fera je napisao/la: ↑26 okt 2022, 21:47
Znam da nece doci do toga ali sta recimo da Obuca napravi bas dobar rezultat do pauze...jel ispravno traziti novog trenera i upustati se uopste u tu lutriju jer kod nas nikad ne znas kako ce se pokazati. Sad da kazu Klopp nam dolazi ja ne bi bio siguran da ce za dvije sezone titulu uzeti.
Garant ce Obuca uprskati vec od naredne utakmice al meni nekako potpuno svejedno ko ce biti naredni trener.
Treba krenuti od vrha dovesti sposobne i koliko toliko postene ljude ili bar profesionalne, naci sportskog direktora po mjeri pa tek kad se to poslozi onda ce me interesovati ko ce biti trener a ko pojacanja.
Ma trazit trenera. Osvojio je Di Matteo dva trofeja s Chelseajem.kao interim manager pa zavrsio trenersku karijeru 2-3 godine kasnije. Covjek LP ima a nije mogao ni nekog nizeligasa uzet i gradit ime. Svaka ekipa trenutno eksplodira nakon smjene trenera i cisto na pozitivni sok malo digne samopouzdanje, pa poslije se cak i dese te velike stvari (i Avram Grant je poslije Murinja uzeo ekipu i doveo je u finale LP, ispao na penale, kasnije dobacio do Partizana). Uscuplic je takodje u dva navrata nakon osvojenih trofeja dobio ekipu od ljetnih priprema, dobije otkaz do oktobra.
Obuca taman dobio sve naredne tekme bez primljenog gola ne smije dobit ugovor. Treba nam neko iskusan, ko ce znat razdrmat ekipu kad stane, ko ce znat stat na loptu, smirit svlacionicu... Nek on to pokaze negdje pa onda nek dodje kao glavni trener, nemam nista protiv. Al sad ne.