FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2022, 21:32

husrefbeg je napisao/la:
26 okt 2022, 20:08
Vratio nam se tuzlac sa slikovnicama i pleh muzikom.
Naša borba zahtijeva ,"kad je utakmica oprave da se pjeva".Ušli smo u seriju remija,dobro je.Sad je na redu dernek protiv Željezničara.Nadam se Smajlagiću ,Panteliću , Kulibaliju i naravno pobjedi.Uništeni smo ove jeseni mi navijači kao nikad od ulaska u pl.
Nadam se ipak da će finiš biti bez mutljaža i da će donijeti ono malo radosti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2022, 21:34

Danas gledam na Tušnju se postavlja grijanje.Poslije toga ide sloj pijeska i onda trava.Ipak mrda.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 26 okt 2022, 21:38

Taran i Mensur Dedic treba da vode ekipu.
Najveće uspjehe smo doživjeli dok su nas oni vodili.
Ljudi su u klubu i kao igrači od kantonalne lige i žive i vole ovaj klub.
Stekli su evo i znanje, stekli licence i cini mi se da bolje rade posao i od Husrefa a i od ovog mlakog Jovića. (Kojem usput želim brz oporavak).

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2022, 21:51

Tuzla i Gorki imaju isti broj poraza,šest. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Gorki primio 14 a mi 21 gol.?!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2022, 21:55

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 okt 2022, 22:18

Može li mi neko objasniti zašto je sudac Ermin Sivac očito navijao za jaču ekipu po svim parametrima fudbalske igre. Svaki problematičan aut je d
osuđen Zrinji, svaki i naj bezazleniji kontakt ako se nije zadržao posjed sviran je faul dok isti prekršaji nisu sankcionisani na drugoj strani.
Neshvatljiva je pomoć sudije nadmoćnoj ekipi. ČITAM treba neki ekspert doći zbog EDUKACIJE naših sudija. Evo ja poručujem da pošalju CIU FB-AJ Stokland jard da pomognu našoj jadnoj SIPI DA dohakaju ovoj sportskoj mafiji.Još se igrači i s, štab pozdravljaju sa LOPOVIMA. JADNO

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 27 okt 2022, 07:16

Ne treba vise nista ocekivat,ekipa je nepredvidiva.
Maglo bi se reci da se dobilo na cvrstini ,al ajde kako i nece kad su svi defanzivci jucer u igri bili :D
Ofanzivno jako tanko,bas slabo...Napadac je prijeko potreban jer se se uzdat samo u Smajlagica je totalni amaterizam.
Kad sve saberes ko zna sta se kuha u narednoj sezoni,pred nama je..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 09:34

Pozitivanstav je napisao/la:
27 okt 2022, 07:16
Maglo bi se reci da se dobilo na cvrstini ,al ajde kako i nece kad su svi defanzivci jucer u igri bili :D
Ofanzivno jako tanko,bas slabo...Napadac je prijeko potreban jer se se uzdat samo u Smajlagica je totalni amaterizam.
MA BOŽE MOJ ,UTAKMICU PO UTAKMICU.DALEKO JE MAJ. TREBAMO SE NAOŠTRITI ZA ŽELJEZNIČAR.BIT ĆE DOBRA UTAKMICA A MOŽEMO IH POBIJEDITI.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 okt 2022, 09:58

tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 09:34
MA BOŽE MOJ ,UTAKMICU PO UTAKMICU.DALEKO JE MAJ. TREBAMO SE NAOŠTRITI ZA ŽELJEZNIČAR.BIT ĆE DOBRA UTAKMICA A MOŽEMO IH POBIJEDITI.
Juče se igralo upravo kako Zrinjski igra odavno. Prošlo prvenstvo na Tušnju TC je imao 65% posjed i fasovali smo na njihovih 35% posjeda, poslije su još nadogradili ekipu i to su što su danas. Suđenje juče je toliko ofirno da su domaći igrači čudom se čudili kad nekad SIVAC i kompanija dodijele faul ili aut nama. Juče nije po meni falio napadač, falio je dobar plej(Doffo) jer iako je kreirao 2 kolosalne šanse Elue bio najnekorisniji igrač na terenu, izgubio je svaki duel osim spomenutih asista. Diabi je odličan, mora se naći način da se igra i sa njim Husom i Harunom istovremeno.
PS: Ona šansa Bilbije je nastala nakon očiglednog faula na sredini terena kojeg Sivonja nije vidio a vidio je Mićin start na loptu i dosudio faul.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 11:03

Beledija je napisao/la:
27 okt 2022, 09:58
tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 09:34
Juče se igralo upravo kako Zrinjski igra odavno. Prošlo prvenstvo na Tušnju TC je imao 65% posjed i fasovali smo na njihovih 35% posjeda, poslije su još nadogradili ekipu i to su što su danas. Suđenje juče je toliko ofirno da su domaći igrači čudom se čudili kad nekad SIVAC i kompanija dodijele faul ili aut nama. Juče nije po meni falio napadač, falio je dobar plej(Doffo) jer iako je kreirao 2 kolosalne šanse Elue bio najnekorisniji igrač na terenu, izgubio je svaki duel osim spomenutih asista. Diabi je odličan, mora se naći način da se igra i sa njim Husom i Harunom istovremeno.
PS: Ona šansa Bilbije je nastala nakon očiglednog faula na sredini terena kojeg Sivonja nije vidio a vidio je Mićin start na loptu i dosudio faul.
Znači kopiraćemo Real.Haso(Diaba),Huso i Harun.(Modrić ,Kazimiro(nekad) i Kros).
Gore: Mišić, Smajlović, Kuzmanović( Rodrigo,Ben Zema i Vinicius.)
Ali, šta ćemo sa Pantelića,Kulibalija,Mendeša,Gavrića,i da ne nabrajam još......

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 okt 2022, 12:46

Tuzlac, uvijek će biti povreda i kartona.Ja sam iznio svoje mišljenje da jaka sredina doprinosi da i zadnja linija bude sigurnija.To je juče Taran lijepo demonstrio. Osim Jankovićeve šanse i one koju je riješio Čelik oni nisu napravili ništa. Izuzimam Bilbiju jer je šansi prethodio više nego očit faul.Sad sam sreo Kulibalija u gradu...čovjek teško da ima 45kg. Zato je stalno povrijeđen.Pantelićbi trebao biti na 10-ki
Ponavljam da sam laik pa tako i razmišljam o taktici.Lijep pozdrav

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 14:40

Ne mogu naši momci to istrčati.
-Jović je sa 4-1-4-1 igrao na kontre i vršio presing.Nije bilo rupe između "odbrane i napada".Klasičan primjer je protiv Sarajeva u Zenici.Nemoj mi primjere sa namještenih utakmica.
- Karić nije kompletan igrači on treba još pl iskustva i dopunske nastave.Pantelić je taj treći a ne tri defanzivca?Pantelić je posve zreo igrači njega treba koristiti jer je u najboljim godinama i zna mnogo o fudbalu.Kreće se od šesnest do šesnest.Karić neka ulazi u drugom pol.
- Kulibali će uskoro ili zaigrati ili ispisnica.Mišić nije brzo krilo,njemu godi da bude iza.
- Mendeša mao koristimo,skroz malo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 14:48

FK TUZLA CITY - FK ŽELJEZNIČAR

Datum:31.10.2022. 14:00,TV prenos-MOJA TV
Sudija:Martinović Josip – Čaplj.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 27 okt 2022, 16:15

Beledija je napisao/la:
27 okt 2022, 12:46
Tuzlac, uvijek će biti povreda i kartona.Ja sam iznio svoje mišljenje da jaka sredina doprinosi da i zadnja linija bude sigurnija.To je juče Taran lijepo demonstrio. Osim Jankovićeve šanse i one koju je riješio Čelik oni nisu napravili ništa. Izuzimam Bilbiju jer je šansi prethodio više nego očit faul.Sad sam sreo Kulibalija u gradu...čovjek teško da ima 45kg. Zato je stalno povrijeđen.Pantelićbi trebao biti na 10-ki
Ponavljam da sam laik pa tako i razmišljam o taktici.Lijep pozdrav
Ne vjerujem da je Pantlic za 10-ku,nize on igra..
Kulibali je enigma,ocito selon povredama...
Sta li je s Smajlagicem,niko ne zna..?

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 okt 2022, 17:45

tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 14:40
-Jović je sa 4-1-4-1 igrao na kontre i vršio presing.Nije bilo rupe između "odbrane i napada".Klasičan primjer je protiv Sarajeva u Zenici.Nemoj mi primjere sa namještenih utakmica.
- Karić nije kompletan igrači on treba još pl iskustva i dopunske nastave.Pantelić je taj treći a ne tri defanzivca?Pantelić je posve zreo igrači njega treba koristiti jer je u najboljim godinama i zna mnogo o fudbalu.Kreće se od šesnest do šesnest.Karić neka ulazi u drugom pol.
- Kulibali će uskoro ili zaigrati ili ispisnica.Mišić nije brzo krilo,njemu godi da bude iza.
[/q
uote]
Kažeš da protiv Sa u Zenici nije bilo promaje između linija.
E pa jest i te kako Džafa 2× i onajNardin su bili u vrlodobrim prilikama pa se onda ukazao Mehidić. Poslije smo mi davali golove Ćataković promašivao bar4× prije nego što je zabio.
I eto po tebi to nije prodato a sledeče kolo jest kad nas Željo demontira. Ja poštujem Jovića kao trenera, možda on uspije u svojoj namjeri mada čisto sumnjam jer dok to on utrenira sezona prođe i opet Jovo na novo jer 70% rostera je otišloa nove treba uvesti u sistem za što treba vremena.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 18:24

Beledija je napisao/la:
27 okt 2022, 17:45

Kažeš da protiv Sa u Zenici nije bilo promaje između linija.
E pa jest i te kako Džafa 2× i onajNardin su bili u vrlodobrim prilikama pa se onda ukazao Mehidić. Poslije smo mi davali golove Ćataković promašivao bar4× prije nego što je zabio.
I eto po tebi to nije prodato a sledeče kolo jest kad nas Željo demontira. Ja poštujem Jovića kao trenera, možda on uspije u svojoj namjeri mada čisto sumnjam jer dok to on utrenira sezona prođe i opet Jovo na novo jer 70% rostera je otišloa nove treba uvesti u sistem za što treba vremena.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 18:27

- Nema govora o Željezničarovoj dominaciji niti pobjedi.Govorim naravno o regularnoj utakmici.Ukoljenčit ćemo mi njima krila ne sekiraj se.Trojka može, ali Karjašević-Pantelić-Diaba, dakle jedan koji ide od -do.Krila moraju u defanzivi zatvarati po bokovima .Kuzmanović će to uraditi sigurno a za desnu, (našu) stranu, valja odmjeriti ko je najpovoljniji.Mislim da je to ipak Mišić,pa dok može.Kasnije,Kulibali,Nukić ili Veselinović.Samo nek se Eleouet ne pojavljuje.Hodžića valja pripaziti,kao i Štilića.Cocalić ima 3 žuta. Željezničar nema centarfora.AkoBogda minimum dva razlike za nas.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 okt 2022, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 27 okt 2022, 18:39

tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 14:48

Ponedjeljak??

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2022, 18:40

27 okt 2022, 18:39
tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 14:48

Ponedjeljak??
Da, ponedeljak, na naš zahtjev.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 okt 2022, 20:31

tuzlac je napisao/la:
27 okt 2022, 18:27
- Nema govora o Željezničarovoj dominaciji niti pobjedi.Govorim naravno o regularnoj utakmici.Ukoljenčit ćemo mi njima krila ne sekiraj se.Trojka može, ali Karjašević-Pantelić-Diaba, dakle jedan koji ide od -do.Krila moraju u defanzivi zatvarati po bokovima .Kuzmanović će to uraditi sigurno a za desnu, (našu) stranu, valja odmjeriti ko je najpovoljniji.Mislim da je to ipak Mišić,pa dok može.Kasnije,Kulibali,Nukić ili Veselinović.Samo nek se Eleouet ne pojavljuje.Hodžića valja pripaziti,kao i Štilića.Cocalić ima 3 žuta. Željezničar nema centarfora.AkoBogda minimum dva razlike za nas.
Nadam se da si u pravu.Ja se još nadam da se može dobaciti cifra od 30 bodova ove jeseni. To bi bio dobar vjetar u leđa na proljeće.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.