Pa ti gledaš finansijsku korist, ja gledam fudbalsku. Nihad nije ni nalik bio kao u prvom mandatu
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- napoleon72
- Kontakt:
On kaze Mujakic, mi kazemo Adukor, Lazic, Kapic, Catakovic, Suljic... Svi su u drugom mandatu bili mnogo slabiji nego u prvom (ili u slucaju Hamze, slabiji nego u svim klubovima do sad).
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Zašto ne vraćati nekadašnje igrače?
Konkretno govoreći o našoj ligi:
Činjenično, mi smo među top5 najgorih liga u Europi. Svi igrači koji počinju karijeru ovdje, imaju za cilj prodati se u bolju i plaćeniju ligu, te tako prevashodno, uz malo sreće, obezbijediti vlastitu egzistenciju sebi, a onda i najbližima.
Takav igrač, ako se vrati, ima dvostruki psihološki problem. Prvi je da se vraća u nešto što je već prošao, a drugi je da nije dovoljno dobar za nešto bolje. Da banaliziram; kao kad bi se iz prvog srednje vratio u sedmi razred. Svi od njega očekuju da bude najbolji, jer je već bio u sedmom, a on frustriran, jer se vratio u osnovnu školu, ali ne kao nastavnik. To, dalje, implicira nove probleme. Naime, ovi što bi im on trebao biti uzor, nastoje da ga stignu, a on vać isfrustriran nazatkom u karijeri, oboli od hronične hurcobolje i neće biti nikome uzor. Uglavnom, pretvori se u običnog seronju, svakom težak, a sebi najteži.
Porediti neke igrače iz lige 5 je neukusno i deplasirano, jer oni, otprilike, zadržavaju isti nivo igrajući na relaciji npr. Borusija-Atletiko-Borusija.
U seosku ili učmalu sredinu, vraćaš se samo ako moraš, ili si zaradio dovoljno novca igrajući u boljim ligama da možeš kupiti njivu i zavist sela zbog prekrasnog bijelog švapskog auta sa sve jastučićima nazad i CD-om protiv radara na retrovizoru.
To je sindrom ogromne većine naših igrača. Opravdavati takav način egzistencije kluba preprodajom Mujakića jest degutantno, jer je preprodaja u osnovi - šverc, a Mujakić nije pravilo nego iznimka, da ne kažem eksces. Bazirati politiku na švercu i ekscesima nikada ništa nije dobroga donijelo, a niti će.
Također politika vraćanja pojedinaca radi svršetka karijere jest nonsense par exellance. Može igrač komotno završiti karijeru u Posušju, Igmanu, Jedinstvu... uz dužno poštovanje, naravno. A ako je već toliko bitan klubu, onda mu daj mjesto u nekom od pogona, ili uloži u njegovo obrazovanje, stipendiraj mu djecu i sl.
Zato sam uvijek snažno protiv vraćanja bivšig igrača, završetka karijere u klubu i revitaliziranja nečije karijere. Smatram to nepotrebnim potezima i troškovima, osobito pored aktivne Akademije.
Konkretno govoreći o našoj ligi:
Činjenično, mi smo među top5 najgorih liga u Europi. Svi igrači koji počinju karijeru ovdje, imaju za cilj prodati se u bolju i plaćeniju ligu, te tako prevashodno, uz malo sreće, obezbijediti vlastitu egzistenciju sebi, a onda i najbližima.
Takav igrač, ako se vrati, ima dvostruki psihološki problem. Prvi je da se vraća u nešto što je već prošao, a drugi je da nije dovoljno dobar za nešto bolje. Da banaliziram; kao kad bi se iz prvog srednje vratio u sedmi razred. Svi od njega očekuju da bude najbolji, jer je već bio u sedmom, a on frustriran, jer se vratio u osnovnu školu, ali ne kao nastavnik. To, dalje, implicira nove probleme. Naime, ovi što bi im on trebao biti uzor, nastoje da ga stignu, a on vać isfrustriran nazatkom u karijeri, oboli od hronične hurcobolje i neće biti nikome uzor. Uglavnom, pretvori se u običnog seronju, svakom težak, a sebi najteži.
Porediti neke igrače iz lige 5 je neukusno i deplasirano, jer oni, otprilike, zadržavaju isti nivo igrajući na relaciji npr. Borusija-Atletiko-Borusija.
U seosku ili učmalu sredinu, vraćaš se samo ako moraš, ili si zaradio dovoljno novca igrajući u boljim ligama da možeš kupiti njivu i zavist sela zbog prekrasnog bijelog švapskog auta sa sve jastučićima nazad i CD-om protiv radara na retrovizoru.
To je sindrom ogromne većine naših igrača. Opravdavati takav način egzistencije kluba preprodajom Mujakića jest degutantno, jer je preprodaja u osnovi - šverc, a Mujakić nije pravilo nego iznimka, da ne kažem eksces. Bazirati politiku na švercu i ekscesima nikada ništa nije dobroga donijelo, a niti će.
Također politika vraćanja pojedinaca radi svršetka karijere jest nonsense par exellance. Može igrač komotno završiti karijeru u Posušju, Igmanu, Jedinstvu... uz dužno poštovanje, naravno. A ako je već toliko bitan klubu, onda mu daj mjesto u nekom od pogona, ili uloži u njegovo obrazovanje, stipendiraj mu djecu i sl.
Zato sam uvijek snažno protiv vraćanja bivšig igrača, završetka karijere u klubu i revitaliziranja nečije karijere. Smatram to nepotrebnim potezima i troškovima, osobito pored aktivne Akademije.
-
- Kontakt:
Ko piše?ajdohordas je napisao/la: ↑25 okt 2022, 00:10Sta ovi pišu za Dulju i Cimija ?
Gojko igra redovno za Standard, nema šanse da priušti sebi toliki pad i vrati se opet ovdje.
Dulja možda i dodje na neku posudbu, o tome sam razmišljao još ovo ljeto, slabo igra u Hansi. Ne bi bilo loše da pokuša karijeru oživit malo.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Ma ja al ne gledamo sa iste strane, vidiš dobili smo taj milion eura, a primili 20 golova, da je najgori igrač na terenu, ne bi toliko primilinapoleon72 je napisao/la: ↑25 okt 2022, 09:30On kaze Mujakic, mi kazemo Adukor, Lazic, Kapic, Catakovic, Suljic... Svi su u drugom mandatu bili mnogo slabiji nego u prvom (ili u slucaju Hamze, slabiji nego u svim klubovima do sad).
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
koliko mu se **** majki puta , svaka cast njemu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
1) Zdravko Mamimic gm sd
2) Vahid HALILHODZIC SS
3) pravilo pare su u travi
4) vidjet dalice Vico napravit travnjak da valja ako ne napravit travnjak od svoih sredstava.
5) samo za sjever i zapad pustat ulaznice za prodaju, istocnu samo ako si clan i imas godisnju ulaznicu
6) pokrit zapad
7) kupit dovest najbolje omladince iz BiH
Budzet 11-15m€ 3 godine posle toga spada na 8-10m€, sto bi znacilo samo odrzivost kluba i zarada za vlasnika od 5 do 10 m€ godisnje i vrijednost kluba bi bila 40-50 m€
2) Vahid HALILHODZIC SS
3) pravilo pare su u travi
4) vidjet dalice Vico napravit travnjak da valja ako ne napravit travnjak od svoih sredstava.
5) samo za sjever i zapad pustat ulaznice za prodaju, istocnu samo ako si clan i imas godisnju ulaznicu
6) pokrit zapad
7) kupit dovest najbolje omladince iz BiH
Budzet 11-15m€ 3 godine posle toga spada na 8-10m€, sto bi znacilo samo odrzivost kluba i zarada za vlasnika od 5 do 10 m€ godisnje i vrijednost kluba bi bila 40-50 m€
- BegovicRamiz
- Kontakt:
sad bez Ikica
ako ne stavi na njegovu poziciju Hamzu nek covjek ostane do kraja sezone
imace moju podrsku
imace moju podrsku
Hamza ce biti špic, Avramovski desno, Suljić lijevo i Dal standardno desetka.BegovicRamiz je napisao/la: ↑25 okt 2022, 14:47sad bez Ikica
imace moju podrsku
-
- Kontakt:
Naši traze odgodu derbya za proljeće, a filozofi s Grbavice traze da prisustvuju i gistujuci navijači 

Pa nece sto ce to raditi ne kontam samo ce Suljic zamjeniti Ikica desno, ostalo isto vjerovatno Dzafic lijevo, sredina Dal/Cirjak, Avramovski i Djokanovic . Nas strucnjak Duda Suljica nije nikako probao na drugoj strani, iako citavu karijeru igra desno.Lucas je napisao/la: ↑25 okt 2022, 14:53Hamza ce biti špic, Avramovski desno, Suljić lijevo i Dal standardno desetka.BegovicRamiz je napisao/la: ↑25 okt 2022, 14:47sad bez Ikica
imace moju podrsku
Ne mogu Dal i Avramovski igrati zajedno u sredini, to je van svake pameti.guadalupe je napisao/la: ↑25 okt 2022, 15:15Pa nece sto ce to raditi ne kontam samo ce Suljic zamjeniti Ikica desno, ostalo isto vjerovatno Dzafic lijevo, sredina Dal/Cirjak, Avramovski i Djokanovic . Nas strucnjak Duda Suljica nije nikako probao na drugoj strani, iako citavu karijeru igra desno.Lucas je napisao/la: ↑25 okt 2022, 14:53Hamza ce biti špic, Avramovski desno, Suljić lijevo i Dal standardno desetka.BegovicRamiz je napisao/la: ↑25 okt 2022, 14:47sad bez Ikica
imace moju podrsku
Ne vjerujem da ce odgoditi, a mi dozvolimo li poganima da dodju na derbi pored zabrane saveza, bolje da se ugasimo sutrabordobijeli je napisao/la: ↑25 okt 2022, 15:08Naši traze odgodu derbya za proljeće, a filozofi s Grbavice traze da prisustvuju i gistujuci navijači![]()
Pa eto vidio si protiv Posusja da moguLucas je napisao/la: ↑25 okt 2022, 15:19Ne mogu Dal i Avramovski igrati zajedno u sredini, to je van svake pameti.

-
- Kontakt:
Slazem se ako naši pristanu na to radi 10 000 KM prodani karti. To bi bila gora bruka nego ovo stanje na tabeliboki86 je napisao/la: ↑25 okt 2022, 15:21Ne vjerujem da ce odgoditi, a mi dozvolimo li poganima da dodju na derbi pored zabrane saveza, bolje da se ugasimo sutrabordobijeli je napisao/la: ↑25 okt 2022, 15:08Naši traze odgodu derbya za proljeće, a filozofi s Grbavice traze da prisustvuju i gistujuci navijači![]()
- JavierBosnia
- Kontakt:
Zabrana saveza je svakako besmislena kako bi sebi olaksali organizaciju utakmica, svima izgovor dobrodosao.
Podrzavam nek dodju navijaci, nek bude pravi derbi, pa nek pobjedi ko se bolje snadje
Podrzavam nek dodju navijaci, nek bude pravi derbi, pa nek pobjedi ko se bolje snadje
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Halo ba, to ce biti utakmica visokog rizika ne igramo u Visokom jbt nego u Zenici gdje ce Robija jedva docekat dolazak strumfova da se posutaju uz to, opet kao i RA nece dat juznu tribinu strumfovima pa bi morali na Zapad, tampon zone i ostala sranja, nema potrebe za tim, samo cemo mi biti osteceni za manjak ulaznica.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO