Hulahopka
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Marsal
- Kontakt:
Radnicima treba dati sedmicu od 40 radnih sati, pristojne plate, pojačane dnevnice za rad vikendom, crvene dnevnice za rad praznicima, 2 slobodna dana u sedmici itd, a ovo potpuno zatvaranje je notorna glupost.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:13Prvo da se ogradim i kažem da mi je fakat drago da je neko natjerao poslodavce da ljudima dadnu bar jedan slobodan dan u sedmici.
Ali ovo što su uradili sa Mostarom je katastrofa. Dodjes u Mostar, nemas gdje kafu popiti, nemaš gdje rucati, sve živo zatvoreno
Ima kažu jedan trzni centar da radi nedjeljom, negdje na izlazu iz Mostara, ali da se teško može doći na red za bilo šta, kolika je gužva...
Dodjes u grad, ništa ne radi, nema raje na ulici, bukvalno mrtav grad
Valjda će se dogovoriti ovi trzni centri izmedju sebe da pauziraju i ostalim danima, a ne da svi to rade nedjeljom, jer ovo je baš bezveze situacija...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Sasvim normalna stvar da trzni centri i vecina prodavnica ne radi nedjeljom.
Pa već su dosta prodavnica/kafana na svoju inicijativu uzeli druge neradne dane, mislim da je većina u njihovom slučaju uzela ponedjeljak/utorak kao neradnikraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:13Prvo da se ogradim i kažem da mi je fakat drago da je neko natjerao poslodavce da ljudima dadnu bar jedan slobodan dan u sedmici.
Ali ovo što su uradili sa Mostarom je katastrofa. Dodjes u Mostar, nemas gdje kafu popiti, nemaš gdje rucati, sve živo zatvoreno
Ima kažu jedan trzni centar da radi nedjeljom, negdje na izlazu iz Mostara, ali da se teško može doći na red za bilo šta, kolika je gužva...
Valjda će se dogovoriti ovi trzni centri izmedju sebe da pauziraju i ostalim danima, a ne da svi to rade nedjeljom, jer ovo je baš bezveze situacija...
Puno više živne u nedjelju kad noć padne, tokom ovog režima sam izašao vani nedjeljom više puta, ne znam jel mi ikad palo na pamet "ajoj nedjelja je, nemam gdje izać"
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Nadam se da će u Evropi četiri radna dana uskoro postati norma 

Prije da će nam trebati osmi radni.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja ovde govorim o ljudima koji dodju sa strane i koji su tu tokom dana.Kulesza je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:31Pa već su dosta prodavnica/kafana na svoju inicijativu uzeli druge neradne dane, mislim da je većina u njihovom slučaju uzela ponedjeljak/utorak kao neradnikraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:13Prvo da se ogradim i kažem da mi je fakat drago da je neko natjerao poslodavce da ljudima dadnu bar jedan slobodan dan u sedmici.
Puno više živne u nedjelju kad noć padne, tokom ovog režima sam izašao vani nedjeljom više puta, ne znam jel mi ikad palo na pamet "ajoj nedjelja je, nemam gdje izać"
Kako sam već napisao dodjes sa porodicom u Mostar, nemaš gdje kafu popiti, nemaš gdje rucati, nemaš gdje kupiti ni kafu, voće, čokoladu ako ideš kod nekoga.
Zadesio sam se i kad su bili skokovi, vodio malca da gleda, samo neka mala radnja radila, lik ubio pos'o taj dan...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
U Hrvatskoj tokom sezone male trgovine, restorani itd., cijelu sedmicu otvorene pa i nedeljom, ali na papiru vlasnik je u pomenutu nedelju sam duzan obavljati posao. E onda se desi da mu sezonski radnik koji bi se u pravilu trebao voditi na sest radnih dana odradi i sedmi, a gazda ga kroz papirologiju vodi kao slobodnog te toboze sam radi. Naravno uopce mu ne nudi opciju na dan odmora, a taj isti dan bude placen na ruke.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Sve preko 40h sedmicno je previše. Nažalost kod je sasvim normalno samo jedan slobodan dan u sedmici.
- ASD
- Kontakt:
Postoje ljudi koji vole raditi.
Ne znam o čemu pričaš, svi restorani i kafići rade nedjeljom. Bukvalno svi.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 13:12Ja ovde govorim o ljudima koji dodju sa strane i koji su tu tokom dana.Kulesza je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:31Pa već su dosta prodavnica/kafana na svoju inicijativu uzeli druge neradne dane, mislim da je većina u njihovom slučaju uzela ponedjeljak/utorak kao neradnikraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:13Prvo da se ogradim i kažem da mi je fakat drago da je neko natjerao poslodavce da ljudima dadnu bar jedan slobodan dan u sedmici.
Kako sam već napisao dodjes sa porodicom u Mostar, nemaš gdje kafu popiti, nemaš gdje rucati, nemaš gdje kupiti ni kafu, voće, čokoladu ako ideš kod nekoga.
Zadesio sam se i kad su bili skokovi, vodio malca da gleda, samo neka mala radnja radila, lik ubio pos'o taj dan...
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ma pola ovoga sto si napisao nije tacno. Kafic skoro svaki radi! a ima i mjesta za jesti, pola radi pola ne. U Plazi jest guzva al ko i inace, nije nista strasno. Fakat si teske dezinformacije naveo. A raje nema nedjeljom na ulici nikad, idu u Blaga, Forticu itd ako je lijepo vrijeme.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:13Prvo da se ogradim i kažem da mi je fakat drago da je neko natjerao poslodavce da ljudima dadnu bar jedan slobodan dan u sedmici.
Dok i ostali malo izmjene dane bit ce normala skroz, i ovako skoro sve imas osim prodavnice, tu nijedna ne radi
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- kraljttbvb
- Kontakt:
Izvinite sto sam lagao, evo kajem se, vi ste u pravu.
Eto, jel sad sve OK?
Eto, jel sad sve OK?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Nisam htio da se petljam, prije kratkog vremenskog perioda sam odselio odozdo pa rekoh da se nije šta promjenilo. Prodavnice nisu radile, ali kafići uredno radili. Šta znam na šta je čovjek naletio.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Dezinformacija.
Ima ona kad kreneš prema Fortici, gore kod zadnjih kuća, ona radi nedjeljom

Ma koga briga, nego eto ne znam odakle ti te potpune neistine. Kako rekoh, apsolutno svi restorani i kafići rade, Stari grad krcat turistima, postsezona nikad bolja, doduše ovaj vikend je bilo lošije vrijeme, pa nije baš zakucano bilo.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 18:50Izvinite sto sam lagao, evo kajem se, vi ste u pravu.
Eto, jel sad sve OK?
Uglavnom, samo se čudim da možeš napisati nešto što je potpuna izmišljotina i to je to.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
- Kontakt:
Lik fulio grad boga pitaj dje je bio
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Znaci vidis da sve imakraljttbvb je napisao/la: ↑06 nov 2022, 19:46Dezinformacija.
Ima ona kad kreneš prema Fortici, gore kod zadnjih kuća, ona radi nedjeljom![]()

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "