Protesti su normalan nacin iskazivanja nezadovoljstva u svakoj drzavi u kojoj narod ima muda, makar jedno jaje. Tamo protestuju radnici u obrazovanju zbog malih plata i neka to rade. Ja nisam pisao o nekim zivotnim standardima kao parametru (iako je sigurno bolje tamo nego ovdje), nego da bih volio nekoga ko ce gledati iskljucivo interes BiH i njenih gradjana, a ne EU, Rusije, Amerike ili nekog cetvrtog. To naravno ne znaci da se ne treba saradjivati sa njima, jer bas suprotno, treba. To samo znaci da ne treba ici protiv sebe da bi se saradjivalo sa njima u svakom mogucem pogledu. Ameri su odlican primjer toga, jer u svakoj mogucoj situaciji sebe stavljaju na prvo mjesto, a onda tek sve ostale.bhpremijerliga12 je napisao/la: ↑23 okt 2022, 23:55dscile je napisao/la: ↑20 okt 2022, 16:41Ja bih volio da mi imamo nekog svog Milanovica ili Orbana koji ce na prvo mjesto stavljati svoj narod, pa onda tek interese EU, Rusije, Amerike ili nekog cetvrtog. Naveo sam ovu dvojicu jer su nam geografski najblizi, ali ima jos slicnih primjera.
Umjesto toga, mi u RS, imamo Dodika koji bi prodao svoju drzavu da bi se slizao sa Putinom i Rusima.Veliki antivladini protesti u Budimpešti: Orbane, gubi se, jedva spajamo kraj s krajem![]()
![]()
![]()
Eno u francuskoj godinama ima protesta, ako se ne varam u Njemackoj su bili neki u skorije vrijeme.. Pa ne vjerujem da bi me citirao da sam napisao nesto za Markona ili onog njemackog kancelara. Ili stavljao neke smijesne smajlije.
A nisam uopste zelio odgovarati, prvo na adminov upis, koji proziva nekog za gluposti, dok se on blamira bez obraza na onoj temi o odlasku u inostranstvo.. a onda i na sve ostale posle njega. Zasto odgovarati na uvrede da bih vrijedjao nekoga.