Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Russel nije samo dobio 5 sekundi kazne nego i 2 point penalty nakon trke. Realno ne treba veća kazna jer se Russel nije sa namjerom zapucao u Sainza nego kao i svi vozaci je malo vise gurao naprijed i ispalo je kako je ispalo. 5 sekundi je sasvim ok kazna. Fia je upravo ove godine targetirala mercedes u smislu regulacija da ih pogode tako da ne znam kako to njih mercedes ima u saci
Toto je radio pritisak na direkciju trke kao sto su svi sefovi timova radili i svako je hajrovao u pojedinim trkama. To je jedino dobra stvar od ove godine sto sefovi timova nemaju komunikaciju sa direkcijom trke pa da odluke budu sto je moguce neutralne. Mercedes bi mogao biti strasan iduce godine ukoliko nastave sa razvojem kako su radili u toku sezone. Three way battle bi bila idealna stvar da imamo mada Ferrarijevim strategijama i licnim animozitetima jos dugo ce glavni duel biti merc protiv rb.

-
- Kontakt:
Šta ih je targetirala? FIA ih targetirala što su oni potpuno promašili sa razvojem bolida? Prošle sezone je RB bio najbolji, a pravila su promijenjena da bi takmičenje bilo "ujednačenije" što opet ne može biti s obzirom da ovi top timovi imaju sposobnije osoblje i bolje fabrike za razvoj bolida. Opet ponavljam, zašto nisu pričali o dominantnosti jednog tima i mijenjali pravila kada je Mercedes osvajao već sada pokušavaju RB usporiti svim mogućim sredstvima. Jasno je i malome djetetu zašto. I ovo za Russela nije namjerno je jedan od najgorih izgovora ikad. Čuj nije namjerno, pa koga briga jel namjerno ili nije namjerno kada je čovjeka izbacio iz trke a za to dobio smiješnih 5 sekundi kazne. Lupi mu 20 sekundi pa ćeš vidjeti kako pažljivije ulazi u zavoj i ne vozi kao da je sam na stazi.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 12:09Russel nije samo dobio 5 sekundi kazne nego i 2 point penalty nakon trke. Realno ne treba veća kazna jer se Russel nije sa namjerom zapucao u Sainza nego kao i svi vozaci je malo vise gurao naprijed i ispalo je kako je ispalo. 5 sekundi je sasvim ok kazna. Fia je upravo ove godine targetirala mercedes u smislu regulacija da ih pogode tako da ne znam kako to njih mercedes ima u saciToto je radio pritisak na direkciju trke kao sto su svi sefovi timova radili i svako je hajrovao u pojedinim trkama. To je jedino dobra stvar od ove godine sto sefovi timova nemaju komunikaciju sa direkcijom trke pa da odluke budu sto je moguce neutralne. Mercedes bi mogao biti strasan iduce godine ukoliko nastave sa razvojem kako su radili u toku sezone. Three way battle bi bila idealna stvar da imamo mada Ferrarijevim strategijama i licnim animozitetima jos dugo ce glavni duel biti merc protiv rb.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
A što pratiš F1 kad već sve znaš iznutra i izvana, ko je šta kako, kako će biti, ko koga, ne pamtim tvoj nijedan post od početka ove sezone da nije neka pritužba. Da imam razmišljanje kao ti, davno bih se prešaltao na neki drugi sport. Izgubićeš živce bezveze.
-
- Kontakt:
Pa pratim sport, logično da čitam vijesti, gledam videe itd. Svi bi se trebali žaliti kada npr. vozač se zakuca u drugog, izbaci ga iz trke i dobije kaznu koja je smiješna za takav prekršaj. Isto tako je previše nedosljednosti u kažnjavanju, mijenjaju se kako vjetar puše. Što bih se šaltao, uživam u vožnjama Alonsa, Verstappena, Leclerca ponekad itd.Finn je napisao/la: ↑24 okt 2022, 12:29A što pratiš F1 kad već sve znaš iznutra i izvana, ko je šta kako, kako će biti, ko koga, ne pamtim tvoj nijedan post od početka ove sezone da nije neka pritužba. Da imam razmišljanje kao ti, davno bih se prešaltao na neki drugi sport. Izgubićeš živce bezveze.
Al kakva smijurija od FIA , likovi hladno oduzese masterclass liku koji je imao udes pri brzini od 250km/h + bez upozorenja.Frajer vozio znaci 20 krugova dzaba , handrijom masinu , svoje zdravlje ugrozio , sampionski mentalitet i car trkanja .Lik jedva izasao iz bolida nakon trke i onda te pocaste sa ni vise ni manje nego sa 30sec.Ono kao 10sec je ali posto nisi odradio kaznu za koju te nismo ni kaznili onda 30sec.Ovo je do sada nevidjeno u Svijetu sporta , ovolika kradja.Nevazno jel borba za titulu ili zadnje mjesto , ovakve stvari se ne rade ni **** a kamoli ovakvom liku i djelu.Zasto Perez nije kaznjen ? Dio njegovog prednjeg krila je ostecen i odletio je sa bolida ugrozavajuce sebe i sve ostale zar ne?
Kakva smijurija.Ogadise nam sport.
Alonsu naklon do poda za utrku , masterclass po ko zna koji put.
-
- Kontakt:
Znaš šta je još gore. Hamilton 2019 isto vozio bez retrovizora i nije dobio nikakvu kaznu.JoeBleck je napisao/la: ↑24 okt 2022, 13:02Al kakva smijurija od FIA , likovi hladno oduzese masterclass liku koji je imao udes pri brzini od 250km/h + bez upozorenja.Frajer vozio znaci 20 krugova dzaba , handrijom masinu , svoje zdravlje ugrozio , sampionski mentalitet i car trkanja .Lik jedva izasao iz bolida nakon trke i onda te pocaste sa ni vise ni manje nego sa 30sec.Ono kao 10sec je ali posto nisi odradio kaznu za koju te nismo ni kaznili onda 30sec.Ovo je do sada nevidjeno u Svijetu sporta , ovolika kradja.Nevazno jel borba za titulu ili zadnje mjesto , ovakve stvari se ne rade ni **** a kamoli ovakvom liku i djelu.Zasto Perez nije kaznjen ? Dio njegovog prednjeg krila je ostecen i odletio je sa bolida ugrozavajuce sebe i sve ostale zar ne?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
FIA gubi kompas, Alonsa kažnjavaju a Pereza ništa a obojica imali problem sa bolidom. Zhou obrišu krug u kvalifikacijama a Maxu ništa a obojica na istom mjestu na isti način izašli van staze. Često im se dešava da nekog kazne a da drugog bez obzira što je isto uradio ne kazne.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Mogu ovi pisati kazne koliko hoće, ali ovo što je Alonso uradio će ostati zapisano za sva vremena.
Alonso spada u red najboljih sportista svih vremena. Za mene je on najbolji što je ikad bio u Formuli 1. Ono što je Federer za tenis, Jordan za košarku...e to je Alonso za Formulu 1.
Alonso spada u red najboljih sportista svih vremena. Za mene je on najbolji što je ikad bio u Formuli 1. Ono što je Federer za tenis, Jordan za košarku...e to je Alonso za Formulu 1.
Ma Alonso je tata-mata ovog sporta. Pa evo 2 godine ga tim samo handri što lošom taktikom što lošim radom a on i dalje drži Alpinu u gornjem domu. Ovi mlađi mogu samo sretni da budu što ga imaju pored sebe na stazi a ne kao mi da moramo na TV-u gledati. Za dugo se neće pojaviti taj neko ko će znati mjenjati Fernanda. Nadam se da će AM moći ponuditi koliko toliko konkurentan bolid iduće sezone. Čini se da hoće jer i Stroll i Vettel su izgledali dobro. **** trkanje KM i Vettela na kraju. Nadam se da je ovo zadnja sezona i Ricardu i Micku. Znamo da Latifi i Vettel sigurno napuštaju. Valjalo bi da onaj naš Brazilac Drugović upadne negdje.
Btw Dino Beganović šampion one svoje kategorije. Kako stvari stoje Ferrari ozbiljno računa na njega. Nadamo se da će što prije u F3

Btw Dino Beganović šampion one svoje kategorije. Kako stvari stoje Ferrari ozbiljno računa na njega. Nadamo se da će što prije u F3
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Nije mi pri ruci sada ali je bio bas dobar clanak koji je analizirao promjene u bolidima od prosle godine i tacno se vidi da su targetovali sve djelove gdje je mercedes bio jako dobar. Od aktivnih suspenzija pa do poda. Vrtio se po forumu prije koji mjesec. Naravno niko ne spori da se RB dosta bolje prilagodio i snasao, ali je naivno reci da FIA nije imala cilj da malo "potrese" mercedes nakon toliko godina dominacije. Popularnost F1 je eksplodirala upravo prosle godine jer je bila gusta trka. Itekako je bitno da li je neko bio bezobziran ili je samo bio malo agresivniji. Russel se nije bacao kao onaj holandski torpedo prošle godine i 20 sekundi bi jedino Stroll trebao dobiti da je kojim čudom ostao na stazi jučer.Bundesliga je napisao/la: ↑24 okt 2022, 12:17Šta ih je targetirala? FIA ih targetirala što su oni potpuno promašili sa razvojem bolida? Prošle sezone je RB bio najbolji, a pravila su promijenjena da bi takmičenje bilo "ujednačenije" što opet ne može biti s obzirom da ovi top timovi imaju sposobnije osoblje i bolje fabrike za razvoj bolida. Opet ponavljam, zašto nisu pričali o dominantnosti jednog tima i mijenjali pravila kada je Mercedes osvajao već sada pokušavaju RB usporiti svim mogućim sredstvima. Jasno je i malome djetetu zašto. I ovo za Russela nije namjerno je jedan od najgorih izgovora ikad. Čuj nije namjerno, pa koga briga jel namjerno ili nije namjerno kada je čovjeka izbacio iz trke a za to dobio smiješnih 5 sekundi kazne. Lupi mu 20 sekundi pa ćeš vidjeti kako pažljivije ulazi u zavoj i ne vozi kao da je sam na stazi.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 12:09Russel nije samo dobio 5 sekundi kazne nego i 2 point penalty nakon trke. Realno ne treba veća kazna jer se Russel nije sa namjerom zapucao u Sainza nego kao i svi vozaci je malo vise gurao naprijed i ispalo je kako je ispalo. 5 sekundi je sasvim ok kazna. Fia je upravo ove godine targetirala mercedes u smislu regulacija da ih pogode tako da ne znam kako to njih mercedes ima u saciToto je radio pritisak na direkciju trke kao sto su svi sefovi timova radili i svako je hajrovao u pojedinim trkama. To je jedino dobra stvar od ove godine sto sefovi timova nemaju komunikaciju sa direkcijom trke pa da odluke budu sto je moguce neutralne. Mercedes bi mogao biti strasan iduce godine ukoliko nastave sa razvojem kako su radili u toku sezone. Three way battle bi bila idealna stvar da imamo mada Ferrarijevim strategijama i licnim animozitetima jos dugo ce glavni duel biti merc protiv rb.
Pokusaj izjednacavanja se radio preko ograničenja budžeta što nije uspjelo kada se vide rezultati na terenu.
-
- Kontakt:
Ama kakve aktivne suspenzije kad niko više nema aktivnih suspenzija, ukinute. Pravila ista za sve, ko je kriv Mercedesu što je išao na dizajn bez sidepoda i što je sve uložio na prošlu sezonu. Nisu im ni regulacije krive što im je motor slabiji nego prije. Nije bitna uopšte namjera, kakav je to argument? Isto igrač u fudbalu podigne ruku i pogodi ga lopta i on sudiji nisam ja namjerno. Koga briga za to, pravila su pravila. A pravilo da dobiješ 5 sekundi kad izbaciš nekog iz trke je katastrofalno i jako nepošteno. Ako se ispališ ko torpedo i zabiješ se u nekog a ne pada kiša trebaš dobiti veliku kaznu. Tako bi i trkanje bilo puno uviđajnije i čišće.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 15:25Nije mi pri ruci sada ali je bio bas dobar clanak koji je analizirao promjene u bolidima od prosle godine i tacno se vidi da su targetovali sve djelove gdje je mercedes bio jako dobar. Od aktivnih suspenzija pa do poda. Vrtio se po forumu prije koji mjesec. Naravno niko ne spori da se RB dosta bolje prilagodio i snasao, ali je naivno reci da FIA nije imala cilj da malo "potrese" mercedes nakon toliko godina dominacije. Popularnost F1 je eksplodirala upravo prosle godine jer je bila gusta trka. Itekako je bitno da li je neko bio bezobziran ili je samo bio malo agresivniji. Russel se nije bacao kao onaj holandski torpedo prošle godine i 20 sekundi bi jedino Stroll trebao dobiti da je kojim čudom ostao na stazi jučer.
Pokusaj izjednacavanja se radio preko ograničenja budžeta što nije uspjelo kada se vide rezultati na terenu.
Ma dajte ljudi ovo je F1,ovo je Circus u kojem je sve brutalno i surovo.Nema tu nikakvih cistoca i postenja. F1 Sport u kojem se drame prave sa namjerom, a drame danas donese novac.Tacno je da FIA mijenja pravila kako bi se dominantna momcad nakod duže godina liderstva skinuöansa trona.Pa ko malo duže prati F1 sjetiti ce se kakve su tektonske promjene donesem da se Ferrari skine sa trona.Pa onda uvodjenje hebenih srtujni motora, i raznozaraznih gluposti.
Da se osvrnem na Ferrari,Sainz deff nije taj koji moze nešto vise nego da bude dobar broj dva,cuvar ledja,neki novi "Botas,Barichelo,Perez".Ferrari mora za 2023 Lecleru dati Primat prvog vozaca, sve snage i znanje usmjeriti ka njemu.Ne kazem da ce osvojiti titulu ali ce biti dosta konkurentniji i vise bodova skupiti.Sajnc ima problem biti prvi on je bolji kad sustize. Manje vise zbog katastrofa starta se i doveo u situaciju da ostane bez bodova.Sramota je da zavrsi iza Russella.
Da se osvrnem na Ferrari,Sainz deff nije taj koji moze nešto vise nego da bude dobar broj dva,cuvar ledja,neki novi "Botas,Barichelo,Perez".Ferrari mora za 2023 Lecleru dati Primat prvog vozaca, sve snage i znanje usmjeriti ka njemu.Ne kazem da ce osvojiti titulu ali ce biti dosta konkurentniji i vise bodova skupiti.Sajnc ima problem biti prvi on je bolji kad sustize. Manje vise zbog katastrofa starta se i doveo u situaciju da ostane bez bodova.Sramota je da zavrsi iza Russella.
VOLIM BAYERN
Aktivne suspenzije su banovane upravo sa ciljem da se oslabi mercedes jer se znalo da oni imaju najbolji sistem suspenzija koji je bio jako kompleksan. I sad odjednom ne pustas ljude da imaju te nego neke jednostavnije. Pa zasto onda nisu pustili timove da svako bira svoje suspenzije ? I to je samo jedna od komponenti ali je Toto rekao da je to jedan od razloga zasto auto nije bolje bilo. No sidepods koncept je prema svim njihovim testiranjima dao dobre rezultate međutim tek su kasnije shvatili gdje je greska u konceptu a to nisu sidepods. Zbog ograničenja novca nisu uspjeli ove godine implementirati rješenje na vrijeme.Bundesliga je napisao/la: ↑24 okt 2022, 15:40Ama kakve aktivne suspenzije kad niko više nema aktivnih suspenzija, ukinute. Pravila ista za sve, ko je kriv Mercedesu što je išao na dizajn bez sidepoda i što je sve uložio na prošlu sezonu. Nisu im ni regulacije krive što im je motor slabiji nego prije. Nije bitna uopšte namjera, kakav je to argument? Isto igrač u fudbalu podigne ruku i pogodi ga lopta i on sudiji nisam ja namjerno. Koga briga za to, pravila su pravila. A pravilo da dobiješ 5 sekundi kad izbaciš nekog iz trke je katastrofalno i jako nepošteno. Ako se ispališ ko torpedo i zabiješ se u nekog a ne pada kiša trebaš dobiti veliku kaznu. Tako bi i trkanje bilo puno uviđajnije i čišće.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 15:25Nije mi pri ruci sada ali je bio bas dobar clanak koji je analizirao promjene u bolidima od prosle godine i tacno se vidi da su targetovali sve djelove gdje je mercedes bio jako dobar. Od aktivnih suspenzija pa do poda. Vrtio se po forumu prije koji mjesec. Naravno niko ne spori da se RB dosta bolje prilagodio i snasao, ali je naivno reci da FIA nije imala cilj da malo "potrese" mercedes nakon toliko godina dominacije. Popularnost F1 je eksplodirala upravo prosle godine jer je bila gusta trka. Itekako je bitno da li je neko bio bezobziran ili je samo bio malo agresivniji. Russel se nije bacao kao onaj holandski torpedo prošle godine i 20 sekundi bi jedino Stroll trebao dobiti da je kojim čudom ostao na stazi jučer.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
u redu je skontali smo da navijas za mercedes
-
- Kontakt:
I opet ti kazem aktivne suspenzije nisu ukinute zbog Mercedesa vec zbog puta kojim zele da F1 ide. Bolidi su kruci svima. Mercedes je najvise pogrijesio s podom, to im je najvise uticalo na performanse. Pa su ga mijenjali dosta puta u toku sezone. Zato su imali i ogromnih problema sa poskakivanjem. Pogrijesili su i sa konceptom bez sidepodsa samo sto to logicno nece priznati javno. I zaboravljas ili se pravis lud da su u toku ove sezone mijenjali pravila o tome koliko pod smije biti spusten i koliko poskakivanja je dozvoljeno a najveci razlog je sto se Mercedes zalio konstantno. Zbog njih su promijenili ta pravila sto je nedopustivo da se nesto mijenja u toku sezone.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 18:32Aktivne suspenzije su banovane upravo sa ciljem da se oslabi mercedes jer se znalo da oni imaju najbolji sistem suspenzija koji je bio jako kompleksan. I sad odjednom ne pustas ljude da imaju te nego neke jednostavnije. Pa zasto onda nisu pustili timove da svako bira svoje suspenzije ? I to je samo jedna od komponenti ali je Toto rekao da je to jedan od razloga zasto auto nije bolje bilo. No sidepods koncept je prema svim njihovim testiranjima dao dobre rezultate međutim tek su kasnije shvatili gdje je greska u konceptu a to nisu sidepods. Zbog ograničenja novca nisu uspjeli ove godine implementirati rješenje na vrijeme.
- wadethegreat
- Kontakt:
Upravo. Ali navija covjek ocito za Merc ne moze biti objektivan...Bundesliga je napisao/la: ↑25 okt 2022, 11:08I opet ti kazem aktivne suspenzije nisu ukinute zbog Mercedesa vec zbog puta kojim zele da F1 ide. Bolidi su kruci svima. Mercedes je najvise pogrijesio s podom, to im je najvise uticalo na performanse. Pa su ga mijenjali dosta puta u toku sezone. Zato su imali i ogromnih problema sa poskakivanjem. Pogrijesili su i sa konceptom bez sidepodsa samo sto to logicno nece priznati javno. I zaboravljas ili se pravis lud da su u toku ove sezone mijenjali pravila o tome koliko pod smije biti spusten i koliko poskakivanja je dozvoljeno a najveci razlog je sto se Mercedes zalio konstantno. Zbog njih su promijenili ta pravila sto je nedopustivo da se nesto mijenja u toku sezone.EBSCO je napisao/la: ↑24 okt 2022, 18:32Aktivne suspenzije su banovane upravo sa ciljem da se oslabi mercedes jer se znalo da oni imaju najbolji sistem suspenzija koji je bio jako kompleksan. I sad odjednom ne pustas ljude da imaju te nego neke jednostavnije. Pa zasto onda nisu pustili timove da svako bira svoje suspenzije ? I to je samo jedna od komponenti ali je Toto rekao da je to jedan od razloga zasto auto nije bolje bilo. No sidepods koncept je prema svim njihovim testiranjima dao dobre rezultate međutim tek su kasnije shvatili gdje je greska u konceptu a to nisu sidepods. Zbog ograničenja novca nisu uspjeli ove godine implementirati rješenje na vrijeme.
Toto place skoro svaki vikend zali se konstantno.
-
- Kontakt:
Ma smijesno. Jos ce RB dobit vjerovatno 25% manje vremena u zracnom tunelu jer su prekoracili budzet 1 ili 2% 2021 godine. A sto oni tvrde da nisu. I to sve jer su Mercedes, Ferrari, McLaren kmecali kao da su potrosili duplo od dozvoljenog. I onda se Bin Salman pojavljuje u garazi Mercedesa ulizuje im se. Vidi i budala da RB pokusavaju oslabiti svim mogucim sredstvima pa im hoce davati ove drakonske kazne. A o ovim aktivnim suspenzijama sto forumas trubi, one uopste ne postoje u F1 od 1994 godine, ukinute su od tada. Mercedes je imao hidraulicne suspenzije koje su u nekim stvarima slicne ali opet ni blizu aktivnih suspenzija.wadethegreat je napisao/la: ↑25 okt 2022, 11:39Upravo. Ali navija covjek ocito za Merc ne moze biti objektivan...
Toto place skoro svaki vikend zali se konstantno.

BREAKING: Sauber will compete as the Audi factory team from 2026, using an Audi power unit
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Dino Beganović u 2023. vozi Formulu 3 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
-
- Kontakt:
Nandu su vratili 7 poziciju sa trke u Austinu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.