RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
Jasno je svima da su se dogovorili. Nije to ništa novo ni strano. AKo modu Švedska i Danska, zašto to nevi uradili Velež i Modriča.
ALI, SAMO NEMOJTE VIŠE ROĐENI LAPRDATI O POŠTENJU NEKOM, TJ. NA DRUGE SAMO LAJATI. Pa pola vam se ekipa nije ni suprotstavilo niti trudilo u Vrapčićima. Debelo oštećeni Posušje i Borac ....
Uglavnom ,čestitke na ostanku i nadam se da ćete napokon naći prostora za gostujuće navijače s obzirom da imate samo 3 tribine.
ALI, SAMO NEMOJTE VIŠE ROĐENI LAPRDATI O POŠTENJU NEKOM, TJ. NA DRUGE SAMO LAJATI. Pa pola vam se ekipa nije ni suprotstavilo niti trudilo u Vrapčićima. Debelo oštećeni Posušje i Borac ....
Uglavnom ,čestitke na ostanku i nadam se da ćete napokon naći prostora za gostujuće navijače s obzirom da imate samo 3 tribine.
- BRIGATA_ROSSA
- Kontakt:
Marine jesmo kupili bod, trebali smo biti posteni pa da ga mi popusimo!!! Dje si bola, sta ima???Marin je napisao/la:Jasno je svima da su se dogovorili. Nije to ništa novo ni strano. AKo modu Švedska i Danska, zašto to nevi uradili Velež i Modriča.
Posusje je dobiveno sasvim regularno za nase terene(naravno sudija malo naklonjeniji bio domacinima kao i svugdje sirom nasih stadiona), a za Borac ja nemogu da vjerujem da je tako citan Glas Srpske pogotovo kod vas ultrasa!!!
Borac vjeruj mi nikad nije imao naklonjenijeg sudiju u gostima, niti sam ja igdje vidio da je sudija ovako natezao za gostujucu ekipu(sudija u toj tekmi krmetov brat iz orasja). A sto se tice incidenta i udaranja sve su zakuhali igraci Borca ulaskom Bakica za Velež. Udarali su ga cim je usao i psovali mu majku izdajnicku!!!
Momku pukao film i opalio jednog igraca ne sjecam se broja, koji je konstantno udarao, da bi obojica dobili crene kartone i poslje toga ovaj igrac Borca pocinje da prijeti pred svlacionicama i razbija i normalno da je usljedila reakcija al nista onako kako se pisalo u gore navedenim novinama.
p.s. koliko god nas vi pljuvali i pokusavali oblatiti, mi smo uvijek ispred vas i uvijek cemo biti ponos grada Mostara

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!
Nisam ja ništa rekao, poslužili ste se metodama koje i pola drugih klubova koriste kad zagusti, pogotov kad se radi o borbi za opstana. Ovaj put ste bili uspješniji i gotovo.BRIGATA_ROSSA je napisao/la: Marine jesmo kupili bod, trebali smo biti posteni pa da ga mi popusimo!!! Dje si bola, sta ima???
Pošteno od tebe što si priznao,a ja se nadam da će toga generalno biti manje dogodine (ni sam ne znam zašto

Daj ne lazi majke ti,nisam mogao da ne odreagujem na ovaj post,poznajem dosta igraca Borca, necu nikoga da imenujem uglavnom ispricao mi je sta je bilo,samo cu reci da je taj "isprovocirani" Bakic poslije utakmice usao u svlacionicu Borca i plakao,izvinjavao se svima i govorio ja sam picka najveca i molio da ga ne tuku kad dodje u Banja Luku,samo toliko.Borac vjeruj mi nikad nije imao naklonjenijeg sudiju u gostima, niti sam ja igdje vidio da je sudija ovako natezao za gostujucu ekipu(sudija u toj tekmi krmetov brat iz orasja). A sto se tice incidenta i udaranja sve su zakuhali igraci Borca ulaskom Bakica za Velež. Udarali su ga cim je usao i psovali mu majku izdajnicku!!!
Momku pukao film i opalio jednog igraca ne sjecam se broja, koji je konstantno udarao, da bi obojica dobili crene kartone i poslje toga ovaj igrac Borca pocinje da prijeti pred svlacionicama i razbija i normalno da je usljedila reakcija al nista onako kako se pisalo u gore navedenim novinama.
- BRIGATA_ROSSA
- Kontakt:
Pa pitaj golmana Starcevica!!! Kako je bilo dok nije usao Bakic, pogtovo kad je odbranio slobodan udarac i zabio se u stativu. Prvi je do njega dotrcao Velezov doktor iako je stariji od vaseg barem jedno 20 godina!!! A kad se uzdigao citav stadion mu je aplaudirao!!! Jedino smo Starcevica hakali ANTE, ANTEgavra je napisao/la:Daj ne lazi majke ti,nisam mogao da ne odreagujem na ovaj post,poznajem dosta igraca Borca, necu nikoga da imenujem uglavnom ispricao mi je sta je bilo,samo cu reci da je taj "isprovocirani" Bakic poslije utakmice usao u svlacionicu Borca i plakao,izvinjavao se svima i govorio ja sam picka najveca i molio da ga ne tuku kad dodje u Banja Luku,samo toliko.Borac vjeruj mi nikad nije imao naklonjenijeg sudiju u gostima, niti sam ja igdje vidio da je sudija ovako natezao za gostujucu ekipu(sudija u toj tekmi krmetov brat iz orasja). A sto se tice incidenta i udaranja sve su zakuhali igraci Borca ulaskom Bakica za Velež. Udarali su ga cim je usao i psovali mu majku izdajnicku!!!

Do ulaska Bakica nikakvih naboja nije bilo ni od igraca Veleza niti od publike, znaci zagovnali vasi igraci.
A ove price tvojih igraca su na nivou "NJIH DVOJICA, JA I BABO SAMI".
Ne znam nema razloga da se izmislja,nisam bio tu pa ne mogu reci sta je bilo na terenu al za Bakica je ovo stvarno bilo,prico mi momak sto je igrao sa njim u BSKu,kaze covjek nije normalan ne znam sta mu bi,kasnije je i on skontao sta je uradio pa je bilo sto sam napisao u prethodnomn postu,a inace da kazem da je pobjeda, na stranu sve ovo,bila cista.Eto toliko,pozdrav i jos nesto, po kojoj liniji doce Bakic u Velez,to mi nikad nije bilo jasno ,covjek se nije isticao ni u BSKu ,da je ostao u BSKu grijo bi klupu, stvarno mi nije jasno nikakoA ove price tvojih igraca su na nivou "NJIH DVOJICA, JA I BABO SAMI".

- el-fighter
- Kontakt:
Pošto sam bio van svega nekoliko dana, sa zakašnjenjem čestitam Veležu ostanak u ligi i nadam se da će sljedeća sezona biti mnogo bolja.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
BRIGATA_ROSSA je napisao/la:koliko god nas vi pljuvali i pokusavali oblatiti, mi smo uvijek ispred vas i uvijek cemo biti ponos grada Mostara

Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.
- BRIGATA_ROSSA
- Kontakt:
Samo si me potvrdio s ovim, cisto da se ne zbunis samo ti nastavi citati ovaj ovaj dio foriumaFantom78 je napisao/la:BRIGATA_ROSSA je napisao/la:koliko god nas vi pljuvali i pokusavali oblatiti, mi smo uvijek ispred vas i uvijek cemo biti ponos grada Mostara![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- el-fighter
- Kontakt:
Velež je ovu sezonu odigrao dosta slabo. Ipak, na kraju su uspjeli izboriti opstanak. Nadam se da će sljedeće sezone igrati mnogo bolje i da će na tabeli stajati bolje.
- el-fighter
- Kontakt:
Pa Žepče ima samo dvije tribine pa ima mjesta za gostujuće navijače. Kako to da na Veležovom stadionu nema mjesta za gostujuće navijače, ako imaju tri tribine.Marin je napisao/la:Jasno je svima da su se dogovorili. Nije to ništa novo ni strano. AKo modu Švedska i Danska, zašto to nevi uradili Velež i Modriča.
- Crveni_1922
el-fighter je napisao/la:Pa Žepče ima samo dvije tribine pa ima mjesta za gostujuće navijače. Kako to da na Veležovom stadionu nema mjesta za gostujuće navijače, ako imaju tri tribine.Marin je napisao/la:Jasno je svima da su se dogovorili. Nije to ništa novo ni strano. AKo modu Švedska i Danska, zašto to nevi uradili Velež i Modriča.
Kako ti nije jasno?? Dodje nas previse i ispunimo sve 3 tribine tako da nema mjesta za goste posto domacini imaju prioritet.....

I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
- Crveni_1922
IBRAKOVIĆ: OD AMBICIJA KLUBA ZAVISI I MOJ OSTANAK

- Konačno je gotovo. Navijači Veleža otprilike tako su dočekali posljednji zvižduk Roberta Zrilića na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči. Rođeni su na kraju osvojili jedan bod odigravši 3:3 sa sada već bivšim prvakom BiH, no i bez njega su, s obzirom da je Orašje poraženo u Gradačcu, osigurali sebi ostanak u društvu najboljih.
Sezona prepuna stresa tako je konačno iza nogometaša, stručnog štaba i rukovodstva kluba, ali i navijača koji su do posljednje sekunde strepili da bi se mogla dogoditi nova katastrofa.
U novembru su Rođeni imali pet bodova, sedam manje od mjesta koje je nudilo spas, devet manje od dvanaestog mjesta na kojem su Mostarci završili sezonu, te čak deset manje od Orašja koje je u subotu spakiralo kofere i zaputilo se u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.
Napravili malo čudo
Prije nego što je bilo što rekao Abdulah Ibraković otpuhnuo je i iz sebe u jednoj kratkoj rečenici izbacio sve ono što se kupilo mjesecima:
„Kakva sezona", ispalio je, a onda sumirao:
„Nakon prespavane noći, nakon što smo proslavili ostanak, mislim da smo tek sada svjesni što smo napravili. Naravno, ako govorimo u okvirima u kojima bi Velež trebao razmišljati i funkcionirati, izboriti opstanak nije ništa veliko, ali kad se sjetimo da smo prije pola godine imali pet bodova i bili otpisani od svih znanih i neznanih, onda je ovo što smo napravili veliki uspjeh".
Ibraković je u prvenstvu debitirao protiv Travnika u Mostaru (1:0), te je Rođene od tada vodio u 19 utakmica, ostvarivši deset pobjeda, dva remija i sedam poraza., uz gol razliku 34:25. Osvojena su 32 boda, a za usporedbu, u isto vrijeme novi prvak Zrinjski osvojio ih je 29.
„Statistika se ne može prevariti, mada iskreno mislim da je taj saldo mogao biti i veći. Kad se sjetim poraza u Istočnom Sarajevu te u gradskom derbiju sa Zrinjskim žao mi je što tu nismo došli barem do jednog boda, da ne govorim da smo protiv Leotara zaslužili pobjedu. Ali, mi smo u ovom trenutku prezadovoljni, s obzirom da smo postavili cilj da osiguramo ostanak i da smo na kraju krajeva taj cilj i ispunili", zaključuje Ibraković.
Organizaciju podići na viši nivo
Loša vijest za Rođene jest da je njihov trener potpisao ugovor do kraja sezone, što znači da nije sigurno da će na njega računati i u sljedećoj sezoni. Kako kaže, njegov ostanak u Mostaru zavisi od nekoliko faktora.
„Prije svega, moraju se promijeniti stvari kada je u pitanju organizacija kluba te planovi za sljedeću sezonu. Uprava je uradila ogroman posao u posljednjih nekoliko mjeseci, ali rad se mora dignuti na još viši nivo, te se ozbiljno pristupiti sljedećoj sezoni. Klub mora stati na još čvršće noge, te izbjeći borbu za opstanak, odnosno priključiti se borbi za vrh tabele", objašnjava Ibraković, no na konkretno pitanje hoće li ostati u Mostaru ne daje odgovor:
„Vidjet ćemo, nakon razgovora sa čelništvom kluba. Vjerujem kako će sve biti jasno do kraja radne sedmice".
U svakom slučaju, rezultati su pokazali da čelni ljudi Veleža moraju ispuniti sve realne uslove svog sadašnjeg stratega, te sljedeće sezone mnogo ozbiljnije krenuti u borbu za gornji dio tabele

- Konačno je gotovo. Navijači Veleža otprilike tako su dočekali posljednji zvižduk Roberta Zrilića na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči. Rođeni su na kraju osvojili jedan bod odigravši 3:3 sa sada već bivšim prvakom BiH, no i bez njega su, s obzirom da je Orašje poraženo u Gradačcu, osigurali sebi ostanak u društvu najboljih.
Sezona prepuna stresa tako je konačno iza nogometaša, stručnog štaba i rukovodstva kluba, ali i navijača koji su do posljednje sekunde strepili da bi se mogla dogoditi nova katastrofa.
U novembru su Rođeni imali pet bodova, sedam manje od mjesta koje je nudilo spas, devet manje od dvanaestog mjesta na kojem su Mostarci završili sezonu, te čak deset manje od Orašja koje je u subotu spakiralo kofere i zaputilo se u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.
Napravili malo čudo
Prije nego što je bilo što rekao Abdulah Ibraković otpuhnuo je i iz sebe u jednoj kratkoj rečenici izbacio sve ono što se kupilo mjesecima:
„Kakva sezona", ispalio je, a onda sumirao:
„Nakon prespavane noći, nakon što smo proslavili ostanak, mislim da smo tek sada svjesni što smo napravili. Naravno, ako govorimo u okvirima u kojima bi Velež trebao razmišljati i funkcionirati, izboriti opstanak nije ništa veliko, ali kad se sjetimo da smo prije pola godine imali pet bodova i bili otpisani od svih znanih i neznanih, onda je ovo što smo napravili veliki uspjeh".
Ibraković je u prvenstvu debitirao protiv Travnika u Mostaru (1:0), te je Rođene od tada vodio u 19 utakmica, ostvarivši deset pobjeda, dva remija i sedam poraza., uz gol razliku 34:25. Osvojena su 32 boda, a za usporedbu, u isto vrijeme novi prvak Zrinjski osvojio ih je 29.
„Statistika se ne može prevariti, mada iskreno mislim da je taj saldo mogao biti i veći. Kad se sjetim poraza u Istočnom Sarajevu te u gradskom derbiju sa Zrinjskim žao mi je što tu nismo došli barem do jednog boda, da ne govorim da smo protiv Leotara zaslužili pobjedu. Ali, mi smo u ovom trenutku prezadovoljni, s obzirom da smo postavili cilj da osiguramo ostanak i da smo na kraju krajeva taj cilj i ispunili", zaključuje Ibraković.
Organizaciju podići na viši nivo
Loša vijest za Rođene jest da je njihov trener potpisao ugovor do kraja sezone, što znači da nije sigurno da će na njega računati i u sljedećoj sezoni. Kako kaže, njegov ostanak u Mostaru zavisi od nekoliko faktora.
„Prije svega, moraju se promijeniti stvari kada je u pitanju organizacija kluba te planovi za sljedeću sezonu. Uprava je uradila ogroman posao u posljednjih nekoliko mjeseci, ali rad se mora dignuti na još viši nivo, te se ozbiljno pristupiti sljedećoj sezoni. Klub mora stati na još čvršće noge, te izbjeći borbu za opstanak, odnosno priključiti se borbi za vrh tabele", objašnjava Ibraković, no na konkretno pitanje hoće li ostati u Mostaru ne daje odgovor:
„Vidjet ćemo, nakon razgovora sa čelništvom kluba. Vjerujem kako će sve biti jasno do kraja radne sedmice".
U svakom slučaju, rezultati su pokazali da čelni ljudi Veleža moraju ispuniti sve realne uslove svog sadašnjeg stratega, te sljedeće sezone mnogo ozbiljnije krenuti u borbu za gornji dio tabele
- Stone Island
- Kontakt:
To znaju samo oni u upravi...ne znam kakav je,nije puno ni igrao ali dade momak dva gola Zvijezdi !gavra je napisao/la: Ne znam nema razloga da se izmislja,nisam bio tu pa ne mogu reci sta je bilo na terenu al za Bakica je ovo stvarno bilo,prico mi momak sto je igrao sa njim u BSKu,kaze covjek nije normalan ne znam sta mu bi,kasnije je i on skontao sta je uradio pa je bilo sto sam napisao u prethodnomn postu,a inace da kazem da je pobjeda, na stranu sve ovo,bila cista.Eto toliko,pozdrav i jos nesto, po kojoj liniji doce Bakic u Velez,to mi nikad nije bilo jasno ,covjek se nije isticao ni u BSKu ,da je ostao u BSKu grijo bi klupu, stvarno mi nije jasno nikako.
- el-fighter
- Kontakt:
Sada kontam. A i ja uzeo jaku usporedbu Žepče. Bio sam jednom na njihovoj tekmi protiv Veleža u Žepču, kada smo igrali 2:2 s njima. Bilo je RA onoliko koliko je moglo stati na tribinu predviđenu za njih. Na tribini Žepča djeca pjevaju: Uspavaj me toplim mlijekom mamice, umotaj me Molfix tako mekan je... Tada sam dobio dres i šal od nekog člana RA i od tada simpatiziram Velež.Crveni_1922 je napisao/la:el-fighter je napisao/la:Pa Žepče ima samo dvije tribine pa ima mjesta za gostujuće navijače. Kako to da na Veležovom stadionu nema mjesta za gostujuće navijače, ako imaju tri tribine.Marin je napisao/la:Jasno je svima da su se dogovorili. Nije to ništa novo ni strano. AKo modu Švedska i Danska, zašto to nevi uradili Velež i Modriča.
Kako ti nije jasno?? Dodje nas previse i ispunimo sve 3 tribine tako da nema mjesta za goste posto domacini imaju prioritet........a muke ti u Zepcu gostovati dodju na tekmu 3 krave i nekoliko pasa lutalica....
- BRIGATA_ROSSA
- Kontakt:
Nisi valjda ti jedan od onih djacaka, sto su se bacali u žbunje za salovima hehehe
- Stone Island
- Kontakt:
Naši smo značiel-fighter je napisao/la: Sada kontam. A i ja uzeo jaku usporedbu Žepče. Bio sam jednom na njihovoj tekmi protiv Veleža u Žepču, kada smo igrali 2:2 s njima. Bilo je RA onoliko koliko je moglo stati na tribinu predviđenu za njih. Na tribini Žepča djeca pjevaju: Uspavaj me toplim mlijekom mamice, umotaj me Molfix tako mekan je... Tada sam dobio dres i šal od nekog člana RA i od tada simpatiziram Velež.

- Stone Island
- Kontakt:
Re: FK Velez Mostar
High je napisao/la:Imajte razumijevanja,bice sve rijeseno !

Vidim riješili ste,samo je pitanje bi li riješio da je u pitanju Sarajevo ili da je kolegi ti u pitanju Zrinjski ! Lijepo od vas,nema šta...
- Crveni_1922

Tri standardna Veležova prvotimca, Rijad Demić, Amer Jugo i Elvir Čolić pozvani su u reprezentaciju BiH - Demić u mladu, a Jugo i Čolić u A-selekciju, saznaje RTM.ba u FK Velež. Ovo je još jedno priznanje Veležu i ovim igračima za odlične partije, koje su Rođeni pružali u drugom dijelu sezone, kada su nadoknadili ogroman bodovni zaostatak i na kraju izborili 12. mjesto na tabeli Premijer lige BiH.
Iz Veleža su najavili novu politiku odnosa prema igračima. To znači da će se sa mladim igračima potpisati novi ugovori, te će oni moći pronaći drugi angažman, ali uz odgovarajuće ugovore.
Klub time želi napustiti dosadašnju praksu, zbog koje su brojni mladi talentirani igrači napustili klub gotovo bez obeštećenja.
Ispravka Colic je Celikov igrac na posudbi u velezu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.