NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

dinodino2019
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la dinodino2019 » 07 nov 2022, 14:02

samocelik je napisao/la:
07 nov 2022, 13:46
laudrop je napisao/la:
07 nov 2022, 13:28
Ima li nas spremnih ovdje na forumu da finansijski pomognemo da klub nabavi novu opremu za Livestream, izvještaje s utakmice, izjave igrača i trenera i svih ostalih zanimljivosti koje nam klub može pružiti? Mislim da se može jednostavno organizovati preko donatorskih karti uplate pa me zanima da li bismo mogli to podržati, svako u svojoj mogućnosti..
Mislim da za tim nema potrebe. Smatram da i ekipa iz multimedije ne želi praviti neki neki veći iskorak jer ti se može desiti( a i nadamo se) da nećeš imati pravo snimati utakmice. Također, pretpostavljam da je trenutna oprema zadovoljavajuća za povremene izvještaje i izjave.
U federalnoj ligi ako udjemo ne smijes snimat utakmice
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 07 nov 2022, 14:04

Ni u Premijer ligi. :D A sto se tice izjava to se moze kvalitetnijim mobitelom programima za editovanje videa odraditi.

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 07 nov 2022, 14:10

Evo izgleda po svemu sudeci Fudo ce uzjahat i kanton, tako da nista ni od zalbe, a ni marke za Celik od kantona jos 4 godine. Izbacice SDA I HDZ. Mislim da jos nije zvanicno al citam da je vec sve dogovoreno. Bas mi zao ovih momaka iz uprave, toliko se trude, daju od sebe, a ovaj tumor metastazira i siri se, doce on i na drzavni nivo j..mater svoju. Mi bez ovih para od grada ili pomoci od kantona necemo moci igrati u 1 federalnoj jer opet ce bit blokiran racun, opet nece sponzori moci da ti pare salju,itd.., samo ce se troskovi povecat i otezat ce se otplata dugova.Ne znam... ovo prezime kasumovic treba negdje ugravirat na javno mjesto da se za sva vremena moze pisat na njega u spomen sta je uradio zenici i celiku..

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 07 nov 2022, 14:25

To cemo tek vidjeti svaka marka ce pripasti klubu

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 07 nov 2022, 14:29

Taj milion sto su bili obecali Celiku nije uopste bio planiran da bude iz budzeta vec iz nekog drugog izvora ali cekajmo malo da vidimo sta ce se desavat i na federalnom nivou tu je nesto vaznije ali otom potom,a vidim da je po ovoj raspodjeli ministarstava u kantonu dobio SDP ministarstvo sporta pa nadam se da ce tu postaviti nekog koji voli Celik

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 07 nov 2022, 14:31

laudrop je napisao/la:
Ima li nas spremnih ovdje na forumu da finansijski pomognemo da klub nabavi novu opremu za Livestream, izvještaje s utakmice, izjave igrača i trenera i svih ostalih zanimljivosti koje nam klub može pružiti? Mislim da se može jednostavno organizovati preko donatorskih karti uplate pa me zanima da li bismo mogli to podržati, svako u svojoj mogućnosti..
Dobra ideja i tu sam da podrzim
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 nov 2022, 14:57

samocelik je napisao/la:
laudrop je napisao/la:
Mislim da za tim nema potrebe. Smatram da i ekipa iz multimedije ne želi praviti neki neki veći iskorak jer ti se može desiti( a i nadamo se) da nećeš imati pravo snimati utakmice. Također, pretpostavljam da je trenutna oprema zadovoljavajuća za povremene izvještaje i izjave.
Ovo je inicijativa kluba. Želi se napraviti dodatni iskorak marketinškom segmentu kluba, gdje bi se unaprijedio Livestream do kraja polusezone, uz kvalitetu i novitete. A sva oprema bi naravno ostala u klubu te bi se iskoristilo za snimanje reportaža s treninga, reportaža s utakmica, intervju s trenerima igračima, razne igre na treningu i zanimljive stvari koje bi pravili za Youtube kanal, podkasti, žele uvestiti komentarisanje utakmice na streamu da navijači što bolje mogu pratiti utakmicu, i još dosta dosta drugih stvari.

Primarni fokus je na novom laptopu i internetu za Livestream gdje bi se riješio problem loše kvalitete slike, a dodano na to bi se kupio novi stalak za kameru, kabal koji povezuje kameru i laptpo i pruža sliku, prenosna struja da bi se stream mogao raditi na gostovanjima gdje nema struje i USB mikrofon za bolji zvuk i komentarisanje utakmica.

Naravno ovo iziskuje određena sredstva od cca. 2000-2000 KM a mislim da mi kao navijači, prije svega Forumaši, možemo pomoći pri ovoj kupovini makar s 50% učinkom. Iako je i ovo sve na vrhunskom nivou, iz kluba misle i tvrde da se može još dosta dosta bolje raditi na ovom polju, samo je potrebno dodatno unaprijediti opremu s kojom se radi i snima.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Ironside
Kontakt:

Post Postao/la Ironside » 07 nov 2022, 16:06

Ne treba biti pesimista i ako fudo uzme i kanton i drzavu i sve mi imamo svoj pravac i cilj i idemo ka njemu jeste da ce nam vremenski sve trajati mnogo duze nego prije ali nema veze nije nicija do zore gorila pa nece ni njegova sve prolazi samo ikone ostanu a Celik je ikona naseg grada i opstat ce i biti jaci nego ikada prije.Ovo za donacije za opremu nije losa ideja ostaje to u klubu kako god i to je jedan oblik pomoci i stajanja uz nas Celik
Celik Zenica

CrniTalami
Kontakt:

Post Postao/la CrniTalami » 07 nov 2022, 16:10

Jel sutra izvlacenje parova za kup?
Agueroooo i swear you'll never see anything like this ever again.

Rob1988
Kontakt:

Post Postao/la Rob1988 » 07 nov 2022, 16:19

Pozdrav svim robovima!
pratim forum i kad god je moguce, kupujem donatorske karte za tekme... ne znam da li se o ovome vec diskutovalo, al bi volio cuti misljenje nas clanova kluba:
sto se tice tuzbe, mislim da te pare (ako ikad) necemo skoro vidjeti. Pitanje za raju na forumu (a i za odgovorne u klubu) sto se tice blokiranog racuna: Posto isti nece biti odblokiran u dogledno vrijeme, kako stvari stoje.. Da li se razmisljalo o mogucnosti otvaranja kripto walleta ili mozda opcije prokretanja fan-tokena (npr. preko socios.com). Mislim da je blockchain tehnologija koja tek dolazi, a implementacija iste bi nas stavila u zavidan polozaj u odnosu na konkurenciju. Ako se ne varam u regionu samo Dinamo Zagreb ima Fan-token..

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 07 nov 2022, 16:34

Velika je razlika između Fude u gradu i Fude u kantonu. Ovdje ima skoro sam većinu, a tamo ne.

A što se tiče ove multimedije, mislim da je najmanji problem tehnika ako osoba koja to radi, radi površno. Danas s mobitelom prosječni srednjoškolac može čuda napraviti, a mi nemano ni skraćenog snimka bar s golovima sa tekme. Treba samo isjeći video, ko da je to mudro slovo. Npr. iz Zavidovića nije bilo streama, a nema ni snimka, niko mi ne može reći da i za to treba struja.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 07 nov 2022, 16:36

Ako Uprava hoce da posluje po zakonu, sad zasad treba da se kloni kripta kao nacina placanja. Ovo samo iz razloga sto zakonodavstvo u FBiH jos nije regulisalo ovu oblast i banke nece da posluju na taj nacin. Cini mi se da u RS se mjenja klima sto se ovoga tice i da imaju neki zakon o digitalnoj imovini ili kako vec zovu.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 nov 2022, 16:41

limvolikce1945 je napisao/la:
07 nov 2022, 16:34
Velika je razlika između Fude u gradu i Fude u kantonu. Ovdje ima skoro sam većinu, a tamo ne.

A što se tiče ove multimedije, mislim da je najmanji problem tehnika ako osoba koja to radi, radi površno. Danas s mobitelom prosječni srednjoškolac može čuda napraviti, a mi nemano ni skraćenog snimka bar s golovima sa tekme. Treba samo isjeći video, ko da je to mudro slovo. Npr. iz Zavidovića nije bilo streama, a nema ni snimka, niko mi ne može reći da i za to treba struja.
Tačno na 7 dana treba vratit praksu koja je bila prethodnih 20 godina u klubu dok nije došla nova Uprava :urnebes: Da malo budemo zadovoljni što u trećem rangu imamo najbolje moguće informacije i oko utakmica i svih drugih stvari u klubu na svim društvenim mrežama :thumbup:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 07 nov 2022, 16:47

Čelikov marketing manager radi bolje posao od mnogih koji to rade u Premijer ligi

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 07 nov 2022, 16:51

laudrop je napisao/la:
07 nov 2022, 16:41
limvolikce1945 je napisao/la:
07 nov 2022, 16:34

Tačno na 7 dana treba vratit praksu koja je bila prethodnih 20 godina u klubu dok nije došla nova Uprava :urnebes: Da malo budemo zadovoljni što u trećem rangu imaju najbolje moguće informacije i oko utakmica i svih drugih stvari u klubu na svim društvenim mrežama :thumbup:
Daj nam stati dobri Sportski pregled od 10 naveče gdje smo to gledali. :)
Mislim da treba marketinški priču podići na viši nivo, a to podrazumijeva i ovo što sam ja naveo. Sad porediti staro/novo ovdje nema smisla. Ali ako ovog što radi plaćamo, onda treba na tome poraditi.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 07 nov 2022, 17:00

laudrop je napisao/la:
07 nov 2022, 14:57
samocelik je napisao/la:
laudrop je napisao/la:
Ovo je inicijativa kluba. Želi se napraviti dodatni iskorak marketinškom segmentu kluba, gdje bi se unaprijedio Livestream do kraja polusezone, uz kvalitetu i novitete. A sva oprema bi naravno ostala u klubu te bi se iskoristilo za snimanje reportaža s treninga, reportaža s utakmica, intervju s trenerima igračima, razne igre na treningu i zanimljive stvari koje bi pravili za Youtube kanal, podkasti, žele uvestiti komentarisanje utakmice na streamu da navijači što bolje mogu pratiti utakmicu, i još dosta dosta drugih stvari.

Primarni fokus je na novom laptopu i internetu za Livestream gdje bi se riješio problem loše kvalitete slike, a dodano na to bi se kupio novi stalak za kameru, kabal koji povezuje kameru i laptpo i pruža sliku, prenosna struja da bi se stream mogao raditi na gostovanjima gdje nema struje i USB mikrofon za bolji zvuk i komentarisanje utakmica.

Naravno ovo iziskuje određena sredstva od cca. 2000-2000 KM a mislim da mi kao navijači, prije svega Forumaši, možemo pomoći pri ovoj kupovini makar s 50% učinkom. Iako je i ovo sve na vrhunskom nivou, iz kluba misle i tvrde da se može još dosta dosta bolje raditi na ovom polju, samo je potrebno dodatno unaprijediti opremu s kojom se radi i snima.
To je bar lako klub neka objavi ovaj tekst na zvanicnoj na fb i otvori opciju kao kupovina donatorski karti i skupit ce se za dan vremena

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 nov 2022, 17:39

U kolko je to izvlacenje kupa?

rz88
Kontakt:

Post Postao/la rz88 » 07 nov 2022, 17:59

laudrop je napisao/la:
Stojim na raspolaganju
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 07 nov 2022, 18:18

Nešto i za pohvalu: sva čast za muziku na stadionu. 🤘

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 07 nov 2022, 19:06

Savez ništa nije objavio u vezi žrijeba
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.