Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Pantelija
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Pantelija » 23 okt 2022, 21:00

Ma ide Dexk boli ga ku.rac i za kosarku i real i saigrace... Dobije loptu i pravo na koš....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 okt 2022, 21:03

Ova Baskonia je takva ekipa,kada krene ubise trice.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 23 okt 2022, 21:05

Ne može ova ekipa mnogo napredovati jer igraju ova dva metuzalema Rodriguez i Llull.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 okt 2022, 21:09

Morao ga je odmoriti u drugom poluvremenu, ne mozes igrati 20min bez odmora da si LBJ u najboljim danima. Ubio bi ih da nije bio umoran zadnjih 10 min, gdje osim one trice (ako se dobro sjecam) nista nije uradio u napadu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 okt 2022, 21:09

arelinho je napisao/la:
23 okt 2022, 21:05
Ne može ova ekipa mnogo napredovati jer igraju ova dva metuzalema Rodriguez i Llull.
:salut:
Njih kada nema na terenu, real igra jako dobro i tečno

Njih dvojica svaki napad potrose 17 sekundi do 20 na razgledanje terena i onda neki rizicsn psd ili šut
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 okt 2022, 21:12

Chus Mateo mora letit zbog ovog terorizma sa Llullom i Chacom. Maksimalno forsiranje dva bivsa igraca pored rostera prepunog vrhunskih igraca je ludilo.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 23 okt 2022, 21:18

Federer17 je napisao/la:
23 okt 2022, 21:09
Morao ga je odmoriti u drugom poluvremenu, ne mozes igrati 20min bez odmora da si LBJ u najboljim danima. Ubio bi ih da nije bio umoran zadnjih 10 min, gdje osim one trice (ako se dobro sjecam) nista nije uradio u napadu.
bas tako...jednu tekmu mu ne da nista u zavrsnici a sada ga drzi 20 min:-)
kad je Musa pao, tu je i realu bio kraj.
Nekada bas ne kontam te trenere, a corav covjek vidi da je umoran i da nema od njega nista vise.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 okt 2022, 21:23

Opaka Baskonija, nisam znao da su ovako potentni. Musa potvrdioklasu, steta za poraz.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 okt 2022, 21:45

Steta jbga,Hanga i Rudy su dva prevelika izosstanka trenutno za Real.Rudy je jedini od ovih penzionera koji i dalje u svojoj roli od 15ak minuta moze biti super koristan.Ono sto se istice kao nedostatak Reala je klasicni suter,taj tip igraca nemaju nikakako na rosteru.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 okt 2022, 09:43

Chuss će sve popušiti ako ne skonta neke stvari.
Llull se sramoti. Ne može više obruč da pogodi ni s distance ni s poludistance.
Ne može nikog proći. Spor, nikakav, nema šuta....koji q će ti takav igrač?!
Uz sve to nabaciš petorku sa njim, Sergiom koji je svakako već penzija, Hezonjom koji ne zna ni šta igra, Poirierom i sve to kontra Baskonije koja je šuterska ekipa :tokralju:
Tu je i izgubio utakmicu, jer da je bila neka normalna rotacija, da je bar jednog od ove dvojice playeva sakrio s nekim, ne bi izgubio 12 razlike ili koliko je već bilo.
No, pishaj ga, pozitivno je što mu metuzalemi ne igraju startnu zadnje dvije i što se Musa manje više kutarisao Llulla.
Koševo Zapad

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 okt 2022, 13:50

https://sportklub.rs/posts/musa-za-sk-s ... sam-sazreo

Dosta sam imao bubica kada sam bio mlađi. Za neke stvari koje sam radio sam i znao da su pogrešne, naravno… Postajao sam zreliji iz dana u dan – čovek kad to primeti, bude ponosan na sebe. Mimo sportskog dela, neigranja i svega, izgubio sam samopouzdanje i u životu – hodao sam ulicom bez samopouzdanja. Ljudi oko mene su mi pomogli da sazrim i da shvatim da se ne živi od danas do sutra, već da treba gledati širu sliku. Kada sam se usredsredio samo na košarku, na sport, na sadašnji trenutak, to mi je pomoglo da napravim klik u glavi. Neverovatan je osećaj kada sam sve to prošao i sada sam ovde, u Realu“.

Ovo nije poznato javnosti. Posle Evropskog prvenstva su me zvali na sastanak i rekli mi da je Cedevita veliki klub, igra se Evroliga, te da žele da me pošalju u Zabok. Tada sam imao 16 godina i dva meseca, drugi najmlađi igrač imao je 22 godine, ali rekao sam: ’Vi da mene pošaljete u Zabok, jeste vi normalni, ja pripadam ovde’. Rekli su mi ’ali tamo ćeš igrati’, ali ja sam odgovorio: ’Ma, ne zanima me, hoću ovde da budem’. Možda je to bila prava odluka, možda nije, odsedeo sam tu sezonu na klupi, ali sa 16 godina misliš da si najpametniji, a zapravo je upravo suprotno“.
Zadnja izmjena: bombaysaphire, dana/u 24 okt 2022, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 okt 2022, 13:55

Vidi se da momak sazrijeva.
Vidjelo se to i po izjavama koje daje tokom mečeva Eurolige.
Fino i engleski priča.
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 24 okt 2022, 21:09

Pa jest sada postao kao zreo odrastao pametan čovjek,no zaista su ga u Cedeviti mogli duplo bolje i PRIJE iskoristiti,no bilo i prošlo,odletjeli oni sami iz Zagreba za Ljubljanu uvelike i svojom krivicom upravo zbog takvih odluka mada baš afirmacija Jusufa i Džanana neke su od najboljh stvari tog kluba.

Llull se ko nitko zahebao šta nije prihvatio onu ponudu Houstona,no pretjerujete. To što su mu očajni postoci je praktički nebitno,onda kad se najviše računa,na njega se i dalje računati može što je potvrdio i u superkupu,upravo je izneredio drop obranu picka i prelomio. Ovaj sastav u sebi nosi ne manje od 13-14 igrača koji svaki u datom momentu bilo protiv kog može povući i biti čovjek odluke,heroj,no Musa je uz Tavaresa,Yabuselea i Decka stup.

„Vidite da je tu dosta talenta. Imamo tri-četiri nova igrača, mi smo uneli novu energiju, ali doneli smo i nove stvari koje trener treba da postavi. Imamo sjajnog trenera koji nam iz dana u dan objašnjava koje su naše uloge. Zadovoljni smo – kada malo bude odmakla sezona i kada budemo uhvatili formu, verujem da ćemo igrati odličnu košarku“, počinje Musa za Sport klub.

Nedavno je reprezentativac Bosne i Hercegovine izjavio da mu je 53-godišnji Čus Mateo kao stariji brat. Mateo je nasledio Pabla Lasa na klupi Reala, nakon što je osam godina bio asistent, a u prošlosti je bio glavni trener Saragose, Fuenlabrade i Unikahe.

„Iskren da budem, nisam se nadao da ću imati baš toliko dobar odnos sa trenerom, kada sam došao u Real. Od prvog susreta, na kojem mi je rekao da treba da igram svoju igru, da ono iz Breogana pokušam da prenesem u Real Madrid, zato što su me zbog toga i doveli. Rekao mi je da se ne stidim svoje igre, tj. da igram slobodno. Dao sam 30 poena Unikahi u prvoj utakmici, tada nismo bili kompletni, samo trojica-četvorica seniora, ali on mi je rekao da želi da igram tako slobodno i kada se svi vrate. Kazao mi je da ću uvek imati minutažu i to mi je omogućilo da se oslobodim pritiska – zasad ide sve kako treba“.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 okt 2022, 20:00

Sa zagrijavanja.
slika
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 27 okt 2022, 21:47

forgempp je napisao/la:
27 okt 2022, 20:00
Sa zagrijavanja.
slika
Jasno se vidi kako se momak zagrijava bolje od ostalih.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 okt 2022, 22:02

Lose vala za 3pts, odmah ga nakon ove zadnje cigle na klupu preseli.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 okt 2022, 22:26

Kakav uzasan mec Reala,Musa skroz slabo suterski,ali ne briljira niko,ima je jedino Hez pet,sest minuta kad je sve pogadjao,ali evo ga sad samo gubi lopte,klasicni Hezonja .

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 okt 2022, 22:33

Mateo vrlo brzo leti, ne zna on ovo uklopiti, Real igra užasno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 27 okt 2022, 22:39

Dobro je bar se ne boji uzeti sut i kad ga ne ide.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.