FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 07 nov 2022, 11:00

ma samo ugovore dati na procenat. Pa da manekeni ginu da zarade platu.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 nov 2022, 11:11

FCUM je napisao/la:
07 nov 2022, 11:00
Nisi u situaciji da ucjenjujes igrace. Fudbalski igrac je trazeno i dobro placeno zanimanje. A osim toga dobar igrac nije nikad skup. Zato i cijene igraca idu u nebo.
Sve je to jednostavno -koliko para,toliko muzike. Sta ce ti dobar trener ,kada imas igrace amatere. Ovi nasi nazovi igraci imaju plate kao jaci baustelac a i manje. To su amateri. Jbs fudbalera bez 15-20 hiljada € mjesecno.
Znaci za igrace amatere ti treba i takav trener,neki sto se vrti po ovoj ligi. Koji zna igrace i igru prilagoditi nasoj ligi.
Ja sam uvijek zato da Gospodina Vinka Marinovica ,pokusamo vratiti kod nas. Mada ako Dodik pokaze interes za Borcem,necemo im biti finansijski dorasli,ni politicki,ni bilo kako,pregazice nas kao Igokea ,KK Bosnu.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 07 nov 2022, 11:24

Da li je neko danas imao muda otici pred našu Direktoricu? :beba:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 nov 2022, 11:29

Antikloc je napisao/la:
07 nov 2022, 11:11
FCUM je napisao/la:
Nisi u situaciji da ucjenjujes igrace. Fudbalski igrac je trazeno i dobro placeno zanimanje. A osim toga dobar igrac nije nikad skup. Zato i cijene igraca idu u nebo.
Sve je to jednostavno -koliko para,toliko muzike. Sta ce ti dobar trener ,kada imas igrace amatere. Ovi nasi nazovi igraci imaju plate kao jaci baustelac a i manje. To su amateri. Jbs fudbalera bez 15-20 hiljada € mjesecno.
Znaci za igrace amatere ti treba i takav trener,neki sto se vrti po ovoj ligi. Koji zna igrace i igru prilagoditi nasoj ligi.
Ja sam uvijek zato da Gospodina Vinka Marinovica ,pokusamo vratiti kod nas. Mada ako Dodik pokaze interes za Borcem,necemo im biti finansijski dorasli,ni politicki,ni bilo kako,pregazice nas kao Igokea ,KK Bosnu.

Yebo me dan kad sam naucio da citam !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2022, 11:42

NazorUso je napisao/la:
07 nov 2022, 11:29
Antikloc je napisao/la:
FCUM je napisao/la:

Pa upravu je u Njhemackoj bauštelac zaradi 3-4 hiljade

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 nov 2022, 11:43

Postoje dva načina dovođenja igrača i/ili trenera. Prvi je da se dovede školovan trener kome će se dati odriješene ruke u sklapanju ekipe i projekcija ciljeva za određeni vremenski period.
Drugi sistem je pravljenje ekipe oko igrača u kojemu trener nije toliko bitan. Npr. imaš jednog Rahmanovića kojeg plaćaš, recimo, 200.000€ na godinu, dakle, napraviš mu ambijent iz kojeg on ne želi ići. Budući da je on vođa ekipe, njega pitaš koga ćeš dovoditi, odnosno, s kim bi on volio igrati, pa po tome dovodiš igrače. Ovaj sistem ima logike, jer je bolje pitati igrača koji zarađuje 200k€ o igračima, nego nekog uposlenika kluba koji zarađuje 10k€.
Ako je Đokanović jedina konstanta i profilira se u svojevrsnog vođu, onda njega pitaj s kim bi volio igrati i daj mu limit od 5, max. 6 igrača. Ostalo popuni Akademijom, jer akademci u Andreju vide personifikaciju svojih želja, treninga, nadanja...
Znači, imaš 6 igrača koji su došli zahvaljujući Andreju i imaš ostale kojima je Andrej idol. Tu trener i nije toliko bitan, osim uobičajenih stvari; disciplina, kontrola, treninzi i sl.
Prvi sistem podrazumjeva davanje pune kontrole treneru i stakanje uz istog bez obzira na sve. Hronološki, pokazalo se da taj sistem nije održiv, bar ne kod nas.
Ako je već tako, onda Mirvić mora profilirati vođu ekipe i reći sportskom direktoru da mu je kapiten nadređeni u dovođenju igrača. SD se uopšte ne treba pitati o imenima pojačanja, niti, u ovom drugom sistemu, trener treba imati komunikaciju sa SD-om oko profila igrača. Kapiten kaže hoću, lupam, Kulašina i SD ga dovede, a trener ga trenira i tako dalje... Ergo; Mirvić - Andrej - SD - trener, mada je tu Mirvić radi novca,a ne izbora igrača.
Jbg, ako nešto ne ide, a ne ide, promijeni, majka mu stara.
Što bi rek'o Koja iz Discipline:
Ja samo želim ovo da te pitam
Da li ti znaš za neki drugi ritam?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 nov 2022, 11:45

bordobijeli je napisao/la:
07 nov 2022, 11:42
NazorUso je napisao/la:
07 nov 2022, 11:29
Antikloc je napisao/la:

Pa upravu je u Njhemackoj bauštelac zaradi 3-4 hiljade
Al ovi naši kako igraju nisu zaslužili ni pola od te cifre.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 nov 2022, 11:46

Pantelija je napisao/la:
07 nov 2022, 07:42
Pevo, mamić nije osuđen za to sto ti pišeš. Mamić je osuđen jer drzava smatra da je uzimao procenat od igraca koji su se prodavali iz dinama, i smatraju da je to bilo nelegalno tj neki sukob interesa. Kasnije se pokazalo da su svi u tom slucaju bilo korumpirani od tuzioca do sudija. Cak i luka modric je u prvom ispitivanju očistio mamića od krivice i ako je mamić kriv krivi su i igraci koji su mu prebacili novac.
.
Gledaj, Mamić je kriminalac. HDZ ga je osudio za ono što je njima odgovoralo, da se otišlo dublje i sudilo mu se za sve što je uradio, otišli bi i te sudije i nalogodavci za suđenje. Osudili su ga za ono što njima odgovara i to je to. To sam napisao i u prvom postu.

To što su sudije korumpirane samo pokazuje da je i Mamić ustvari zaista kriv, jer da nije kriv, niti jedan normalan čovjek ne bi posezao za tom opcijom da daje sudiji mito, a zna da je čist ili još gore ima informacije da će biti osuđen.

Kako će stranac biti skup kad se za prethodna dva stručna štaba trošilo i preko 15 hiljada eura, I sad baciš pare koje si tim stučnim štabovima dao za raskid ugovora, eto što kažu skloni kojeg uhljeba iz administracije i para ima. Možeš nakupit 25 hiljada eura glat za čitav štručni štab nekog kvalitetnog trenera. Pa jel fakat mislite da su veće cifre dobijali neki treneri u Hrvatskoj. Evo godišnja plata Simona Rožmana je bila 100 hiljada eura u Rijeci, dakle oko 8 000 eura mjesečno. U Dinamu niko nikad nije imao preko 250 000 eura godišnje, eto orjentira. Potcjenjuju se Sarajevo po platežnoj moći. Evo u Holandiji osim tih 4-5 klubova koji su pri vrhu nema niko ne daje plate preko 7-8 hiljada eura.

Imamo dobar budžet, samo ga treba pametno iskoristiti.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2022, 12:00

NisamInSajder je napisao/la:
07 nov 2022, 11:46
Pantelija je napisao/la:
Pevo, mamić nije osuđen za to sto ti pišeš. Mamić je osuđen jer drzava smatra da je uzimao procenat od igraca koji su se prodavali iz dinama, i smatraju da je to bilo nelegalno tj neki sukob interesa. Kasnije se pokazalo da su svi u tom slucaju bilo korumpirani od tuzioca do sudija. Cak i luka modric je u prvom ispitivanju očistio mamića od krivice i ako je mamić kriv krivi su i igraci koji su mu prebacili novac.
.
Gledaj, Mamić je kriminalac. HDZ ga je osudio za ono što je njima odgovoralo, da se otišlo dublje i sudilo mu se za sve što je uradio, otišli bi i te sudije i nalogodavci za suđenje. Osudili su ga za ono što njima odgovara i to je to. To sam napisao i u prvom postu.

To što su sudije korumpirane samo pokazuje da je i Mamić ustvari zaista kriv, jer da nije kriv, niti jedan normalan čovjek ne bi posezao za tom opcijom da daje sudiji mito, a zna da je čist ili još gore ima informacije da će biti osuđen.

Kako će stranac biti skup kad se za prethodna dva stručna štaba trošilo i preko 15 hiljada eura, I sad baciš pare koje si tim stučnim štabovima dao za raskid ugovora, eto što kažu skloni kojeg uhljeba iz administracije i para ima. Možeš nakupit 25 hiljada eura glat za čitav štručni štab nekog kvalitetnog trenera. Pa jel fakat mislite da su veće cifre dobijali neki treneri u Hrvatskoj. Evo godišnja plata Simona Rožmana je bila 100 hiljada eura u Rijeci, dakle oko 8 000 eura mjesečno. U Dinamu niko nikad nije imao preko 250 000 eura godišnje, eto orjentira. Potcjenjuju se Sarajevo po platežnoj moći. Evo u Holandiji osim tih 4-5 klubova koji su pri vrhu nema niko ne daje plate preko 7-8 hiljada eura.

Rozman bi kod nas zavrsio kao Sablic i Vasoski.
4 mjeseca maksimalno. Ovdje se mora mjenjati razmišljanje i ambijent kluba. Trener je šlag na torti a mi nemamo ni prvi sloj torte.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 nov 2022, 12:16

Ja vjerujem da za 20 k € mjesecno mozemo dovest B kvalitet trenera iz austrije belgije holandije sto je za ove amaterske igrace ligu pencilin..

E sad malo teze bi islo jer pretezno i ta B lista trenera uz tih zemalja vodi sasibom svig pomocnika i kondicionog trenera u 99% slucajeva i tesko je nac da on svoje saradnike zamjeni sa mahnitim orucem obucom onijem sivonjom sto je bio kondicioni trener kid fedje..prvo nece jer to su amatercine nemaju nikakvi znanje nikakav papir neznaju engleski i nece da trenira uci i njih i igrace al vjerujem citav pajet da bi kostao 30-35K €

Al evo sad pilece filete zvane suljic istjerat ahmeta dedo sa 3 unuka dzafic dedo ta tri igraca koja nista ne donose plus plata koja se daje budalama kosto je husref vinko fedja eto ti 30-40 k€

Trener iz austrije holandije recimo sto nemogu nikog vodit ozbiljnog prvih 7 ekipa sigurno nece dobit vecu platu od ovog u ekipi koja je 9,10 natabeli zadnjih 40 godina takodje te seoske ekipe nikad nece igrat u evropi dok sa FK SARAJEVOM skoro 95% ce bar u konfereci igrat. Gdje se moze reklamirat

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 nov 2022, 12:28

Pitar6785 je napisao/la:
07 nov 2022, 12:16
Ja vjerujem da za 20 k € mjesecno mozemo dovest B kvalitet trenera iz austrije belgije holandije sto je za ove amaterske igrace ligu pencilin..

E sad malo teze bi islo jer pretezno i ta B lista trenera uz tih zemalja vodi sasibom svig pomocnika i kondicionog trenera u 99% slucajeva i tesko je nac da on svoje saradnike zamjeni sa mahnitim orucem obucom onijem sivonjom sto je bio kondicioni trener kid fedje..prvo nece jer to su amatercine nemaju nikakvi znanje nikakav papir neznaju engleski i nece da trenira uci i njih i igrace al vjerujem citav pajet da bi kostao 30-35K €

Al evo sad pilece filete zvane suljic istjerat ahmeta dedo sa 3 unuka dzafic dedo ta tri igraca koja nista ne donose plus plata koja se daje budalama kosto je husref vinko fedja eto ti 30-40 k€

Trener iz austrije holandije recimo sto nemogu nikog vodit ozbiljnog prvih 7 ekipa sigurno nece dobit vecu platu od ovog u ekipi koja je 9,10 natabeli zadnjih 40 godina takodje te seoske ekipe nikad nece igrat u evropi dok sa FK SARAJEVOM skoro 95% ce bar u konfereci igrat. Gdje se moze reklamirat
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 07 nov 2022, 12:29

ma ja što više razmišljam, to smo mi više u khurcu pa vi kako hoćete.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 nov 2022, 12:32

Ljudi, pričamo o ligi gdje imaš Bilbiju i onog Ramića iz Igmana po 10 golova dali.
Ostalo niko 5 nije prebacio. Jel vi kontate u kakvom qrcu je ova liga?
To će se posebno vidjeti ko izađe u Evropu. Ima da nas mlate ovi od prvog pretkola.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 nov 2022, 13:06

07 nov 2022, 12:00
07 nov 2022, 11:46
Pantelija je napisao/la:
.

Rozman bi kod nas zavrsio kao Sablic i Vasoski.
4 mjeseca maksimalno. Ovdje se mora mjenjati razmišljanje i ambijent kluba. Trener je šlag na torti a mi nemamo ni prvi sloj torte.
Vasoski je ubleha. Nije trener. On sa ovom dvojicom ne smije ići u rečenicu. O Sabliću se može pričati, on i Rožman su slični, iako mislim da je Rožman bolji trener. Eh, onda nije problem ni u igračima ni u trenerima. Onda niko neće uspjeti ovdje, kao što i nije do sad. Onda ćeš se ovako patiti, dok će Zrinjski kidati ligom i igrati Europu jer je izabrao taj put sa stranim i kvalitetnim trenerom.

Shategabri je napisao/la:
07 nov 2022, 12:32
Ljudi, pričamo o ligi gdje imaš Bilbiju i onog Ramića iz Igmana po 10 golova dali.
Ostalo niko 5 nije prebacio. Jel vi kontate u kakvom qrcu je ova liga?
To će se posebno vidjeti ko izađe u Evropu. Ima da nas mlate ovi od prvog pretkola.

Pričamo o ultra lošim terenima i ultra lošem malicioznom suđenju. Ima itekako kvaliteta ovdje. Eto Zrinjski milimetri su ga djelili od grupne faze Konferencijske uz poprilično težak raspored. Tuzla City koja je u nekoj tranziciji pružila dosta dobar otpor u Europi, klubu sa 4-5 puta većim budžetom. Velež i Borac et iznimke, Borcu se vratilo za ono što u ligi prave, tačnije šta pravi njihov "vlasnik" Vico, a Velež, promjena trenera najviše se može reći da je utjecala na onakav rezultat.

Šta tek trebaju reći Hrvati, silni milioni uloženi u Osijek dvije godine ispada na prvoj prepreci, ispada od Kazahstanskog kluba koji nema ni pošten stadion kako treba. Rijeka osramoćena od Djurgardena itd. Jeste manjkava naša liga, ali ništa nije lošija od naprimjer Mađarske, Češke, Rumunije, Srbije.. Sve je tu negdje. Pogotovo što oni imaju već uloženih miliona i miliona i svu moguću infrastrukturu, a mi ništa, slabo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2022, 13:11

1. Imamo vlasnika Tana koji nikad nije rekao jasne ambicije kluba, period ulaže, period ne ulaže, pa nas proda pa kupi,skroz nejasna strategija kluba.
2. Loš odabir ljudi koji vode klub direktor, sportski direktor, treneri.
3. Korumpiran savez, nacionalne podjele, loši tereni, loša liga iz koje se teško izdignuti.
4. Nemamo svoj adekvatan stadion
5.igraci koji tesko prihvataju profesionalizam jer su navikli na bh uslove i javašluk.
6. Loš ambijent oko kluba "teski navijaci" neugodna sredina za napredak.
Evo otprilike razloga zasto FK Sarajevo ne moze naprijed nego je prosjek bh fudbala.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 nov 2022, 13:15

07 nov 2022, 13:11
1. Imamo vlasnika Tana koji nikad nije rekao jasne ambicije kluba, period ulaže, period ne ulaže, pa nas proda pa kupi,skroz nejasna strategija kluba.
3. Korumpiran savez, nacionalne podjele, loši tereni, loša liga iz koje se teško izdignuti.
5.igraci koji tesko prihvataju profesionalizam jer su navikli na bh uslove i javašluk.
Evo otprilike razloga zasto FK Sarajevo ne moze naprijed nego je prosjek bh fudbala.
Sa svim bih se donekle ili u cjelovitosti složio osim sa ovim boldiranim. Kako je onda velika većina igrača uspjela igrati vani gdje je profesionalizam sve u većini klubova.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 nov 2022, 13:17

@NisamInSajder, meni ni taj Zrinjski nije neka pljačka.
Znaš šta oni imaju jedino, a drugi nemaju? Fizičku spremu. Tu im kapu skidam.
A kvaliteta je na kapaljku.
Hajde vidjećemo kad budu bolji tereni, al bojim se da treba puno raditi da bi ti bolji teren bio argument.
Lošeg suđenja ima svugdje.
Gledao sam samo ovaj vikend sudiju City-Fulham. Horor lik sudio.
Onda onaj Real-Girona. Talijanske sudije isto.
Pazi, milimetri ih dijelili uz ovaj novi format gdje kad si prvak imaš milion prilika da dođeš do grupne faze bar KL.
Tu su već bili klubovi sa Kosova, Gibraltara i sličnih žnj liga, ali ne i jedan naš.
Uostalom, jel misliš da ovakvo Sarajevo ima šta tražiti u Evropi?
Pa nas bi namlatili neki Maltežani i slično, ne bi sebi došli cijelu narednu sezonu.
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 nov 2022, 13:25

07 nov 2022, 13:15
Sa svim bih se donekle ili u cjelovitosti složio osim sa ovim boldiranim. Kako je onda velika većina igrača uspjela igrati vani gdje je profesionalizam sve u većini klubova.
Da je ove prve 4 stavke dovesti u red ostalo cemo lahko :D

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 nov 2022, 13:45

07 nov 2022, 13:15
Isto sto nas covjek ovdje podmicuje policiju, vozi pijan i bez pojasa, baca baklje na utakmicama itd, onda ode u Njemacku i postane uzoran gradjanin. Kad odes negdje gdje je sistem uhodan i gdje se svako pridrzava sistema, lahko se uklopit. Dodjes ovdje i hoces da si fin i posten, a vidis da bolje prolazi onaj koji to nije, o cemu onda da pricamo? Lupam, dodje igrac koji sam trenira poslije svake tekme, idee u teretanu, trci vikendima, zivi zdravo... I onda nakon jednog kiksa dobije klupu a neki Dal ili Suljic igraju svaku na osnovu cega? I takav profesionalac postane boliqrac, uklopi se u to.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 nov 2022, 14:13

Shategabri je napisao/la:
07 nov 2022, 13:17
@NisamInSajder, meni ni taj Zrinjski nije neka pljačka.
Znaš šta oni imaju jedino, a drugi nemaju? Fizičku spremu. Tu im kapu skidam.
A kvaliteta je na kapaljku.
Hajde vidjećemo kad budu bolji tereni, al bojim se da treba puno raditi da bi ti bolji teren bio argument.
Lošeg suđenja ima svugdje.
Gledao sam samo ovaj vikend sudiju City-Fulham. Horor lik sudio.
Onda onaj Real-Girona. Talijanske sudije isto.

Pazi, milimetri ih dijelili uz ovaj novi format gdje kad si prvak imaš milion prilika da dođeš do grupne faze bar KL.
Tu su već bili klubovi sa Kosova, Gibraltara i sličnih žnj liga, ali ne i jedan naš.
Uostalom, jel misliš da ovakvo Sarajevo ima šta tražiti u Evropi?
Pa nas bi namlatili neki Maltežani i slično, ne bi sebi došli cijelu narednu sezonu.
Moram te replicirati ali nije isto lose odsuditi neku utakmicu i konstantno prvo ofirno (prva sezona kad su nama uzeli titulu) , pa sad neofirno navlaciti jednom klubu skoro pa svaku utakmicu.
Pa ovom Borcu se navlacilo i s nama zadnju nego smo dobili pa se usutili.. A u nasoj ligi nema ni jedna ekipa od koje si toliko jaci da te boli qurac za sudjenje.. E to je razlika!
To ti je jedan od razloga sto u ovu kukuruz ligu ne mozes ni dovesti kvalitetnijeg igraca od bubam Nardina, ostale razloge da ne nabrajam..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.