Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
danas nijet bas dobar.
Nisam gledo utakmicu izveo ga u zavrsnici?,vrlo je cudan ovaj Real 4 ili 5 put u sezoni im se desava da dopuste protivniku velike prednosti a onda ih ganjaju do kraja.Ovo je sigurno najgori poraz mislim da su ovi bili poslednji prije utakmice s Realom.Federer17 je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:42Ovi usli u bonus oko 7min do kraja trece (ako se ne varam), Musa nakon toga iznudi mislim 6 slobodnih i on ga vadi sigurno 3 min do kraja iako istu nije poceo. Komotno mogao odigrati do kraja i iznuditi jos barem 4 slobodna, kad je majstor za te stvari.
Ovo je za noge Chussu, bez previse dvojbe. Ne znas i hajmo dalje.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ovo se odnosilo na trecu cetvrtinu, kad su komotno s njim u igri mogli smanjiti na manje od 10 zaostatka da ga nije izveo nekih 3 min prije kraja trece. Prije toga je iznudio nekoliko slobodnih (ovi bili u bonusu nekih 7min), jednom 2+1 i 2x po 2 slobodna (ako se ne varam).L-Train je napisao/la: ↑06 nov 2022, 21:49Nisam gledo utakmicu izveo ga u zavrsnici?,vrlo je cudan ovaj Real 4 ili 5 put u sezoni im se desava da dopuste protivniku velike prednosti a onda ih ganjaju do kraja.Ovo je sigurno najgori poraz mislim da su ovi bili poslednji prije utakmice s Realom.Federer17 je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:42Ovi usli u bonus oko 7min do kraja trece (ako se ne varam), Musa nakon toga iznudi mislim 6 slobodnih i on ga vadi sigurno 3 min do kraja iako istu nije poceo. Komotno mogao odigrati do kraja i iznuditi jos barem 4 slobodna, kad je majstor za te stvari.
Ovo je za noge Chussu, bez previse dvojbe. Ne znas i hajmo dalje.
Igrao je zavrsnicu, usao mozda 7min do kraja tekme.
- Shategabri
- Kontakt:
Izgubili od ekipe koja je imala 0-6.
Chussov poraz. Mislim da ni on sam ne zna koja mu je rotacija, ko je prva postava, previše igrača koristi i onda imaš to da ti niko nije konstanta.
Ne može se tako igrati na najvećem nivou košarka.
U playoffu i EL i ACB prošle sezone je to solidno radio, ne kažem ovo je regularni dio i jednog i drugog takmičenja, al valjda je i tu bitno držati se pri vrhu, a ne upadati ko zadnji putnik u voz.
Musa uglavnom svoje isporučuje, mislim nije da ne dobija dovoljno minuta, al nekad su te izmjene nelogične.
Nekad ga mijenja kad ima momentum, kad vuče ekipu, drugi put opet pusta da igra kad vidiš da bi ga trebalo malo odmoriti.
Chussov poraz. Mislim da ni on sam ne zna koja mu je rotacija, ko je prva postava, previše igrača koristi i onda imaš to da ti niko nije konstanta.
Ne može se tako igrati na najvećem nivou košarka.
U playoffu i EL i ACB prošle sezone je to solidno radio, ne kažem ovo je regularni dio i jednog i drugog takmičenja, al valjda je i tu bitno držati se pri vrhu, a ne upadati ko zadnji putnik u voz.
Musa uglavnom svoje isporučuje, mislim nije da ne dobija dovoljno minuta, al nekad su te izmjene nelogične.
Nekad ga mijenja kad ima momentum, kad vuče ekipu, drugi put opet pusta da igra kad vidiš da bi ga trebalo malo odmoriti.
Koševo Zapad
Zašto Musa "nestane" zadnje 2 minute, kao da nije na terenu a prethodno ponajbolji na terenu?! (Ne kažem da je svaki put tako, ali...)
Ne sjećam se tačno ali otprilike ovako:
Sinoć ulazi u zadnjoj četvrtini nekih 7,8 minuta do kraja kada je Real bio na -16.
Vrlo brzo Real pravi seriju 12:2 ponajviše zahvaljujući Musi: pogadja trojku, slobodna, asistira Hezonji koji ostaje sam i pogađa trojku, asistira Llullu kojeg samog izbacuje u kontru...i tako...dolaze na -6, kasnije i -4...ne sjećam se da je Musa uputio više i jedan sut zadnje 2,3,4 minute...ali zato u presudnim momentima (minut, minut i po prije kraja) Yabusele sutira 2,3 trojke iako prethodno nije mogao bazen pogoditi. Naravno promašuje. Hezonja nerezonski iz okreta trojku jedva dobaci i tako (mada on i ima pravo jer je bio jedna od boljih karika sinoć).
Ne znam koliko tu ima do Muse i bjezanja od odgovornosti u zadnjim sekundama, minutama utakmice?!
Na momente je stopao link pa sam mozda propustio nesto.
Sinoć ulazi u zadnjoj četvrtini nekih 7,8 minuta do kraja kada je Real bio na -16.
Vrlo brzo Real pravi seriju 12:2 ponajviše zahvaljujući Musi: pogadja trojku, slobodna, asistira Hezonji koji ostaje sam i pogađa trojku, asistira Llullu kojeg samog izbacuje u kontru...i tako...dolaze na -6, kasnije i -4...ne sjećam se da je Musa uputio više i jedan sut zadnje 2,3,4 minute...ali zato u presudnim momentima (minut, minut i po prije kraja) Yabusele sutira 2,3 trojke iako prethodno nije mogao bazen pogoditi. Naravno promašuje. Hezonja nerezonski iz okreta trojku jedva dobaci i tako (mada on i ima pravo jer je bio jedna od boljih karika sinoć).
Ne znam koliko tu ima do Muse i bjezanja od odgovornosti u zadnjim sekundama, minutama utakmice?!
Na momente je stopao link pa sam mozda propustio nesto.

Zadnja izmjena: hurem, dana/u 07 nov 2022, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
Mislim da ima više do trenera, da ga gleda još kao suviše mladog da bi završavao utakmice, te da su tu neki drugi igrači koji su po hijerarhiji ispred.
Istina je da ti ne može Yabusele završavati utakmicu kad je gusto niti to više mogu Llull ili Chacho.
Musa je tu prirodno igrač koji bi trebao dobiti tu ulogu.
Uz sve to, čini mi se da Chuss vjeruje u nekakvu odbranu na kraju utakmice, pa mu igraju uglavnom defanzivni igrači.
Ostaje nejasno zašto kad gubiš i kad ti treba napad.
I na kraju, od ekipe bez pobjede si primio 90+, prije toga od Virtusa isto tako koji je Partizan ostavio na 60 poena.
To je realno za zabrinuti se.
Imaju puno up and down, odigraju jednu-dvije dobro, pa propadnu.
Istina je da ti ne može Yabusele završavati utakmicu kad je gusto niti to više mogu Llull ili Chacho.
Musa je tu prirodno igrač koji bi trebao dobiti tu ulogu.
Uz sve to, čini mi se da Chuss vjeruje u nekakvu odbranu na kraju utakmice, pa mu igraju uglavnom defanzivni igrači.
Ostaje nejasno zašto kad gubiš i kad ti treba napad.
I na kraju, od ekipe bez pobjede si primio 90+, prije toga od Virtusa isto tako koji je Partizan ostavio na 60 poena.
To je realno za zabrinuti se.
Imaju puno up and down, odigraju jednu-dvije dobro, pa propadnu.
Koševo Zapad
propustio si jedan ofulan zicer ispod kosa poslije ofanzivnog skoka.hurem je napisao/la: ↑07 nov 2022, 10:32Zašto Musa "nestane" zadnje 2 minute, kao da nije na terenu a prethodno ponajbolji na terenu?! (Ne kažem da je svaki put tako, ali...)
Vrlo brzo Real pravi seriju 12:2 ponajviše zahvaljujući Musi: pogadja trojku, slobodna, asistira Hezonji koji ostaje sam i pogađa trojku, asistira Llullu kojeg samog izbacuje u kontru...i tako...dolaze na -6, kasnije i -4...ne sjećam se da je Musa uputio više i jedan sut zadnje 2,3,4 minute...ali zato u presudnim momentima (minut, minut i po prije kraja) Yabusele sutira 2,3 trojke iako prethodno nije mogao bazen pogoditi. Hezonja nerezonski iz okreta trojku jedva dobaci i tako (mada on i ima pravo jer je bio jedna od boljih karika sinoć).
Na momente je stopao link pa sam mozda propustio nesto.![]()
Kao da ga je to presijeklo pa vise nije ni pokusavao nesto.
Bas je iritantno da njegovim ulaskom i uglavnom, njegovom zaslugom dodju na -4 a on u zadnje 2 min ne proba nista:-)
je li protiv Milana nestaohurem je napisao/la: ↑07 nov 2022, 10:32Zašto Musa "nestane" zadnje 2 minute, kao da nije na terenu a prethodno ponajbolji na terenu?! (Ne kažem da je svaki put tako, ali...)
Na momente je stopao link pa sam mozda propustio nesto.![]()

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Danas bez minimalno 25 poena protiv Efesa nek ne napusta dvoranu, nadam se da ce ga i suigraci hraniti loptama.
bas me zanima na koji nacin ce igrati tekmu protiv anadolu efesa
dal ce biti motivisan da pokaze erginu atamanu da je pogrijesio (sto moze dovesti do toga da odigra fenomenalnu ili uzasnu tekmu) ili ce protivnika tretirati kao i svakog drugog i igrati hladne glave, fokusiran na svoju igru i ekipu
dal ce biti motivisan da pokaze erginu atamanu da je pogrijesio (sto moze dovesti do toga da odigra fenomenalnu ili uzasnu tekmu) ili ce protivnika tretirati kao i svakog drugog i igrati hladne glave, fokusiran na svoju igru i ekipu
Nadam se da ce se popisati po ruznom turcinu. Ako ne veceras onda jos bolje u finalu.
marlostanf1eld je napisao/la: ↑10 nov 2022, 12:06Danas bez minimalno 25 poena protiv Efesa nek ne napusta dvoranu, nadam se da ce ga i suigraci hraniti loptama.

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nisi aktivan bio prosle sedmice nesto nakon sto ti se Dzanan ponovo ispisao u usta i osvojio mvpja kolaSarmica je napisao/la: ↑10 nov 2022, 22:50marlostanf1eld je napisao/la: ↑10 nov 2022, 12:06Danas bez minimalno 25 poena protiv Efesa nek ne napusta dvoranu, nadam se da ce ga i suigraci hraniti loptama.![]()
Sarmica nije realan - javlja se tek kad je Musa igrao protiv aktuelnog prvaka Eurolige i dao 9 poena. Sto onda ne pljuva Hezonju koji je isto dao 9 poena…
Neki ljudi jednostavno nisu realni… A ovaj filovani kupus je još gori
Neki ljudi jednostavno nisu realni… A ovaj filovani kupus je još gori
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
Korektan danas ,sem one jedne kontre gdje je primio rampu...Svi su danas dali svoj doprinos... 

treba biti realan i reci da je veceras bio ispod svog nivoa, dovoljno govori i to sto nije igrao u zadnjoj dionici.
nema tu korektan, on jednostavno mora biti medju 2-3 najbolja igraca na parketu ili cemo sve cesce gledati ove zavrsnice bez njega. Meni to ne treba jer ih i pratim kako je on tu:-)
nema tu korektan, on jednostavno mora biti medju 2-3 najbolja igraca na parketu ili cemo sve cesce gledati ove zavrsnice bez njega. Meni to ne treba jer ih i pratim kako je on tu:-)
Korektan, ukoliko ga gledamo kao nekog rotacijskog igraca. Podbacio, ako ga gledamo kao nekog nosioca ekipe.
Pa sa idiotima i majmunskom vrstom na ovoj temi se i ne može pričati koji ne znaju ništa drugo nego ispoljavati svoj seljačko/brdski mentalitet kojima je psovanje i vrijeđanje njihov životni maksimum. Znači klasični navijači poput hordi zla, grobara itd., a znamo koja populacija ispunjava te redove i koji je to nivo svijesti. Ajde recimo neka majmunolika bića. Nisu humans.
Ja hvalio ili kritikovao Musu, kod majmuna isto dođe jer nemaju sposobnost razlikovanja. Urlaju na svaki potez koji ne dolazi od njihove majmunolike vrste.....
Ja hvalio ili kritikovao Musu, kod majmuna isto dođe jer nemaju sposobnost razlikovanja. Urlaju na svaki potez koji ne dolazi od njihove majmunolike vrste.....
Ne moze se reci da je odigrao ispod nivoa. Bilo bi tako da je promašio suteve i izgubio dosta lopti. Ako se ne varam samo jednu trojku je sutirao, da ne tražim statistiku. Bilo je par napada kada se nije mogao osloboditi onog crnca da loptu uzme.
On sinoć jednostavno nije dobijao loptu u ruke kao sto je to bilo u prethodnim utakmicama. Slag na tortu je da je u finišu ostao na klupi. Doduše nije ni bilo potrebe da ulazi. Da jeste, ušao bi sigurno.
Kao sto je rečeno gore, sinoć su svi popunili svoje rubrike, svi su bili dobri i niko se nije posebno istakao. Sinoć je tim pobijedio u pravom smislu te riječi. Osam igrača je postiglo od 8-13 poena. Niko preko toga.
On sinoć jednostavno nije dobijao loptu u ruke kao sto je to bilo u prethodnim utakmicama. Slag na tortu je da je u finišu ostao na klupi. Doduše nije ni bilo potrebe da ulazi. Da jeste, ušao bi sigurno.
Kao sto je rečeno gore, sinoć su svi popunili svoje rubrike, svi su bili dobri i niko se nije posebno istakao. Sinoć je tim pobijedio u pravom smislu te riječi. Osam igrača je postiglo od 8-13 poena. Niko preko toga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.