FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
da mi bi vidjeti nekoliko lopti u prostor ,povezati 5,6 pasova,centrirati dva tri puta covjeku na glavu pa neka dobije ko hoce.
zar je to tako tesko
zar je to tako tesko
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Da si imao trenera koji je uigrao jedan sistem i iskristalisao i standardizovao jedan tim, vidio bi to što si naveo.
Samo da pohvalim Kovačevića i Rahmanovica za ove akcije oko dresov.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Sa 12 bodova u sledece 4 utakmice
-1 bod sb +2 boda koja bi dobili da smo ih uzeli
-1 bod zeljo +2 boda za nas
+2 boda protiv slobodare
=40 bodova 75% mogucnist dacemo 2 sledece utakmice sa zrinjskijem igrat na kosevu
Titula
Ovo nije neralno
Sa zeljom velezom pa i sb cemo skoro pa sigurno imat bolji medjusobni omjer
+2 boda protiv slobodare
=40 bodova 75% mogucnist dacemo 2 sledece utakmice sa zrinjskijem igrat na kosevu
Titula
Ovo nije neralno
Pretjeruje se generalno kod nas za zahtjevom da bekovi glume krila.Pod Dudicem npr nikad naše krilo nije napadalo protivickog beka,uvijek se uvlacilo u sredinu da bi bek utrcavao gore i on da se ganja sa protivickim bekom,ok je to ponekad raditi da imas utrcavanje beka ali mi to radimo 90 minuta i to je vec providno postalo,pa tako i imamo problem defanzive jer bek visi gore vecinu vremenaharixs je napisao/la: ↑28 okt 2022, 03:48Fin rezime. Jednostavno protivnik ubaci igrača vise u sredinu i onda izgledaju ko amateri.bordobijeli4 je napisao/la: ↑27 okt 2022, 22:39Suljic od Veleza igra poprilicno dobro (Velez, Tuzla, Borac, Sloga) sve po 90min gdje je zabiljezio dosta korektne partije. Problem je njegova nekompaktnost sa saigracima, konkretno bekom. Tip je igraca koji 90% lopti usmjerava u kreaciju a izbjegava direktan napad u posjedu na dubinu. Sto znaci da je neophodno imati kvalitetnog beka koji ce profitirati od Suljicevih lopti!NajvecaRadosti je napisao/la: ↑27 okt 2022, 16:19
Desna strana nam je armirani beton sa Musom,Avramom i Ikicem
Lijeva je losa i ona nam skripi.Tomasevic je totalno fula,Suljic igra lose ove sezone,od Dzafica sam puno puno vise ocekivao u statistickom smislu.
Nadam se da ce Musa krenuti od prve minute da se dobro uigra ove 2 utakmice pred derbi.Nemamo vise sta cekati.
Sta je sa Vrsajevicem?Bgm redovno se slika kako hoda,a ni naznake kada bi se mogao vratiti.
Statistika dovoljno govori da nije do Suljica nego do Tome. Suljic prosle sezone u paru sa Pidrom, prvo sto je sam Pidro igrao u zivotnoj formi (zbog cega je i prodan) a drugo na 12 utakmica u PL zabio je 5 golova i dodao asistenciju! Ove sezone u paru sa Nemanjom na 11 utakmica ima jedva 2 asistencije! Tomasevic nema kvalitet za Sarajevo.. gledajuci ga u ovoj roli gdje mora igrati previsoko, a naprijed se ruku na srce ne snalazi. Njegove tehnicke sposobnosti su na jako niskom nivou sto se vidjelo kroz sezonu pogotovo protiv Sloge gdje covjek 3 puta nenapadan zapinje sam za sebe i bori se sa loptom. Vjerovatno mu najvise pase da igra treceg stopera u liniji, a Suljic je iskoristen ravno 0 bez kvalitetnog beka koji moze visoko igrati i osiguravati prednost na malom prostoru.. pored stopera koji je neophodan i spica (ako Hamzu nesto ne probije pa ne zabije 3 gola u ove 4 utakmice) lijevi bek mora biti prioritet za dovesti! Prvo sto nemamo sirine na toj poziciji, a drugo i ono sto imamo tu NE VALJA!
Pored toga treba gledati u smjeru dovodjenja nekog krila koje je drugacije u odnosu na ovo sto imamo - u prevodu, krilo koje moze napasti dubinu i iznijeti obje tranzicije, nesto tipa Ivan Jukic (nezavidna tehnika, ali izuzetne trkacke i fizicke predispozicije). Ikic najvise lici tom profilu, ali ruku na srce i Ivan preferira ulaz u sredinu i "izigravanje majstora"!![]()
Musa i Ikic su primjer u par prvih tekmi kako bi to trebalo izgledati po strani gdje je Musa davao golove i asistirao u samo nekoliko utakmica.
Evo uzet cu utakmicu protiv Tuzle npr gdje beka kod Tuzle igra Mešinovic koji je krilo,i mi na toj utakmici nismo imali ni jedan direktan duel njega i Suljica,da iskoristimo tu prednost,uvijek je Tomasevic bio taj koji je sa svojim izletima napadao njihovog beka i mi tu prednost koju smo trebali imati nismo iskoristavali.
Dok npr pogledas Santosa iz Željeznicara koji konstantno igra 1 na 1 sa protivnickim bekovima i gdje svakog izludi i uzme na širokom prostoru,jer kazem igra direktno kao krila protiv beka što kod nas nije slucaj(sad je to malo bolje bilo u Posusju pa smo imali neke direktne duele krila protiv bekova).Nebi ni taj Santos bio tako dobar da ga se forsira da ulazi unutra,nego mu daš da radi ono u cemu je najbolji i to je to,vrlo jednostavno.
Preveliki zahtjevi za limitirane igrace se stavljaju i to je to.Pojednostavit se mora ta naša igra.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
momci koji su ginuli za ovaj dres. Bukvalno profili osoba kakvi nam sada trebaju u ekipi.
I onda dodje bagra i psuje cetnicku majku Kovacevicu sto nece da igra za BiH. I nek ne igra .
Zivjeli 100 godina Vladane i Amare

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Svaka im cast. Ali red je da Vladan zaigra za BiH repku. Jasni su mi ovi srbi sto nikad nisu primirisali sarajevu pa kontaju da je neka dzamahirija u pitanju. Vladan je bio i ostat ce BH reprezentativac aBd.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- NisamInSajder
- Kontakt:
Da se nadovežem, pogledaj sad šta su naši radili na terenu.miky_hz je napisao/la: ↑28 okt 2022, 11:26Pretjeruje se generalno kod nas za zahtjevom da bekovi glume krila.Pod Dudicem npr nikad naše krilo nije napadalo protivickog beka,uvijek se uvlacilo u sredinu da bi bek utrcavao gore i on da se ganja sa protivickim bekom,ok je to ponekad raditi da imas utrcavanje beka ali mi to radimo 90 minuta i to je vec providno postalo,pa tako i imamo problem defanzive jer bek visi gore vecinu vremena
Evo uzet cu utakmicu protiv Tuzle npr gdje beka kod Tuzle igra Mešinovic koji je krilo,i mi na toj utakmici nismo imali ni jedan direktan duel njega i Suljica,da iskoristimo tu prednost,uvijek je Tomasevic bio taj koji je sa svojim izletima napadao njihovog beka i mi tu prednost koju smo trebali imati nismo iskoristavali.
Dok npr pogledas Santosa iz Željeznicara koji konstantno igra 1 na 1 sa protivnickim bekovima i gdje svakog izludi i uzme na širokom prostoru,jer kazem igra direktno kao krila protiv beka što kod nas nije slucaj(sad je to malo bolje bilo u Posusju pa smo imali neke direktne duele krila protiv bekova).Nebi ni taj Santos bio tako dobar da ga se forsira da ulazi unutra,nego mu daš da radi ono u cemu je najbolji i to je to,vrlo jednostavno.
Preveliki zahtjevi za limitirane igrace se stavljaju i to je to.Pojednostavit se mora ta naša igra.

Bekovima sam stavio te crte koje predstavljaju njihovu kretnju u prostor koji krila ostavljaju. Dakle u ofanzivnoj fazi naši nisu nigdje stvarali višak, izuzetak je situacija kada su na desnoj strani Ikić i Musa igrali, pa bi njih dvojica ili odigrali na treću ili bi mu Musa imao dobre kretnje iza leđa njihovog odbranbenog beka, pa bi dobijao loptu u taj prostor, na taj način su i zabili gol ili 2, možda i više. Druga stvar jeste da osim Avramovskog nemamo desno krilo koje igra lijevom nogom, pa ako je tu Ikić ili Džafić onda bi im trebalo vrijeme da se namjeste na desnu nogu da nešto kvalitetno urade. Pokušalo se sa Čatakovićem, ali on kako je špic bi u dosta situacija išao još više u sredinu i praktično bi djelovao u zoni 14 (zona centralno ispred kaznenog prostora, gdje smo mi već imali dva igrača - špica Mulahusjenovića i polušpica/desetku Varešanovića) stvarala bi se nenormalna gužva. Nakon što se povrijedio Čirjak, prešlo se na 4141, pa je Džafić bio pored Varešanovića ili Avramovski, još veča gužva u toj zoni.
Dakle, mi smo jedino brojčani višak imali u početku akcije, nekada čak bi se i zadnji vezni (Čirjak) spuštao u liniju štopera po loptu ili jedan od bekova češće Tomašević. Punili smo centralnu zonu u napadu sa našim igračima, stvarali bespotrebnu gužvu, još kad bi se dobro postavila protivnička odbrana, ni na papiru nije bilo šanse da pobjediš neke utakmice. Recimo Sloga Doboj igra 532 u odbrani, mi smo pokušavali sa dva špica i dvije desetke. Bez ikakvih kretnji da neko odvuče igrača, da se stvori prostor, ništa.
Od trenera jako malo rješenja, gotovo nikako, i ono što se pokušavalo je zastarjeli šablonski način, naprimjer izvadi veznjaka ili odbranbenog uvede špica ili desetku i eto kao uradili su sve što mogu, a ustvari si samo stvorio veću gužvu, smanjio sebi prostor, a činjenica je da u ekipi imamo 90% defanzivaca kojima odgovara samo igra na velikom prostoru, ne snalaze se dobro u malom, posebno špicevi koji moraju imati slobodnu tu zonu 14 da bi imali svoju igru, da bi iskoristili sve svoje kvalitete.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Realnije je da cu ja dobit na bingu, a ne igram ga uopstePitar6785 je napisao/la: ↑28 okt 2022, 10:53Sa 12 bodova u sledece 4 utakmice
+2 boda protiv slobodare
Titula
Ovo nije neralno

Sve mi znamo.
Ja mislim da ovo svi znamo napamet. Muharemovic, potpuno je saaaaaaaaaaam Muharemoviiiic
Sarajevo ljubavi moja.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Fedja danas na Grbavici na dzumi
snuzdio se brat samo tako
nesto mi ga bi zao
nesto mi ga bi zao
Pa Fedja je ispravan lik 100% i sigurno da mu je sve ovo jako tesko palo. Imao je velike ambicije i planove, ali jbg, nije islo. Kako i zasto, vjerovatno nikad necemo saznatiBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 okt 2022, 18:42Fedja danas na Grbavici na dzumi
nesto mi ga bi zao
Zbog mentaliteta, zapamtite ovo dobro: NIKO NIKAD KAO KOLEKTIV IZ BiH NEĆE NAPRAVITI NIŠTA DOBRO!spezial je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:04Pa Fedja je ispravan lik 100% i sigurno da mu je sve ovo jako tesko palo. Imao je velike ambicije i planove, ali jbg, nije islo. Kako i zasto, vjerovatno nikad necemo saznatiBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 okt 2022, 18:42Fedja danas na Grbavici na dzumi
nesto mi ga bi zao
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Kada smo mi govorili ovdje po forumu da im hodza treba, on je htio da kolje kurbanspezial je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:04Pa Fedja je ispravan lik 100% i sigurno da mu je sve ovo jako tesko palo. Imao je velike ambicije i planove, ali jbg, nije islo. Kako i zasto, vjerovatno nikad necemo saznatiBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 okt 2022, 18:42Fedja danas na Grbavici na dzumi
nesto mi ga bi zao
Sve mi znamo.
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Kaznjeni smo sa 3500 KM za utakmicu s Borcem
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Ako ce nam uslov biti da trener mora biti ispravan i imati velike ambicije onda nas yebi, to mogu i ja.spezial je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:04Pa Fedja je ispravan lik 100% i sigurno da mu je sve ovo jako tesko palo. Imao je velike ambicije i planove, ali jbg, nije islo. Kako i zasto, vjerovatno nikad necemo saznatiBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 okt 2022, 18:42Fedja danas na Grbavici na dzumi
nesto mi ga bi zao
Zanima me samo klub, rezultati, titule.
I da se zna, rezultate zelimo odmah, dosta nam je 6 godina praznih prica o reorganizacijama i rekonstrukcijama, toga je ismir postao svjestan poslije vasoskog i fedje.
Ovo nije razvojni klub niti ce ikada biti, ovo je klub koji svake godine mora ici na titulu, a svaki trener koji je imao pricu kao fedja moze odmah da odyebe odavde, moju podrsku nikada nece imati.
Ista stvar sa sportskim direktorom, mamu vam yebem i pricu vise, rasuli ste nam klub! Hocemo djela
NEMA NAZAD
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Zato treba našu djecu maximalno gurati, naravno ako postoje uslovi. Samo im fali te drskosti ali na terenu da uzmu loptu da nesto naprave, kod nas i ako izbacimo igrača to bude golman stoper ili u najboljem slučaju vezni koji se bude prosjek lige. Gledam ove sto iz dinamove škole izadju ko da su 10 godina iskusniji od naših, ne boje se preuzeti odgovornost, kod nas to sve nekako mlako na silu.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Sa Husrefom nas je Željo redovno jeo na terenu. Neka hvala.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Aduka87, Amidzaa, Anex, Antikloc, bhfanatic14, bordospartanac, Bosniacum Lilium, Direktorcic, fks74, Fudo, Google Adsense [Bot], Haksss, iliyaa8, insimadop, James1987, JuricaSpindl, karama10, Lavcina, MaroonBjelave, MaroonWhite1946, mosarajvosa83, napoleon72, newton_heath_lyr, PapakIzSa, Posejdon, SAMO BORDO, tajsamja, Taree, TOMCRAFT, zagorski, zemuntrg i 445 gostiju.