Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

gloryhunter
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la gloryhunter » 12 feb 2011, 18:21

bod protiv blackburna u igri bez golova...newcastle dosta bolji ali napadači su nam preloši....ranger je prekasno uveden u igru. tiote i barton dobili po karton :x

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 feb 2011, 18:26

Nisam bio u prilici da gledam utakmicu(bio sam na putu), pa sam samo rezultat vidio. Što se mene tiče, odlično(jedino što malo "bode" oči je pobjeda Birminghama protiv Stoke-a u posljednjim trenucima utakmice). Dakle, jedno teško gostovanje protiv Blackburna i osvojen bod. Vjerovatno ću večeras pogledati snimak utakmice, pa ću onda moći nešto komentarisati, al' do tada mogu samo biti zadovoljan rezultatom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 12 feb 2011, 23:35

Bod ko kuća. Eto i Kuqi je dobio cijelih dva minuta.Al u svakom slučaju imajući u vidu da protiv Blackburna se teško osvajaju bodovi u gostima fin bod,ako ništa za samopouzdanje igrača posle odlaska njihovog glavnog atributa u prethodnom dijelu sezone.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 feb 2011, 10:23

Dakle, nakon ovog remija protiv Blackburna(naš'o sam neki snimak, al' je, recimo katastrofalan, pa sam letimice gled'o meč), pojavile su se neke smiješne vijesti u engleskim medijima. Odmah da kažem da ne vjerujem u istinitost istih, al' red je da ih napišem.

Po natpisima u engleskim medijima, postoji mogućnost da se Joe Cole od ljeta nađe na St. James Parku. Da se radi o Cole-u iz West Hama ili Chelsea, vjerovatno bih prihvatio njegov dolazak, a ovaj Joe Cole jednostavno ne može igrati u nekom ozbiljnijem klubu, stoga se nadam da je ovo samo špekulacija. :( U svakom slučaju, postoji mogućnost da će Cole napustiti Anfield ukoliko dođe ponuda vrijedna 5 miliona funti.

Također, i dalje se spominje Connor Whickham, sedamnaestogodišnji napadač Ipswicha. Bilo je mnogo špekulacija kako će on doći posljednjeg dana prijelaznog roka, no Ipswich je odbio tu ponudu, te je čudo od djeteta ostalo kod njih. Također, spominje se da su Liverpool, Manchester City i Chelsea zainteresovani za njegove usluge, pa će biti zbilja teško upustiti se u borbu s njima. No, nije on jedina meta ovog prijelaznog roka; tu su još i Gervinho iz Lille-a(pisao sam već zbog čega bi se ovaj transfer i mog'o desiti) te Elmander koji bi doš'o kao slobodan igrač iz Boltona.

Ono što je zanimljivo(al' tužno) je da je Newcastle u ovom trenutku drži vodeće mjesto kada je lista povrijeđenih igrača u pitanju. Dakle, povrijeđeni su: Ameobi, Gosling, Ben Arfa, Ireland, Smith, S. Taylor i R. Taylor. Sedam igrača od kojih se dosta očekuje/očekivalo/ ove sezone. Steven Taylor će se treninzima vratiti u utorak, a Stephen Ireland će se također ove sezone vratiti traniznima. Ben Arfa bi se treb'o vratiti(treninzima naravno) za 2 sedmice, što je fenomenalna vijest(svi znamo kako ga je povrijedio debil De Jong na meču protiv Manchester City-ja). Kada je Ameobi u pitanju, postoji mogućnost da će se vratiti 5. marta iako je bilo planirano da se kasnije vrati na teren. Naravno, tu utakmicu(Everton je protivnik) bi treb'o igrati sa zaštitnom maskom na licu. Gosling će biti van stroja još 20-ak dana, mada postoje naznake da će se ranije vratiti treninzima. Ryan Taylor je još 2-3 sedmice out, dok je Smith izgubljen do kraja sezone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 feb 2011, 12:40

kada bi doveli elmandera kao slobodnog igraca i jos whickhama to bi bio strasan posao sa vas. sto se joe colea tice ne znam koliko je pametno njega dovoditi jer lik jednostavno nema zdravlje da bi mogao igrati u premiershipu vise...
You are someone else I am still right here

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 14 feb 2011, 20:53

joe colea nebi uzeo ni da nam ga dzabe nude...najvaznije je da jose enrique potpise novi ugovor...reko je pardew da enrique ne zeli pocet razgovore dok nismo osigurali opstanak...ja se nadam da cemo uskoro pobjedit koju utakmicu i osigurat to sto prije i matematicki ....pardew zeli top8 :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 feb 2011, 20:52

Requiem for a dream se čuje na stadionu Birminghama. :mrgreen: Ako ništa, zbog toga im želim da ne budu poniženi od strane Svraka. :mrgreen:

Dakle, na St. Andrewsu ćemo ih rasuti k'o rižu(pišem ovo, igram neku igricu, a Lovenkrads zabija na asistenciju Gutierrez), boli me ona stvar što sam onu pjesmu čuo prije početka meča.

Uglavnom, istrčali smo u istom sastavu kao i protiv Blackburna, dakle to izgleda ovako:
Harper - Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique - Tiote, Barton, Gutierrez, Nolan(c) - Lovenkrads, Best.

Ono što je zanimljivo je da je Martins u prvom sastavu Birminghama, želim mu da postigne gol, al' da na kraju njegov tim izgubi. Za sada bolje stojimo na terenu, a nakon gola je bila i jedna poluprilika Nolana, tako da bismo danas mogli očekivati 3 boda na našem kontu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 feb 2011, 21:57

Leeeeeeeeeeeeeeeeeon Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest :!:

Na startu drugog poluvremena smo povećali prednost na 2:0 na jednom od težih gostovanja u Premiershipu. Sjajan pogodak Besta koji je glavom pogodio na asistenciju Gutierreza(bravo majstore). Ono što je zanimljivo je da Birmingham u posljednjih 48 mečeva nije postig'o 3 pogotka, tako da bismo ovdje vrlo lako mogli doći do vrijena 3 boda.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 15 feb 2011, 22:48

i 3 boda su tu :lol: eto nas na 35.....sad doma imamo 2 utakmicu bolton i everton probat uzet 4 boda :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 feb 2011, 22:51

Zaslužena pobjeda. Apsolutno zaslužena. Napisah da bih bio zadovoljan i bodom sa St. Andrews-a, a kući idemo sa punim plijenom. Sljedeće 2 utakmice bi mogle puno toga pokazati, mada ne sumnjam u naše igrače. Danas je Pardew odlično posložio ekipu, ista je na pravi način odgovorila na njegove zahtjeve i kao takva nije mogla izgubiti. Trenutno smo 8 bodova iznad opasne zone, tako da sa osmijehom na licu mogu čekati sljedeća 2 kola(u obje tekme smo domaćini kako je rek'o i @Gloryhunters).

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 15 feb 2011, 22:57

Čestitke na pomalo neočekivanoj pobjedi s obzirom da ste prekinuli Birminghamov niz dobrih rezultata.
You'll never walk alone.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 15 feb 2011, 22:59

I mene je N'castle pozitivno iznenadio. Čestitke!
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 15 feb 2011, 23:03

I vi se nalozili na evropska takmicenja, nema yebenijeg gostovanja nego Birminghamu ja mislim da ih je samo Arsenal pobijedio. Congratulations :D

Opstanak je neminovnost
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 15 feb 2011, 23:08

sunderland 7. ima 2 boda vise...bolton 8. ima bod vise od nas.. iduca tekma je s njima na st james parku
http://www.premierleague.com/page/Leagu ... 06,00.html

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 feb 2011, 12:09

cestitke ljudi. ja sam bas prijatno iznenađen jer sam bio 100% siguran da ce ovdje da bude x al eto kao sto sam rekao ova ekipa ima kvalitet da izbjegne borbu za opstanak do kraja sezone... uz malo srece moze i mnogo vise...
You are someone else I am still right here

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 17 feb 2011, 00:02

Svaka cast na pobjedi. Usput da kazem da sam procitao da Pardew hoce da dovede na kraju sezone Connora Wickhama iz Ipswicha. 17-godisnji napadac je sinoc zabio tri gola protiv Doncastera. Inace jedan je od najtalentovanijih mladih napadaca u Evropi. Mada je pred njim dug put razvoja.
Side before self

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 17 feb 2011, 00:05

mexy_whites je napisao/la:Svaka cast na pobjedi. Usput da kazem da sam procitao da Pardew hoce da dovede na kraju sezone Connora Wickhama iz Ipswicha. 17-godisnji napadac je sinoc zabio tri gola protiv Doncastera. Inace jedan je od najtalentovanijih mladih napadaca u Evropi. Mada je pred njim dug put razvoja.
navodno je dobar, ali puno veci od nas se otimaju za njega....bilo bi nam pametnije kupovat igrace kao sto su tiote ili ben arfa..dobri i provjereni a jeftini...

NEWCASTLE
Kontakt:

Post Postao/la NEWCASTLE » 17 feb 2011, 18:55

“It is flattering that Liverpool are interested. I’ve also heard that Manchester United and Aston Villa have asked about me,”

“They are both big teams and I’m not closing the door on anyone. I’m ambitious and want to play in the Champions League. I want to win things.”

“I’m OK at Newcastle but I aspire to more.”

"Jose Enrique"

Moj idol u Newcastleu obozavao sam ga .. joj ako ode kakva ce **** ispast .. 3 godine smo ga trpili i napokon kad je poceo da dobro igra oce da ide .. ccc

BARTON RULES !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 feb 2011, 19:07

Pa ako želi igrati Ligu Prvaka, onda sigurno neće ići u Liverpool. :mrgreen: Dakle, Liverpoola se ne bismo trebali plašiti. U posljednje vrijeme je bilo govora kako je i Bayern zainteresovan, a svi znamo koliko su oni konstantni kada je Liga Prvaka u pitanju, tako da ukoliko želi ovakvu vrstu izazova(najelitnije fudbalsko klupsko takmičenje), onda je Bayern skoro pa sigurno njegova sljedeća postaja.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 17 feb 2011, 19:39

nadam se da ce enrique potpisat novi ugovor.....ic u villu mu nema smisla jer je newcastle bolji, u manchesteru tesko da moze igrat pored evre i fabia...jedino oni glupi dalglish se uvatio nasih igraca...ajde magla od nas :lol:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.