kemo10 je napisao/la: ↑01 nov 2022, 18:41
Nez šta ti misliš šta se desilo sa ekipom pa ovako dobro igraju. Nevezano za omjer, al prošle sezone je baš bila patnja za svaki kos da se da, a ove lopta kruži isto da je 2014. Je li Murray prevara sa dobrim statistikama ili šta već.
Ma nije Murray prevara, on je AS igrac i to dokazuje i u ATL.
Ono sto jeste cinjenica je da je kod nas imao veliki usage i da se to odrazilo i na stil igre, posto je fakticki sve on kreirao.
Sad kad njega nema, ekipa je jednostavno "prisiljena" da se vise krece, da vise igraca kreira itd, sto zaista i podsjeca na igru iz 2014., kako si i sam rekao.To je automatski ljepse za gledati.Mi nemamo igraca kojem ces dati loptu u ruke i reci hajde kreiraj i zabijaj stalno.Najblizi tome su Keldon i Vassell, ali oni jos treba da rade na tim segmentima igre i budu kompletniji.
Druga stvar, spacing je dosta bolji, jer nam sad svi u rosteru sutiraju trojku, osim Poeltla.Jones sad pogadja kad je sam, KBD pogadja kad je sam, sto su bile misaone imenice prosle sezone, Keldon je jedan od najboljih sutera lige, pa onda Vassell, McDermott, Richardson...Svi su prijetnja i to je tesko braniti.Onda je odbrana dosta jaca.Mali Sochan je druga dimenzija, sve zivo brani, a donio je i atletiku i visinu koja nam je nedostajala na PFu.Rasteretio Keldona.Vassell je tu, a nikako ne treba podcijeniti ni Jonesa koji je isto super defanzivac.
Ono sto treba vidjeti je kako ce se protivnici prilagoditi na sve ovo, a sigurno hoce, jer smo do sad bili enigma.E tad cemo vidjeti gdje je ova ekipa zaista. Lijep ispit ce biti sutra, ako iole budemo kompletni, jer TOR igra 5 igraca gdje svi sve mogu, a to bi u teoriji moglo smetati cistom protoku lopte koji mi igramo, jer se takvo preuzimanje mora razbiti i nekim probijanjima, a ne samo dodavanjima.