Chelsea pregažen od BHA, a madridski klan izvukao bod protiv Girone.Rodju je napisao/la: ↑30 okt 2022, 13:23Baš me zanima šta je to Gatuso skužio?Furymaker je napisao/la: ↑30 okt 2022, 11:12ja sam to govorio i dalje odgovorno tvrdim da je pedri trenutno bolji od modrica, karijeru ne spominjem, al da ubacis pedrija u real oni ne bi apsolutno nista izgubili u igri.JoeBleck je napisao/la: ↑30 okt 2022, 02:50
Kome ostalim ? Hypu Barcelone kojoj je i Buskec najbolji DM i danas ili onako realno.Odlican je samo ultra spor i fizicki inferioran za svoje godine.Sa 19-20 godina treba da leti terenom a ne ko krpa Buskec da se vucara.Fizikalije mora dici za jos 2 nivoa.Daleko je on jos od ovih mladica koji danas dominiraju poput Fodena , Valverdea , Musiale itd
Ti si bolan pisao na ovom forumu prije mjesec pisao da je Pedri bolji u ovom momentu od fcking Modrica.
Lik igrao za nas il spanjolsku je konstantno ponajbolji ili najbolji veznjak na terenu unatoc sto ima oko sebe nekonstantne igrace s ogromnim manama i nenormalno neuigranu ekipu.
Pedri nema lose fizikalije, ne gubi duele tako lako, ne oduzima mu se lopta tako lako, dobar je defanzivno i redovno najvise pretrci. Njegov je problem sto ima lagani leprsavi korak i relativno je spor sto dodatno daje dojmu da se vucara ko vreca, a naravno redovnih 90min svako 2-3 dana uz toliko vremena na lopti i radu bez nje ga dodatno umara.
Kad se gleda Pedri svak stekne dojam da je spor, slab, los fizicki, a lik redovno sprinta naprijed i nazad, ima ponajbolje brojeve sto se tice progresivnog trcanja s loptom, ali taj manjak agresivnost i zestine koje imaju igraci poput Gavija, Valverdea, Judea, Fodena, itd. odaje dojmu da je jadnik.
Kako god da bilo, taj isti Pedri je fenomenalan u kreiranju akcija, lik redovno slozi priliku-dvije s podvaljenom loptom kroz duple blokove, a svaki normalan insan zna da je to puno teze nego kad je protivnik otvoren ili kad moze bezglavo ubacivati loptu jer imas 4-5 suigraca u 16m (Barca samo Lewu ima).
Suludo je pricati o Pedriju, ubaci ga u bilo koju ekipu i taj ce fenomen briljirati i masovno doprinijeti ekipi, bio to City umjesto Fodena, Gundogana il Bernarda, Pedri tu ulogu moze igrati i osim perioda adaptacije ne bi izgubili previse, stovise donio bi dosta toga u takvu ekipu.
Njemu ja najvise zamjeram sto ne puca vise, toliko puta ima vremena i prostora za sut a on glupo, naivno i nesebicno pokusa podvaliti loptu, a i on i xavi su pricali o tome mjesecima da bi sad opet zavrsili na nuli i gledali njega kako odbija pucati s ruba 16erca kad je sam samcat.
I da, Pedri je bolji od Modrica s 37god, nije to nista strasno za reci, Modric ce imati 4-5 utakmica u sezoni koje ce biti iznad Pedrijevih partija, al ostatak sezone Pedri je konstantniji u svojim zadacima iako mu suigraci i postavka igre ne pomaze koliko Modricu koji redovno bude igrac s najvise pritiska na semu (cisto jer Benzema, Vini, Valverde redovno odvlace igrace i prestavljaju vecu opasnost po gol, a i to sto igraci postuju Modrica jer znaju da od bezglavog pritiska nema koristi).
Sto se tice nasih utakmica, najvise bode u oci koliko visok pritisak i markiranje naseg zadnjeg veznog nama poremeti igru, bio to Frenkie protiv Bayerna kad ga je Kimmich grizao ili Busquets protiv bilo koje takve ekipe, nama se igra prakticki raspadne dok Xavi il sam Pedri ne skuze da se on treba spustiti duboko da preuzme pritisak i kreaciju. Naravno i to ne bi bio problem da glupi Xavi ne koristi treceg veznjaka kao dodatno tijelo koje samo trci bez igre s loptom + nedodsatak desnog beka koji moze kreirati.
Imamo tu ogroman problem u igri, valjda ce se to uspjeti rijesiti jer ako treneri nastave kopirati i raditi sto je i Gatusso skuzio, necemo nista osvojiti.
Jedan šut glavom pored gola i jedno "dodavanje" golmanu MATS-u. I tu se priča o Valenciji sinoć završava.
Sa druge strane Fati je propustio da riješi protivnika u prvoj polovini prvog poluvremena. Da je iskoristio šanse, bila bi ista priča kao sa Bilbaom. To nije ispalo tako, pa je bila muka za gledati do kraja.
Samo da napomenem. Juče ATLM izgubio od CAD, SEV od RV, Liverpooll od Leedsa, MC se mučio sa Leicesterom, kao i PSG sa svojim protivnikom, te Juventus sa Lecceom.
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
- NisamInSajder
- Kontakt:
Nonsens je raspravljati o Modriću i Pedriju. Modriću se kao top igraču na top nivou počelo raspravljati tek u njegovoj 28-29toj godini, prvo bio okarakterisan kao Mourinhov promašaj u Realu. Razlika u godinama, iskustvu. @Fury je izvukao statistiku gdje je Pedri bolji od Modrića, ali statistika je kao bikini, otkiva mnogo, al najbitnije sakriva. Realno, koliko je Modrić odlučio utakmica u vrijeme dok Pedri igra, mnogo, što u Realu, što u Hrvatskoj. Pedri jako malo, fino igra, ali fali tu još. Razumljivo, kad pogledaš godine Pedrija, za par godina sigurno da će on biti na ovom nivou Modrića, možda i većem, ukoliko ne bude povreda i nastavi u ovom ritmu.
Recimo kod Pedrija, ali i kod drugih veznjaka Barcelone smeta što nema više ubitačnih pasova, pogotovo sa naše polovica u fazi kontranapada. Pa evo protiv Valencie, Pedri vuče loptu od praktično našeg 16m zadnji igrači odbrane Valencije su na našoj polovici, a Torres i Lewa uz njih praktično, u jednom trenutku ih i sustižu, ali Pedri nije poslao loptu u dubinu i kontra se nije mogla nastaviti, Pedri je predao loptu tek na polovici Valencie, naravno dalje se ništa ozbiljno nije desilo, jer se vratilo već 4-5 igrača Valencie i postavilo u odbranu.

Ove situacije se uče u kadetima rješavati, kod nas. Pedri da je ovdje poslao loptu Torresu, utakmica bi bila završena, Torres bi išao eventualno 1v1 sa golmanom, ili bi imao Lewu na drugoj ili Pedrija na povratnoj.
Recimo kod Pedrija, ali i kod drugih veznjaka Barcelone smeta što nema više ubitačnih pasova, pogotovo sa naše polovica u fazi kontranapada. Pa evo protiv Valencie, Pedri vuče loptu od praktično našeg 16m zadnji igrači odbrane Valencije su na našoj polovici, a Torres i Lewa uz njih praktično, u jednom trenutku ih i sustižu, ali Pedri nije poslao loptu u dubinu i kontra se nije mogla nastaviti, Pedri je predao loptu tek na polovici Valencie, naravno dalje se ništa ozbiljno nije desilo, jer se vratilo već 4-5 igrača Valencie i postavilo u odbranu.

Ove situacije se uče u kadetima rješavati, kod nas. Pedri da je ovdje poslao loptu Torresu, utakmica bi bila završena, Torres bi išao eventualno 1v1 sa golmanom, ili bi imao Lewu na drugoj ili Pedrija na povratnoj.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Nema lopti u prostor ali da se ne grijesimo ne trce ni krila u prostor.Jedino Feran i Ansu se ubacuju iza ledja odbrane.Dembele i Raphinha glume Messija i cekaju da im lopta dodje u noge da “prave” visak s ne da tece u prazno.
Vezni red 0 kreacija a kao imas tehnicare parakselans.Gavi rudari , Frenkie zavaljen , Buskec drvo , Pedri pelja.Ne pamtim kada sam vidio triangl na sredini terena da se pasovima preskoci blok rivala.Misaona imenica.Ipak taj Pedri je na glasu , nismo ga ti i ja prozvali wonderom.Godine su irelevantan pojam iako je on bas mlad.Ako si premlad i imas teret tima , onda se dovede iskusan i kvalitetan igrac a on ceka minute.Nema tu izgovora , nije ovo Sevilla.Messi je sa 20 godina divljao terenom , ovaj se ko krpa vuce.
Meni licno Gavi ima veci zenit od Pedrija.Ubodi mu poziciju da manje zuji a vise igra lopte , dobit ces pravo izdanje.Iako u ulozi dezurnog krvnika snalazi se sjajno , zna on lopte itekako.
Vezni red 0 kreacija a kao imas tehnicare parakselans.Gavi rudari , Frenkie zavaljen , Buskec drvo , Pedri pelja.Ne pamtim kada sam vidio triangl na sredini terena da se pasovima preskoci blok rivala.Misaona imenica.Ipak taj Pedri je na glasu , nismo ga ti i ja prozvali wonderom.Godine su irelevantan pojam iako je on bas mlad.Ako si premlad i imas teret tima , onda se dovede iskusan i kvalitetan igrac a on ceka minute.Nema tu izgovora , nije ovo Sevilla.Messi je sa 20 godina divljao terenom , ovaj se ko krpa vuce.
Meni licno Gavi ima veci zenit od Pedrija.Ubodi mu poziciju da manje zuji a vise igra lopte , dobit ces pravo izdanje.Iako u ulozi dezurnog krvnika snalazi se sjajno , zna on lopte itekako.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Pedrija se mora odmoriti i to je to. Dijete je talenat teški, veliki potencijal i majstor, ali presaugaće vrlo brzo. Da ne govorim da sad ide SP, ako ga nastavi Xavi ovoliko forsirati i gurati na bilo koju poziciju, samo da bi igrao, mali će biti na nivou Prcića.
- NisamInSajder
- Kontakt:
@Galileo i ja mislim isto. Plus nije imao neki normalan put,.već je direktno iz Segunde.upao u udarnih 11 Barcelone i onda ga je Koeman onu sezonu iztraumirao, fizički je pao, plus reprezentacina (Euro i olimpijada). Pregorio. Zato je prošlu sezonu bio većinom povrijeđen. A evo i sad ga Xavi ubija. Svaku je skoro igrao od prve, njega i Ter Stegena ne odmara nikako. Evo i večeras će sigurno dobiti minute, a potpuno nevažan meč, bolje da Torre odigra čitavih 90 minuta.
Gavi je raznovrsniji igrač, all-round, može odigrat odlično i defanzivnije role, a u napadu svakako je odličan. Nekako djeluje mi da gubi plemenitost u svojoj igri koju je imao u omladinskim kategorijama, kada su mu baš sa pravom apostrofirali kao novog Xavija.Upravo i od Gavija očekujem više tih lopti, maestralnih pasova. A to je uvijek krasilo Barcelonu i na takvim pasovima se napravio rezultat, sada tih pasova nema, a nema ni rezultata. Od Busquetsa nekad, ostali jako malo i nikako, a praktično osim Kessiea svi su na tom glasu visokih tehničara i kretivnih veznih. Da ima i do tog što se krila ne ubacuju, to rade Fati i Torres i to dosta vrlo dobro, Raphinha je potpuno statičan i on u svojoj igri nema tu naviku, on čeka da dobije loptu pa da može istričati šprint, uraditi koji dribling to je njegova igra, a to je Barci najmanje potrebno. Dembele, pak, zna ući u prostor, ali čeka loptu ili pas, pa tek onda, njega moraš natjerati da odradi tu kretnju.
A Xavi mora više koristiti to kao oružje, jer može biti itekako ubitačno. posebno u derbijima i utakmicama protiv velikih ekipa.
Gavi je raznovrsniji igrač, all-round, može odigrat odlično i defanzivnije role, a u napadu svakako je odličan. Nekako djeluje mi da gubi plemenitost u svojoj igri koju je imao u omladinskim kategorijama, kada su mu baš sa pravom apostrofirali kao novog Xavija.Upravo i od Gavija očekujem više tih lopti, maestralnih pasova. A to je uvijek krasilo Barcelonu i na takvim pasovima se napravio rezultat, sada tih pasova nema, a nema ni rezultata. Od Busquetsa nekad, ostali jako malo i nikako, a praktično osim Kessiea svi su na tom glasu visokih tehničara i kretivnih veznih. Da ima i do tog što se krila ne ubacuju, to rade Fati i Torres i to dosta vrlo dobro, Raphinha je potpuno statičan i on u svojoj igri nema tu naviku, on čeka da dobije loptu pa da može istričati šprint, uraditi koji dribling to je njegova igra, a to je Barci najmanje potrebno. Dembele, pak, zna ući u prostor, ali čeka loptu ili pas, pa tek onda, njega moraš natjerati da odradi tu kretnju.
A Xavi mora više koristiti to kao oružje, jer može biti itekako ubitačno. posebno u derbijima i utakmicama protiv velikih ekipa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Šta ste se vi ušutili? Jel to umro neko?
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Prijateljske utakmice ne komentarišemo.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Iako nebitna utakmica, treba reci da Fati poprilično lose izgleda, Bellerina neću ni komentirati, desnog beka treba sutra dogovoriti za zimski prijelazni rok jer smo kriminalni na toj poziciji.
Bezveze igramo, al dobro, bitno da vecina ovih igraca dobije svoje minute i nadam se da ce Iliaa, Casado da igraju u drugom poluvremenu.
Bezveze igramo, al dobro, bitno da vecina ovih igraca dobije svoje minute i nadam se da ce Iliaa, Casado da igraju u drugom poluvremenu.
hahaha kakav gol
Alonso je smijurija od igrača

Alonso je smijurija od igrača

- NisamInSajder
- Kontakt:
Kakav je paćenik ovaj Alonso. Pa čovjek niti u jednom drugom klubu nije mogao igrati beka u formaciji sa 4 igrača u defanzivi, ali kod nas igra štopera. Očajna odluka Xavija.
Kriminal je odradio Laporta kad je doveo njega u klub. KRIMINAL. Gori transfera od Douglasa.
Kriminal je odradio Laporta kad je doveo njega u klub. KRIMINAL. Gori transfera od Douglasa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Opet ce reci kako je tesko igrati kad utakmica nema rezultatski znacaj…
Dobra igra barselone....4 gola u mrezi plzena nije mala stvar
Dobra tekma da se rastjera ova odbrana. Srećom Alonso i Bellerin imaju ugovor do ljeta. Otjerat još Albu i Piquea i bombona. 
Zamalo da zaboravim onog karinaša Roberta. Nipošto produžit ugovor. Raspada se frajer od povreda.
Balde se lagano profiliše u nekog ko bi mogao biti dugoročno rješenje lijevo. Desno se mora uložiti koliko god treba da se konačno nađe taj desni bek.

Zamalo da zaboravim onog karinaša Roberta. Nipošto produžit ugovor. Raspada se frajer od povreda.
Balde se lagano profiliše u nekog ko bi mogao biti dugoročno rješenje lijevo. Desno se mora uložiti koliko god treba da se konačno nađe taj desni bek.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Fati trazi vecu minutazu a tronutno je u najgoroj formi…
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Fatija je izgleda ova zadnja povreda dokrajčila.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
2 gola Viktorije
2 puta su pogodili okvir gola (precka i stativa)
22 suta je uputila Viktorija
Velika sramota…
Ali dobro u La Ligi nismo primili gola u 10 od 12 utakmica, da je hos pobjediti u iduce 2 utakmice i nadati se zdravom sastavu poslije svjetskog prvenstva
2 puta su pogodili okvir gola (precka i stativa)
22 suta je uputila Viktorija
Velika sramota…
Ali dobro u La Ligi nismo primili gola u 10 od 12 utakmica, da je hos pobjediti u iduce 2 utakmice i nadati se zdravom sastavu poslije svjetskog prvenstva
Samo se ispostavlja teza bolje nikog ne dovoditi nego otpad.
Svi smo se ibretili sa razlogom oko dolazaka Alonsa i Bellerina , haj ove ostale transfere ne mozemo gurati u isti kos.Ali ova dvojica su kante i za druge lige
Svi smo se ibretili sa razlogom oko dolazaka Alonsa i Bellerina , haj ove ostale transfere ne mozemo gurati u isti kos.Ali ova dvojica su kante i za druge lige
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Bar su besplatni. Za Raphinhu si istresao 70 miliona a frajer igra na nivou Višće.
FC Grizzlies
FC Grizzlies
U EL treba gurati ove rezerviste tipa Pena, Alonso, Pique, Kessie, Bellerin, Pablo Torre, Roberto, Depay kad se vrati itd....čuvati one prvotimce od tog takmičenja.
Pa dokle god doguraju, a mogu i odmah ispati što se mene tiče
Pa dokle god doguraju, a mogu i odmah ispati što se mene tiče

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.