NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Idemo sad Azota dobiti sa 5 6 golova razlike. Na njima dodatno popraviti statistiku i konacno poceti zabijati zicere. Losa su ekipa a mi igramo na Bilinom. Ne zelim nikoga podcjenjivati ali treba biti realan, i prosle godine smo im zabili koliko, 4 gola ako se ne varam.
Onda slijedi tesko gostovanje u Vogosci po losem terenu, ali mislim da bi i to uz ozbiljan pristup trebali dobiti. Na polusezoni odmoriti dobro, vidjeti kako i sta dalje, dovesti eventualna pojačanja, sa nekima se mozda i oprostiti i onda ozbiljno zapoceti na proljece.
Onda slijedi tesko gostovanje u Vogosci po losem terenu, ali mislim da bi i to uz ozbiljan pristup trebali dobiti. Na polusezoni odmoriti dobro, vidjeti kako i sta dalje, dovesti eventualna pojačanja, sa nekima se mozda i oprostiti i onda ozbiljno zapoceti na proljece.
-
- Kontakt:
Trebaju nam dva igraca desni bek kako bi Sivac mogao vise igrat po krilu i eventualno jedan vezni, na proljece cemo biti jaci i za oporavljenog Smajica
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
- Marsal
- Kontakt:
Ali kakva je klasa Mahir Karić
jučer po ulasku odmah fantastična lopta u prostor i igrač kojem je dodao asistira za gol, a minutu poslije toga još jedna fantastična za desnog beka koji opet asistira ali neko promaši zicer
Nema boljeg fudbalera u ligama ispod PLBiH.

Nema boljeg fudbalera u ligama ispod PLBiH.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ovo sa Azotom opet subota u 13:30? To je to sto se mene tice.. mislim da me nece Bilino vise vidjet dok se sat ne pomjeri na ljetno racunanje vremena.
- Crni gavran
- Kontakt:
Svaka cast, za igru, navijanje i pobjedu. Jos samo da pobjede Azot i Unis, ali da ne racunaju bodove unaprijed.
Na proljece jako tezak raspored, s obzirom da idemo u goste i Bosni i Kolini i Famosu. S druge strane visocka Bosna igra kod kuce i sa nama i sa Famosom i sa Kolinom. Ostalih 5 gostovanja Borac/Jelah/, Azot, Rudar/Breza/, Moševac i Moščanica. Ovih 7 utakmica kod kuce ne smije biti kiksa moramo ih sve dobiti, pa ako smo mogli ih sve u gostima dobiti, ne bi trebalo biti problema ni na Bilinom Polju, mada zna Usora biti dosta nezgodna , Natron nije losa ekipa itd....
Za 1.federalnu ligu nam treba puno jaca ekipa. Evo pratim Stupcanicu, bila izuzetno kvalitetna u drugoj federalnoj ligi centar, sad se bori za opstanak u 1.federalnoj ligi.
U utorak je zrijeb za KUP, a kad se igra ta utakmica? Volio bih Zelju da izvucemo nikako Posusje, Leotara, Slogu, Igmana.... radi broja gledalaca
Na proljece jako tezak raspored, s obzirom da idemo u goste i Bosni i Kolini i Famosu. S druge strane visocka Bosna igra kod kuce i sa nama i sa Famosom i sa Kolinom. Ostalih 5 gostovanja Borac/Jelah/, Azot, Rudar/Breza/, Moševac i Moščanica. Ovih 7 utakmica kod kuce ne smije biti kiksa moramo ih sve dobiti, pa ako smo mogli ih sve u gostima dobiti, ne bi trebalo biti problema ni na Bilinom Polju, mada zna Usora biti dosta nezgodna , Natron nije losa ekipa itd....
Za 1.federalnu ligu nam treba puno jaca ekipa. Evo pratim Stupcanicu, bila izuzetno kvalitetna u drugoj federalnoj ligi centar, sad se bori za opstanak u 1.federalnoj ligi.
U utorak je zrijeb za KUP, a kad se igra ta utakmica? Volio bih Zelju da izvucemo nikako Posusje, Leotara, Slogu, Igmana.... radi broja gledalaca
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Ako ne mozemo dobiti Bosnu, Kolinu i Famos u gostima, onda i ne zasluzujemo da igramo konfenencijsku liguCrni gavran je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:34Svaka cast, za igru, navijanje i pobjedu. Jos samo da pobjede Azot i Unis, ali da ne racunaju bodove unaprijed.

Protiv Azota se igra u subotu, satnica se još ne zna
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
-
- Kontakt:
Naša igra u ovoj sezoni je 10 puta bolja nego kako je Stupčanica igrala prošle sezone. Pa mi smo u sve i jednoj utakmici od početka sezone imali dominaciju uključujući i onu s Goškom, liderom prve federalne. Ja mislim ako ova ekipa ostane na okupu uz golmana da pojača konkurenciju, iskusnog štopera, desnog beka, uz spremijeg Karića i eventualno nekog juniora koji će sigurno više raditi u odnosu na bilo kakvog drugog polovnjaka i starudiju kojeg bi eventualno doveli hladno može biti pa ako ne u vrhu sigurno u sredini tabele.Crni gavran je napisao/la: ↑06 nov 2022, 12:34Svaka cast, za igru, navijanje i pobjedu. Jos samo da pobjede Azot i Unis, ali da ne racunaju bodove unaprijed.
-
- Kontakt:
Trebalo bi biti ljepše vrijeme protiv Azota, jučer je baš bilo loše, a uprkos tome bila je solidna brojka. Nadam se istoj ili čak i većoj posjeti u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela na Bp.
Kad su svi zdravi i spremni za 90 minuta, nema ekipe koja nam bod moze iscupati u ovoj ligi. Medjutim, kad nam fale dva igraca u prvoj postavi, nama Ilijas odnese bod. Bez obzira na los teren, puno sansi i ostalo, bodovi se pisu. Strucni stab mora odraditi analizu igrackog kadra i pojacati se na zimu sa minimum 2 igraca. Dva relativno iskusna igraca, u ovoj sezoni nemamo vise prostora za cekati juniora da proradi. Imali smo Karalica u losoj formi i toliko problema na desnoj strani, moramo tu pojacati konkurenciju definitivno. Ili bek pa da sivac ide na krilo, ili krilo da klupira karalica kad nije u formi. Isto tako stoper, jer ako isak bude kartoniran ili povreda, nama ce sezona propasti. U tom slucaju bi Vardo pojacao vezni red. Eto onako moje laicko vidjenje ove polusezone, struka se pita i nadam se da ce ozbiljno shvatiti prioritete.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Dobra mala pobjeda!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Sta je sa Šabićem, nema ga ni u zapisniku, a nije povreda u pitanju.
Suki nam ide za njemačku, možda i na polusezoni
Suki nam ide za njemačku, možda i na polusezoni
Steta za sukija, u tom slucaju bas dobru zamjenu treba naci, mozda opet nekog sa malog fudbala
A za Sabica ne znam sta je u pitanju. Da nisu neki odnosi sa trenerom?
Mislim da se Šabić zaposlio u BH Poštu
Pa i ostali, skoro svi, negdje rade ili idu u školu. Šabić je bio u Zavidovićima, a i sad na tribinama. Jučer da je Isaković morao izaći poslije onog duela, jedina zamjena je Muslić,koji realno i nije neki kvalitet.
Mi moramo klupu pojačati, da imamo adekvatne zamjene, a ne da to budu samo juniori i vrlo mladi igrači, koji trenutno ne mogu napraviti nikakvu prevagu kad uđu. Imamo nekih 14-15 igrača i tjt.
Sjecam se da je Duvnjak na jednom presu davno govorio da ne zele da imaju previse igraca, ali to vec lagano postaje obaveza i pod moranje. Nasi igraci su amateri koji rade druge poslove, studiraju ili su jos srednjoskolci. Moramo biti svjesni da ce nekada neko od njih morati izostati zbog svojih obaveza i to je opravdano. Zato nama bez obzira sto zelimo u veci rang na proljeće trebaju bar 2 dobra igraca. Vezni kao sto je Salkic sad i bek. Durmo moze izgurati do kraja ovu sezonu. Napad nam je top. Stoperi su također kriticni jer pored Isakovića nemas stopera kako treba. Sabic eto izostaje sa tekmi, a Muslic nije taj kvalitet. Vardo ti opet treba u veznom.
A za Sivca i Hondu nemas zamjene fakticki. Šehić je spor i trom nije to to vise. Ovi juniori sto su uglavnom na klupi ( Šibalo, Dzaferovic, Jasarevic, Cancar) nisu prava zamjena ni za jednog igraca. Oni se jos nisu dokazali kao sto su Ali, Durmis, Honda
Imam osjećaj da na nekim pozicijama imamo cak i viska igraca, kao sto je napad recimo gdje imas Mirsu, Karića, Karalića, Durmisa, Kolića, Međuseljca svi su oni ofanzivni, a za Sivca nemas zamjenu npr, na tome se treba poraditi ako bude moguce ikako na zimu
A za Sivca i Hondu nemas zamjene fakticki. Šehić je spor i trom nije to to vise. Ovi juniori sto su uglavnom na klupi ( Šibalo, Dzaferovic, Jasarevic, Cancar) nisu prava zamjena ni za jednog igraca. Oni se jos nisu dokazali kao sto su Ali, Durmis, Honda
Imam osjećaj da na nekim pozicijama imamo cak i viska igraca, kao sto je napad recimo gdje imas Mirsu, Karića, Karalića, Durmisa, Kolića, Međuseljca svi su oni ofanzivni, a za Sivca nemas zamjenu npr, na tome se treba poraditi ako bude moguce ikako na zimu
Juniori:
Tošk - Čelik 2:2
Tabela juniora:
1. Romari 33 | 61:8
2. Čelik 33 | 49:8
3. Mladost DK 31 | 57:11
Tošk - Čelik 2:2
Tabela juniora:
1. Romari 33 | 61:8
2. Čelik 33 | 49:8
3. Mladost DK 31 | 57:11
Jel zna neko čitav tekst pjesme "Ulice puste su, diže se prašina za Robijašima"...?
Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk, NeRi_K, ordedelmale i 13 gostiju.