FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Madal
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la Madal » 30 okt 2022, 00:45

Za šta plate da dobiju? Za šta dugovi Kariću? Dobija pare iako je pobjegao s posla? Mi smo navijači koji se najviše brinu o igračima a oni pišaju po nama.
Ovo nam je druga liga ove sezone. Jaha ko da se pomirio s tim, malo teren, malo atmosfera, malo o kartonima Vranješa a mi nikad gori na tabeli u historiji kluba. Što neko napisa i kad smo ispali nismo zadnji bili.
Najgore što je sve mrtvo. S kim god krenem o Slobodi svi ma ispast ćemo i gotovo. Ispraznile se ljudima emocije za neku borbu za Slobodu i za opstanak opet. Nije više pitanje ni da ne ispadnemo, ali šta dalje. Mora neko povući neke promjene, makar da se pokuša a bojim se da nema ko ovaj put. A mora neko povući za spas kluba.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 30 okt 2022, 01:20

Dali smo gol,ja sam zadovoljan.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 30 okt 2022, 07:56

Šećerbegović: Sloboda će 2022. moći kupiti 10 najboljih igrača Premijer lige BiH

09.01.2021.

Predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda Elmir Šećerbegović govorio je u razgovoru s novinarima o finansijama tuzlanske ekipe otkrivši da su Crno-crveni prošle godine ostvarili prihod od 1,7 miliona KM.

"Budžet je 'skresan' na 900.000 KM, tako da je ostalo oko 800.000 KM da se riješe dugovi. Gledali smo šta možemo osporiti od dugova. Šta smo morali, šta nismo. Bilo je potraživanja jednih te istih koja su više puta naplaćena. Bilo je oko 600.000 KM takvih potraživanja. Počeli smo štedjeti. Gledali smo da li je nešto 50 ili 100 KM. Štedjeli smo na ručku, prevozu, karantinu, platama... Naravno, vodili smo i dalje računa da sve to ima smisao i da liči na klub", rekao je Šećerbegović.

Slobodine navijače može obradovati vjerovanje predsjednika kluba sa Tušnja da se u narednu godinu može ući bez dugova.

"Ukoliko imamo ovaj budžet od prošle godine, mi ćemo završiti godinu na nuli što se tiče ovih potraživanja. Doći će onda ta 2022. godina, ta druga faza, kada ćemo taj novac imati na kamari i moći ćemo kupiti deset najboljih igrača u Premijer ligi. Onda možemo pričati o Evropi. To će biti ubrzo", poručio je Šećerbegović.

Podsjetimo, Sloboda je jesenji dio prvenstva okončala u "zlatnoj sredini" na osmom mjestu s 22 osvojena boda.

UPRAVA NAPOLJE!!!
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 30 okt 2022, 08:46

Beduin je napisao/la:
29 okt 2022, 23:28
harry_90 je napisao/la:
29 okt 2022, 23:19
Dok sam pisao da ovo sve ne valja,vecima me ovdje napadala i tako dalje.. eh sad kad ne valja promjenise ti isti pricu i dodjose na ono sto sam pisao..

Na Azmira se digli svi radi meca protiv Drine,sto se igraci nisu dosli pozdraviti sa navijacima,hoce da nam otme klub i stadion,sjedi sa Jasminovim protivnikom na kafi u Sagitariusu ..

A ovi prodase ugled kluba,vode nas u drugu ligu,al se presuti jer je to mrtva carsija,sdp poltroni itd ..
Popusis mi karinu samo zato sto si debilcina forumska koja nikad nista pozitivno nije rekla od Azmirovog odlaska. Svaki j3beni put si ovdje da zakukas i obznanis kako si ti vec znao pa likujes.
Mi smo ovdje da kritikujemo i hvalimo, naspram rezultata, a ne poput tebe da zivis za momenat kako ce se tvoje negativnosti obistiniti.

Ne znas put do Tusnja, treba ti navigacija, a ti kobajagi znao kakva je Uprava i da nema nista od njih.
I to za kafu u Sagitariusu su ovdje procito, kao i za kafu sa Jasminovim prvim covjekom pred prosle izbore za gradonacelnika. Habera nemas.
bravo.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 30 okt 2022, 08:54

Mi smo jednom nogom u drugoj ligi ljudi. Bojim se da nas proljeće samo trgovina može spasiti, a kakvi smo s parama, piši propalo. Valja opet po selima hodati u pm...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 30 okt 2022, 08:58

Ne znam ljudi ovo je krajnje vrijeme da se uradi nešto, ne treba čekati pauzu.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 30 okt 2022, 09:01

Šta da se radi, vidiš da je svima postalo svejedno. Za kraj vladavine Zgradonačelnika idemo u Cvajtu, kako simbolično.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 30 okt 2022, 11:40

Al kakve golove primamo, to je nevjerovatno. Nasi igraci kao amateri izgledaju.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 okt 2022, 11:50

Sky9 je napisao/la:
30 okt 2022, 09:01
Šta da se radi, vidiš da je svima postalo svejedno. Za kraj vladavine Zgradonačelnika idemo u Cvajtu, kako simbolično.
Ovo zgradonacelnik da skine Kapidzicu muku sa ledja. Azmiru fudbal, a Tuzlaci ce da ulazu u maratone i biciklizam :mrgreen:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 30 okt 2022, 12:02

desperados je napisao/la:
30 okt 2022, 11:40
Al kakve golove primamo, to je nevjerovatno. Nasi igraci su amateri.
Ispravio sam ti post
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 30 okt 2022, 16:44

Fukare su rekle svoje i bravo momci puna podrška, jedini koji nisu nikad šutili ako stvari nisu kako treba.
Dobro bi bilo da se i UG izjasni.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 30 okt 2022, 16:49

ova 3 kola do pauze su mozda i najvaznija trenutno, sarajevo, posušje i igman, igraš protiv dva rivala za opstanak, ne znam kako ali moraju se iz ove 3 utakmice barem 4 ili 6 bodova uzeti, onda ide pauza i probati neke pare pronaći, obećanja, nešto da se ostane u ligi, ako bude 1 bod iz te tri utakmice onda možemo već čekirati kartu za federalnu
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 okt 2022, 17:29

Jel moguce da jos nisu Jahinju dali otkaz?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 30 okt 2022, 18:27

Sve su izgledi da je jaha kupio sebi profi licencu jer rezultati to pokazuju Ubjeđen sam da bi Smail Karič više osvojio bodova od ovog RETARDA jahe a da ne spominjem Milenka Do pauze sa ovom nazovi horuk jahinom igrom rekao sam da če osvojiti samo jedan bod Uprava šuti i ne poduzima ništa a i sam jaha nemisli podnijeti ostavku

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 okt 2022, 18:46

Evo Fukare se bude, nadam se da će nastaviti sa aktivnostima jer nas bojkot u ovoj situaciji može samo u grob utjerati. Sve tiho, niko ni riječi, uprava šuti, Jaha o terenu Borca priča umjesto da pjeni i da otkaz, nažalost i nama navijačima sve više svejedno, UG isto ništa za sad
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 30 okt 2022, 19:44

Nisam dugo pisao na forumu jer su mi iskreno ubili želju i volju, ne pamtim da mi je nekad ko zadnjih mjeseci postalo svejedno i večeras gledam Široki-Zrinjski, pune tribine, ljudi sa porodicom, pa kontam jel moguće da ste nam toliko volju ubili da nam ove scene iz Širokog sada djeluju nezamislivo. Pa mi je sad došlo iz srca i duše napišem.

Gledam one sponzore Širokog, sve i jedna domaća firma. Kod nas je nažalost društvena odgovornost kad su u pitanju lokalne firme jedna velika NULA. Ono **** od Mensura Alića nas tuži za 10 000 koje je pozajmio klubu, heeeej pozajmio klubu 10 000....Pa jadan Mensure imaš li stida i ti i Deling i mnogi drugi u ovom gradu?
Odakle si počeo? Koje ti je po prodaji procentualno najjače tržište'? Jel se najviše tvojih kobasica i proizvoda proda u Tuzli ili u drugim gradovima, jesil možda kad si počeo sa biznisom sa prodajom kreno npr. iz Travnika ili iz Tuzle pa se širio dalje. Frustriran sam i ogorčen pa ovako pišem, ti ljudi nemaju osjećaja, nemaju sluha za društvenu odgovrnost da malo razmisle i kažu sebi: stani malo, pa najviše ljudi iz Tuzle kupuje moje proizvode, pa ovdje sam počeo, pa gdje ja to vraćam ljudima? Ma kakvi, to su seljoberi obični koji imaju seljačko-lihvarski mentalitet: daj, daj, daj, daj meni i mojima…Taj misli kad ima dobit od par miliona ili više godišnje na 100 radnika da je uspješan, nisi ti majstore uspješan, ti si običan lihvar, bio bi uspješan da ti ostane trećina od tog, a ostalo da ide u plate radnicima, kao što se vani radi npr. Takvi seljoberi još glasove naše traže, imaju i političku stranku zamisli i još ima budala koje glasaju za iste. Pa šta je ta stranka za 10 godina uradila u Tuzli konkretno, ima li neko ovdje da mi kaže, osim namještanja podobnih po komunalnom i slično?

Evo da ne bude samo Menprom, Deling kad smo bili u najvećoj krizi, kad smo ispali, bio je jedan od glavnih sponzora Veleža, po dekretu Neke Nikšića tada federalnog premijera, a mi marke vidjeli nismo.

Pun mi je k… više i Binga i priče ne smije radi ostalog tržišta u BiH. Evo majstore ako ne smiješ, sad kad je Pivara tvoja, budi frajer pa iskeširaj pola milona godišnje preko pivare, šta je problem? Malo sutra bi ti bio milijrder da nije Tuzle i da se nisi kreno širit iz Tuzle, od naših para.
Ja znam da nekima od vas ovo zvuči smješno, ali ljudi to je vani normalna pojava, pa šta mislite kako opstaju brojni klubovi u Evropi? Zato što ili imaju investitore ili firme iz svoje okoline i područja koje znaju da moraju biti društveno odgovorne jer su to ljudi iz tih područja od kojih zavisi prodaja njihovih proizvoda i posao općenito.

Šta je to problem Zoki i Tomi iskeširati po 20 000 godišnje? Auuuu punoo je to, jelde? Pa to je bolan prosječna plata jednog konobara na godišnjem nivou sa doprinosima, a kunem ti se sad da ih pitaš koliko imaš zaposlenih, reko bi nemam pojma 15-16. Evo ako je puno odjednom, nek bude u tri-četiri rate godišnje. Pa toliko promjeta za jednu subotu u godini napravite, ne dođu vanzemaljci da to popiju i pojedu, nego mi, ljudi iz Tuzle, jel red da se vrati nešto na neki način?

Ne bih ja riječ reko da ti ljudi ulažu negdje drugo i da vidimo njihovu društvenu korist, pa da kažeš hajde eto daje rukometu, košarci. Ma to je seljački mentalitet, daj samo meni! Nemojte mi priče Zoka čaršija, Deling čaršija, ti i takvi čaršijaneri nas i jesu najviše unazadili. Piemonte je jelde za neke od vas seljak iz Kalesije? Pa što to niko drugi se nije sjetio da sponzorira KK Jedinstvo zadnjih godina nego seljak iz Kalesije? Čast izuzecima poput Nerke Bonya koji kakav god bio, uvijek je davao kad je mogao i nikad na pozajmicu. Pa bolan, Ćazim Omić Vegamix iz Živinica i onaj Em Onix Slobodaš iz Lukavca su uvijek bili spremni pomoći kad zagusti, a realno nemaju neku veliku korist od nas.

Pa gdje su nam ove firme što su dobile stotine tendera od grada, hajde eto Senad Tom Cat je nekad nešto i guro, ali i to je smješno, gdje su SE-Sarajka, Cestotehnik i ostali što ubiše milione od grada? To kad bi im tražio, ko da im čupaš zdrav zub iz usta. Ma fuj smo sredina!
Oko Jasminovih odluka i vođenja grada zadnjih godina se možda i ne slažem, ali realno skoro million pa nekad i više svake godine od grada za FK Sloboda je nešto što niti jedan drugi klub nema u državi, ali to nam je nažalost sve.

Ja ne mogu da vjerujem da mi ne možemo skupiti 20 firmi koje će tadi po 30 000 KM godišnje, to su smješne cifre. Ono kad bi dalo, odmah piše neke pozajmice i traže da im se vrati. Pa to je van svake pameti. Seljačko-zatucani mentalitet, eto šta smo, nek se ljuti ko god hoće!

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 30 okt 2022, 20:05

Karambeu je napisao/la:
30 okt 2022, 19:44
Nisam dugo pisao na forumu jer su mi iskreno ubili želju i volju, ne pamtim da mi je nekad ko zadnjih mjeseci postalo svejedno i večeras gledam Široki-Zrinjski, pune tribine, ljudi sa porodicom, pa kontam jel moguće da ste nam toliko volju ubili da nam ove scene iz Širokog sada djeluju nezamislivo. Pa mi je sad došlo iz srca i duše napišem.

Gledam one sponzore Širokog, sve i jedna domaća firma. Kod nas je nažalost društvena odgovornost kad su u pitanju lokalne firme jedna velika NULA. Ono **** od Mensura Alića nas tuži za 10 000 koje je pozajmio klubu, heeeej pozajmio klubu 10 000....Pa jadan Mensure imaš li stida i ti i Deling i mnogi drugi u ovom gradu?
Odakle si počeo? Koje ti je po prodaji procentualno najjače tržište'? Jel se najviše tvojih kobasica i proizvoda proda u Tuzli ili u drugim gradovima, jesil možda kad si počeo sa biznisom sa prodajom kreno npr. iz Travnika ili iz Tuzle pa se širio dalje. Frustriran sam i ogorčen pa ovako pišem, ti ljudi nemaju osjećaja, nemaju sluha za društvenu odgovrnost da malo razmisle i kažu sebi: stani malo, pa najviše ljudi iz Tuzle kupuje moje proizvode, pa ovdje sam počeo, pa gdje ja to vraćam ljudima? Ma kakvi, to su seljoberi obični koji imaju seljačko-lihvarski mentalitet: daj, daj, daj, daj meni i mojima…Taj misli kad ima dobit od par miliona ili više godišnje na 100 radnika da je uspješan, nisi ti majstore uspješan, ti si običan lihvar, bio bi uspješan da ti ostane trećina od tog, a ostalo da ide u plate radnicima, kao što se vani radi npr. Takvi seljoberi još glasove naše traže, imaju i političku stranku zamisli i još ima budala koje glasaju za iste. Pa šta je ta stranka za 10 godina uradila u Tuzli konkretno, ima li neko ovdje da mi kaže, osim namještanja podobnih po komunalnom i slično?

Evo da ne bude samo Menprom, Deling kad smo bili u najvećoj krizi, kad smo ispali, bio je jedan od glavnih sponzora Veleža, po dekretu Neke Nikšića tada federalnog premijera, a mi marke vidjeli nismo.

Pun mi je k… više i Binga i priče ne smije radi ostalog tržišta u BiH. Evo majstore ako ne smiješ, sad kad je Pivara tvoja, budi frajer pa iskeširaj pola milona godišnje preko pivare, šta je problem? Malo sutra bi ti bio milijrder da nije Tuzle i da se nisi kreno širit iz Tuzle, od naših para.
Ja znam da nekima od vas ovo zvuči smješno, ali ljudi to je vani normalna pojava, pa šta mislite kako opstaju brojni klubovi u Evropi? Zato što ili imaju investitore ili firme iz svoje okoline i područja koje znaju da moraju biti društveno odgovorne jer su to ljudi iz tih područja od kojih zavisi prodaja njihovih proizvoda i posao općenito.

Šta je to problem Zoki i Tomi iskeširati po 20 000 godišnje? Auuuu punoo je to, jelde? Pa to je bolan prosječna plata jednog konobara na godišnjem nivou sa doprinosima, a kunem ti se sad da ih pitaš koliko imaš zaposlenih, reko bi nemam pojma 15-16. Evo ako je puno odjednom, nek bude u tri-četiri rate godišnje. Pa toliko promjeta za jednu subotu u godini napravite, ne dođu vanzemaljci da to popiju i pojedu, nego mi, ljudi iz Tuzle, jel red da se vrati nešto na neki način?

Ne bih ja riječ reko da ti ljudi ulažu negdje drugo i da vidimo njihovu društvenu korist, pa da kažeš hajde eto daje rukometu, košarci. Ma to je seljački mentalitet, daj samo meni! Nemojte mi priče Zoka čaršija, Deling čaršija, ti i takvi čaršijaneri nas i jesu najviše unazadili. Piemonte je jelde za neke od vas seljak iz Kalesije? Pa što to niko drugi se nije sjetio da sponzorira KK Jedinstvo zadnjih godina nego seljak iz Kalesije? Čast izuzecima poput Nerke Bonya koji kakav god bio, uvijek je davao kad je mogao i nikad na pozajmicu. Pa bolan, Ćazim Omić Vegamix iz Živinica i onaj Em Onix Slobodaš iz Lukavca su uvijek bili spremni pomoći kad zagusti, a realno nemaju neku veliku korist od nas.

Pa gdje su nam ove firme što su dobile stotine tendera od grada, hajde eto Senad Tom Cat je nekad nešto i guro, ali i to je smješno, gdje su SE-Sarajka, Cestotehnik i ostali što ubiše milione od grada? To kad bi im tražio, ko da im čupaš zdrav zub iz usta. Ma fuj smo sredina!
Oko Jasminovih odluka i vođenja grada zadnjih godina se možda i ne slažem, ali realno skoro million pa nekad i više svake godine od grada za FK Sloboda je nešto što niti jedan drugi klub nema u državi, ali to nam je nažalost sve.

Ja ne mogu da vjerujem da mi ne možemo skupiti 20 firmi koje će tadi po 30 000 KM godišnje, to su smješne cifre. Ono kad bi dalo, odmah piše neke pozajmice i traže da im se vrati. Pa to je van svake pameti. Seljačko-zatucani mentalitet, eto šta smo, nek se ljuti ko god hoće!
+1000 svaka cast
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 30 okt 2022, 20:53

Red bi bio da se i UG oglasi

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 30 okt 2022, 21:37

crvenocrnitz je napisao/la:
30 okt 2022, 20:05
Karambeu je napisao/la:
30 okt 2022, 19:44

+1000 svaka cast
Tog istog Ćazima Omića je otjerao ovaj Upravni odbor sa pričom da imaju 24 stolice po 2.000 KM mjesečno.
Tomo je davao pare.Tomin sin ne vozi Porše, Q8 i td.Tomin sin ne dobija placeve i zemlju za gradnju stanova i prodaju po enormnim cijenama po kvadratu.
Se-Sarajka je dala više para od Cestotehnika,a nema u gradu ni 1% od onog koliko uzima Cestotehnik.
Koliko je nas naručilo ćevape od Zlaje čiji je sin Saša Čabrija platio ručak igračima,a koliko iz Sezama,Sarajke i td.
Da ne nabrajam dalje...

Milion koji daje grad je za svaku pohvalu,ali ih daje nesposobnom i lažljivom predsjedniku i td.

Istina je jedino da je ova fantomska uprava uspjela uništiti Slobodu koju ni dva rata nisu uspjeli sahraniti.

Kad su prodavali igrače i talili se sve je bilo ok.Kad treba dati novaca,e onda ide posudba,zemljište,lokacija.

Neka nam je Bog na pomoći,od ovih svih gore nabrojanih pomoći nema.Možda i ima pomoći,ali nema spasa.
Zadnja izmjena: superior1982, dana/u 31 okt 2022, 21:07, ukupno mijenjano 2 puta.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Liberta
Kontakt:

Post Postao/la Liberta » 30 okt 2022, 22:10

Kao sto vidimo ovakvo vođenje kluba ne ide nikako iz uprave svi sute, Jaha i igrači su u rupama(mada većina njih hoda po nargilama al haj mladi su, nek se provode naši borci zaslužili su) mene samo zanima statut kluba i da li je moguće doći do njega,jer mogu se kladiti da 99% ljudi sa foruma ne zna kakav je statut kluba. Ako u klubu imamo članke karte, automatski po mojoj procjeni (kažem moja procjena, možda se provaljujem) imamo jelde članove kluba koji se također nesto pitaju, ako je sve tako kako mislim zar nije moguće izglasati nepovjerenje upravi, putem peticije ili nečemu sličnom. Eh sada ukoliko toga svega u statutu nema zašto ne bi tražili promjenu statuta kao npr Njemački 50+1 model(koji ujedno znaci da klubovi ne mogu sprovesti odluke u potpunosti bez slaganja navijača, to jeste članova) da već nase članke kartice nečemu vrijede a ne popustima i tim glupostima. Tako da mislim da bi sistem jedan član jedan glaas bio pun pogodak za nas, ako bi ikada došlo do toga imali bi klub u našim rukama i garantujem da bi situacija bila bolja nego sada.
Ako trebamo ispasti u najniži rang BiH fudbala,da bi se "gospoda" razbjezala ja bi bio sretan jer bi imali klub konačno u svojim rukama.
#upravanapolje

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: mirza24 i 6 gostiju.