FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
58
23%

Ukupno glasova: 247

tilo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tilo » 26 okt 2022, 07:12

Na kraju će biti zamjena domaćina

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 okt 2022, 08:13

tilo je napisao/la:
26 okt 2022, 07:12
Baš me zanima šta ce ovi idioti iz kluba poduzeti po pitanju ovog novonastalog cirkusa i hoce li se oglasiti ?
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 26 okt 2022, 08:44, ukupno mijenjano 1 put.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 26 okt 2022, 08:35

tilo je napisao/la:
Kako da bude kada moramo mi biti domacini.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 26 okt 2022, 09:00

Joj nasta se vi lozite?? Vidite da se neko igra novinara. Jasno stoji u odluci saveza da nema gostujucih navijaca na neutralnim terenima i tu je tacka pa makar nasa direktorica dala ckepi Vici savez tu odluku nece promijeniti
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 26 okt 2022, 09:34

A ko ce da sprijeci nekog sa autom da krene u Zenicu na derbi? Pritom ne mora biti u obiljezju kluba, obuce se neutralno.
Policija ce da ganja i fata ljude po autoputu?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 okt 2022, 09:35

FK Sarajevo prolazi kroz nezapamćenu krizu. Investitor iz SAD-a Ismir Mirvić svojim dolaskom je donio finansijsku stabilnost, ali nedostaje ono navijačima najvažnije – rezultat.

Tragično zvuči da je klub iz kojeg su dolazile najave da će “za tri godine biti najbolji na Balkanu” danas tek na petom mjestu u Premijer ligi, a dodatne turbulencije izazvalo je i ispadanje iz Kupa BiH od Čelika koji je danas trećeligaš. Na kraju je odgovornost za loše rezultat preuzeo Feđa Dudić za čijim nasljednikom se već uveliko traga.

Na priču o Sarajevu uvijek je emotivan i iskren Alen Avdić. Na Koševu je počeo i završio svoju profesionalnu karijeru, a zbog načina na koji je igrao u bordo dresu, omiljen je i danas među navijačima.

– Kada je sezona počela stvorila se euforija, pomislio sam da je konačno krenulo kako treba, ali ispostavilo se da uvijek treba čvrsto stajati na zemlji. Izgleda da se prvi mačići zaista bacaju u vodu. Riječ katastrofa ne mogu upotrijebiti baš jer Sarajevo je moj klub, tu sam odrastao, međutim u cijelom sivilu raduje me zadnja utakmica koju je vodio moj prijatelj i bivši saigrač Emir Obuća. I taj ‘mali’ Mulalić koji je dobio šansu je svijetla tačka. To je znak da u Akademiji našoj ima kvalitetne djece, u njoj je stasao i Đokanović koji je danas nezamjenjiv u prvoj postavi, pa Varešanović…, kaže Alen Avdić na početku razgovora
volio bi, kaže, da na kormilu ostane Emir Obuća.

Aničić, Musa, Čirjak, Čataković, Avramovski, Abubakar, Mustafić, Džafić… To su samo neki od fudbalera koji su u Mirvićevoj eri stigli na Koševo, a prema mišljenju Avdića, samo su rijetki pokazali da zaslužuju nositi dres Sarajeva.

– Kao što trener snosi odgovornost za rezultat, tako neko treba snositi i za promašaje koji su došli. Ne kažem da ti igrači nisu kvalitetni, da se nisu pokazali u svojim prijašnjim klubovima, ali očito je da se ne mogu nositi s pritiskom koji ovdje vlada. Sarajevo je klub koji uvijek ide na pobjede i trofeje. Primjer, ako dovedeš petoricu igrača i ‘fulaš’ s dvojicom, niko ti neće ništa reći, ali ako se ne pokaže nijedan od tih pet… Šta onda? Legendarni Miroslav Brozović je znao reći da je lako od zlata napraviti blato, ali od blata nikada nećeš moći napraviti zlato. I to je istina.

Ranije je Marko Topić kazao kako se uslijed neuspjeha mnogi kriju iza Dudićevih leđa. Je li tako?

– U fudbalu je sve lančano. Ako ne ide, treba snositi odgovornost za to, pa taman i ja bio u pitanju. Pričam laički kao navijač, nisam u klubu, ali neko je doveo te igrače, tražio ih je… I u moje vrijeme bilo je pritiska, loših utakmica, međutim mi koji smo odrasli tu znali smo šta je Sarajevo. Prošlo je dosta godina otkako sam nosio taj dres, a ljudi me i danas kada prođem gradom znaju zaustaviti. Nije to slučajno. U omladinskim kategorijama učili su nas da je dres Sarajeva svetinja. E sad, neko to prihvati, neko ne. Trenera je najlakše smijeniti jer ne možeš otjerati 20 igrača, a je li trebao Dudić na kraju otići ili ne, neka ocijene ljudi koji su tamo.

Mišljenja je da se igrači trebaju tražiti u domaćem bazenu. Kao odličan primjer je istaknuo Zrinjski.

– Zadnjih godina uvijek uzimaju igrače iz Premijer lige ili eventualno dovedu dvojicu-trojicu iz susjedstva. Zna se šta je danas Bilbija u Zrinjskom, a u Sarajevu nije bio ni blizu toga, isto tako su proigrali Bekić i Jukić. Je li problem u tom pritisku u kojem sam govorio ili je šta drugo, ne znam, to morate pitati njih, ali očigledno je formula dovesti najbolje igrače iz svoje zemlje i eventualno s još par vrhunskih sa strane napraviti prevagu. I u tom svemu ne smije se zaboraviti ni onaj klupski DNK.

– Sarajevu treba trener koji ima čvrstu ruku, čeličnu, kojeg ne može niko ucjenjivati i slično. Varešanović, Musemić, Janjoš…, svi oni su se pokazali po tom, sarađivao sam s njima i znam to dobro. Svi bi mi voljeli da na Koševo dođe Mourinho, ali takvo ime trebaš platiti, zato se u najčešćem slučaju okrećemo trenerima iz okruženja. Ja bih najsretniji bio da ostane Obuća, prijatelj mi je i znam koliko voli i živi za Sarajevo. Prije utakmica sa Posušjem dva dana je razmišljao šta i kako. Ali, to su samo moje želje, na kraju razgovora
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 26 okt 2022, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 26 okt 2022, 09:38

BegovicRamiz je napisao/la:
26 okt 2022, 01:14
scholsey je napisao/la:
26 okt 2022, 00:54
26 okt 2022, 00:28

a chetnicima?
Njima (a i ovim što ih lafo podržavaju) se ja najebem mame moj Ramiz aga.
ovog antikloca sam zapamtio po stavovima oko stadiona Grbavica i jos mu je jedan prosao status
kao svi smo mi bordo braca bez obzira bio pop,chetnik, kriminalac, svetac itd
provlaci ih i pridruzujem se tvojim aktivnostima u vezi njih
Naravno da etnicka,sexualna,politicka,vjerska,rasna pripadnost ne smije biti ogranicavajuci faktor u pripadnosti bordo porodici. Pripadnosti FK Sarajevu-gradskom,bosanskom,evropskom i svjetskom klubu !!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 okt 2022, 10:00

Lucas je napisao/la:
26 okt 2022, 08:13
tilo je napisao/la:
Baš me zanima šta ce ovi idioti iz kluba poduzeti po pitanju ovog novonastalog cirkusa i hoce li se oglasiti ?
uradit ce samo nama na stetu, bagra je to
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 26 okt 2022, 10:26

Antikloc je napisao/la:
26 okt 2022, 09:38
scholsey je napisao/la:
26 okt 2022, 00:54

Njima (a i ovim što ih lafo podržavaju) se ja najebem mame moj Ramiz aga.
ovog antikloca sam zapamtio po stavovima oko stadiona Grbavica i jos mu je jedan prosao status
Naravno da etnicka,sexualna,politicka,vjerska,rasna pripadnost ne smije biti ogranicavajuci faktor u pripadnosti bordo porodici. Pripadnosti FK Sarajevu-gradskom,bosanskom,evropskom i svjetskom klubu !!
Apsolutno. Svako je na tribini dobrodosao, ali na tribini.
Koliko klubova iz liga petice ima direktoricu?
Zna neko?
NEMA NAZAD

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 okt 2022, 10:41

holyman je napisao/la:
26 okt 2022, 10:26
Antikloc je napisao/la:
26 okt 2022, 09:38

Apsolutno. Svako je na tribini dobrodosao, ali na tribini.
Koliko klubova iz liga petice ima direktoricu?
Zna neko?
imaju propali klubovi iz engleske trece i cetvrte lige. I onda takve uhvate da se karaju sa trenerom ili igracem :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 okt 2022, 11:57

Risto Vidaković?
Koševo Zapad

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 26 okt 2022, 12:08

Sta ce nama Jesic za sirotinju?

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 okt 2022, 12:14

Shategabri je napisao/la:
26 okt 2022, 11:57
Risto Vidaković?
tobejarabi

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 26 okt 2022, 12:27

NAGRADA “ŽELIMIR VIDOVIĆ KELI“ OVE GODINE ZA PREDSJEDNIKA UDRUŽENJA POMOZI.BA – ELVIRA KARALIĆA

Odlukom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo ovogodišnji dobitnik nagrade za humanost u sportu „Želimir Vidović Keli“ odlazi u ruke Elviru Karaliću.

Elvir Karalić je član Upravnog odbora Filantropskog foruma u Bosni i Hercegovini i idejni tvorac, osnivač i predsjednik Udruženja Pomozi.ba. Rođen 06. 09. 1980. godine u Travniku, Elvir je do 2012. godine obavljao poslove voditelja sektora za prodaju i podršku korisnicima u Air Aba BiH, te poslove direktora sektora za podršku korisnicima u kompaniji IZI mobile.

Pomozi.ba je osnovao 2012. godine s ciljem da kroz nesebičan humanitarni rad ličnim primjernom pokaže šta znači biti human, ali i potakne druge na humanost, solidarnost i saradnju. Slobodno možemo reči da je u tome i uspio. Karalić je putem svojih brojnih projekata i humanitarnih akcija za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, pomogao oko 1.000.000 ljudi. Zahvaljujući kontinuiranom i predanom radu, strateškom razvoju i bezuvjetnoj transparentnosti, Pomozi.ba danas ima ogromno povjerenje bh. građana, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.

Želimir Vidović Keli, legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i čitavog grada, rođen je 17. novembra 1953. godine u Sarajevu. Na najveći bh. stadion stigao je u ljeto 1974. iz sarajevske Bosne. Debitovao je za prvi tim 14. augusta 1974. u utakmici kupa protiv ilidžanskog Igmana. Dres Sarajeva Keli je oblačio 241 put i pritom postigao 14 golova.

Keli je ubijen 17. maja 1992. godine u Nedžarićima. Poginuo je u humanoj misiji, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo.

Fudbalski klub Sarajevo je od 2019. ustanovilo nagradu koja nosi ime Želimira Vidovića Kelija kako bi trajno čuvali uspomenu na njega i njegovu humanost.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 okt 2022, 12:51

Podrska JUKICU I NJEGOVOJ PORODICI KAO I DRAGANU JOVICU UZ VAS SMO

SPORT TREBA BIT FER NATJECANJE A POSLE TOGA PRIJATELJATVO..

Zelim brz oporavak Jovicu a Jukicu zelim da mu sa djetetom i zenom bude sve ok i da se brzo vrati na teren

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 26 okt 2022, 13:01

Pitar6785 je napisao/la:
26 okt 2022, 12:51
Podrska JUKICU I NJEGOVOJ PORODICI KAO I DRAGANU JOVICU UZ VAS SMO

SPORT TREBA BIT FER NATJECANJE A POSLE TOGA PRIJATELJATVO..

Zelim brz oporavak Jovicu a Jukicu zelim da mu sa djetetom i zenom bude sve ok i da se brzo vrati na teren
Sta je Jovicu ?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 26 okt 2022, 13:04

FCUM je napisao/la:
26 okt 2022, 10:00
Lucas je napisao/la:
26 okt 2022, 08:13
tilo je napisao/la:
uradit ce samo nama na stetu, bagra je to
Najgore što im je apsolutno svejedno čini se, kako god se završi, samo neka je plata redovna. :kralj:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 okt 2022, 13:13

FCUM je napisao/la:
26 okt 2022, 12:14
Shategabri je napisao/la:
26 okt 2022, 11:57
Risto Vidaković?
tobejarabi
Tako piše onaj ssssss1.
Koševo Zapad

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 okt 2022, 14:03

Koje imaš argumente protiv Riste Vidakovića?
ISTINA ZA VEDRANA!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 okt 2022, 14:25

Lecler je napisao/la:
26 okt 2022, 14:03
Koje imaš argumente protiv Riste Vidakovića?
Ja vise ne znam...najradije bih nekog trenera koji ima osjecaj za nas klub.. po meni smo najljepse igrali dok nas je vodio Cala one godine 2016/17 iako smo tanko zavrsili ali nismo bili ni daleko. Uzeo nas je u teskom periodu nakon jesica i hurtica. Moze i Hadzibegic, a i Vidakovic nije losa opcija. Previse se ljudi i dalje loze na neke strane trenere jer niko nije lud da dodje ovdje. Koji je to trenutni trener uradio nesto wow vani? Niti jedan. Najveci uspjeh vani je imao Jakirevic sa goricom i tjt. Samo stariji treneri koji znaju koliko smo teski za voditi kao klub i niko vise.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Haksss, kulinban1189, napoleon72, PapakIzSa, plisek, skoJaa, Varijantas8 i 49 gostiju.