ABd ce Trump opet biti predsjednik.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
To bi bila tragedija za cijeli svijet. Ne znam šta vam je privlačno u tim divljim wanna-be diktatorima
Desni populisti su uvijek jaki u vrijeme krize, nije to nikakvo iznenađenje. A pomaže mu što je Biden doslovno senilni deda koji bi u nornalnim okolnostima bio smješten u domu negdje. A nije da mu je i politička karijera prije toga bila blistava, bio yes man za sve ratove i želje kapitalista
ha? Gdje se politički obrazujem? Šta je Balkan info? Kakve veze moja izjava da bi Tramp bio tragedija za svijet sa tim gdje se politički obrazujem?
A ova legenda. Elon Musk je Srbin
Potvrdili joj ljudi na Facebook-u , ako oni potvrde tu sumnje nema .Brokula je napisao/la: ↑07 nov 2022, 09:42A ova legenda. Elon Musk je Srbin![]()
Ne vidim sta je privlačno ni Amerima što ekonomski stoje lose i sto je cijeli mandat potrosen na pronounse i LGBT-trans budalastine. Republikanci ce preuzeti od ovih esktremista vlast. To da je Trump neki radikalac ili tiranin se tek treba vidjeti. Bio sam za Bidena, ali ovaj put Amerike je nigdje veze. Ne postoji stvar koju je ova administracija uradila dobro za americki narod, bar ja ne znam, a zanimam se zadnjih godina za politiku u USA. Znam samo da su do krova digli cancel culture, ispiranje mozga djeci, razne devijacije, a da ekonomske teme kao i inače stave po strani. Jbo demokratiju kad kriza pocne drmati. Kao kod nas, životne teme su sekundarne, a nacionalne br 1.
Doslovno sve što si napisao pokazuje da se uopšte nisi zanimao za politiku nego samo pratiš desničarske influensere jer samo ponavljaš njihove talking points koji ne drže baš vodu kad uđeš u ekonomske analize.Pogba je napisao/la: ↑07 nov 2022, 11:30Ne vidim sta je privlačno ni Amerima što ekonomski stoje lose i sto je cijeli mandat potrosen na pronounse i LGBT-trans budalastine. Republikanci ce preuzeti od ovih esktremista vlast. To da je Trump neki radikalac ili tiranin se tek treba vidjeti. Bio sam za Bidena, ali ovaj put Amerike je nigdje veze. Ne postoji stvar koju je ova administracija uradila dobro za americki narod, bar ja ne znam, a zanimam se zadnjih godina za politiku u USA. Znam samo da su do krova digli cancel culture, ispiranje mozga djeci, razne devijacije, a da ekonomske teme kao i inače stave po strani. Jbo demokratiju kad kriza pocne drmati. Kao kod nas, životne teme su sekundarne, a nacionalne br 1.
Istina je kao i obično na sredini. Nisam desničarski orijentiran personalno, rekao bih da sam desni centar ako bih baš morao da se nekome priklanjam, radije zauzimam stranu onome što smatram da je ispravno u datom momentu i ne volim etikete (nesto sto je ekstremnoj ljevici gust). Primjera radi, od punoljetstva sam glasač lijevih stranaka. Mislim da su ovo prvi izbori da sam glasao za nekog ko se smatra desnicom (NiP), mada je naravno moj glas zasnovan na suradnji trojke prije svega. Da ne idem u tu politiku. Poenta je da si me pogresno procijenio.Blejzer10 je napisao/la: ↑07 nov 2022, 12:07
Doslovno sve što si napisao pokazuje da se uopšte nisi zanimao za politiku nego samo pratiš desničarske influensere jer samo ponavljaš njihove talking points koji ne drže baš vodu kad uđeš u ekonomske analize.
Ako već stremiš nekoj objektivnosti moraš saslušati obje strane a ne da gradiš sliku jednih po prezentaciji drugih.
U protivnom ćeš ili biti u taboru ljudi koji Trumpa krive za gubitak poslova tokom korone i misle da su svi desničari fašisti, ili Bidena radi inflacije i misliti da se ljevica zanima samo za zamjenice i pe.dere.
A i jedno i drugo su vrlo naivna i plitka razmišljanja na koju samo padaju inceli i college SJW
Slažem se, mainstream demokrate nemaju šta ponuditi, ali isto se može reći i za republikance. Koga to oni imaju?
Republikancima ne treba kampanja pored ovakvih demokrata.Blejzer10 je napisao/la: ↑07 nov 2022, 12:38Slažem se, mainstream demokrate nemaju šta ponuditi, ali isto se može reći i za republikance. Koga to oni imaju?
Za izbore će biti zanimljivo. U korist republikanaca ide to što si napisao za glasanje pod ovakvom ekonomijom, i činjenica da midterms često dobije suprotna strana od predsjednika, za demokrate igra rekordni brojevi ranog glasanja (koji uvijek naginju demokratski), te agresivan anti-abortus stav republikanaca, bar ako je suditi po onom glasanju u Kanzasu gdje su se sami konzervativci šokirali koliko su izgubili na domaćem terenu i ekspresno povukli sva ostala glasanja po tom pitanju
Republikanci sve što imaju ponuditi je zauzimati kontra stav od demokrata. Bukvalno za šta god da se ovi zalažu republikanci će kontrirati. U svojoj floridi su glasali protiv neke pomoći od uragana skoro jer su demokrate glasali zaBlejzer10 je napisao/la: ↑07 nov 2022, 12:38Slažem se, mainstream demokrate nemaju šta ponuditi, ali isto se može reći i za republikance. Koga to oni imaju?
Za izbore će biti zanimljivo. U korist republikanaca ide to što si napisao za glasanje pod ovakvom ekonomijom, i činjenica da midterms često dobije suprotna strana od predsjednika, za demokrate igraju rekordni brojevi ranog glasanja (koji uvijek naginju demokratski), te agresivan anti-abortus stav republikanaca, bar ako je suditi po onom glasanju u Kanzasu gdje su se sami konzervativci šokirali koliko su izgubili na domaćem terenu i ekspresno povukli sva ostala glasanja po tom pitanju
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 13 gostiju.