sutra ako Čelik stane na svoje noge i bude obrtao milione treba neko da kaže, mi imamo pravo srušiti stadion jer smo klub spasili. Nemaš pravo! Čelik je iznad svih i Čelik je svetinja i boli me svaka marku koju moj klub treba platiti, posebno u vremenu krize i posebno ako je to zbog gluposti. Ako je ćeif skup, onda ga treba u platiti - sve ostalo je licemjerstvo.
Baklje nisu iskljucivo poslijeratna furka nego su se pocele paliti i prije nastanka nase grupe. Pirotehnika nije moda, jer moda sama kaze da je to nesto kratkotrajno, pa se prelazi na nesto drugo, dok je ovo sastavni dio tribine od sredine 80-ih do danas. To je objektivno i samo treba malo osnovne upucenosti. Ko god ima i godinu staza na tribini, trebalo bi da zna da ista nece nikad funkcionisati bez pirotehnike, jer i grupa zajedno sa ostalom publikom cini brend kluba uz atmosferu koju pravi. Te slike se pamte i ostaju za sva vremena. I slazem se da je romantika, ali ko zeli klub bez toga onda Čelik nije taj. I to nije samo u Zenici i BiH nego i u Evropi i u cijelom svijetu. Dovoljno je otici na yt i ukucati "pyro show". Mogu neke drzave pokusavati to zaustaviti, ali to je ubijanje drazi u fudbalu i nikad to nece do kraja proci. U jednoj Njemackoj se i dalje konstantno pali. Mozda ne svi, ali mnogi se bore da fudbal ne postane kao u Engleskoj iskljucivo biznis. Da je samo kotrljanje lopte onda bi to bila skroz neka druga prica. Uvijek je lijepo vidjeti utakmicu ili njen prijenos sa dobrom atmosferom, a dobra pjesma, pirotehnika, koreografije i slicno daju slag na tortu. Znam dosta ljudi kojima je draze pogledati kolo argentiske lige nego Ligu prvaka, jer se jos uvijek osjeti ta strast. I to i daje dodatnu vrijednost fudbalu, a u nasem slucaju i nasem klubu. Engleski simpatizeri se evo dive nedavno BBB-ima u Londonu. Dodje im grupa i napravi spektakl u njihovom dvoristu sto pokazuje koliko im je fudbal iskljucivo postao biznis. Izgubila je Engleska tu draz, posebno u visim rangovima u navijackom smislu, postali su teatar. Ne pjeva se 90 minuta, malo zapjevaju sto je lijepo vidjeti, ali onda uglavnom miruju. I zato i treba cijeniti jedan Liverpool koji je sacuvao navijacku tribinu da ljudi mogu stajati i navijati, ali sad su oni u situaciji da zavide drugima u nekim navijackim stvarima. Proguglas malo navijanje u Maroku, pa to je nesto fenomenalno. I to ti svako ko imalo zivi tu pricu moze potvrditi. Za simpatizere je druga stvar ciju pricu isto postujem i koju i sam danas zivim cime se ponosim. Voljeti klub i pratiti iz cejfa je nesto najljepse, ali treba razumjeti svoje okruzenje i meni je apsurd kad vidim da neko ko živi u Zenici, a koja ima navijacku tradiciju, i ko ide godinama na stadion, a da nedovoljno razumije navijacku pricu. Treba vise cijeniti to sto imamo. Ionako je nakaradno vrijeme da je Zenica zaista postala grad vrijedan sazaljevanja u ovom trenutnom vremenu. Navijanje je tradicija, gradska furka, nekom nacin zivota i treba da opstane u ovom moru seljakluka. Ruzno mi je o tom govoriti, ali razumijem kad se nadje seljacina pa pljuje po svemu, jer danas je takvo nakaradno vrijeme, ali normalnu gradsku raju u tom nerazumijevanju neceg sto mu je godinama pred nosom ne mogu kad u tom vide nesto negativno. Ne treba i to skroz gusiti nego razumjeti, postovati, pa u teskim vremenima neke stvari svesti na mjeru, jer je klub uvijek prioritet, ali taj huk tribine mora da zivi. Predstavlja neke starije generacije, a danas mladost tvog grada, strast za svojim klubom. Taj plamen je simbolika neceg vrijednog sto zivi i prkosi vremenu, pa i naseg kluba. Bez te romantike, Čelik ne bi bio Čelik.

Ovaj drugi dio za licemjerstvo ne trebas mene citirati, jer ja to ne govorim. Moje misljenje je da grupa u ovom trenutku mora minimizirati upotrebu pirotehnike i podrediti se interesu kluba. Cak govorim da bi bilo dzekovski tu kaznu platiti sto si spominjao i tako dodatno biti primjer. Ne treba praviti nepotrebno troskove klubu, jer sigurno moze stvoriti kontraefekat. Treba postovati svacija davanja, jer treba nastaviti graditi mentalitet davanja za svoj klub da ljudima nije tesko izdvojiti za isti i zbog tog svesti sve na mjeru. Ipak kad klub placa svaki karton, treba li onda reci igracima nemojte uklizavati? Kad postoji dobra prilika nek sve gori. Nek to bude rijetko i sigurno ne treba pretjerivati, ali ne treba osudjivati kad se desi nekad kad postoji dobra razlog. Dodje vrijeme kad se ljudi u sklopu svojih uspmena podsjete lijepe atmosfere na stadionu i drago im bude. Sve se to radi za Čelik i sve ima svoje.

Dosta od mene na tu temu, pa slijedi Azot i treba klub podrzati u zadnjoj domacoj tekmi u ovoj polusezoni sto vise. Nek je svima nama bitno da se djelima pokaze ono limvo likČe!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 07 nov 2022, 21:46

limvolikce1945 je napisao/la:
07 nov 2022, 18:18
Nešto i za pohvalu: sva čast za muziku na stadionu. 🤘
Samo rock urbano.i celikove pjesme
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 nov 2022, 09:32

laudrop je napisao/la:
07 nov 2022, 13:28
Ima li nas spremnih ovdje na forumu da finansijski pomognemo da klub nabavi novu opremu za Livestream, izvještaje s utakmice, izjave igrača i trenera i svih ostalih zanimljivosti koje nam klub može pružiti? Mislim da se može jednostavno organizovati preko donatorskih karti uplate pa me zanima da li bismo mogli to podržati, svako u svojoj mogućnosti..
Napraviti preko donatorskih ponude npr. Donacija za opremu 10KM, pa 20KM, ... 50KM. Pa koliko ko moze, odvojit ce vjerujem. Uglavnom pomoci cu i tu nije problem.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 08 nov 2022, 10:20

Truhlo je napisao/la: Sezona 2021/22 - Druga liga FBIH Centar

1. NK ČELIK-NK STUPČANICA: 565
2. NK ČELIK - FK UNIS: 368
3. NK ČELIK - FK FAMOS: 737
4. NK ČELIK - FK MOŠĆANICA: 814
5. NK ČELIK - FK BATON: 448
6. NK ČELIK - NK USORA: 369
7. NK ČELIK - NK NATRON: 367
8. NK ČELIK - NK BOSNA: 295
9. NK ČELIK - FK RUDAR BREZA: 574
10. NK ČELIK - NK AZOT VITKOVIĆI: 275
11. NK ČELIK - NK KOLINA: ?
12. NK ČELIK - FK JAHORINA: ?

UKUPNO ULAZNICA: 4812
PROSJEK: 481
Truhlo je napisao/la: Sezona 2022/23 - Druga liga FBIH Centar

1. NK ČELIK-NK MOŠEVAC: 955
2. NK ČELIK-NK BOSNA VISOKO: 2021
3. NK ČELIK-FK BORAC JELAH: 744
4. NK ČELIK-FK FAMOS HRASNICA: ?
5. NK ČELIK-FK RUDAR BREZA: 622
6. NK ČELIK - FK MOŠĆANICA: 613
7. NK ČELIK - NK KOLINA: 1149

UKUPNO ULAZNICA: 6104
PROSJEK: 1017
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 08 nov 2022, 15:15

Popravlja se prosjek dobro na krajunsezone ici ce to na 1500

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 nov 2022, 17:01

Daj nam u kupu Kozaru na domacem terenu, da pjevamo "Gazi sve ce***ke, sve su to p***ice, gazi sve ce***ke.."

:bih:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 08 nov 2022, 17:32

FliX je napisao/la:
08 nov 2022, 17:01
Daj nam u kupu Kozaru na domacem terenu, da pjevamo "Gazi sve ce***ke, sve su to p***ice, gazi sve ce***ke.."

Nadam se da si pijan.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 08 nov 2022, 17:35

Sačuvaj Bože. :think:

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 08 nov 2022, 19:04

dinodino2019 je napisao/la:
08 nov 2022, 15:15
Popravlja se prosjek dobro na krajunsezone ici ce to na 1500
Uduplali smo prosjek. Sto je najvaznije ovo su prodane ulaznice, a ne procjene pijani delegata :rol:

Ima jos prostora za napredak, na proljece ako i dalje budemo prvi, nece biti ispod 1000 po utakmici :bih:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 08 nov 2022, 20:26

FliX je napisao/la:
08 nov 2022, 17:01

Što na domačem,možeš i u gostima to pjevat niko ti ne brani ako imaš, a nemaš muda! Odeš sam sutra u Dubicu i na trgu im zapjevaj šta hočeš i odmah otklanjaj sebi dzenazu :urnebes: Od mene imaš besplatnu obavjest za raju na umrlicama tvz ;)
::::SAMO ČELIK::::

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 09 nov 2022, 06:55

Nadam se protiv Azota 1500 na tribinama

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 09 nov 2022, 07:20

Iz iskustva su mi ovakve tekme najteze, moras dobit a noge se svezu
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 09 nov 2022, 09:46

Ja ne ocekujem problem protiv Azota, nadam se samo da cemo manje zicera promasiti.

Teze je gostovanje Unisu, bolja su ekipa od Azota a i teren ce biti los. Tu bi jedan gol mogao odluciti tekmu, ali dobro ne treba se bzvz stvarati pritisak idemo iz tekme u tekmu

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 09 nov 2022, 10:54

Bez prava na kiks u naredne dvije utakmice

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.