FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 07 nov 2022, 14:21

nokee je napisao/la:
07 nov 2022, 14:13
Shategabri je napisao/la:
07 nov 2022, 13:17
@NisamInSajder, meni ni taj Zrinjski nije neka pljačka.
Znaš šta oni imaju jedino, a drugi nemaju? Fizičku spremu. Tu im kapu skidam.
A kvaliteta je na kapaljku.
Hajde vidjećemo kad budu bolji tereni, al bojim se da treba puno raditi da bi ti bolji teren bio argument.
Lošeg suđenja ima svugdje.
Gledao sam samo ovaj vikend sudiju City-Fulham. Horor lik sudio.
Onda onaj Real-Girona. Talijanske sudije isto.

Pazi, milimetri ih dijelili uz ovaj novi format gdje kad si prvak imaš milion prilika da dođeš do grupne faze bar KL.
Tu su već bili klubovi sa Kosova, Gibraltara i sličnih žnj liga, ali ne i jedan naš.
Uostalom, jel misliš da ovakvo Sarajevo ima šta tražiti u Evropi?
Pa nas bi namlatili neki Maltežani i slično, ne bi sebi došli cijelu narednu sezonu.
Moram te replicirati ali nije isto lose odsuditi neku utakmicu i konstantno prvo ofirno (prva sezona kad su nama uzeli titulu) , pa sad neofirno navlaciti jednom klubu skoro pa svaku utakmicu.
Pa ovom Borcu se navlacilo i s nama zadnju nego smo dobili pa se usutili.. A u nasoj ligi nema ni jedna ekipa od koje si toliko jaci da te boli qurac za sudjenje.. E to je razlika!
To ti je jedan od razloga sto u ovu kukuruz ligu ne mozes ni dovesti kvalitetnijeg igraca od bubam Nardina, ostale razloge da ne nabrajam..
Vidi jednu stvar, isto to oni pričaju za komšije (ili nas), komšije pričaju za Zrinjski...i tako u krug. Naravno, ona strana o kojoj se priča se uglavnom podsmjehuje u fazonu jašta, samo vi, al nigdje veze priča.
Oni ako ništa bar kažu došlo i naših pet minuta ilitiga krali su svi, sad malo mi.
Jbg, može to da ti se ne sviđa kao ni meni, ali je tako.

Liga stagnira zadnjih 10 godina i tone. Ostali rastu. Oni koje smo mi sa lakoćom dobijali u Evropi su nam danas ozbiljni protivnici.
Dok se mi valjamo u blatu i jedni druge optužujemo za sudije, nepotizam, čiji je ćaća/babo/tetak jači, nema tu dovođenja dobrog igrača.
Na kraju krajeva, za šta da ga doveš? Koji klub ovdje može dati milion maraka za nekakvog da kažemo kvalitetnog igrača za našu ligu?
Svi dovode slobodne igrače. Znaš ko se vraća u bh ligu? Propali fudbaleri ko Suljić, Nardin i kompanija. Znači da su totalno u qrcu kad su se morali ovamo vratiti. To i jest razlog što dobiješ jednog Rahmana i na njega 20 panjeva.
Vidiš li ti od čega je naša ekipa sastavljena? Na početku sezone od dovedenih bar 5 je bilo top pojačanja za ovu ligu. Koji od njih su to opravdali? Koji nam danas izgledaju kao nekakva top pojačanja? Nama najbolji igrači mali Šahinović na golu i Đokanović, isto naš igrač. Ovi dovedeni, sve ograjisalo.
Koševo Zapad

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 nov 2022, 14:26

Kobiljar bivsi
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 nov 2022, 14:27

Aduka87 je napisao/la:
07 nov 2022, 14:26
Kobiljar bivsi
Hajmo dalje, Abubakar i Dizdarević također :wave:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 07 nov 2022, 14:28

što je mlataro rukicama, mlataro je
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 07 nov 2022, 14:40

Aduka87 je napisao/la:
Kobiljar bivsi
Među glupljim igračima na svijetu.
ISTINA ZA VEDRANA!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 07 nov 2022, 14:40

Ako puste Dizdarevica za 0 KM onda svaka cast Emire. :salut:

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 07 nov 2022, 14:40

bye bye Simba :wave:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 nov 2022, 14:41

Shategabri je napisao/la:
07 nov 2022, 13:17
@NisamInSajder, meni ni taj Zrinjski nije neka pljačka.
Znaš šta oni imaju jedino, a drugi nemaju? Fizičku spremu. Tu im kapu skidam.
A kvaliteta je na kapaljku.
Hajde vidjećemo kad budu bolji tereni, al bojim se da treba puno raditi da bi ti bolji teren bio argument.
Lošeg suđenja ima svugdje.
Gledao sam samo ovaj vikend sudiju City-Fulham. Horor lik sudio.
Onda onaj Real-Girona. Talijanske sudije isto.
Pazi, milimetri ih dijelili uz ovaj novi format gdje kad si prvak imaš milion prilika da dođeš do grupne faze bar KL.
Tu su već bili klubovi sa Kosova, Gibraltara i sličnih žnj liga, ali ne i jedan naš.
Uostalom, jel misliš da ovakvo Sarajevo ima šta tražiti u Evropi?
Pa nas bi namlatili neki Maltežani i slično, ne bi sebi došli cijelu narednu sezonu.
Za suđenje sam sinoć napisao na pdfu Premijer liga. Ima suštinu ovdje
NisamInSajder je napisao/la:
06 nov 2022, 22:52
Što jest jest ove "veće" odluke je donio ispravno. Crveni jeste, gol nije jer je faul, peterac, golmanov prostor, ne smiješ ga dirnuti u skoku. Ali, Bilbija je pogubljen bio od Željinog gola. Hajde prvo je i nekako završio, ali drugo očaj. Ukupno 23-4 faula, al na taj broj faulova 15 kartona, smiješan podatak. Zakarić smiješan karton, ali očigledno je morao odraditi to, pa eto na nešto je davao. Uništio je igru u drugom poluvremenu, pa najveći pokazatelj koliko je loše suđenje bilo, lopta odlazi u aut na Borčevoj polovici, igrač Borca zadnji igrao, on daje aut za Borac, kad se digla klupa i tribine, nakon što je igrač Borca potpuno normalno izveo aut, on svira nepravilno izvođenje, pa daje Želji loptu. Smiješno, zaista. Eh ovakve stvari i neki kartoni i faulovi na sredini terena ubiju utakmicu više nego bilo šta. Recimo u UEFAi je jasno podvučeno bolje je da sudac pogriješi veliku grešku, nego da ubije utakmicu kao Bilbija večeras. Dakle, bolje da je Bilbija priznao Želji gol, oprostio Santosu crveni i navukao neki pad recimo za penal, nego što je napravio ovo u drugom poluvremenu.

Za samu utakmicu, uništena odlična utakmica. Igrači Borca se bolje snašli u antinogometu i to je to. Marinović preslikava svoje Sarajevo na ovaj Borac.

Dakle, nije problem što on pogriješi suditi penal, propuste ofsajd iz kojeg je dat gol, crveni neki prešute ili pregrubo dadnu. To nije problem, ali to se kod nas ne dešava često s obzirom koliko kotiramo nisko, takve stvari se događaju u Srbiji svako kolo, u Hrvatskoj svaki derbi. To je loše suđenje, a maliciziono, tendenciozno kako hoćeš. Ja kažem maliciozno, jer smeta napretku igrača, samog fudbala u BiH. A maliciozno je upravo ono kad na 20 faulova bude 15 žutih ili kad imaš 50+ faulova, halo ba pa svaki kontakt je faul, kao da je košarka, duel igra ne postoji jer će nekom biti sviran faul. I naklonjen je uvijek jednoj ekipi, ciljano. Eh to je problem kod nas. Inače sudije su ok, rekao bih da imamo duplo bolje sudije od Srbije i Hrvatske, ali naši su uz 2-3 izuzetka, pod utjecajem. Sad te sudije i da žele izaći iz tog utjecaja, ne mogu, jer kad jednom uđeš tu si uvijek. Kao što je i u bilo kojoj sferi života, jednom kad uzmeš pare za mito/korupciju, gotovo je, uzimat ćeš uvijek. Te velike lige, nema takvog utjecaja kao kod, ali se dešavaju velike greške, normalno je, kao i u svemu.

Ma Zrinjski ima sistem, kojeg je Jakirović razvio, sam kvalitet kao kvalitet nije nešto svemirsko u odnosu na ono što prolazi kroz BiH. Ali, taj sistem kojeg je Jakirović napravio pobjeđuje sve, gazi, čak i kad izbaciš nekog igrača, ubacis drugog, isto gazi, malo se prilagodi, možda nije tako ubjedljivo, ali donijet će krajnji cilj. Njima je najveći kvalitet Jakirović, eh sad su dobili para od Europe, sponzori malo, naredne sezone isto, imaju priliku da naprave baš iskorak na ostatak lige. Pa i kad im ode Jakirović dosta lakše će dovesti nekog novog trenera boljeg i zvučnijeg od Jakirovića. Vidjet ćemo hoće li Šulenta znati iskoristiti to.

Evo za bolje terena, pa samo utakmica Borac - Sloboda koja se igrala na hibridu, pokazala je nešto. Bila je bolja od svake prethodne. Moći će se igrati fudbal što do sada u velikom dijelu sezone i na velikom broju terena nisi mogao. S tim da sve bude kako treba, od naredne sezone treba očekivati napredak u tom segmentu, da više gledamo fudbal, a ne izbij nabij. U tom trebaju nam i dobri treneri koji će ići u tom smjeru, a ne treneri kojima će biti taktika izbij-nabij kao što su Žižović i ala Žižovići.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2022, 14:44

Ode Kobiljar sad smo gotovi :rol: :rol:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 nov 2022, 14:49

Nije ni trebao dolaziti, jedan od najgorih igrača u historiji kluba.Jedino je ublehašu Dudiću valjao, jer je kod njega u Gošku bio dobar :facepalm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 nov 2022, 14:59

Jedan od najgorih igrača u historiji FK Sarajevo kao što sam i govorio na početku, drago mi je što je otišao.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 nov 2022, 15:01

ode patuljak .
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 nov 2022, 15:04

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 nov 2022, 14:27
Aduka87 je napisao/la:
Kobiljar bivsi
njega ostaviti da se dobro ispitaju okolnosti pod kojima je dosao i kako i koga je doveo. Ja bi ovdje SIPU ukljucio da istraze :D

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 nov 2022, 15:07

FCUM je napisao/la:
07 nov 2022, 15:01
ode patuljak .
Izgleda čistka počela.Ova ubleha bi još ljetos otišla, da si iole normalnog trenera imao, a zamisli debilni Dudić ga ostavio jer mu je u Gošku bio dobar. Još je na jednom od prvih svojih pressova izjavio "Kobiljar je kod svih prethodnih trenera bio otpisan, ali nama ce biti od koristi" :rol:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 nov 2022, 15:09

Lijevi bek bolji od Tomasevica
2 stopera klasa
Napadac pokretniji od Nardina
Rezervni golman iskusniji

Uz ovih 5 igraca i povratak na kosevo, sa kvalitetnim trenerom koji fakat zna taktiku postaviti, stvaranju malo pozitivnije atmosfere medju rajom, mislim da ce to puno bolje izgledati na proljece, iskreno..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 nov 2022, 15:12

nokee je napisao/la:
07 nov 2022, 15:09
Lijevi bek bolji od Tomasevica
2 stopera klasa
Napadac pokretniji od Nardina
Rezervni golman iskusniji

Uz ovih 5 igraca i povratak na kosevo, sa kvalitetnim trenerom koji fakat zna taktiku postaviti, stvaranju malo pozitivnije atmosfere medju rajom, mislim da ce to puno bolje izgledati na proljece, iskreno..
i jedan vezni igrac. Samo da je docekati tekme na kosevu

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 nov 2022, 15:16

Ne treba trenera dovodit dok Hadžić sam ne odradi čistku igračkog kadra i dok sam ne posloži igrački kadar. Bar jednom da čovjek ne popusti željama trenera koje su sve samo ne racionalne i ispravne.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 nov 2022, 15:17

FCUM je napisao/la:
07 nov 2022, 15:04
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 nov 2022, 14:27
Aduka87 je napisao/la:
Kobiljar bivsi
njega ostaviti da se dobro ispitaju okolnosti pod kojima je dosao i kako i koga je doveo. Ja bi ovdje SIPU ukljucio da istraze :D
Ne bi me čudilo da je došao istom kombinacijom kao i onaj mladi crnac iz Afrike što je došao nedavno u Velež, pa odmah po dolasku silovao djevojku u Mostaru :rol:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 nov 2022, 15:17

MortemHz je napisao/la:
07 nov 2022, 14:59
Jedan od najgorih igrača u historiji FK Sarajevo kao što sam i govorio na početku, drago mi je što je otišao.
Frajer igra ofanzivnu poziciju, nit gola, nit asistencije, a nesto se vazda frci, dobacuje, rukicama mlatara.. Kakva debilcina
1946-1987

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 07 nov 2022, 15:19

Hocemo kad docekat da ostavimo kostur ekipe pa samo sa par novih igraca to popunimo,ili cemo vjecno ovako,svaki prelazi rok kod nas je neka reorganizacija i totalna cistka,doduse ko nam je SD to njemu i pase,drugacije ne bi imao nista od jedne te istih igraca :clap:
Bravo Mirva malo ne kontas celavog al dobro nadoci ces kad vidis da si samo u minusu sa njim.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: TETRAPAK i 38 gostiju.